X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie wiem czy już któraś z Was jest w 100% przekonana, że będzie karmić MM albo ma może w rodzinie maluszka co pije MM, w każdym razie wbiłam na allegro żeby poszukać kilku rzeczy i wyskoczyły mi promocje na mleko. W zasadzie wiem tylko tyle, że np Bebilon jest strasznie drogi i tu się go chyba opłaca kupić. Jeśli któraś się na tym zna to super ;) ja osobiście kupię tylko jedno jakieś mleczko bo nastawiam się na kp.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=29364797&order=dd&string=promo&search_scope=userItems-29364797&bi_s=allegro_reklama&bi_m=m_rha_top_full_width_1200_400&bi_c=bebilon&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-fuzzy-v1-cul-1-5-1218

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina,
    ja biorę od początku Euthyrox, ale jakoś się nie przejmuję jego wpływem, bo wiem, że jest bezpieczniejszy dla maluszka niż zbyt mały poziom tyroksyny. U endokrynologa byłam po poronieniu i generalnie nie widziała potrzeby, żebym była pod stałą opieką.
    Gin powiedział, że taki poziom po I trymestrze nie jest jakiś szczególnie groźny, a jeszcze parę lat temu normy dla kobiet w ciąży były takie jak dla populacji.
    No ale oczywiście mam zwiększoną dawkę z 25 do 50 i za jakiś czas skontroluję razem z ft4 i ft3.

Lanusia,
    pisałaś jakiś czas temu, że coś się dzieje z szyjką u Ciebie? Jak tam? Ile ma mm?

Mój małż w połowie badania glukozy wyszedł do sklepu i wrócił z jakimś rogalikiem, którego zjadł przy mnie, ale nie protestowałam. Po powrocie do domku zrobił mi śniadanie : )

Dziewczyny właśnie kompletuję zamówienie w aptece gemini na różne akcesoria poporodowe, witaminy dla mnie i dziecka, aspirator, pieluszki, podstawowe leki dla noworodka. Mam już w koszyku ponad 500 zł :|

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Kochane, nie wiem czy już któraś z Was jest w 100% przekonana, że będzie karmić MM albo ma może w rodzinie maluszka co pije MM, w każdym razie wbiłam na allegro żeby poszukać kilku rzeczy i wyskoczyły mi promocje na mleko. W zasadzie wiem tylko tyle, że np Bebilon jest strasznie drogi i tu się go chyba opłaca kupić. Jeśli któraś się na tym zna to super ;) ja osobiście kupię tylko jedno jakieś mleczko bo nastawiam się na kp.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=29364797&order=dd&string=promo&search_scope=userItems-29364797&bi_s=allegro_reklama&bi_m=m_rha_top_full_width_1200_400&bi_c=bebilon&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-fuzzy-v1-cul-1-5-1218

Na mleko początkowe, czyli do 6 miesiąca życia dziecka żaden sklep nie ma prawa zrobić promocji, bo może ponieść konsekwencje ;) Co więcej, objęte jest też zakazem reklamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:48

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, już w piątek mam USG <3 I mam zleconą ocenę szyjki, więc zobaczymy czy to było tylko wrażenie mojego lekarza, że szyjka jest miękka i krótsza czy faktycznie coś jest na rzeczy. I tak mam w domu pessar po poprzedniej ciąży, więc mi to prawdę mówiąc obojętne czy mi go założy.

Aniołek (*) 12.03.2013

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misja glukoza zakończona niepowodzeniem. Rzyganko po godzinie, także Justyna, nie jesteś sama :D Ja już szłam na drugie pobranie i przeszła koło mnie jakaś baba która wylała na siebie chyba wiadro jakiegoś gównianego perfumu z kiosku ruchu i jak mnie cofnęło... Masakra. Myślałam, że ją zabiję jak już skończyłam. Takie poświęcenie, za pierwszym pobraniem dopiero po 4 wkłuciu się udało, i dupa. !!! Zadzwonię do mojego lekarza dziś, może mi odpuści całkiem (bo ponoć moze jak zwykły cukier jest cacy) bo chyba nie ogarnę tego paskudztwa. :(

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła wypłata i tak się bałam po waszych perypetiach a tu na czas i jeszcze 75 zł więcej...

A propos tych szynek to muszę swojej zapytać bo też słyszę ze wszystko super ale trochę się nakrecam bo jesteśmy z ukochanym zwolennikami ostrych "zabaw" i ze tak powiem teraz mega uważamy na brzuch Ale nadal jest mega konkretnie i już ostatnio zaczęłam się bać bo tyle dni razem i ciągle "akcja"co najmniej raz dziennie... czuje się ok więc myślę że jak jest dobrze to raczej nie ma przeciwdkazan...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Na mleko początkowe, czyli do 6 miesiąca życia dziecka żaden sklep nie ma prawa zrobić promocji, bo może ponieść konsekwencje ;) Co więcej, objęte jest też zakazem reklamy :)

Co jest dla mnie chore, bo jeśli kobieta nie może kp albo po prostu nie chce, to skąd ma się dowiedzieć które mleko wybrać? U mnie w rodzinie są problemy z kp, praktycznieżadna kobieta nie karmiła kp, ja też się nie nastawiam i mleko muszę wybrać metodą prób i błędów, bo nigdzie się nie dowiem które by było najlepsze, a na dodatek nie kupię go w promocji przez ten debilny zakaz.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Karolina_Ina,
    ja biorę od początku Euthyrox, ale jakoś się nie przejmuję jego wpływem, bo wiem, że jest bezpieczniejszy dla maluszka niż zbyt mały poziom tyroksyny. U endokrynologa byłam po poronieniu i generalnie nie widziała potrzeby, żebym była pod stałą opieką.
    Gin powiedział, że taki poziom po I trymestrze nie jest jakiś szczególnie groźny, a jeszcze parę lat temu normy dla kobiet w ciąży były takie jak dla populacji.
    No ale oczywiście mam zwiększoną dawkę z 25 do 50 i za jakiś czas skontroluję razem z ft4 i ft3.

Lanusia,
    pisałaś jakiś czas temu, że coś się dzieje z szyjką u Ciebie? Jak tam? Ile ma mm?

Mój małż w połowie badania glukozy wyszedł do sklepu i wrócił z jakimś rogalikiem, którego zjadł przy mnie, ale nie protestowałam. Po powrocie do domku zrobił mi śniadanie : )

Dziewczyny właśnie kompletuję zamówienie w aptece gemini na różne akcesoria poporodowe, witaminy dla mnie i dziecka, aspirator, pieluszki, podstawowe leki dla noworodka. Mam już w koszyku ponad 500 zł :|

Ja tez już mam liste w gemini, ale jest tam ok 200 zł z tym, że dużo kupuję z rossmana np chusteczki, mydła,kremy itd bo mają najmniej chemii (oczywiście wszystko analizowane na strone srokao) tam też jest ok 200 zł
    i na allegro i tam mi wychodzi ok 300 zł :P (ale łącznie z pościelami) :D SZAŁ CIAŁ!

EDIT:

Dziś na śniadanie jadłam barszcz ukraiński!! był pyszny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:20

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Co jest dla mnie chore, bo jeśli kobieta nie może kp albo po prostu nie chce, to skąd ma się dowiedzieć które mleko wybrać? U mnie w rodzinie są problemy z kp, praktycznieżadna kobieta nie karmiła kp, ja też się nie nastawiam i mleko muszę wybrać metodą prób i błędów, bo nigdzie się nie dowiem które by było najlepsze, a na dodatek nie kupię go w promocji przez ten debilny zakaz.
    Ostatnio śledziłam grudniówki i wszystkie jak jeden mąż chwalą Hipp Bio Combiotic czy jakoś tak- jak dzieciaczki mają problemy brzuszkowe, to mamy się na Hippa przerzucają i jest ok. Także gdyby się okazało, że my musimy mm, to inwestuję w niego ;).

Dziewczęta, myślicie już coś o porodzie? Będziecie pisać plan porodu? Bo mi to powoli zaczyna chodzić po głowie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:30

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, Ania0141 Sto lat! Justyna wspolczuje wymiotow:( ja jakos dalam rade na szczescie. Mi tez twardnieje brzuch kilka razy dziennie i to niestety od dawna i co do dlugosci szyjki to na ostatnim badaniu tylko dowiedzialam sie ze jest ok niestety nie wiem ile w cm ma. Dzirewczyny ktore jeszcze sa z Poznania?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki rozmiar czapeczki bedzie odpowiedni dla naszych maluszków ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

I tak każde dziecko jest inne i jedno z powodzeniem będzie pić mleko Babydream z Rossmanna za 14 zł, a drugie musi pić specjalistyczny Nutramigen na receptę :) Maluch może mieć kolki, może nie tolerować danego mleka. Moja nie tolerowała jakże świetnego i drogiego Bebilonu :)
    Na Twoim miejscu tym bardziej nastawiałabym się na KP, ale każdego osobista decyzja, mam trochę doświadczeń i tym razem nie odpuszczę przez brak wiedzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:32

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ostatnio śledziłam grudniówki i wszystkie jak jeden mąż chwalą Hipp Bio Combiotic czy jakoś tak- jak dzieciaczki mają problemy brzuszkowe, to mamy się na Hippa przerzucają i jest ok. Także gdyby się okazało, że my musimy mm, to inwestuję w niego ;).

Dziewczęta, myślicie już coś o porodzie? Będziecie pisać plan porodu? Bo mi to powoli zaczyna chodzić po głowie...

Hahaha mi się śmiać chce jak pomyślę o moim planie porodu :D Sporządziłam sobie taki genialny: ochrona krocza, żadnej oksytocyny i przyspieszania porodu, chcę rodzić i przeć w wybranej przeze mnie pozycji, kąpiel dziecka tylko przy mnie, kontakt skóra do skory przez 2 h po narodzinach. Dobrze że nie wzięłam tego planu ze sobą :P
    Byłam nacięta, na co nie narzekam, Lilę dostałam na kilka minut i dopiero po 2h na pół godziny i znowu ją zabrały na całą noc, poród miałam wywołany- więc zarówno oxy jak i przebicie pęcherza, cały poród leżałam pod KTG na lewym boku, bo zanikało tętno i wdychałam tlen przez rurkę do nosa ;)
    Także mój poród był o 180° inny niż to sobie założyłam, a mimo to najwspanialszy i - co najważniejsze- EKSPRESOWY!

Także my swoje, a życie swoje ;) Teraz nie piszę planu.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że są takie jazdy z tym mm ;D

Ja względem porodu zastanawiam się czy od razu nie poprosić o nacięcie, lepiej chyba mieć dwa szewki po kontrolowanym nacięciu niż pęknąć aż do kolana (matce mojej znajomej tak się stało jak ją rodziła właśnie) albo żeby zwieracz miał pęknąć.
    Bardziej teraz mnie zastanawia czy mogę już ćwiczyć Kegla i robić masaż krocza.

No właśnie a propo's BabyDream z Rossmanna - co raz więcej słyszę bardzo dobre opinie na mleko i kosmetyki z tej firmy nawet od osób, których stać na wiele droższe rzeczy. Miałyście z tymi rzeczami już styczność?
    No i dalej się baardzo zastanawiam nad tym czy wybrać opcję mydełko+oliwka czy jednak iść za modą i rozgłosem i kupić te kosmetyki z emolientami? Długo na ten temat rozmawiałam z tą dziewczyną kuzyna, która robi teraz mgr z położnictwa i powiedziała właśnie, że dużo zależy od podejścia matki - kąpiel w emolientach jest szybsza bo potem nie musisz podobno dziecka jeszcze smarować a i też zdarzają się problemy skórne z kolei zaś jeśli dobrze używa się oliwki to nie powinna wysuszać skóry. Mętlik 10047465 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Zobaczymy jak to w ogóle będzie :) Cały czas myślę które mleko kupić i na początek na pewno małą paczkę.

Co do porodu - nie piszę żadnego planu, spodziewam się niespodziewanego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    I tak każde dziecko jest inne i jedno z powodzeniem będzie pić mleko Babydream z Rossmanna za 14 zł, a drugie musi pić specjalistyczny Nutramigen na receptę :) Maluch może mieć kolki, może nie tolerować danego mleka. Moja nie tolerowała jakże świetnego i drogiego Bebilonu :)
    Na Twoim miejscu tym bardziej nastawiałabym się na KP, ale każdego osobista decyzja, mam trochę doświadczeń i tym razem nie odpuszczę przez brak wiedzy.

A jeszcze inne Bebiko czy inne takie :) Oj moje nastawienie na mm jest ukształtowane od hmm dobrych kilku lat, nie działają na mnie cudowne założenia kp. Zobaczymy jak będzie, ale nic na siłę i nic za wszelką cenę, bo chcę być szczęśliwą mamą szczęśliwego dziecka.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Nie wiedziałam, że są takie jazdy z tym mm ;D

Ja względem porodu zastanawiam się czy od razu nie poprosić o nacięcie, lepiej chyba mieć dwa szewki po kontrolowanym nacięciu niż pęknąć aż do kolana (matce mojej znajomej tak się stało jak ją rodziła właśnie) albo żeby zwieracz miał pęknąć.
    Bardziej teraz mnie zastanawia czy mogę już ćwiczyć Kegla i robić masaż krocza.

No właśnie a propo's BabyDream z Rossmanna - co raz więcej słyszę bardzo dobre opinie na mleko i kosmetyki z tej firmy nawet od osób, których stać na wiele droższe rzeczy. Miałyście z tymi rzeczami już styczność?
    No i dalej się baardzo zastanawiam nad tym czy wybrać opcję mydełko+oliwka czy jednak iść za modą i rozgłosem i kupić te kosmetyki z emolientami? Długo na ten temat rozmawiałam z tą dziewczyną kuzyna, która robi teraz mgr z położnictwa i powiedziała właśnie, że dużo zależy od podejścia matki - kąpiel w emolientach jest szybsza bo potem nie musisz podobno dziecka jeszcze smarować a i też zdarzają się problemy skórne z kolei zaś jeśli dobrze używa się oliwki to nie powinna wysuszać skóry. Mętlik 10047465 %

Moja mama rodząc mnie popękała we wszystkie strony i mówi, że do tej pory jej czasem tam spuchnie, bo lekarz okropnie ją zszył. Ja chcę być nacięta tym razem znowu. Masaż robi się specjalnym olejkiem albo oliwką, ale to jest specjalna technika i po którymś tygodniu dopiero można (nie wiem, bo nie robiłam).

I znowu, każde dziecko jest inne :) Moja Lila jest uczulona na oliwkę. Używałyśmy głównie płynu 2w1 hipoalergicznego z Nivea, dla małego tez ten kupię, może się sprawdzi. Emolienty są bardzo drogie, jak okażą się konieczne to kupimy, ale najpierw spróbujemy z innymi kosmetykami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 12:49

Aniołek (*) 12.03.2013

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf,
    ja się absolutnie nie kieruję ceną tylko składem i działaniem. Mi akurat babydream bardzo pasuje - używam dla siebie tych kosmetyków (szamponu, płynu do kąpieli, kremów do twarzy i na wrażliwe miejsca - np. po goleniu bikini, no i oliwki na rozstępy) i mam nadzieję, że małej też podpasują. A żel do mycia całego ciała 3w1 (taki duży z pompką) to dla mnie hit - używam go nawet do golenia i sprawuje się lepiej niż drogie żele.
    Na stronie Srokao ta seria też jest zachwalana, także ja zaczynam własnie od tych kosmetyków, a dopiero jeśliby (odpukać) wyszły jakieś problemy skórne u małej, to będę czegoś innego próbować. Słyszałam, że częstym błędem jest używanie od razu kosmetyków do skóry bardzo wrażliwej, czy wręcz atopowej, bo one jeszcze bardziej uwrażliwiają.
    No i Rossmann ma opcję zakupów w drogerii internetowej - pakuję sobie z domku wszystkie zakupy do koszyka online, płacę blikiem, a mąż po 2-3 godzinach odbiera pakę :)
    A no i mam kartę Rossnę, więc czasem dostaję jakieś gadżety przy kasie - smoczek czy oliwkę :)

Straciatellaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:

Moim planem jest robić wszystko by moje dziecko urodziło się całe i zdrowe. Jak trzeba będzie to bede na wszystkich wrzeszczeć i nagrywać. Po tych wszystkich historiach z poloznymi i lekarzami aż mam gęsią skórkę. Oby trafić na ludzi z powołaniem :) może trochę panikuje ale ból porodowy nie jest dla mnie istotny, tylko bezpieczeństwo mojego dziecka :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Dzirewczyny ktore jeszcze sa z Poznania?

Ja : )

Ania, najlepszego!

Lanusia, to ja sobie podobny plan porodu napisałam, hehe, ciekawe, co z tego wyjdzie ; )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ