X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam okropny ból pleców nie wiem jak sobie poradzić z tym macie jakiś pomysł

• Olciak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla polewanie prysznicem? Kąpiel?

Ciepłe okłady?

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak nie mija maz mi trochę masował pójdę jeszcze raz pod prysznic ale juz nie mam pomysłu boli mnie strasznie.

• m85t Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fizjo na ból radziła masaż gumową piłeczką , może być taka dla psa. Żeby mąż ją turlał góra dół lekko dociskając po bolącym miejscu, tylko żeby omijać kręgosłup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 20:16

zokeia lubi tę wiadomość

8p3os65gpld599aw.png
    zrz63e5ep5tl97xi.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kłuje w pochwie od godziny, nie boli , ale dyskomfort. Mały też bardzo ruchliwy.

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój mały dziś spokojny;)
    Noc nie przespana bo tak mnie kręgosłup bolal że szok ...

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralik no właśnie widziałam na fejsie maluszka 🙂pospieszył się 🙂

U mnie mała cały dzień aktywna, brzuch mam chyba rozciągnięty we wszystkie strony. Mąż już sie śmieje bo wystarczy że powiem "rybciaaa" a ona już stożek na brzuchu robi 😂😂 a w nocy śpi że mną więc wysypiam się codziennie.

Co do bolących narządów to czasami jak tak rozciąga się to uderza mi w pęcherz i mam wtedy taki miesiączkowy dziwny ból przez parę sekund 😰 nie lubię tego uczucia

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Dziewczyny a jak wygląda kwestia organizacji opieki w szpitalu już po porodzie? Np laktator? Jeden na oddział i czekam aż się zwolni? Mam go szukać po pokojach?
    Co w sytuacji kiedy będę chciała iść na dwójkę czy pod prysznic? Mam prosić położna o zabranie dziecka?
    Albo jak z wyparzaniem tych części od laktatora? Wystarczy to przelać wrzątkiem?
    Dają w szpitalu butelki?
    Albo jeśli dziecko śpi, nie chce jeść z cycka, a one bolą i ściągnę laktatorem to co mam zrobić z tym mlekiem?

1. To zależy od szpitala. NA patologii noworodka brało się z korytarza i tam się go odstawiało. https://www.medela.pl/karmienie-piersia-dla-profesjonalist-w/produkty/odciaganie
    To ustrojstwo było na kółkach.
    2. Jak pójdziesz na dwójkę w szpitalu, to będę zazdrościć ;) A tak serio, to zawozisz dziecko do pielęgniarek. Nie fatygujesz ich do siebie.
    3. Na patologii były jednorazowe zestawy z buelką (wywalasz po użyciu), nic nie trzeba było sterylizować: https://www.medela.pl/karmienie-piersia-dla-profesjonalist-w/produkty/kolekcjonowanie/jednodniowe-zestawy-do-odciagania
    4. Nie wiem, czy przez pierwsze trzy dni, kiedy będziesz w szpitalu, trafi Ci się nawał pokarmu. Dziecko je kilka kropelek i kilka kropelek produkujesz. Każdego dnia więcej. Oj tu trzeba doczytać np na Hafija. Mnie się może tylko wydawać na podstawie własnego przykładu.

Zosia, a w którym miejscu Cię boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 21:52

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu dostałam kroplówkę i zastrzyk i dzięki Bogu przeszło ale ból byl okropny. Zostawia mnie na obserwacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 22:25

• Parachute90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla88 oby tylko nie trzymali Cie tyle co mnie na tej obserwacji 🙈 a wiadomo skąd taki ból?

Jejku dziewczyny, tak sobie myślę, bo widzę te wszystkie dziewczyny na korytarzu po CC i jak one cierpią okropnie 😭😭😭😭 normalnie łzy mi napływają do oczu jak je widzę 😔😔😔😔😔

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute miałam ból okropny teraz jeszcze żebra mnie bola ale jest lepiej myślę że bóle porodowej w cale nie są lepsze.
    Dziewczyny pakujcie swoje torby ból mnie chwycił tak nagle że nie byłam w stanie się schylić:( nie wiedziałam podstawowych rzeczy zdarzyłam.jeszcze jedna piżamę dorzucić. W szpitalu pobierali mi wymazy na covid zaczęła się lać mi krew strumieniami z nosa nie umiemli mi tego zatamować. Nie wiem jak ja dzisiaj zasnę chce juz naprawdę być po mam dosyć tej ciąży.

• Angelinaa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają wasze spakowane torby do porodu i na oddział? bo ja mam wrażenie jakbym jechała na wczasy co najmniej 2 tygodniowe 🙈😂 spoakowalam się w walizkę na kółkach na oddział i miękka torbę do porodu 😊

atdci09krocsuf8b.png
    '97
    08.18r - początek starań
    05.10.19 - poronienie 5 tydz 💔
    07.20r - HSG (niedrożne, lewy udrożniony)
    14.08.20 - ⏸️
    14.08 - 400🧪
    17.08 - 1661🧪
    19.08 - 3389🧪
    21.08 - 7025🧪
    28.08 - Mamy maleństwo z ❤️
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dobrze ze pojechałas i że już ten ból przeszedł 😰
    A powiedzcie mi czy jak cokolwiek się dzieje na tym etapie ciąży i jedziecie do szpitala to już bierzecie te swoje torby do porodu z rzeczami dla maluszka?

ojxezbmhh2cawbkd.png

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelina ja jeszcze nie spakowałam się 😅 planuje to zrobić na dniach. Mam powrzucane tylko pojedyncze rzeczy.

Ale będę mieć średnia walizkę na kółkach i taka mała torbę sportową na porodowke.

Angelinaa lubi tę wiadomość

ojxezbmhh2cawbkd.png

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się pakowałam w 30tc to rozłożyłam rzeczy do dwóch walizek - jedna z rzeczami dla mnie, jakbym wyladowqla awaryjnie w szpitalu przed rozwiązaniem (i jak widać w moim przypadku się sprawdzila 🙈) i druga z rzeczami po porodzie i dla dziecka, z tymże ja do szpitala mam bardzo blisko i maz może mi ta druga torbe przywieźć w każdej chwili.

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ból znowu się pojawia nawet leki nie pomagają:( wymiotywalam tez nie dawno dużo. Jestem juz wykończona.

• JJJ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko jedną walizkę w domu, więc nie za bardzo miałam wyjście 😂 jest dość duża, ale w sumie dobrze wyszło. Do środka włożyłam mniejszą torbę i do niej rzeczy typowo na poród - raz, że na porodówce ją wyjmę, a cała walizka z resztą rzeczy będzie czekać gdzieś w kącie, a dwa mąż wychodząc po 2h będzie mógł zabrać do domu rzeczy, które już mi się nie przydadzą. Bardzo możliwe, że po pobycie w szpitalu połowa walizki będzie pusta, zawsze to lżej 😜
    Owocny dzień dziś - rano dokończyłam tort, który robiłam na zamówienie, później wyprasowałam ostatnią partię ciuszków. Jako że już całość zrobiona to stwierdziłam, że posegreguję i schowam do komody. Robiąc to odłożyłam te do szpitala, więc od razu spakowałam walizkę 😂 jednocześnie robiąc listę rzeczy, które muszę dokupić/dopakować w późniejszym czasie. Na koniec zrobiłam jeszcze porządek w dokumentach, odłożyłam do specjalnej zakładki w segregatorze ciążowym te, które już mam, a które będą potrzebne przy przyjęciu do szpitala. Coooraaaaz bliiiżeeeeej...

Angelinaa, Butterfly02 lubią tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2021, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam konsultacje u chirurga dostalam jeszcze leki zastrzyk drugi i dopiero puściło wymiotywałam 4 razy powiem Wam że mam dość, ciekawe czy mnie wypuszcza mam nadzieje ze tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 01:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parachute ile Ty juz leżysz w szpitalu? Ja cały czas jestem podpieta pod kroplówkę bóle najprawdopodobniej z układu pokarmowego na usg wyszedł powiększony pecherzyk żólciowy. Mam juz pomalu coś problemy z trawieniem pokarmów wszędzie ucisk jest.
    Z takich moich rad to poopisujcie sobie wyniki ja zrobiłam sobie zakładki takie jak w książce telefonicznej bo badań mam dużo dzieki temu nie szukałam w badaniach. Nie umieli tez mojej koszuli znaleźć a przecież spakowane miałam 5 mąż jak zwykle szukał a na wierzchu była dostalam jednorazową później się przebrałam w swoja zwykłą. Te jednorazowe koszule są do kitu człowiek poci się w nich.

• Olciak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla 3mam bardzo mocno kciuki za Ciebie, żeby ten ból przeszedł! ❤️❤️❤️

Co do walizek ja już jak byłam w szpitalu 15 lutego to miałam rzeczy dla siebie i dla dziecka w razie czego. Do lekarza tez jeżdżę już z rzeczami w bagażniku (bo mam do szpitala i lekarza 40km i to w jednym mieście wiec żeby w razie czego nie wracać się po torbę.) Na samym początku spakowalam się ja w kabinowke, a Małego w torbę, ale musiałam mieć jeszcze jedna bo się nie mieściłam 🙈🙈🙈. A teraz po zmianach i spakowaniu się razem z dzieckiem mam mała kabinowke na kolkach i torbę tez mała do zamontowania na uchwyt od tej na kolkach. Mam nadzieje ze to zrozumiałe napisałam.

W ten miękkiej torbie mam rzeczy na przyjęcie do szpitala, na porod i odrazu po. A w walizce na kolkach mam rzeczy potrzebne już na spokojnie po porodzie. :)

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ