X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dosc pilne dziewczyny. Dzis na usg zaniepokoilo mnie jak lekarz zapytala na koniec czy nie mam skurczy i boli takich jak miesiaczkowe, bez zastanowienia powiedzialam, ze nie. Niby powiedziala,ze wszystko jest ok, ale nigdy nie zaczynala sama tego tematu, mowila, ze szyjka ok. Do czego zmierzam, na opisie mam,ze szyjka 33 mm, a czytam, ze to niekoniecznie dobrze. Wydaje mi sie, ze jakis czas temu mialam 4 cm. Panikuje prawda?

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panikujesz chyba. 3,3 to dosyć długa szyjka. Mnie podczas USG zapytala czy czuje skurcz, ja ze nie a ona do mnie " bo właśnie pani ma"... Może Twoja lekarka sprawdzała czy juz pojawiają się skurcze, tak profilakycznie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z woj. pomorskiego gdzie mają najlepszy oddział neonatologii? Niby miałam w planach rodzić w swoim szpitalu ale chciałabym na wszelki wypadek wiedzieć gdzie jest najlepsza opieka

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się;) U mnie dziewczynka ;)

Halina90, Kinga., darika, edwarda20, Aliskaa, Rene, tanith lubią tę wiadomość

KwietniówkaZ
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwietniowkaZ wrote:
    Dołączam się;) U mnie dziewczynka ;)

Na kiedy termin?

• KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.04.2018

Aliskaa lubi tę wiadomość

KwietniówkaZ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają niski brzuch - macie w brzuszku chłopca czy dziewczynkę??

Ja z 1 córka miałam brzuch bardzo wysoko do końca ciąży (nawet po odejściu wód)
    A teraz ma być 2 córcia a brzuch mam bardzo nisko i obawiam się czy nie befzie niespodzianki przy porodzie w postaci chłopca.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy KwietniowkaZ :)

Ja mam nisko brzuch i mam chlopca ;)

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się dość późno ale dopiero co usłyszałam o tym miejscu... bardzo miło mi że jest ktoś kto zrozumie mnie...:) Ja niestety ciąży nie przechodzę dość miło. Pierwsze plamienia "odklejajace się łożysko" lezakowanie w domu i zwolnienie lekarskie z pracy A potem już chyba wszystko co mogło dopasc mnie w ciąży dopadło. Mdłości wymioty zgaga wzdęcia i zaparacia(do dziś zreszta) A teraz bol kręgosłupa i bol w jajnikach. Tez tak macie? Lekarz zrobił badania wszystko jest ok bobo rosnie.

KwietniówkaZ
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nisko i mam chłopca :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Lekarze mówią, że może się uda jakoś dotrwać do stycznia... :( dla dziecka liczą się dni w brzuchu.
    Na pewno jeszcze poczeka na spotkanie z mamą. Mogę Cię tylko pocieszyć, że moi bratanek i bratanica też byli tacy maleńcy (no może troszeczkę więksi niż Twój szkrab). Teraz to ponad roczne, wesołe i pięknie rozwijające się dzieci. Co zadziwiające dziewczynka urodzona mniejsza, wkrótce wyprzedziła brata i cały czas jest większa. Żeby było sprawiedliwie,bratanek szybciej wstał i zanosi się na samodzielne chodzenie. Nikt już nie pamięta tych kruszynek z porodówki - współczesna medycyna czyni cuda, 500g to taka magiczna granica.

Aliskaa lubi tę wiadomość

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Na pewno jeszcze poczeka na spotkanie z mamą. Mogę Cię tylko pocieszyć, że moi bratanek i bratanica też byli tacy maleńcy (no może troszeczkę więksi niż Twój szkrab). Teraz to ponad roczne, wesołe i pięknie rozwijające się dzieci. Co zadziwiające, dziewczynka urodzona mniejsza, wkrótce wyprzedziła brata i cały czas jest większa. Żeby było sprawiedliwie,bratanek szybciej wstał i zanosi się na samodzielne chodzenie. Nikt już nie pamięta tych kruszynek z porodówki - współczesna medycyna czyni cuda, 500g to taka magiczna granica.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwietniowkaZ wrote:
    24.04.2018

Masz termin w ten sam dzień co ja. A kiedy miałaś ostatnie usg i ile ważylo maleństwo?

• KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek. Usg miałam 6 grudnia 400g Zosia miała. Ale nie wiem ile cm. Lekarz powiedział że według wszystkich danych wychodzi że powinna mieć 3700 w terminie. Bardzo możliwe bo syn też miał 3700

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 22:46

acygan lubi tę wiadomość

KwietniówkaZ
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na 24.04 i tez bedzie Zosia :) ale moja dopiero dzis miala 420 gram. Tez mialam usg 6.12 i miala wtedy 330. Szybko Twoja rosnie :) ale wiem, ze na tym etapie to sprawa indywidualna juz :)

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Dziewczyny które mają niski brzuch - macie w brzuszku chłopca czy dziewczynkę??

Ja z 1 córka miałam brzuch bardzo wysoko do końca ciąży (nawet po odejściu wód)
    A teraz ma być 2 córcia a brzuch mam bardzo nisko i obawiam się czy nie befzie niespodzianki przy porodzie w postaci chłopca.
    Ja mam nisko i chłopiec :) nie wiedziałam, że to jakaś różnica :D

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • KwietniowkaZ Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja tez mam na 24.04 i tez bedzie Zosia :) ale moja dopiero dzis miala 420 gram. Tez mialam usg 6.12 i miala wtedy 330. Szybko Twoja rosnie :) ale wiem, ze na tym etapie to sprawa indywidualna juz :)
    Haha ale ten świat mały ;) dwie Zosie z 24kwietnia;) ja cesarske więc pewnie z tydzień wcześniej będę miała. W 3 tyg z 200g(15listopada) urosła do 400g(6.12) Ale od razu było też widać to po mnie. Brzuch mi wyskoczył i waga wzrosła;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 23:24

acygan lubi tę wiadomość

KwietniówkaZ
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to hej KwietniowkaZ :) witamy :)
    Gratuluje córeczki. U nas gdyby była dziewczynka też by była Zosia :)

KwietniowkaZ lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo wysoko brzuch z corka i z synem :) ogolnie zauwazylam ze jedna i druga ciaza sie od siebie nie roznia :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoko-chłopiec :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ