X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Krakowianki w ciąży.
Odpowiedz

Krakowianki w ciąży.

Oceń ten wątek:
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do położnej to nie mogę się zgodzić. Do mnie przyjeżdzała z Ujastka na drugi koniec miasta, teraz niestety zmieniła reqir ale poleciła mi inną z Ujastka, ktora dojeżdża w moje rejony. Uważam że dobra polozna srodowiskowa to ogromne wspaecie. Do mjie przyszła 1 raz przed porodem i na pewno z 5 po porodzie. Nie pamiętam ile tam mogą maxymalnie. W każdym razie ja to jej nawet proponowałam w żartach żeby u nas zamieszkałła uwazam ze warto zadać sobie trochę trudu i znaleźć dobra położna, bo ja do mojek zwoniłam z każdym problemem. To z nią kąpaliśmy Małego po raz 1, uzielała mi wsparcia o każdej gozinie z kp i wogóle ogromna skarbnica wiedzy. Nawet jej kartkę na święta wysłałam☺ jak już nie kogła do nas przychozić to na pozatku barzo brakowało mi jej wsparcia, wiec ja napraedę polecam!

mi88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz, to nawet bym nie pomyślała :) Dobrze wiedzieć!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam strone gdzierodzic.info. tam sa dane statystyczne wszystkich szpitali o cc, nacieciu krocza, znieczuleniu itp. I jak wypadają na tym tle w kraju. My jednak wybierzemy sie na oddzial żeby zobaczyc wszystko na wlasne oczy. Położna w szkole rodzenia polecala zeby sie zapoznac, chciazby z tego wzgledu jak tam wjechac, np czasem noca trzeba wejsc od innej strony. My rozwazamy przede wszystkim Zeromskiego. Kuzynka rodzila w Narutowicza i jest zadiwolona. Z opini widze, ze w Krakowie "kroluje" Ujastek, Żeromskiego a bliżej centrum Siemiradzkiego

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu doczekałam się USG połówkowego. Czekamy na syna! Mąż szczęśliwy, ja w lekkim szoku bo liczyłam jednak na córkę ;) maluch zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu i w odpowiednich wymiarach. Teraz czeka nas wybieranie imienia bo jak do tej pory nie mieliśmy żadnych konkretnych pomysłów dla chłopca, będę też musiała powiększyć listę wyprawkową zwłaszcza o pasujące ciuszki bo mało rzeczy po córce mi się przyda :D co do łożyska potwierdziło się że jest na tylnej ścianie, więc błąd popełnił lekarz wykonujący badanie I trymestru. A dr Zarotynskiego uwielbiam <3 wszystko dokładnie opisał i wytłumaczył, ze spokojem i uśmiechem, mogliśmy też wejść do gabinetu ze starszą córką bez problemu. Głupia jestem że od razu do niego nie poszłam. Na III trymestr na pewno się do niego wybiorę.

Asiaf, mi88 lubią tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 18stego ma usg III trym. u dr Zarotynskiego. Nie moge sie doczekac. Polowkowe tez tam robiliśmy :). Zastanawiam sie tylko czemu nie zmierzyl długości kości nosowej tylko stwierdzil, ze jest widoczna i wyglada ok. Ale czlowiek zloto, odpowie na kazde pytanie. Tylko mnie oczywiście nasunęły się one dopiero w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 21:30

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf, jak Ci zależy, to napisałabym maila do Meavity - dziewczyny przekażą mu pytania i odpiszą :)

Asiaf lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dziekuje za info :) ale minęło już tyle czasu, ze spokojnie wytrzymam do nastepnej wizyty ;)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    co do położnej to nie mogę się zgodzić. Do mnie przyjeżdzała z Ujastka na drugi koniec miasta, teraz niestety zmieniła reqir ale poleciła mi inną z Ujastka, ktora dojeżdża w moje rejony. Uważam że dobra polozna srodowiskowa to ogromne wspaecie. Do mjie przyszła 1 raz przed porodem i na pewno z 5 po porodzie. Nie pamiętam ile tam mogą maxymalnie. W każdym razie ja to jej nawet proponowałam w żartach żeby u nas zamieszkałła uwazam ze warto zadać sobie trochę trudu i znaleźć dobra położna, bo ja do mojek zwoniłam z każdym problemem. To z nią kąpaliśmy Małego po raz 1, uzielała mi wsparcia o każdej gozinie z kp i wogóle ogromna skarbnica wiedzy. Nawet jej kartkę na święta wysłałam☺ jak już nie kogła do nas przychozić to na pozatku barzo brakowało mi jej wsparcia, wiec ja napraedę polecam!

Możesz zdradzić którą położną z Ujastka wybrałaś? ja Panią Renatę Gradzi

w4sq43r85k8egy8f.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które były na dniach otwartych na Ujastku, gdzie tam trzeba się zbierać? Przed wejściem czy koło jakiejś recepcji itp.?

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Możesz zdradzić którą położną z Ujastka wybrałaś? ja Panią Renatę Gradzi
    Poprzednio miałam Annę Cupryan, a teraz poleciła mi (i przyjeżdża w mój rejon) p. Renatę Stopę. Rozmawiałam z nią tylko przez tel., ale wydaje się bardzo fajna. Zobaczymy niebawem, bo umówiłam się z nią za tydzień.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a słyszałyście coś o położnych z Ujastka Katarzynie Mozdyniewicz albo Dorocie Kamińskiej?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro się widzę z koleżanką, która tam była pielęgniarką na położniczym to zapytam, może je zna to dam znać :-)

W ogóle ja jestem jakaś dziwna chyba, bo co widzę na mieście jakąś ciężarną to się zastanawiam czy to któraś z Was może haha :D

tym_janek, Asiaf lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety żadnej z tych położnych nie zna, bo ona była pielęgniarką na bloku. Nawet sprawdzała na fb czy po twarzy ich nie skojarzy, ale jednej nie kojarzy, a druga na profilowym miała jakiś klocek :P

tym_janek lubi tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Patulka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Patulka, położna to chyba z ośrodka zdrowia w Twoim rejonie - bo raczej żadna nie będzie jeździć z drugiego końca miasta :) Przynajmniej ja przeszłam się do ośrodka zdrowia na mojej ulicy i dostałam namiary na położną. Nie sprawdzałam nawet opinii, bo w sumie ona i tak przychodzi tylko raz, czy dwa i tyle :)

O szpitalach i położnych w szpitalach też niewiele wiem - na kilku ostatnich stronach ja i dziewczyny pisałyśmy trochę o tym, czego się dowiedziałyśmy. Tak, jak pisze ruda - o każdym szpitalu są dobre i złe opinie, ale są szpitale, które kładą nacisk na różne rzeczy. Na przykład w Siemiradzkiego po cc jesteśmy 6h na sali pooperacyjnej, a w Żeromskiego od razu z dzieckiem. Jeden szpital będzie znany z dobrego wsparcia laktacyjnego, inny z tego, że w większości porodów stosuje się zzo. Każdemu zależy na czymś innym i warto dowiedzieć się, który szpital odpowiada Twoim oczekiwaniom.

Pytanie 'którą położną środowiskową najlepiej wybrać i w którym szpitalu najlepiej rodzić' to trochę tak, jak pytanie 'co mam dzisiaj zjeść na obiad, żeby mi smakowało?' ;)

Poczytaj ten wątek, wiele dziewczyn opisywało swoje wrażenia. Jest też inny, bodajże 'gdzie rodzić w Krakowie'. Tam też oczywiście nie znajdziesz jednej konkretnej wskazówki, ale trochę się dowiesz. Przynajmniej ja w ten sposób robiłam rozpoznanie rynku ;)

Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym?
    Mój lekarz prowadzący z tego co się orientuje nie przyjmuje w Krakowie.. dr Katarzyna Nadrowska.

A pytanie jeszcze odnośnie położnych z ujastka, to gdzie trzeba się zgłosić by wybrać stamtąd położna?

iv09gu1rb7ycgb9v.png
    Jagoda, 13.10.2018 52cm 2,700g <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnych z Ujastka to wszystkie informacje znajdziesz na ich stronie internetowej :) są tam wszystkie informacje, telefony i deklaracja ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam 3 lipca jednak w Siemiradzkim :) baaardzo polecam, aczkolwiek jestem swiadoma, że obecność mojego lekarza prowadzacego dużo ulatwiła. Co do położnych, to Anioły!!! :) drugi raz też bym się zdecydowała na poród tam :)

tym_janek, Etoilka, mylola, Asiaf, mi88, Cukierniczka lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89, super :)

Mam skierowanie na KTG. Planuję rodzić w szpitalu Żeromskiego, ale na Siemiradzkiego mam dużo bliżej. Wydaje mi się, że nie ma sensu specjalnie jechać na Żeromskiego, jak myślicie - coś mi to da? Chyba nie potrzebuję jakoś bardziej poznawać szpitala.
    Miała któraś z Was KTG na Siemiradzkiego? Tam trzeba wcześniej zadzwonić i się jakoś umówić? Na stronie widzę formularz kontaktowy z przychodnią albo ze szpitalem - nie jestem pewna, co wybrać.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że na Siemiradzkiego na ktg przed porodem trzeba umawiać się w tej przychodni Ośrodek medycyny matczyno płodowej, najlepiej tam właśnie dzwonić i pytać o szczegóły.

mi88 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam na ktg do Żeromskiego i trzeba było się wcześniej umówić - w przychodni, więc pewnie wszędzie podobnie.

mi88 lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulka wrote:
    Mój lekarz prowadzący z tego co się orientuje nie przyjmuje w Krakowie.. dr Katarzyna Nadrowska.

A pytanie jeszcze odnośnie położnych z ujastka, to gdzie trzeba się zgłosić by wybrać stamtąd położna?

Ja wypełniłam deklarację i zawiozłam do szpitala (niestety trzeba je składać osobiście). Najlepiej wcześniej zadzwonić i zapytać o której w gabinecie będzie położna (bo ja czekałam 1,5 h, aż położna środowiskowa przyszła z dyżuru do gabinetu)

w4sq43r85k8egy8f.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ