Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:A mam do was pytanie. Do tej pory robiłam badania tylko raz w 13 tygodniu. Krew i mocz. Chodzę do gina prywatnie i jakoś mi nie zleca żeby je powótrzyć a ja się zastanawiam czy to normalne. Za tydzień mam wizytę i pomyślałam, że sama z siebie zrobię krew i mocz ale nie wiem co powinnam zrobić. Możecie mi podpowiedzieć? Chodzi mi o takie podstawowe zbadanie swojej kondycji.
myślę że spokojnie możesz sobie robić takie comiesięczne badania sama, to niewielki koszt a masz obraz własnych badań -
adk_1989 wrote:A mam do was pytanie. Do tej pory robiłam badania tylko raz w 13 tygodniu. Krew i mocz. Chodzę do gina prywatnie i jakoś mi nie zleca żeby je powótrzyć a ja się zastanawiam czy to normalne. Za tydzień mam wizytę i pomyślałam, że sama z siebie zrobię krew i mocz ale nie wiem co powinnam zrobić. Możecie mi podpowiedzieć? Chodzi mi o takie podstawowe zbadanie swojej kondycji.
Ja też robię sama czasem badania, rodzinny mi wypisuję, biorę wtedy morfologię, żelazo, mocz, tsh i glukozę -
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:hahaha nooo mleczarnia pełną parą
swędzą mnie strasznie, a smaruję 2x dziennie. drapię przy każdej okazji:)
siatki pod płytki? ciekawe czy to zamiast ogrzewania które już mam czy mimo to się dodaje takie siatki, muszę poczytać gdzieśhttp://www.ogrzewaniepodlogowe.shost.pl/index.php?id=10
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:ja robię co miesiąc dla własnego spokoju, lekarz nie zawsze zleca bo podobno nie są wymagane comiesięczne badani krwi i moczu, ale jak mu podkładam pod nos to nie mówi że to zbędne tylko zapisuje w karcie ciąży aktualne wyniki:)
myślę że spokojnie możesz sobie robić takie comiesięczne badania sama, to niewielki koszt a masz obraz własnych badań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Robotka śliczny brzusio, w cale nie największy - taki jak mój, tylko mnie troszkę rozlało na boki
Mi brzusio rośnie, dzidzia prawie pół kilowa, a ja chudnę - polecam zapalenie okostnej w ciąży. Tydzień mam wycięty z życiorysu, a ból jest nie wyobrażalny. Doszłam do wniosku, że już wolę rodzić.Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:dziewczyny trzymajcie kciuki. Czekam na operacje
KAsia a no pewnie że tak:) źle by nam nie doradzali raczej:)
OLKA dzięki:) właśnie tak mi się wydaje że największy to on nie jest:) licząc że ja do szczuplaków nie należę
jak będzie tak ajk przy córce to na koniec mi się troszkę na bokach może zaokrąglićolka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:
Dziewczyny orientujecie się jaki jest koszt badania moczu na posiew?
Hejpomalutku wracam
dużo sprzątania przede mną i trochę malowania (pokój malucha i kawałek przedpokoju) ale to już będę się zamykać w pokoju a mąż będzie malował.
Ja nie wiem kochana bo posiew robiłam na nfz.CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane
Angela trzymamy kciuki!! Wsio będzie dobrze.
CzaryMary Robotka śliczny brzusio, ja musze pstryknąć foteczke swojego.
Wczorajsza wizyta u gina skończyła się wiadomością , że maleństwo zdrowe jest ok i jest ułożony pośladkowo więc z rozpoznania płci nici.
Super
Dodatkowo mam zapalenie zatok stad ból gardła i ropna wydzielina , antybiotyk 7 dni plus antybiotyk dowcipny bo wychodowałam grzybnie.