Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Hej dziewczyny
Wczoraj mialam usg 3 trymestru, no i nie wiadomo co jest grane. Glowka i nozka pokazuja ze termin przypada na 10-13.04 a rozmiar brzuszka na 10.05dzisiaj mialam kolejne usg juz u ginekologa w szpitalu, sprawdzil przeplywy krwi w lozysku i wszystko jest w porzadku. Poki co nie musze chodzic do poloznej bo jestem pod opieka ginekologa. Za tydzien kolejne usg i bedzie konsultacja co robic. Jesli wszystko bedzie okej to wracam do poloznych i czekam na porod, jesli nie to zostaje pod opieka ginekologa i bedzie wywolywany porod wczesniej. Lekarz mowil ze ogolnie Holendrzy to wysocy ludzie a ja jestem drobna i niska wiec moze tak byc ze brzuszek jeszcze urosnie dziecku.
Na usg tez widzielismy wlosy
Ja jeszcze nie zaczelam prac ale w takiej sytuacji juz zaczne i spakuje torbe do szpitala. Na szczescie u nas lista do szpitala jest bardzo krotka
U nas synek bardzo dlugo mial mniejsza glowke, duzy brzuszek i dluga kosc udowa. Ostatnio sie to wyrownalo. A dzis na usg, glowka idealnie w terminie, brzuszek sporo za duzy, a kosc okolo 40centyla. Ogolnie jest na okolo 50centulu. Także to sie bardzo zmienia. Kazdy maluch rosnie w swoim tempie.
-
Asiula27, ja mam skierowanie na powtórkę HIV, będę robić jakoś za tydzień.
Katy- dobry pomysł, żeby wziąć po kilka sztuk. Też mamy blisko do szpitala i chyba tak zrobię.
Wiecie, ja nawet nie sprawdzałam tych wymiarów poszczególnych, bo po co się stresować. Zawsze są jakieś odchylenia. Myślę, że gdyby coś było nieproporcjonalne, o wiele za duże lub za małe to lekarz by mi o tym powiedział podczas badania. No chyba, że u Ciebie tak właśnie było CasteamMam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok, ba, jestem tego pewna
Katy lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży lacznie mialam 4 torby spakowane;)
1. Mala na porodowke rzeczy dla mnie dla dziecka po urodzeniu i dla M plus jakies przekaski woda.
2. Rzeczy dla mnie na pobyt w szpitalu srednia torba
3. Rzeczy dla dziecka na pobyt w szpitalu też sredni torba.
4. Rzeczy na wyjście dla mnie dla dziecka rozne warianty pogodowe.
Pierwsze 3 torby w aucie na porodowke tylko z 1 torbą po całej akcji M przynosi torbe 2 i 3 a zabiera pierwsza.
4 torba sobie czekala w domu na nasz wypis.
Oczywiście mój plan nie wypalił bo 9 dni po terminie przyjeto mnie do szpitala na wywolanie tak lezalam 6 dni aż do dnia cesarki.
Ale teraz chyba pójdę tym samym tokiem i też podobnie spakuje. -
Jak u was z odbiorem pieluszek z Rossmanna? Ja dostałam maila, pojechałam do sklepu (dobrze, że planowałam jeszcze inne zakupy i skorzystałam z promocji na męskie kosmetyki), a tam nikt nie słyszał o promocji i nie mają pieluch - jedna miła sprzedawczyni powiedziała, że jestem już drugą ciężarną w takiej sytuacji. Drogeria w centrum handlowym, w mieście średniej wielkości
Jestem zła i napisałam maila do działu obsługi klienta. Zobaczymy jak zareagują... Ja cały czas pracuję, ale na zwolnionych obrotach. Dziś liczyłam na lekki dzień, a było trochę stresu w pracy - teraz odpoczywam. Zostało mi tylko trochę prania i posegregowanie rzeczy w torbie. Dzięki za koncepcję AJrin
Ja też biorę po kilka sztuk rożnych środków higienicznych, w przeciwnym razie musiałabym wynająć jakąś przyczepkę
Głównie czas na takie zajęcia mam w weekendy - w nadchodzący mam nadzieje wszystko domknąć na tip top. Grunt to dobra organizacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:06
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Miałaś już kiedyś? Jeśli tak, to nie powinna być groźna. Jeśli nie,to moze być różnie. Tak czy siak pewnie lekarz da ci cos przeciw wirusowego. Nie wiem jak to jest gdybys urodziła z aktywną opryszczką.
Dzieki za info:* Bylam w szpitalu to nie opryszczka na szczescie..dostalam globulki i masc bo to infekcja grzybicza zwiazana z moim krazkiem.
Chociaz zrobiono mi Usg i na szczescie z Mala wszystko ok;)bo ostatnio tez jakos mniej sie ruszala...KwietniowkaZ, Kinga. lubią tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:ja mam nadzieję spakować się w jedną ale zobaczymy póki co jeszcze nie zaczęłam. ale obiecuję sobie do 10 marca mieć spakowaną torbę
A maila z Rossmanna dalej nie dostałam. Chyba nie dany mi ten cebula deal -
Ja jak wcześniej pytałam w Rosmmannie to mi mówili, że promocja jest dopiero aktywna na tej karcie, jak otrzyma się maila, ale to ekspedientka mi powiedziała, więc nie wiem na ile jej informacje były poprawne
A w mailu jest informacja: "Nie przegap okazji! Oferta specjalna jest ważna tylko przez 4 tygodnie od dnia otrzymania newslettera i dotyczy jednorazowego zakupu."Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:37
-
AJrin wrote:Ja w pierwszej ciąży lacznie mialam 4 torby spakowane;)
1. Mala na porodowke rzeczy dla mnie dla dziecka po urodzeniu i dla M plus jakies przekaski woda.
2. Rzeczy dla mnie na pobyt w szpitalu srednia torba
3. Rzeczy dla dziecka na pobyt w szpitalu też sredni torba.
4. Rzeczy na wyjście dla mnie dla dziecka rozne warianty pogodowe.
Pierwsze 3 torby w aucie na porodowke tylko z 1 torbą po całej akcji M przynosi torbe 2 i 3 a zabiera pierwsza.
4 torba sobie czekala w domu na nasz wypis.
Oczywiście mój plan nie wypalił bo 9 dni po terminie przyjeto mnie do szpitala na wywolanie tak lezalam 6 dni aż do dnia cesarki.
Ale teraz chyba pójdę tym samym tokiem i też podobnie spakuje.
Mam zamiar zrobić podobnie - torba na porodówkę, druga w aucie z rzeczami na pobyt w szpitalu dla mnie i dla Lili, a reszta rzeczy uszykowana w domu, żeby mąż mógł w każdej chwili odwieźć
-
Oja, jak dobrze że napisalyscie o tych zgodach na wysyłanie informacji, też nie miałam zaznaczonych :p także dzięki laseczki
A toreb jeszcze nie spakowałam, jeszcze brakuje mi koszul do karmienia i klapkow pod prysznic, dokupię i wtedy będę pakować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 23:19
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Totoro wrote:Mam zamiar zrobić podobnie - torba na porodówkę, druga w aucie z rzeczami na pobyt w szpitalu dla mnie i dla Lili, a reszta rzeczy uszykowana w domu, żeby mąż mógł w każdej chwili odwieźć