Kwietniowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Modra wrote:U mnie dziś powtórka bety. Trzymajcie kciuki. Niebawem ruszam do labu.
Trzymam mocno!
Ja jednak wczoraj byłam. Jakiś niepokój mnie ogarnął, choć wiedziałam że jest dobrze. No i beta ok 🙂 w stopce mam wartości wypisane. Ostatnia beta w piątek i później już oczekiwanie na wizytę 🥹Tika, bajkowadama lubią tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
S.Roszpunka wrote:Trzymam mocno!
Ja jednak wczoraj byłam. Jakiś niepokój mnie ogarnął, choć wiedziałam że jest dobrze. No i beta ok 🙂 w stopce mam wartości wypisane. Ostatnia beta w piątek i później już oczekiwanie na wizytę 🥹
Super. Lepiej być spokojnym.
Krew spuszczona. Teraz czekanie do 16 ❤️S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
Cześć ja już po wizycie, serduszko pięknie bije, kropek ma już 1 cm następna wizyta z założeniem karty 2 września i 23 prenatalne akurat w moje urodziny
Daisy___, Tika, Marilla, Modra, (:Ania:), bajkowadama, S.Roszpunka, A_Agnieszka lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Cześć ja już po wizycie, serduszko pięknie bije, kropek ma już 1 cm następna wizyta z założeniem karty 2 września i 23 prenatalne akurat w moje urodziny
-
Marilla wrote:Jak tam dziewczyny poranek ?
Ja codziennie wstaje z uczuciem jak po niezłej imprezie. Dobrze, ze dzisiaj wolne to chociaż nie musze się ze wszystkim spieszyć. -
Nieśmiało też dołączam do tego wątku 🤭
Przewidywany termin porodu wg ostatniej miesiączki 16.04. Dziś 5 tydzień. 19.08 idę na pierwsze badanie. Jak na razie czuję się dobrze. Tylko cycki bolą i są większe.(:Ania:), bajkowadama, Tika, S.Roszpunka lubią tę wiadomość
-
Kasiula09 wrote:Cześć ja już po wizycie, serduszko pięknie bije, kropek ma już 1 cm następna wizyta z założeniem karty 2 września i 23 prenatalne akurat w moje urodziny
-
bajkowadama wrote:Pięknie 🥰 myślałam że jak tylko widać serduszko to od razu karta idzie, czy to jakiś wybór twojego lekarza czy standard że kartę zakłada się później?
Nie wiem ale w poprzednich ciążach też zakładał na drugiej wizycie jak już miał pewność że ciąża rozwija się prawidłowo -
Dzień dobry dziewczyny!
Jestem póki co tylko po pozytywnym wyniku testu, ale co mi tam, nastawiam się, że wszystko tym razem będzie dobrze.
Mam 37l, spodziewany termin 21.04 🙌
Mam już umówione badania krwi i zaplanowana wizytę u lekarza, oba z końcem sierpnia.
Fajnie, że możemy się tu wspierać, życzę Wam dużo zdrowia mamuśki.S.Roszpunka, Tika, bajkowadama, (:Ania:) lubią tę wiadomość
-
Cudowne wieści 🥹 niesamowite, że początek ciąży, a ten kropek nie jest już kropkiem tylko małym człowieczkiem 🥹❤️17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Czy podczas I trymestru uprawiacie jakieś sporty?
Wcześniej chodziłam na jogę/stretching/rowerki. Teraz trochę się obawiam bo są różne artykuły. Że w I trymestrze nie napinać mięśni brzucha. A w innym że aktywność wskazana ale raczej głównie skupiają się na kobietach w II trym.Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość
Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
Starania od 2022 w klinice:
1. Lametta
2. Lametta + ovitrelle
3. Lametta + ovitrelle
4. Lametta + ovitrelle + bemfola
5. Lametta + ovitrelle + bemfola
6. Lametta + ovitrelle + bemfola
07.24 kwalifikacja do programu InVitro
08.24 start stymulacji?
Naturalny cud:
06.08 Beta 754,01 - 32dc
08.08 Beta 1504,12 -34 dc
5t+6d mamy ❤
-
Cześć dziewczyny!
Nieśmiało dołączam i ja 😊
Po ciąży biochemicznej w grudniu, w sobotę pełna zaskoczenia ujrzałam 2 kreski.
Beta robiona wczoraj 363 ❤️
W piątek powtarzam bete z nadzieją, że sytuacja z końca roku się nie powtórzy i zobaczę piękny przyrost.
Wizyta umówiona na 27 sierpnia, bo wcześniej i tak serduszka raczej nie zobaczę, ale nie wiem czy tyle wytrzymam i nie pójdę wcześniej sprawdzić 🙈
Termin z miesiączki - 22.04.2025 🙂bajkowadama, Fasolowa_zupa, (:Ania:) lubią tę wiadomość
-
Tika wrote:Czy podczas I trymestru uprawiacie jakieś sporty?
Wcześniej chodziłam na jogę/stretching/rowerki. Teraz trochę się obawiam bo są różne artykuły. Że w I trymestrze nie napinać mięśni brzucha. A w innym że aktywność wskazana ale raczej głównie skupiają się na kobietach w II trym.
Z tego co czytałam to aktywność jest wskazana, ale około 1/3 intensywności sprzed ciąży. Nie byłam bardzo aktywna więc postawię na spacery i krótsze przejażdżki rowerowe, czasem ćwiczę jogę. Jak narazie czuje lekki ból w podbrzuszu i mam wrażenie, że pojawia się gdy dużo chodzę lub po pracy gdzie dużo stoję i chodzę więc staram się odpoczywać 🙂 -
Te porady z ćwiczeniem żeby trochę odpuścić to raczej jak ktoś robi kardio mocne albo ciężary.
zdrowe kręgosłupy, stretchingi, jogi nawet pilates to na spokojnie można robić. troszkę odpuścić jak czujemy same po sobie ze za mocno, ale ruch jest bardzo bardzo wskazany w ciąży.
a z każdym trymestrem będzie coraz gorzej - plecy, biodra stopy itd. dobrze sobie teraz się poruszać żeby potem było łatwiej. Jak mi dowaliło z cieśnią nadgarstków w obu rękach to 3 miesiące spałam w ortezach, a po porodzie przez 4 miesiące jeszcze nie miałam czucia w opuszkach palcu, a codziennie spacerki robiłam ;/
stretching i basen to do końca ciąży super mega pomaga w bolach.Fasolowa_zupa, Tika, Peony22 lubią tę wiadomość
-
Beta z dziś 792 i próg 47 😍😍😍
Peony22, Fasolowa_zupa, Marta 40, S.Roszpunka, bajkowadama, Binia, (:Ania:), Tika lubią tę wiadomość