♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja fizjo na ból radziła masaż gumową piłeczką , może być taka dla psa. Żeby mąż ją turlał góra dół lekko dociskając po bolącym miejscu, tylko żeby omijać kręgosłup.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 20:16
zokeia lubi tę wiadomość
-
Za to mój mały dziś spokojny;)
Noc nie przespana bo tak mnie kręgosłup bolal że szok ...Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Koralik no właśnie widziałam na fejsie maluszka 🙂pospieszył się 🙂
U mnie mała cały dzień aktywna, brzuch mam chyba rozciągnięty we wszystkie strony. Mąż już sie śmieje bo wystarczy że powiem "rybciaaa" a ona już stożek na brzuchu robi 😂😂 a w nocy śpi że mną więc wysypiam się codziennie.
Co do bolących narządów to czasami jak tak rozciąga się to uderza mi w pęcherz i mam wtedy taki miesiączkowy dziwny ból przez parę sekund 😰 nie lubię tego uczucia -
Ewa89_89 wrote:Dziewczyny a jak wygląda kwestia organizacji opieki w szpitalu już po porodzie? Np laktator? Jeden na oddział i czekam aż się zwolni? Mam go szukać po pokojach?
Co w sytuacji kiedy będę chciała iść na dwójkę czy pod prysznic? Mam prosić położna o zabranie dziecka?
Albo jak z wyparzaniem tych części od laktatora? Wystarczy to przelać wrzątkiem?
Dają w szpitalu butelki?
Albo jeśli dziecko śpi, nie chce jeść z cycka, a one bolą i ściągnę laktatorem to co mam zrobić z tym mlekiem?
1. To zależy od szpitala. NA patologii noworodka brało się z korytarza i tam się go odstawiało. https://www.medela.pl/karmienie-piersia-dla-profesjonalist-w/produkty/odciaganie
To ustrojstwo było na kółkach.
2. Jak pójdziesz na dwójkę w szpitalu, to będę zazdrościćA tak serio, to zawozisz dziecko do pielęgniarek. Nie fatygujesz ich do siebie.
3. Na patologii były jednorazowe zestawy z buelką (wywalasz po użyciu), nic nie trzeba było sterylizować: https://www.medela.pl/karmienie-piersia-dla-profesjonalist-w/produkty/kolekcjonowanie/jednodniowe-zestawy-do-odciagania
4. Nie wiem, czy przez pierwsze trzy dni, kiedy będziesz w szpitalu, trafi Ci się nawał pokarmu. Dziecko je kilka kropelek i kilka kropelek produkujesz. Każdego dnia więcej. Oj tu trzeba doczytać np na Hafija. Mnie się może tylko wydawać na podstawie własnego przykładu.
Zosia, a w którym miejscu Cię boli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 21:52
Ewa89_89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zosla88 oby tylko nie trzymali Cie tyle co mnie na tej obserwacji 🙈 a wiadomo skąd taki ból?
Jejku dziewczyny, tak sobie myślę, bo widzę te wszystkie dziewczyny na korytarzu po CC i jak one cierpią okropnie 😭😭😭😭 normalnie łzy mi napływają do oczu jak je widzę 😔😔😔😔😔 -
nick nieaktualnyParachute miałam ból okropny teraz jeszcze żebra mnie bola ale jest lepiej myślę że bóle porodowej w cale nie są lepsze.
Dziewczyny pakujcie swoje torby ból mnie chwycił tak nagle że nie byłam w stanie się schylićnie wiedziałam podstawowych rzeczy zdarzyłam.jeszcze jedna piżamę dorzucić. W szpitalu pobierali mi wymazy na covid zaczęła się lać mi krew strumieniami z nosa nie umiemli mi tego zatamować. Nie wiem jak ja dzisiaj zasnę chce juz naprawdę być po mam dosyć tej ciąży.
-
Jak wyglądają wasze spakowane torby do porodu i na oddział? bo ja mam wrażenie jakbym jechała na wczasy co najmniej 2 tygodniowe 🙈😂 spoakowalam się w walizkę na kółkach na oddział i miękka torbę do porodu 😊
'97
08.18r - początek starań
05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
14.08.20 - ⏸️
14.08 - 400🧪
17.08 - 1661🧪
19.08 - 3389🧪
21.08 - 7025🧪
28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
▪️ Neoparin
▪️ Duphaston -
Zosia dobrze ze pojechałas i że już ten ból przeszedł 😰
A powiedzcie mi czy jak cokolwiek się dzieje na tym etapie ciąży i jedziecie do szpitala to już bierzecie te swoje torby do porodu z rzeczami dla maluszka? -
Angelina ja jeszcze nie spakowałam się 😅 planuje to zrobić na dniach. Mam powrzucane tylko pojedyncze rzeczy.
Ale będę mieć średnia walizkę na kółkach i taka mała torbę sportową na porodowke.Angelinaa lubi tę wiadomość
-
Ja jak się pakowałam w 30tc to rozłożyłam rzeczy do dwóch walizek - jedna z rzeczami dla mnie, jakbym wyladowqla awaryjnie w szpitalu przed rozwiązaniem (i jak widać w moim przypadku się sprawdzila 🙈) i druga z rzeczami po porodzie i dla dziecka, z tymże ja do szpitala mam bardzo blisko i maz może mi ta druga torbe przywieźć w każdej chwili.
Angelinaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tylko jedną walizkę w domu, więc nie za bardzo miałam wyjście 😂 jest dość duża, ale w sumie dobrze wyszło. Do środka włożyłam mniejszą torbę i do niej rzeczy typowo na poród - raz, że na porodówce ją wyjmę, a cała walizka z resztą rzeczy będzie czekać gdzieś w kącie, a dwa mąż wychodząc po 2h będzie mógł zabrać do domu rzeczy, które już mi się nie przydadzą. Bardzo możliwe, że po pobycie w szpitalu połowa walizki będzie pusta, zawsze to lżej 😜
Owocny dzień dziś - rano dokończyłam tort, który robiłam na zamówienie, później wyprasowałam ostatnią partię ciuszków. Jako że już całość zrobiona to stwierdziłam, że posegreguję i schowam do komody. Robiąc to odłożyłam te do szpitala, więc od razu spakowałam walizkę 😂 jednocześnie robiąc listę rzeczy, które muszę dokupić/dopakować w późniejszym czasie. Na koniec zrobiłam jeszcze porządek w dokumentach, odłożyłam do specjalnej zakładki w segregatorze ciążowym te, które już mam, a które będą potrzebne przy przyjęciu do szpitala. Coooraaaaz bliiiżeeeeej...Angelinaa, Butterfly02 lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyParachute ile Ty juz leżysz w szpitalu? Ja cały czas jestem podpieta pod kroplówkę bóle najprawdopodobniej z układu pokarmowego na usg wyszedł powiększony pecherzyk żólciowy. Mam juz pomalu coś problemy z trawieniem pokarmów wszędzie ucisk jest.
Z takich moich rad to poopisujcie sobie wyniki ja zrobiłam sobie zakładki takie jak w książce telefonicznej bo badań mam dużo dzieki temu nie szukałam w badaniach. Nie umieli tez mojej koszuli znaleźć a przecież spakowane miałam 5 mąż jak zwykle szukał a na wierzchu była dostalam jednorazową później się przebrałam w swoja zwykłą. Te jednorazowe koszule są do kitu człowiek poci się w nich. -
Zosla 3mam bardzo mocno kciuki za Ciebie, żeby ten ból przeszedł! ❤️❤️❤️
Co do walizek ja już jak byłam w szpitalu 15 lutego to miałam rzeczy dla siebie i dla dziecka w razie czego. Do lekarza tez jeżdżę już z rzeczami w bagażniku (bo mam do szpitala i lekarza 40km i to w jednym mieście wiec żeby w razie czego nie wracać się po torbę.) Na samym początku spakowalam się ja w kabinowke, a Małego w torbę, ale musiałam mieć jeszcze jedna bo się nie mieściłam 🙈🙈🙈. A teraz po zmianach i spakowaniu się razem z dzieckiem mam mała kabinowke na kolkach i torbę tez mała do zamontowania na uchwyt od tej na kolkach. Mam nadzieje ze to zrozumiałe napisałam.
W ten miękkiej torbie mam rzeczy na przyjęcie do szpitala, na porod i odrazu po. A w walizce na kolkach mam rzeczy potrzebne już na spokojnie po porodzie.Angelinaa lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc