X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    MaGo, może inhalacje?:)
    A jakie inhalacje? :) A czy można w ciąży jeść miód??

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie parówki, czy jak to się tam zwie, chyba że masz nebulizator?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A jakie inhalacje? :) A czy można w ciąży jeść miód??

Mozna pewnie!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago a propo miodu i przy okazji zatkanego nosa swietny artykul :)

https://parenting.pl/miod-w-ciazy

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dzisiaj obudziałam się ze strasznie zatkanym nosem :/ Cały dzień dmucham i dmucham i końca nie widać, już mnie boli nos :D Znacie jakieś bezpieczne metody na pozbycie się tego dziada???
    Wiesz co spróbuj może wodę morska w sprayu taka która się aplikuje dzieciom do noska (np. Disnemar baby), to Ci troszkę rozrzedzi katar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie godziny nadrabiałam posty, które mnie ominęły, trzeba bywać tu częściej ;-)
    Oli123 gratuluję oświadczyn :-)
    Edwarda20 ja też pomyślałam w pierwszej chwili o księżnej Kate po co jej trzecie dziecko jak tak źle to znosi, ale przecież ona ma mnóstwo ludzi do pomocy. Ja męczę się sama i tak jak kiedyś mówiłam, że chcę mieć trójkę dzieci, tak podziękuję i poprzestanę na dwójce :-)
    Zygmaniakowa, zazdroszczę, ale tak pozytywnie, dobrego samopoczucia, u mnie mdłości ciągle są
    Magdzia85F, tak naprawdę nie wiemy jak się zachowamy dopóki dana sytuacja nie dotknie nas osobiście, wydaje mi się, że nie byłabym w stanie usunąć ciąży w żadnym przypadku, ale... zarzekać się nie będę. Jak sytuacja w pracy? Niezbyt fajnie się zachowali...
    Aksamitna, Gratuluję bliźniaków :-)
    AgusiaPia, "mój" lekarz do którego chodziłam prywatnie w poprzedniej ciąży był ordynatorem w szpitalu, w którym rodziłam. Podczas pobytu w szpitalu widziałam go "aż" dwa razy i to tylko podczas obchodu, więc czasem nie warto dla lekarza wybierać szpital.
    Co do wizytowania z mężem u lekarza to ja w poprzedniej ciąży byłam z nim na USG dopochwowym, dla mnie nie był to problem, ale jak się później okazało, mąż nie był zachwycony, że lekarz mi tam gmera sprzętem :-D
    A propo porodu SN potwierdzam to co napisała Kinga, warto skorzystać ze szkoły rodzenia i nauki oddychania podczas skurczów, odpowiednie oddychanie baaardzo pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczynamy 12 tc :)
    I właśnie wstałam i będziemy z narzeczonym jeść śniadanie, gdyż czeka nas długi ostatni dzień nad naszym morzem :)
    A już jutro wizytuje ;)

małamii89, Tusianka, Ellka lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Dzis rano zważyłam się 1 raz od testowania czyli 7 sierpnia. Mam -3kg przez mdlosci i wymioty. Jak jest u Was?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    My dzisiaj zaczynamy 12 tc :)
    I właśnie wstałam i będziemy z narzeczonym jeść śniadanie, gdyż czeka nas długi ostatni dzień nad naszym morzem :)
    A już jutro wizytuje ;)
    Jak jutro zaczynam! Ale zleciało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Dzis rano zważyłam się 1 raz od testowania czyli 7 sierpnia. Mam -3kg przez mdlosci i wymioty. Jak jest u Was?
    U mnie waga stoi w miejscu od 20 czerwca czyli od 1 dnia cyklu :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga na plusie. Ale to pewnie skutek tego, że wcześniej się mocno odchudzałam, a odkąd się dowiedziałam o ciąży to jem regularnie i wróciłam do jedzenia pieczywa. Jak leżę na płasko, to widać lekki brzuszek. Nawet mąż mi wczoraj mówił, że zrobił się bardziej "rozlany" :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +2kg, ale zwykle byłam chudzielcem, z szybkim tempem życia i nieregularnymi posiłkami. Teraz bardziej o siebie dbam no i już czuje wybrzuszenie w miejscu macicy :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1 kg. Dziś zaczynam 10 tydzień, ale czas szybko leci ❤

pomarańczka_33, Aleks9 lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo że nie wymiotuję to mam jakieś -2 kg ;) chuda jestem jak zawsze tylko brzuch mam od wzdęć ;) jeszcze przyjdzie czas to przytyjemy

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też +2 kg. Podobnie jak Tusianka. Dieta a teraz pieczywo.

• darika Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -2kg. Brzuszek lekko zaokrąglony ale myślę że to od wzdęc :-). Reż zaczynam dzisiaj 10tydzien! :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -1kg i zero brzucha

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Można dołączyć? Ostatnią miesiączke miałam 18 lipca. W zeszłym tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Staraliśmy 2.5 roku więc jest to dla nas ogromne szczęście. Ja jestem w szoku że sie udało. Mam bardzo nieregularne okresy i niedoczynność tarczycy. Z moich obliczeń wynika że bede kwietniową mamusią. Wizyta u lekarza w czwartek.

Rene zgłosiłaś sie do lekarza? Choroba bostońska jest strasznie niebezpieczna w ciąży. Więc uważaj na siebie by sie nie zarazić

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Witajcie. Można dołączyć? Ostatnią miesiączke miałam 18 lipca. W zeszłym tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Staraliśmy 2.5 roku więc jest to dla nas ogromne szczęście. Ja jestem w szoku że sie udało. Mam bardzo nieregularne okresy i niedoczynność tarczycy. Z moich obliczeń wynika że bede kwietniową mamusią. Wizyta u lekarza w czwartek.

Rene zgłosiłaś sie do lekarza? Choroba bostońska jest strasznie niebezpieczna w ciąży. Więc uważaj na siebie by sie nie zarazić
    Witaj ;) a na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Witaj ;) a na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

Na 25 kwietnia ale na 100% bedzie cesarka ok tydzień lub dwa przed czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 11:44

Aliskaa lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ