Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Darika jak cudnie
super, że wszystko ok:D rany, zazdroszczę, ja właśnie jutro jadę na badania i stresik mnie łapie, chciałabym być już po i wiedzieć, że wszystko w porządku...
Totoro lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Uff wreszcie wróciłam do domu.
To jest Amelka - moje piękne, zdrowe, 400sta gramowe szczęście :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccd5d344381c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ece327cde35.jpg
Wszystko jest super, do niczego nie można było się przyczepić. Dużo wód plodowych - ale w normie. No i szyjka dobra, długa 3,33 cm. Prawdopodobnie wcześniej mógł być błąd w pomiarach lub mógł wystąpić jakiś skurcz, przez który właśnie krótka się wtedy wydawała. Jestem mega szczęśliwa!Amelka na początku spała i trzymała zacisnieta rączkę przy buzi potem się obudziła i hulała ale ładnie dała się zbadać i obejrzeć
.
Mamy bardzo długi i szczegółowy opis badania (strona A4) i mnóstwo zdjęć plus tatuś dostał dwa dla siebie.
gratuluję
darika lubi tę wiadomość
-
Darika super gratulacje
darika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosiczek wrote:A czy komus przesunął sie termin porodu na podstawie ostatnich usg?
. Z Om - 8 kwietnia, z I prenatalnego - 7 kwietnia, z polowkowych - 6 kwietnia. Ale ja i tak to traktuje jako przybliżona datę bo wiadomo, że porod może zacząć się wcześniej jak i później
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 20:36
-
Termin porodu z kazdym isg bedzie inne ale tak to już będzie i lekarz nie bedzie zmienial daty. Jedyne do 12 tygodniamoga zmienic jesli odbiega od 5 dni od terminu wyliczonego z miesiaczki.
-
Ja właśnie wracam z warsztatów Bezpieczny maluch i jestem baardzo zadowolona. Także gdyby były gdzieś w waszej okolicy to polecam. Dostałam zniżkę 30% na foteliki Maxi Cosi i myślę, że ją wykorzystam. Dodatko sporo gratisów i fajnej wiedzy
grzanewino lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Według norm niby to ok. Ale czy na pewno?
Niby powinno byc mniej niz 2, a najlepiej okolo 1. Ale tsh skacze w ciazy bardzo, dlatego powinno sie robic zawsze tsh i ft4, ktore jest stabilne. Ja ft4 mam dobre, wiec widocznie cos tam akurat z tym tsh jest - wczoraj sie zdenerwowalam bardzo i nie spalam prawie w nocy, moze tez to jest przyczyna.
-
edwarda20 wrote:No wlasnie, tez slyszalam ze po jej wypiciu trzeba siedziec, nigdzie nie chodzic itp bo wynik moze byc niemiarodajny. Gosia b pozwolili ci wyjsc???
) Idealnie byłoby, po wypiciu, wegetować, bez żadnych ruchów ,emocji - sytuacja nie do zrealizowania. Ustalone normy uwzględniają właśnie standardową reakcję pacjenta na badanie.
-
Ja, po prostu, przeszłam na drugą stronę ulicy. Joggingu czy 5km piechotą bym nie zalecała
Podsumowując, absolutnie nikogo nie zachęcam do wędrówek. Najlepiej przygotować sobie ciekawą, niepowodującą nadmiernych wzruszeń lekturę. Na moim przykładzie chciałam tylko pokazać, że nie ma co demonizować tego badania, gdyż najwięcej zależy od nastawienia psychicznego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 21:46
-
sweetmalenka wrote:Według norm niby to ok. Ale czy na pewno?
) i usg robione. Wszelkie nieprawidłowości zostały wykluczone i endo stwierdziła, że niedoczynność wyszła przez ciąże ale musiała włączyć euthyrox 50 i pewnie po ciąży będzie ok
.
Także jeśli jesteś pod opieka endokrynologa i on mówi, że jest ok to nie ma co się martwić.
-
edwarda20 wrote:Niby powinno byc mniej niz 2, a najlepiej okolo 1. Ale tsh skacze w ciazy bardzo, dlatego powinno sie robic zawsze tsh i ft4, ktore jest stabilne. Ja ft4 mam dobre, wiec widocznie cos tam akurat z tym tsh jest - wczoraj sie zdenerwowalam bardzo i nie spalam prawie w nocy, moze tez to jest przyczyna.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015