X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Hej dziewczyny
    Wczoraj mialam usg 3 trymestru, no i nie wiadomo co jest grane. Glowka i nozka pokazuja ze termin przypada na 10-13.04 a rozmiar brzuszka na 10.05 :( dzisiaj mialam kolejne usg juz u ginekologa w szpitalu, sprawdzil przeplywy krwi w lozysku i wszystko jest w porzadku. Poki co nie musze chodzic do poloznej bo jestem pod opieka ginekologa. Za tydzien kolejne usg i bedzie konsultacja co robic. Jesli wszystko bedzie okej to wracam do poloznych i czekam na porod, jesli nie to zostaje pod opieka ginekologa i bedzie wywolywany porod wczesniej. Lekarz mowil ze ogolnie Holendrzy to wysocy ludzie a ja jestem drobna i niska wiec moze tak byc ze brzuszek jeszcze urosnie dziecku.
    Na usg tez widzielismy wlosy :)

Ja jeszcze nie zaczelam prac ale w takiej sytuacji juz zaczne i spakuje torbe do szpitala. Na szczescie u nas lista do szpitala jest bardzo krotka :)

U nas synek bardzo dlugo mial mniejsza glowke, duzy brzuszek i dluga kosc udowa. Ostatnio sie to wyrownalo. A dzis na usg, glowka idealnie w terminie, brzuszek sporo za duzy, a kosc okolo 40centyla. Ogolnie jest na okolo 50centulu. Także to sie bardzo zmienia. Kazdy maluch rosnie w swoim tempie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27, ja mam skierowanie na powtórkę HIV, będę robić jakoś za tydzień.

Katy- dobry pomysł, żeby wziąć po kilka sztuk. Też mamy blisko do szpitala i chyba tak zrobię.

Wiecie, ja nawet nie sprawdzałam tych wymiarów poszczególnych, bo po co się stresować. Zawsze są jakieś odchylenia. Myślę, że gdyby coś było nieproporcjonalne, o wiele za duże lub za małe to lekarz by mi o tym powiedział podczas badania. No chyba, że u Ciebie tak właśnie było Casteam :) Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok, ba, jestem tego pewna :)

Katy lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży lacznie mialam 4 torby spakowane;)
    1. Mala na porodowke rzeczy dla mnie dla dziecka po urodzeniu i dla M plus jakies przekaski woda.
    2. Rzeczy dla mnie na pobyt w szpitalu srednia torba
    3. Rzeczy dla dziecka na pobyt w szpitalu też sredni torba.
    4. Rzeczy na wyjście dla mnie dla dziecka rozne warianty pogodowe.

Pierwsze 3 torby w aucie na porodowke tylko z 1 torbą po całej akcji M przynosi torbe 2 i 3 a zabiera pierwsza.
    4 torba sobie czekala w domu na nasz wypis.

Oczywiście mój plan nie wypalił bo 9 dni po terminie przyjeto mnie do szpitala na wywolanie tak lezalam 6 dni aż do dnia cesarki.

Ale teraz chyba pójdę tym samym tokiem i też podobnie spakuje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję spakować się w jedną ale zobaczymy póki co jeszcze nie zaczęłam. ale obiecuję sobie do 10 marca mieć spakowaną torbę ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u was z odbiorem pieluszek z Rossmanna? Ja dostałam maila, pojechałam do sklepu (dobrze, że planowałam jeszcze inne zakupy i skorzystałam z promocji na męskie kosmetyki), a tam nikt nie słyszał o promocji i nie mają pieluch - jedna miła sprzedawczyni powiedziała, że jestem już drugą ciężarną w takiej sytuacji. Drogeria w centrum handlowym, w mieście średniej wielkości :( Jestem zła i napisałam maila do działu obsługi klienta. Zobaczymy jak zareagują... Ja cały czas pracuję, ale na zwolnionych obrotach. Dziś liczyłam na lekki dzień, a było trochę stresu w pracy - teraz odpoczywam. Zostało mi tylko trochę prania i posegregowanie rzeczy w torbie. Dzięki za koncepcję AJrin :) Ja też biorę po kilka sztuk rożnych środków higienicznych, w przeciwnym razie musiałabym wynająć jakąś przyczepkę :) Głównie czas na takie zajęcia mam w weekendy - w nadchodzący mam nadzieje wszystko domknąć na tip top. Grunt to dobra organizacja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Miałaś już kiedyś? Jeśli tak, to nie powinna być groźna. Jeśli nie,to moze być różnie. Tak czy siak pewnie lekarz da ci cos przeciw wirusowego. Nie wiem jak to jest gdybys urodziła z aktywną opryszczką.

Dzieki za info:* Bylam w szpitalu to nie opryszczka na szczescie..dostalam globulki i masc bo to infekcja grzybicza zwiazana z moim krazkiem.

Chociaz zrobiono mi Usg i na szczescie z Mala wszystko ok;)bo ostatnio tez jakos mniej sie ruszala...

KwietniowkaZ, Kinga. lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Rossmannie wiedzieli o co chodzi. Podeszłam do kasy, tam mieli je w specjalnym kartonie, a po zeskanowaniu karty na kasie wyskoczył im 1gr i mi je wydali, to było w sumie na tyle. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja mam nadzieję spakować się w jedną ale zobaczymy póki co jeszcze nie zaczęłam. ale obiecuję sobie do 10 marca mieć spakowaną torbę ;)
    Mam identyczny plan :)

A maila z Rossmanna dalej nie dostałam. Chyba nie dany mi ten cebula deal :(

n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy, a masz wszystkie zgody marketingowe w aplikacji zaakceptowane? I termin porodu dobrze wpisany? Jakiekolwiek maile od klubu Rossnę np. z tym że nowe promocje wchodzą itp. dostajesz?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu widzę, że nie trzeba mieć maila od nich https://www.rossmann.pl/pampers#steps_ebp

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wcześniej pytałam w Rosmmannie to mi mówili, że promocja jest dopiero aktywna na tej karcie, jak otrzyma się maila, ale to ekspedientka mi powiedziała, więc nie wiem na ile jej informacje były poprawne ;)

A w mailu jest informacja: "Nie przegap okazji! Oferta specjalna jest ważna tylko przez 4 tygodnie od dnia otrzymania newslettera i dotyczy jednorazowego zakupu."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:37

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu był chyba pies pogrzebany, nie miałam zaznaczonych zgód o wysyłanie informacji handlowych dot. Klubu Rossnę. Już zaznaczyłam, może przyjdzie jutro :p Dzięki za wskazówki!

n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zerknelam, że dzisiaj dostałam maila z informacją, że mogę odebrać Pampersy ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja w pierwszej ciąży lacznie mialam 4 torby spakowane;)
    1. Mala na porodowke rzeczy dla mnie dla dziecka po urodzeniu i dla M plus jakies przekaski woda.
    2. Rzeczy dla mnie na pobyt w szpitalu srednia torba
    3. Rzeczy dla dziecka na pobyt w szpitalu też sredni torba.
    4. Rzeczy na wyjście dla mnie dla dziecka rozne warianty pogodowe.

Pierwsze 3 torby w aucie na porodowke tylko z 1 torbą po całej akcji M przynosi torbe 2 i 3 a zabiera pierwsza.
    4 torba sobie czekala w domu na nasz wypis.

Oczywiście mój plan nie wypalił bo 9 dni po terminie przyjeto mnie do szpitala na wywolanie tak lezalam 6 dni aż do dnia cesarki.

Ale teraz chyba pójdę tym samym tokiem i też podobnie spakuje.

Mam zamiar zrobić podobnie - torba na porodówkę, druga w aucie z rzeczami na pobyt w szpitalu dla mnie i dla Lili, a reszta rzeczy uszykowana w domu, żeby mąż mógł w każdej chwili odwieźć :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja, jak dobrze że napisalyscie o tych zgodach na wysyłanie informacji, też nie miałam zaznaczonych :p także dzięki laseczki :D
    A toreb jeszcze nie spakowałam, jeszcze brakuje mi koszul do karmienia i klapkow pod prysznic, dokupię i wtedy będę pakować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 23:19

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie torby. Jedna dla młodego a druga dla mnie razem z jedzeniem :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Mam zamiar zrobić podobnie - torba na porodówkę, druga w aucie z rzeczami na pobyt w szpitalu dla mnie i dla Lili, a reszta rzeczy uszykowana w domu, żeby mąż mógł w każdej chwili odwieźć :)
    3 torby. Rzeczy dla mnie, rzeczy dla męża, w domu 3 torba (dla małej na wyjście). U mnie dię sprawdziło, ale raczej ma sensu dzielić rzeczy na porodówkę i na sam pobyt,bo np w moim przypadku po odejściu wód musiałam być pod obserwacją, a do rozpoczęcia skurczy itp i przejścia na potodówkę mogło minąć 36-48h.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę opracowujecie fajne strategie z tymi torbami :)

Mi się poprzestawialo i juz od godziny nie śpię :/ a mały osbie zadowolony fika. Dziś badania krwi i moczu

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja się jeszcze zastanawiam właśnie, generalnie do szpitala mamy blisko, mąż na bieżąco będzie mi mógł coś dowozić.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan wyprawka kupiona? Jesteśmy na tym samym etapie a ja daleko w tyle a widzę że tutaj wszyscy torby pakują :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ