X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk_1989 ja mysle,ze morfologia,mocz,tsh.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A mam do was pytanie. Do tej pory robiłam badania tylko raz w 13 tygodniu. Krew i mocz. Chodzę do gina prywatnie i jakoś mi nie zleca żeby je powótrzyć a ja się zastanawiam czy to normalne. Za tydzień mam wizytę i pomyślałam, że sama z siebie zrobię krew i mocz ale nie wiem co powinnam zrobić. Możecie mi podpowiedzieć? Chodzi mi o takie podstawowe zbadanie swojej kondycji.
    ja robię co miesiąc dla własnego spokoju, lekarz nie zawsze zleca bo podobno nie są wymagane comiesięczne badani krwi i moczu, ale jak mu podkładam pod nos to nie mówi że to zbędne tylko zapisuje w karcie ciąży aktualne wyniki:)
    myślę że spokojnie możesz sobie robić takie comiesięczne badania sama, to niewielki koszt a masz obraz własnych badań

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A mam do was pytanie. Do tej pory robiłam badania tylko raz w 13 tygodniu. Krew i mocz. Chodzę do gina prywatnie i jakoś mi nie zleca żeby je powótrzyć a ja się zastanawiam czy to normalne. Za tydzień mam wizytę i pomyślałam, że sama z siebie zrobię krew i mocz ale nie wiem co powinnam zrobić. Możecie mi podpowiedzieć? Chodzi mi o takie podstawowe zbadanie swojej kondycji.

Ja też robię sama czasem badania, rodzinny mi wypisuję, biorę wtedy morfologię, żelazo, mocz, tsh i glukozę

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahaha nooo mleczarnia pełną parą:D
    swędzą mnie strasznie, a smaruję 2x dziennie. drapię przy każdej okazji:)

siatki pod płytki? ciekawe czy to zamiast ogrzewania które już mam czy mimo to się dodaje takie siatki, muszę poczytać gdzieś
    Robotka tu link do mat siatek grzewczych poczytaj :) http://www.ogrzewaniepodlogowe.shost.pl/index.php?id=10

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja robię co miesiąc dla własnego spokoju, lekarz nie zawsze zleca bo podobno nie są wymagane comiesięczne badani krwi i moczu, ale jak mu podkładam pod nos to nie mówi że to zbędne tylko zapisuje w karcie ciąży aktualne wyniki:)
    myślę że spokojnie możesz sobie robić takie comiesięczne badania sama, to niewielki koszt a masz obraz własnych badań
    Ja tez mam morfologie ci miesiąc plus mocz na kazdej wizycie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka bylam w dwóch aptekach, babki mlode ale bez przesady nie wyglądają na stazystki. Tak czy siaj nie poradziła zle. Kupiłam i biorę. Asmag pewnie też oki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:02

• misia83 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.

Angela, trzymam kciuki-będzie dobrze.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka śliczny brzusio, w cale nie największy - taki jak mój, tylko mnie troszkę rozlało na boki :)

Mi brzusio rośnie, dzidzia prawie pół kilowa, a ja chudnę - polecam zapalenie okostnej w ciąży. Tydzień mam wycięty z życiorysu, a ból jest nie wyobrażalny. Doszłam do wniosku, że już wolę rodzić.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam już spory brzuszek, wieczorem zrobię zdjęcie i Wam wstawię, koleżanki z pracy dzisiaj się dziwiły że 6 miesiąc dopiero a brzusio taki duży :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano się poczułam znowu jak w 1 trymestrze, chciałam zrobic mężowi kanapki z szynką, otwieram pojemnik i tak mnie odrzuciło że myślałam że zwymiotuję, masakra, cofam się chyba w rozwoju z tą ciążą :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny trzymajcie kciuki. Czekam na operacje
    o matko!! trzymam kciuki!!! będzie dobrze :*

KAsia a no pewnie że tak:) źle by nam nie doradzali raczej:)

OLKA dzięki:) właśnie tak mi się wydaje że największy to on nie jest:) licząc że ja do szczuplaków nie należę:)

jak będzie tak ajk przy córce to na koniec mi się troszkę na bokach może zaokrąglić:)

olka30 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    dziewczyny trzymajcie kciuki. Czekam na operacje

TRZYMAM!!!

Dziewczyny orientujecie się jaki jest koszt badania moczu na posiew?

• Dajana28 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Angela - trzymam kciuki !!!

5djy3e3kdjye8eg7.png
    mhsve6ydkn32ruan.png
    ug37e6yd2qv3521w.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Angela!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Dziewczyny orientujecie się jaki jest koszt badania moczu na posiew?

Hej :) pomalutku wracam :) dużo sprzątania przede mną i trochę malowania (pokój malucha i kawałek przedpokoju) ale to już będę się zamykać w pokoju a mąż będzie malował.

Ja nie wiem kochana bo posiew robiłam na nfz.

CzaryMary lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chata Młodego :)

a9c00129edb567bfmed.j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:06

Hela85, shimmer_lip, Jaga, Robotka1, misia83, Rudzia, Klaudia90, olka30, hwesta, Fasia, Krysti, Dajana28, Justinka, liloe, Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    posiew moczu ostatnio płaciłam 29 zł ale placiłam też wcześniej 24 i 35 wiec to różnie zależy od laboratorium.

Dziewczyny trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach, trzymam kciuki za WAs by było już dobrze.

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Angela trzymamy kciuki!! Wsio będzie dobrze.

CzaryMary Robotka śliczny brzusio, ja musze pstryknąć foteczke swojego.
    Wczorajsza wizyta u gina skończyła się wiadomością , że maleństwo zdrowe jest ok i jest ułożony pośladkowo więc z rozpoznania płci nici.
    Super :)
    Dodatkowo mam zapalenie zatok stad ból gardła i ropna wydzielina , antybiotyk 7 dni plus antybiotyk dowcipny bo wychodowałam grzybnie. :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zaparcia jak naturalne środki nie pomagają to colon c można. A jak jest masakra to syrop Lactulosum.

A Chata cudna CzaryMary :)

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ