Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro "oczy diabła" widziałam zwiastun wystarczy mi... Nie mogłam dość kilka dni do siebie. W głowie miała wypowiedzi z tego filmu masakra... Lepiej nie oglądać
.. tak samo jak oglądałam Botoks a chyba byłam w ciąży wtedy. I ten temat aborcji masakra. Potem żałowałam
Co do pogody u nas super ciepło ale właśnie śniegu dużo topi się powoli. I na podwórku mam w połowie lód a w połowie błoto... I wyjście tylko na szosę na której nie ma chodnika więc nie jest wesoło... No ale na chwilę jakoś wychodzimy.
Kala wspolczuje wczorajszego spaceru z takim efektem no i ta pralka... Masakra.
Ja wczoraj byłam w papco i Bartkowi kupiłam kilka ciuchów na wiosnę. Wszystko już krótkie i ciasne. -
Tez o tym "filmie" nic nie slyszalam, ale jakoś mnie nie kręcą filmy Vegi wiec nawet nie sprawdzam co to.
Agusia, Henio tez wystrzelił w górę. Jak te pol roku temu robilam wyprawke do przedszkola to jeszcze głównie rozmiar 92 (niektore spodenki na 98). A teraz juz wszystko na 98, a niektóre spodenki 98 za krotkie
-
Vega nakręcił dokument na temat handlu dziećmi, pedofilii, handlu narządami itd. Komisja do spraw pedofilii juz sie wzięła za temat. O tym co się dzieje, jak dzieci znikają, jak matki dzieci sprzedają itd. Horror. Nie polecam oglądać, ale możecie obadać o czym tam się mówiło, bo nawet nie zdajemy sobie sprawy co się dzieje. I to na co dzień. I to w Polsce. M. in.
-
U nas 98 tak na styk, ale 104 jeszcze za duże ...
Co do handlu narządami, to ja nieraz myślałam, żeby zarejestrować się jako dawca szpiku, ale ... kurcze się boję, ze nagle okaże się, że jestem idealnym dawcą dla kogoś ważnego 🤔 a o wypadek nie trudno ... -
Kala wrote:U nas 98 tak na styk, ale 104 jeszcze za duże ...
Co do handlu narządami, to ja nieraz myślałam, żeby zarejestrować się jako dawca szpiku, ale ... kurcze się boję, ze nagle okaże się, że jestem idealnym dawcą dla kogoś ważnego 🤔 a o wypadek nie trudno ...
Nigdy tak na to nie patrzyłam 🤔😱
-
Totoro,też słyszałam o tym dokumencie od koleżanki z pracy..i po tym co usłyszałam nie mogłam przestać myśleć o tym przez parę dni..to jakiś horror,aż niemożliwe i mam nadzieję,że jest trochę przekoloryzowany przez Vege,jak większość jego filmów..
U nas gora rozmiar 98,dół 104,w zależności od marki.
Wczoraj w trybie pilnym kupowałam Młodemu
lekką kurtkę,bo u nas nawet 19 st.pokazywalo.Nie lubię zakupów z przymusu😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 19:41
-
U nas 104/110 już i dzisiaj buty do przedszkola kupowałam to 26 rozm. Julian 86/ 92 😮 zależy jaka rozmiarowka.
Ja właśnie wcześniej lubię mieć ubrania przygotowane i tak właśnie zima mnie nie zaskoczyła i na wiosne też już prawie gotowi. Kiedys w smyku i h&m byly duze wyprzedarze i ich zaopatrzylam w kurtki cienkie, czapki, bluzki itp. a dzisiaj jeszcze w Pepco bylam.
Ale dla Juliana z butami nie trafiłam i muszę wymienić, kurczę nogę na podbiciu ma wysoko i mamy problem....
Co do filmu to słyszałam, ale nie oglądam, bardzo takie rzeczy przeżywam później...
Powiem Wam, że jak mała lubi książki, to myślałam, że Julek nie koniecznie będzie zainteresowany, a on potrafi przyjść z książką, wgramoli się na kolana i żeby mu czytać, znaczy narazie woli, żeby mu pokazywać i opowiadać, ale cieszę się, że obydwoje mają zamiłowanie 😁
-
Duże macie dzieciaki
Henio by się odnalazł w parze z Lila, tylko ciut od niej większy więc idealnie
Iggi ja się wstrzymuje z lekka kurtka do wiosny czyli nowe kolekcje będą za jakiś miesiąc. W tym tygodniu faktycznie miałam problem jak małego ubrać ale zakładałam koszulkę na ramiączka, na długi i na to kurtkę zimową i na szczęście nie był spocony.
A dziś na hm było -20% na wszystko i oczywiście zamiast sobie to kupiłam małemu 2 komplety spodni...Totoro lubi tę wiadomość
-
Edwarda dzięki 😀 na dwie minuty przed północą zdążyłam zamówić Kalince sweterki i dwupak t shirtów ... tylko głupia jestem, bo w niedzielę już jej zamówiłam kilka rzeczy na lato i mogłam przecież teraz wziąć to samo w promocji, a tamte odesłać... zorientowałam się jak 2 minuty po północy, no i kod wykorzystany 🤨
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 00:23
-
Blueberry z tych samych powodów nie zamierzam oglądać,od samego słuchania łza mi się w oku zakrecila..
A propos czytania książek,to podczas przeprowadzki odkopalam w piwnicy swoje książki z dzieciństwa i z Tomkiem dziś przed snem pochlonelismy to:😉
Edwarda,też chciałam się wstrzymać z kurtka,ale wszystkie,które Tomek miał były za grube,typowo zimowe,aż wstyd mi było dziecko puszczać w czymś takim. W końcu kupiłam w 5.10.15,ale czuje,że i tak dokupie jeszcze typowa wiatrówke,muszę mieć w zapasie co najmniej 2. Akurat w h&m nie kupuje,ale na 20% moze bym sie skusila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2021, 00:30
-
Edwarda dobrze wiedzieć, że jest jakaś drobinka oprócz Lili 😁 Wszystko tej chudzinie z dupki leci. Za to w górę troszkę poszła. Najlepsze jest to, że zdarza jej się jeszcze jakąś koszulkę na 86 założyć, a Sara nosi 80🙈
U nas było tak ciepło, że dziewczynki w samych cienkich bluzach śmigały ☺️
Boże, jestem po takiej nocy... Jeszcze takiej nie miałam z Sarą. Ząb jej się chyba wreszcie będzie przebijał. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo już ledwo żyję 🙈
-
Matko to ja jednak jestem jakaś staromodna bo mimo tego ciepła u nas było plus 13 stopni założyłam normalne kurtki czapki chłopakom. Jakoś zawsze pamiętam żeby na wiosnę za szybko się nie rozebrać no choroba gotowa no ale to moja opinia. Zresztą u nas na wsi wieje jak się idzie po drodze a dookoła tylko pola 😅
-
Totoro współczuje 🙁 i życzę żeby następne wychodziły już szybko i bezboleśnie
Na hm znowu wrzucili tą zniżkę, jakby któraś była zainteresowana 🙂 mi udało się prawie wszystko z niedzieli przygotować do zwrotu i zamówić ponownie, oprócz krótkich spodenek (nie było już rozmiaru) i kamizelki (nosiła).
Ja akurat lubię hm, bo naprawdę trzymają się rozmiarówki i można w ciemno zamawiać, zwroty też mega szybko ogarniają ...ale kupuję przeważnie tą serię exclusive - zupełnie inne materiały i jakość wykonania np. legginsy mają regulację w pasie, czego w tych zwykłych nie ma. No i są ładniejsze wg mnie 🙂
Czasami podobają mi się też ubranka z Zary, ale bardzo nie lubię tam kupować. Raz, ze przesyłka darmowa jest dopiero od jakiejś kwoty, a dwa to rozmiar jest zawsze zagadką, tak samo z jakością ... czasami super, a czasami gów... jakich mało i krzywo uszyte.
Agusia to ja mam odwrotnie ... gdzieś utkwiło mi zdanie, ze „ lepiej jak dziecko trochę zmarznie, niż się przegrzeje”, też choroba murowana 😂 i tak sprawdzam ciągle jak porąbana, czy młoda się przypadkiem nie spociła 🤦♀️ Przy takiej niepewnej pogodzie, to staram się raczej na cebulkę ubierać, niż w zimowe kurtkiTotoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
Ja bardzo lubię HM, podobają mi się ubranka, jakość calkiem ok i tak jak Kala mowi rozmiarówka zawsze taka sama. Za to mam taka sama opinię o Zarze, o ile wzory ładne to gówno takie ze szok.
Moj mały ma 2 kurtki zimowe wyjściowe ;p jedną naprawdę grubą na futerku i nosił ją jak były te okrutne mrozy. I taką cienką zimową albo grubszą jesienną ;p I w tej chodzi normalnie, od poźnej jesieni i jak jest lekki mrozik. Dlatego jak założyłam mu koszulkę na długi i tę kurtkę to było dobrze.
Zdecydowanie lepiej jak dziecko zmarznie niz zgrzeje
Kala dzięki z cynk, zamówię tym razem sobie spodnie, bo do zadnych galerii się nie wybieram.Kala lubi tę wiadomość