X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupilam miniaturki z rosmana chocoaz powiem wam ze w pierwszej ciazy sie naczytalam jaki maluszek wrazliwy na zapachy aby nie uzywac silnie pachnacych mydel dezodorantow odzywek do włosów. I spakowalam tylko w pompce przelany plyn intymny tak przy okazji ten z rosmanna facelle ma eewelacyjny sklad wlasniw do mycia włosów. Ale teraz poszlam w miniaturki.
    Też u nas przydaly sie sztućce i kubek plus wlasna herbata ja mialam taka na laktacje.
    Herbatniki biszkopy albo suchary też polecam. Po CC u mnie sie przydały.
    Mialam jedne klapki takie ktore moglam pd prysznic brać plastikowe szybko wysychaly.
    Po lecam tez wode termalna do spsikania twarzy sa takie mniejsze wersje.
    Mialam tez wode kokosowa do porodu i po porodzie super nawadnia.
    Plus jeszcze jakies lizaki na czas porodu ale tego nie testowalam.
    A reszta jak dziewczyny pisały.
    No i ja spakowalam sobie kilka kosmetykow do makijażu ale ni użyłam mialam to gdzieś ;)
    Za to pomadka do ust a raczej u mnie masc lanolinowa mega sie sprawdzila na spierzchniete usta.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj wyniki tsh - niestety bardzo mi podskoczyło 3,71. Moja endokrynolog mnie dzisiaj przyjmie po 19... Martwię się trochę, bo wiem, że tarczyca w ciąży jest ważna :-/. Do tej pory po euthyroxie 50 było wszystko w normie...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pakujecie zwykły płyn do higieny intymnej czy Tantuum Rosa? Gdzieś czytałam, ze dobrze przelewać go do butelki z atomizerem, znowu koleżanka radziła jak najczężciej psikać Octeniseptem, bardzo szybko wszystko jej sie wygoiło po pęknięciu.
    Zamówiłam sobie podkłady do przewijania 40 cmx60 cm, chce ich właśnie używać jako podkład na łóżko dla siebie w szpitalu jak myślicie, nie będą za małe?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Czy pakujecie zwykły płyn do higieny intymnej czy Tantuum Rosa? Gdzieś czytałam, ze dobrze przelewać go do butelki z atomizerem, znowu koleżanka radziła jak najczężciej psikać Octeniseptem, bardzo szybko wszystko jej sie wygoiło po pęknięciu.
    Zamówiłam sobie podkłady do przewijania 40 cmx60 cm, chce ich właśnie używać jako podkład na łóżko dla siebie w szpitalu jak myślicie, nie będą za małe?

Na stronie mojego szpitala jest na liscie wyprawkowej szare mydlo i takie w plynie kupilam. Mysle, ze uzyje go tez zamiast zelu pod prysznic zeby mniej rzeczy ze soba zabierac w torbie. Tantuum rosa tez wezme.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fotografka znalazła zajęcie.. Podesłała mi wyselekcjonowane przez nią zdjęcia, żebyśmy teraz to my dokonali selekcji ostatecznej i wybrali 10sztuk, które podda obróbce. I powiem wam, że od godziny siedzę i wybieram. Mąż zamiast pomóc, to tylko przeszkadza i jeszcze większy mętlik robi :D

Pochwalę się wstępnym efektem. Jedno z nieobrobionych i zabezpieczonych jeszcze przez fotografkę zdjęć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb3b97b4d3de.png

Kinga., darika, Makira, Mirabelcia, Aliskaa, Andzia123, acygan, Malyprosiaczek, edwarda20, Sassy, Katy, gondi, yvonneSW, małamii89, Pysia89, Agusia_pia, KaMiszka, AJrin, Totoro lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Odebrałam dzisiaj wyniki tsh - niestety bardzo mi podskoczyło 3,71. Moja endokrynolog mnie dzisiaj przyjmie po 19... Martwię się trochę, bo wiem, że tarczyca w ciąży jest ważna :-/. Do tej pory po euthyroxie 50 było wszystko w normie...
    W III trymestrze lepiej ze skoczyła w niedoczynność niż nadczynność (przynajmniej tak mi w poprzedniej ciąży tłumaczyła lekarka i specjalnie obniżała dawkę. Mi też skoczyło, wiec musiałam wrócić, zobaczymy ile teraz wyjdzie.

Ogólnie biorę te kosmetyki, co ich używam (przelewam w buteleczki do samolotu), tylko suchy szampon i dezodorant to typowe miniaturki. Płyn do higieny biorę zwykły (Laktacyd, płyn ginekologiczny), polecał go kiedyś gin na moje częste infekcje, a w ciąży stosuję go profilaktycznie. Nie nastawiam się na cięcia (takie czy inne), jak będą potrzebne to dostanę leki od personelu.

Dziewczyny pomyślcie też o czymś na zaparcia (np czopek glicerynowy). Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale pierwsza

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A mi fotografka znalazła zajęcie.. Podesłała mi wyselekcjonowane przez nią zdjęcia, żebyśmy teraz to my dokonali selekcji ostatecznej i wybrali 10sztuk, które podda obróbce. I powiem wam, że od godziny siedzę i wybieram. Mąż zamiast pomóc, to tylko przeszkadza i jeszcze większy mętlik robi :D

Pochwalę się wstępnym efektem. Jedno z nieobrobionych i zabezpieczonych jeszcze przez fotografkę zdjęć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb3b97b4d3de.png
    Jeej, jakie piękne! Wyglądasz cudownie :-)

Paatka lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka, ale pięknie! I ta sukienka cudo :)

A ja się pochwale moim synkiem :)

https://naforum.zapodaj.net/d8d7ab25d119.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 13:36

Mirabelcia, darika, acygan, Paatka, Sassy, Agusia_pia lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie mojego szpitala też jest lista co zabrać...jak kupuję zwykły płyn do higieny.
    Ubranka mam na rozmiar 56 i 62 ;)
    Paatka super fotka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 13:43

Paatka lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to i tak w pierwszych dobach nie zaleca się noszenia stanika, zwłaszcza jak brodawki są poranione to trzeba je wietrzyć. Stanik dopiero przy nawale pokarmu.
    I do porodu też bez stanika, bo później przeszkadza przy kontakcie skóra do skóry ;)
    I warto mieć swój mały Octanisept, do psikania krocza po każdej kąpieli.

gg646iye46nicebi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Z tego co wiem, to i tak w pierwszych dobach nie zaleca się noszenia stanika, zwłaszcza jak brodawki są poranione to trzeba je wietrzyć. Stanik dopiero przy nawale pokarmu.
    I do porodu też bez stanika, bo później przeszkadza przy kontakcie skóra do skóry ;)
    I warto mieć swój mały Octanisept, do psikania krocza po każdej kąpieli.
    Każdy jest inny. Mi bez niewygodnie, biust ciężki, brodawek jak do tej pory nigdy nie miałam poranionych, a staniki do karmienia nie przeszkadzają w kontakcie skóra do skóry, bo się odpinają. Ogólnie to nie wypbrażam dobie wietrzenia w szpitalu, gdy do babki obok ciągle ktoś przychodzi lub siedzenia w mokrym topie od cieknącego mleka (a wkładki trudno dobrze przymocować bez stanka).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Dzien Dobry bardzo ;)
    Edwarda,ostatnio czyli 2 tygodnie temu i 2 dni miala 850 gram.
    Licze ze nadgoni...

Czyli 2 tyg temu bylas w 27 tc i mala wyzyla 850g. Ja byłam w 25t5d i moj wazyl dokładnie 956g. To praktycznie zadna roznica jeszcze biorac pod uwage margines błędu. Nie masz sie czym przejmowac :)

Paatka pięknie wyglądasz.

Nie mam zadnych ubranek na 50 a na 56 tylko kilka body.

Dziś podpisuje umowe przedwstepna sprzedazy naszego mieszkania. Szalenstwo tak 2 mce przed porodem :O

Pysia89 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za listę :D musiałam sobie sprawdzić czy czegoś nie zapomniałam i jedyne czego nie było na mojej liście to jakieś biszkopty czy coś na przegryzke :D tez mam kupione miniaturki i szukałam miniaturki żelu do higieny intymnej, ale nie znalazłam wiec chyba przeleje do mniejszej samolotowej buteleczki. Nie mam jeszcze staników bo ciagle myśle jaki mam rozmiar brać. Wszystkie pozostałe rzeczy mam tak jak Wy. Cieszę się ze jestem tutaj na forum bo dużo rzeczy można doradzić, sprawdzić i ogólnie wymienić się informacjami :)

Właśnie przyszła mi paczka od hubiworld. Tym razem wysyłka wxpressowa i bez żadnych pomyłek :P ale piękne pieluszki mi przyszły. Do tego pudełko na smoczek zamówiłam bo hubi miał za 20 zł taki na dwa smoczki i jest normalnie gigantyczne to pudełko :D można je rozdzielić wiec nie ma tragedii :D ja już chyba kupiłam wszystko od hubi co miał na Allegro hahaha. Kupiłam tez śliniaczki i taka ochronkę na ramie gdy dziecko ma sobie odbić. Ciekawe jak się sprawdzi :D

Patka piękne zdjęcie !! My idziemy na sesje dopiero 28 lutego ( będziemy w 34 tc) wiec mam nadzieje, ze mały nie pospieszy się i tez będę miała takie piękne zdjęcia :D wczoraj przeglądałam kosmetyczkę tak żeby na sesje były rzęsy i paznokcie zrobione, a dzisiaj umówiłam się do fryzjera bo dzisiaj się skapnelam, ze pół roku nic z łepetyna noe robiłam i wyglądam jak jakieś ufo :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :*
    Ze swojej strony polecam taką sesję, można się poczuć naprawdę dobrze w tym nielekkim bądź co bądź stanie ;)
    Panią fotograf miałam bardzo fajną, więc tak jak na co dzień nie przepadam za fotkami, tak tutaj nie czułam żadnego skrępowania. Jedynie wybór zdjęć nie jest łatwy, a skoro przy ciążowej sesji mam taki problem, to aż strach pomyśleć ile się będę zastanawiała nad zdjęciami z sesji noworodkowej Bianki :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Każdy jest inny. Mi bez niewygodnie, biust ciężki, brodawek jak do tej pory nigdy nie miałam poranionych, a staniki do karmienia nie przeszkadzają w kontakcie skóra do skóry, bo się odpinają. Ogólnie to nie wypbrażam dobie wietrzenia w szpitalu, gdy do babki obok ciągle ktoś przychodzi lub siedzenia w mokrym topie od cieknącego mleka (a wkładki trudno dobrze przymocować bez stanka).

No to dobrze, to tylko świadczy o tym, że prawidłowo przystawialas do piersi, niestety nie zawsze tak jest. A nie każdy szpital dysponuje CDL.
    A ze stanikiem do porodu to oczywiście, że nikt na siłę nie będzie kazał ściągać, ale chodziło mi, o to że po urodzeniu dziecko się kładzie na brzuch i taki stanik też będzie brudny od krwi i mazi płodowej.Także to decyzja indywidualna.

gg646iye46nicebi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :*
    Ze swojej strony polecam taką sesję, można się poczuć naprawdę dobrze w tym nielekkim bądź co bądź stanie ;)
    Panią fotograf miałam bardzo fajną, więc tak jak na co dzień nie przepadam za fotkami, tak tutaj nie czułam żadnego skrępowania. Jedynie wybór zdjęć nie jest łatwy, a skoro przy ciążowej sesji mam taki problem, to aż strach pomyśleć ile się będę zastanawiała nad zdjęciami z sesji noworodkowej Bianki :D

Koniecznie wrzuc wiecej jak będziesz miała :)

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po zastrzyku z immunoglobuliny, wygląda to tak jak szczepionki w dzieciństwie. Nie wiadomo jeszcze jak to będzie rozliczane, byłam królikiem doświadczalnym położnej, bo pierwszy raz to robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2018, 15:52

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wyczekanym badaniu, Malutka waży 1750g, ułożona główkowo, wszystko u niej w porządku :) Szyjka 3,1cm także jeszcze sobie posiedzi :) Kolejna wizyta za miesiąc.

Torbe spakuję w marcu i zabiorę tylko co mam podane na stronie szpitala, czyli niewiele. Potem sprawdzę Wasze listy na spokojnie, może coś wpadnie mi w oko :p

acygan, Makira, darika, Paatka, Mirabelcia, Pysia89, Agusia_pia, Andzia123, Aliskaa lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Koniecznie wrzuc wiecej jak będziesz miała :)

Podzielę się, jak tylko dostanę je po obróbce Pani fotograf :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Patka piękne zdjęcie !! My idziemy na sesje dopiero 28 lutego ( będziemy w 34 tc) wiec mam nadzieje, ze mały nie pospieszy się i tez będę miała takie piękne zdjęcia :D wczoraj przeglądałam kosmetyczkę tak żeby na sesje były rzęsy i paznokcie zrobione, a dzisiaj umówiłam się do fryzjera bo dzisiaj się skapnelam, ze pół roku nic z łepetyna noe robiłam i wyglądam jak jakieś ufo :D

Idę w ten sam dzień co Ty i widzę, że tydzień też ten sam :) Chociaż teraz się zastanawiam, czy to nie za późno, bo już się zaczyna robić ciężko z tym brzuchem, no ale niestety za późno się ogarnęłam z tym pomysłem i taki termin wolny dopiero.

Ja pakować się do szpitala, prać i prasować też zacznę w marcu, bo teraz chcemy jeszcze odświeżyć ściany w mieszkaniu, więc nie ma co się spieszyć.

gg646iye46nicebi.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ