X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk_1989 ja mysle,ze morfologia,mocz,tsh.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A mam do was pytanie. Do tej pory robiłam badania tylko raz w 13 tygodniu. Krew i mocz. Chodzę do gina prywatnie i jakoś mi nie zleca żeby je powótrzyć a ja się zastanawiam czy to normalne. Za tydzień mam wizytę i pomyślałam, że sama z siebie zrobię krew i mocz ale nie wiem co powinnam zrobić. Możecie mi podpowiedzieć? Chodzi mi o takie podstawowe zbadanie swojej kondycji.
    ja robię co miesiąc dla własnego spokoju, lekarz nie zawsze zleca bo podobno nie są wymagane comiesięczne badani krwi i moczu, ale jak mu podkładam pod nos to nie mówi że to zbędne tylko zapisuje w karcie ciąży aktualne wyniki:)
    myślę że spokojnie możesz sobie robić takie comiesięczne badania sama, to niewielki koszt a masz obraz własnych badań

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A mam do was pytanie. Do tej pory robiłam badania tylko raz w 13 tygodniu. Krew i mocz. Chodzę do gina prywatnie i jakoś mi nie zleca żeby je powótrzyć a ja się zastanawiam czy to normalne. Za tydzień mam wizytę i pomyślałam, że sama z siebie zrobię krew i mocz ale nie wiem co powinnam zrobić. Możecie mi podpowiedzieć? Chodzi mi o takie podstawowe zbadanie swojej kondycji.

Ja też robię sama czasem badania, rodzinny mi wypisuję, biorę wtedy morfologię, żelazo, mocz, tsh i glukozę

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha nooo mleczarnia pełną parą:D
    swędzą mnie strasznie, a smaruję 2x dziennie. drapię przy każdej okazji:)

siatki pod płytki? ciekawe czy to zamiast ogrzewania które już mam czy mimo to się dodaje takie siatki, muszę poczytać gdzieś
    Robotka tu link do mat siatek grzewczych poczytaj :) http://www.ogrzewaniepodlogowe.shost.pl/index.php?id=10

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja robię co miesiąc dla własnego spokoju, lekarz nie zawsze zleca bo podobno nie są wymagane comiesięczne badani krwi i moczu, ale jak mu podkładam pod nos to nie mówi że to zbędne tylko zapisuje w karcie ciąży aktualne wyniki:)
    myślę że spokojnie możesz sobie robić takie comiesięczne badania sama, to niewielki koszt a masz obraz własnych badań
    Ja tez mam morfologie ci miesiąc plus mocz na kazdej wizycie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka bylam w dwóch aptekach, babki mlode ale bez przesady nie wyglądają na stazystki. Tak czy siaj nie poradziła zle. Kupiłam i biorę. Asmag pewnie też oki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:02

• misia83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Angela, trzymam kciuki-będzie dobrze.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka śliczny brzusio, w cale nie największy - taki jak mój, tylko mnie troszkę rozlało na boki :)

Mi brzusio rośnie, dzidzia prawie pół kilowa, a ja chudnę - polecam zapalenie okostnej w ciąży. Tydzień mam wycięty z życiorysu, a ból jest nie wyobrażalny. Doszłam do wniosku, że już wolę rodzić.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam już spory brzuszek, wieczorem zrobię zdjęcie i Wam wstawię, koleżanki z pracy dzisiaj się dziwiły że 6 miesiąc dopiero a brzusio taki duży :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano się poczułam znowu jak w 1 trymestrze, chciałam zrobic mężowi kanapki z szynką, otwieram pojemnik i tak mnie odrzuciło że myślałam że zwymiotuję, masakra, cofam się chyba w rozwoju z tą ciążą :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny trzymajcie kciuki. Czekam na operacje
    o matko!! trzymam kciuki!!! będzie dobrze :*

KAsia a no pewnie że tak:) źle by nam nie doradzali raczej:)

OLKA dzięki:) właśnie tak mi się wydaje że największy to on nie jest:) licząc że ja do szczuplaków nie należę:)

jak będzie tak ajk przy córce to na koniec mi się troszkę na bokach może zaokrąglić:)

olka30 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny trzymajcie kciuki. Czekam na operacje

TRZYMAM!!!

Dziewczyny orientujecie się jaki jest koszt badania moczu na posiew?

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Angela - trzymam kciuki !!!

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Angela!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Dziewczyny orientujecie się jaki jest koszt badania moczu na posiew?

Hej :) pomalutku wracam :) dużo sprzątania przede mną i trochę malowania (pokój malucha i kawałek przedpokoju) ale to już będę się zamykać w pokoju a mąż będzie malował.

Ja nie wiem kochana bo posiew robiłam na nfz.

CzaryMary lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chata Młodego :)

a9c00129edb567bfmed.j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:06

Hela85, shimmer_lip, Jaga, Robotka1, misia83, Rudzia, Klaudia90, olka30, hwesta, Fasia, Krysti, Dajana28, Justinka, liloe, Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    posiew moczu ostatnio płaciłam 29 zł ale placiłam też wcześniej 24 i 35 wiec to różnie zależy od laboratorium.

Dziewczyny trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach, trzymam kciuki za WAs by było już dobrze.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Angela trzymamy kciuki!! Wsio będzie dobrze.

CzaryMary Robotka śliczny brzusio, ja musze pstryknąć foteczke swojego.
    Wczorajsza wizyta u gina skończyła się wiadomością , że maleństwo zdrowe jest ok i jest ułożony pośladkowo więc z rozpoznania płci nici.
    Super :)
    Dodatkowo mam zapalenie zatok stad ból gardła i ropna wydzielina , antybiotyk 7 dni plus antybiotyk dowcipny bo wychodowałam grzybnie. :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zaparcia jak naturalne środki nie pomagają to colon c można. A jak jest masakra to syrop Lactulosum.

A Chata cudna CzaryMary :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ