X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    MaGo, może inhalacje?:)
    A jakie inhalacje? :) A czy można w ciąży jeść miód??

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No takie parówki, czy jak to się tam zwie, chyba że masz nebulizator?

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A jakie inhalacje? :) A czy można w ciąży jeść miód??

Mozna pewnie!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago a propo miodu i przy okazji zatkanego nosa swietny artykul :)

https://parenting.pl/miod-w-ciazy

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dzisiaj obudziałam się ze strasznie zatkanym nosem :/ Cały dzień dmucham i dmucham i końca nie widać, już mnie boli nos :D Znacie jakieś bezpieczne metody na pozbycie się tego dziada???
    Wiesz co spróbuj może wodę morska w sprayu taka która się aplikuje dzieciom do noska (np. Disnemar baby), to Ci troszkę rozrzedzi katar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie godziny nadrabiałam posty, które mnie ominęły, trzeba bywać tu częściej ;-)
    Oli123 gratuluję oświadczyn :-)
    Edwarda20 ja też pomyślałam w pierwszej chwili o księżnej Kate po co jej trzecie dziecko jak tak źle to znosi, ale przecież ona ma mnóstwo ludzi do pomocy. Ja męczę się sama i tak jak kiedyś mówiłam, że chcę mieć trójkę dzieci, tak podziękuję i poprzestanę na dwójce :-)
    Zygmaniakowa, zazdroszczę, ale tak pozytywnie, dobrego samopoczucia, u mnie mdłości ciągle są
    Magdzia85F, tak naprawdę nie wiemy jak się zachowamy dopóki dana sytuacja nie dotknie nas osobiście, wydaje mi się, że nie byłabym w stanie usunąć ciąży w żadnym przypadku, ale... zarzekać się nie będę. Jak sytuacja w pracy? Niezbyt fajnie się zachowali...
    Aksamitna, Gratuluję bliźniaków :-)
    AgusiaPia, "mój" lekarz do którego chodziłam prywatnie w poprzedniej ciąży był ordynatorem w szpitalu, w którym rodziłam. Podczas pobytu w szpitalu widziałam go "aż" dwa razy i to tylko podczas obchodu, więc czasem nie warto dla lekarza wybierać szpital.
    Co do wizytowania z mężem u lekarza to ja w poprzedniej ciąży byłam z nim na USG dopochwowym, dla mnie nie był to problem, ale jak się później okazało, mąż nie był zachwycony, że lekarz mi tam gmera sprzętem :-D
    A propo porodu SN potwierdzam to co napisała Kinga, warto skorzystać ze szkoły rodzenia i nauki oddychania podczas skurczów, odpowiednie oddychanie baaardzo pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 09:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaczynamy 12 tc :)
    I właśnie wstałam i będziemy z narzeczonym jeść śniadanie, gdyż czeka nas długi ostatni dzień nad naszym morzem :)
    A już jutro wizytuje ;)

małamii89, Tusianka, Ellka lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Dzis rano zważyłam się 1 raz od testowania czyli 7 sierpnia. Mam -3kg przez mdlosci i wymioty. Jak jest u Was?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    My dzisiaj zaczynamy 12 tc :)
    I właśnie wstałam i będziemy z narzeczonym jeść śniadanie, gdyż czeka nas długi ostatni dzień nad naszym morzem :)
    A już jutro wizytuje ;)
    Jak jutro zaczynam! Ale zleciało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czesc dziewczyny.
    Dzis rano zważyłam się 1 raz od testowania czyli 7 sierpnia. Mam -3kg przez mdlosci i wymioty. Jak jest u Was?
    U mnie waga stoi w miejscu od 20 czerwca czyli od 1 dnia cyklu :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga na plusie. Ale to pewnie skutek tego, że wcześniej się mocno odchudzałam, a odkąd się dowiedziałam o ciąży to jem regularnie i wróciłam do jedzenia pieczywa. Jak leżę na płasko, to widać lekki brzuszek. Nawet mąż mi wczoraj mówił, że zrobił się bardziej "rozlany" :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga +2kg, ale zwykle byłam chudzielcem, z szybkim tempem życia i nieregularnymi posiłkami. Teraz bardziej o siebie dbam no i już czuje wybrzuszenie w miejscu macicy :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1 kg. Dziś zaczynam 10 tydzień, ale czas szybko leci ❤

pomarańczka_33, Aleks9 lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo że nie wymiotuję to mam jakieś -2 kg ;) chuda jestem jak zawsze tylko brzuch mam od wzdęć ;) jeszcze przyjdzie czas to przytyjemy

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też +2 kg. Podobnie jak Tusianka. Dieta a teraz pieczywo.

• darika Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -2kg. Brzuszek lekko zaokrąglony ale myślę że to od wzdęc :-). Reż zaczynam dzisiaj 10tydzien! :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -1kg i zero brzucha

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Można dołączyć? Ostatnią miesiączke miałam 18 lipca. W zeszłym tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Staraliśmy 2.5 roku więc jest to dla nas ogromne szczęście. Ja jestem w szoku że sie udało. Mam bardzo nieregularne okresy i niedoczynność tarczycy. Z moich obliczeń wynika że bede kwietniową mamusią. Wizyta u lekarza w czwartek.

Rene zgłosiłaś sie do lekarza? Choroba bostońska jest strasznie niebezpieczna w ciąży. Więc uważaj na siebie by sie nie zarazić

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Witajcie. Można dołączyć? Ostatnią miesiączke miałam 18 lipca. W zeszłym tygodniu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Staraliśmy 2.5 roku więc jest to dla nas ogromne szczęście. Ja jestem w szoku że sie udało. Mam bardzo nieregularne okresy i niedoczynność tarczycy. Z moich obliczeń wynika że bede kwietniową mamusią. Wizyta u lekarza w czwartek.

Rene zgłosiłaś sie do lekarza? Choroba bostońska jest strasznie niebezpieczna w ciąży. Więc uważaj na siebie by sie nie zarazić
    Witaj ;) a na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Witaj ;) a na kiedy bbf wyznaczył ci termin porodu?

Na 25 kwietnia ale na 100% bedzie cesarka ok tydzień lub dwa przed czasem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 11:44

Aliskaa lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ