Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie dosc pilne dziewczyny. Dzis na usg zaniepokoilo mnie jak lekarz zapytala na koniec czy nie mam skurczy i boli takich jak miesiaczkowe, bez zastanowienia powiedzialam, ze nie. Niby powiedziala,ze wszystko jest ok, ale nigdy nie zaczynala sama tego tematu, mowila, ze szyjka ok. Do czego zmierzam, na opisie mam,ze szyjka 33 mm, a czytam, ze to niekoniecznie dobrze. Wydaje mi sie, ze jakis czas temu mialam 4 cm. Panikuje prawda?
-
Dziewczyny z woj. pomorskiego gdzie mają najlepszy oddział neonatologii? Niby miałam w planach rodzić w swoim szpitalu ale chciałabym na wszelki wypadek wiedzieć gdzie jest najlepsza opiekaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualnyDziewczyny które mają niski brzuch - macie w brzuszku chłopca czy dziewczynkę??
Ja z 1 córka miałam brzuch bardzo wysoko do końca ciąży (nawet po odejściu wód)
A teraz ma być 2 córcia a brzuch mam bardzo nisko i obawiam się czy nie befzie niespodzianki przy porodzie w postaci chłopca. -
Dołączam się dość późno ale dopiero co usłyszałam o tym miejscu... bardzo miło mi że jest ktoś kto zrozumie mnie...
Ja niestety ciąży nie przechodzę dość miło. Pierwsze plamienia "odklejajace się łożysko" lezakowanie w domu i zwolnienie lekarskie z pracy A potem już chyba wszystko co mogło dopasc mnie w ciąży dopadło. Mdłości wymioty zgaga wzdęcia i zaparacia(do dziś zreszta) A teraz bol kręgosłupa i bol w jajnikach. Tez tak macie? Lekarz zrobił badania wszystko jest ok bobo rosnie.
KwietniówkaZ -
Aliskaa wrote:Lekarze mówią, że może się uda jakoś dotrwać do stycznia...
dla dziecka liczą się dni w brzuchu.
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
GosiaB wrote:Na pewno jeszcze poczeka na spotkanie z mamą. Mogę Cię tylko pocieszyć, że moi bratanek i bratanica też byli tacy maleńcy (no może troszeczkę więksi niż Twój szkrab). Teraz to ponad roczne, wesołe i pięknie rozwijające się dzieci. Co zadziwiające, dziewczynka urodzona mniejsza, wkrótce wyprzedziła brata i cały czas jest większa. Żeby było sprawiedliwie,bratanek szybciej wstał i zanosi się na samodzielne chodzenie. Nikt już nie pamięta tych kruszynek z porodówki - współczesna medycyna czyni cuda, 500g to taka magiczna granica.
-
Gosiczek. Usg miałam 6 grudnia 400g Zosia miała. Ale nie wiem ile cm. Lekarz powiedział że według wszystkich danych wychodzi że powinna mieć 3700 w terminie. Bardzo możliwe bo syn też miał 3700
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 22:46
acygan lubi tę wiadomość
KwietniówkaZ -
Paulettaa wrote:Dziewczyny które mają niski brzuch - macie w brzuszku chłopca czy dziewczynkę??
Ja z 1 córka miałam brzuch bardzo wysoko do końca ciąży (nawet po odejściu wód)
A teraz ma być 2 córcia a brzuch mam bardzo nisko i obawiam się czy nie befzie niespodzianki przy porodzie w postaci chłopca.nie wiedziałam, że to jakaś różnica
-
acygan wrote:Ja tez mam na 24.04 i tez bedzie Zosia
ale moja dopiero dzis miala 420 gram. Tez mialam usg 6.12 i miala wtedy 330. Szybko Twoja rosnie
ale wiem, ze na tym etapie to sprawa indywidualna juz
dwie Zosie z 24kwietnia;) ja cesarske więc pewnie z tydzień wcześniej będę miała. W 3 tyg z 200g(15listopada) urosła do 400g(6.12) Ale od razu było też widać to po mnie. Brzuch mi wyskoczył i waga wzrosła;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 23:24
acygan lubi tę wiadomość
KwietniówkaZ -
nick nieaktualny