Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
O 8 rano był kurier z gemini hahamusiałam w szlafroku go przyjąć i przeprosić za stan w jakim go przyjmuję
jestem zachwycona wszystkim a najbardziej laktatorem
!
Dziś chce do Tesco podjechać bo są ciuszki dla niemowlakow -30% i na zabawki lamaze też -30% a ostatnio się na nie czailam.
Córka po dwóch dawkach antybiotyku miała tylko raz w nocy gorączkę!)))
paprotka30, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Mamki
Ja się dzisiaj wyspałam, spałam jak dziecko, nawet Niko który bawił się w salonie z kotem mnie nie obudził... Zauważyła że po tym moczeniu nóżek tak mam
Za kilka dni powtórzę kurację ha,ha Ala wczoraj tak szalała wieczorem, ze się chyba przekręciła i czkawkę już nie w kroczu czułam, ale z boku... Z kobietami ha,ha
Ania fajny ten leżaczek i cena przystępna hmm Z wielkością brzuszka nie dogodzisz ha,haania0141 lubi tę wiadomość
-
mania wrote:Polasia witaj!
Lanusia dobrze, że się wybrałaś do dr...rozwarcie już to niebezpieczne ale na pewno dr nie pozwoli żeby coś się stało.
Ja też już po wizycie moja Mała na pewno leży głową w dół bo dr ją czuł w badaniuteraz się wierci bo pewnie czuła, że ktoś ją "dotyka"
pessar ładnie szyjkę trzyma.
No i jestem kolejną do CC...prawdopodobnie w 38tyg będę mieć.
Mam się jeszcze położyć na badania bo dr chce mieć wszystko przygotowane. Także po wizycie w Matce Polce kładę sie na kilka dni u siebie...
Kurcze jak było mi wszystko jedno jak będę rodzić tak teraz jak wiem o cc wolałabym rodzić naturalnie...
Fabiola, i jak dziś czuje się Hania? Lepiej już trochę?
My wczoraj byliśmy na wizycie. Najadałam się trochę strachu bo na usg jakieś cyrki wychodziły z pomiarami, bo ginowi sprzęt "się wtrącał" automatycznie i sam zaczynał wyliczać, ale koniec końców mimo stania mojej wagi w miejscu (od 27 tyg do dziś nie przytyłam nic) Hania przybiera na wadze i waży 1837 g. Widzieliśmy też jej buźkę(w końcu jakoś w miarę się buźką ułożyła). Boziu, ale ja szczęśliwa byłam jak ją zobaczyłam
. Piękna jest
. Mąż mówi, że ma zadarty nosek po mamie
. TSH za to mi szaleje (spadło mi do 0,06 mimo zmniejszenia dawki). Gin się lekko przeraził i kazał powtórzyć TSH i ft4 jak najszybciej i dać mu znać, więc lecę dziś do lekarza rodzinnego - może uda mi się wyłudzić skierowanie. Kolejna wizyta u gina już za 3 tyg i wizyty częstsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:14
mania, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Dziś chce do Tesco podjechać bo są ciuszki dla niemowlakow -30% i na zabawki lamaze też -30% a ostatnio się na nie czailam.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Mój młody strasznie szaleje w brzuchu, codziennie leży inaczej, bo poznaję po czkawce - lekarz miał rację z tym że wszystkiego można się po nim spodziewać
Czasami się zastanawiam czy jak np. jestem w sklepie to ludzie widzą ten szalejący brzuch? Bo lata na wszystkie stronyRotenkopf lubi tę wiadomość
-
Jamniczakuchnia, mysle ze ludzie tego nie widzą przez warstwę ubrań
chyba ze jakis bardzo wnikliwy widz haha
A jak czujesz ruchy, jeszcze kopniaki czy tylko takie przemieszczanie się? Ja czuje takie wicie sie w środku, za to jak dostalam kopniaka ostatnio w castoramie to aż syknelam z bólu -
nick nieaktualnypaprotka30 wrote:Jamniczakuchnia, mysle ze ludzie tego nie widzą przez warstwę ubrań
chyba ze jakis bardzo wnikliwy widz haha
A jak czujesz ruchy, jeszcze kopniaki czy tylko takie przemieszczanie się? Ja czuje takie wicie sie w środku, za to jak dostalam kopniaka ostatnio w castoramie to aż syknelam z bólu
No właśniea jak zdejmę kurtkę i czekam sobie np. w poczekalni w labo? Haha to wtedy mam wrażenie że on specjalnie popis daje :p
Przemieszczanie, wypinanie (to czasami boli!) i zdarzają się kopniaki takie szybkie w jednym miejscu. -
wiecznie wrote:Mania, a z jakiego powodu zlecił Tobie cc?
Zdrowe podejście moim zdaniem.
Gratuluję wizyty!Masz zdjęcie buźki ??
-
mój Olek tez sie bardzij przemieszcza, wypina, robi jakies piruety niz kopie, chociaz czasem mu sie zdarzy kop!teraz jest jakos calkiem na boku...dzis ide na wizyte ale bez usg,moze i tak wymaca go jak sie tam układa, ale jak on tak ciagle wije w tym brzuchu to nie wiadomo czy sie nie przesatwia dzien w dzien ehhe...wgl wczoraj sie wazyłam i w ciagu miesiaca przytyłam 2kg...nie wiem czy to duzo czy za mało....
miłego czwarteczku -
nick nieaktualnyWitam się i ja po wczorajszym ciężkim dniu... Dziś na szczęście czuję się już dobrze, tylko zmeczona jestem.
Mania to my razem z tego samego powodu CCPrzynajmniej się bedziemy bezpieczniej czuć a nie że nagle podczas SN by nas wzieli na stół
Ja już się oswoiłam z tą myślą
To szybko będziesz miała CCCiekawe na kiedy ja będę miała zaplanowane
Powiedział Ci czemu już w 38tc? -
Aleksandrakili wrote:Witam się i ja po wczorajszym ciężkim dniu... Dziś na szczęście czuję się już dobrze, tylko zmeczona jestem.
Mania to my razem z tego samego powodu CCPrzynajmniej się bedziemy bezpieczniej czuć a nie że nagle podczas SN by nas wzieli na stół
Ja już się oswoiłam z tą myślą
To szybko będziesz miała CCCiekawe na kiedy ja będę miała zaplanowane
Powiedział Ci czemu już w 38tc?do tego mam cukrzyce
Ja też z jednej str się cieszę bo czuję się zaopiekonana przez niego ale jednak wolałabym sn...zobaczymy jeszcze jak mi holter tym razem wyjdzie cacy to może spróbuje sn ale wątpię, że tak będzie...
najważniejsze żeby maluchom nic sie nie stało a my jakos do siebie dojdziemy -
W pierwszej ciazy tez mialam zaplaowaa cc a 38 tydzien, mi to tlumaczyli tak ze chodzi o to zeby nie dopuścic do tego zeby akcja porodowa sie sama rozwiela zeby nie robic zabiegu w pospiechu. U nas i tak maly postaowil wyjsc 2 dni przed planowaym cc odeszly mi wody i nie bylo mowy o czekaniu
Synek wiedzial co robi bo wyskoczyl w moje urodziny, chcial mi zrobic prezent
Olina, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Witajcie ja po usg. Synek zdrowy i waży 1800g. Też beznadziejnie sypiam.Jak nie mąż chrapie, to córa się często budzi albo bezsenność nocna mnie dopada bo na żadnym boku nie da się zasnąć.
Olina, Kinga., panda80, mania, _Saszka_, Endzis, jamniczakuchnia, Lanusia93, Andrea20, Larisa, Rotenkopf, Dobson, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Witajcie
dopadło mnie przeziębienie,gardło boli jak by mi igły wbijali nawet przy mówieniu. Znacie może jakieś "domowe sposoby" na przeziębienie bez cukru ? Mam cukrzyce ciążowa więc mleko z miodem,czy herbata z sokiem malinowym domowej roboty odpada ; (