X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Moje imie w szkole nie bylo tak bardzo popularne a zawsze marzylam o imieniu ktore nosi wiecej dziewczyn typu Kasia ...nienawidzilam swojego imienia MAGDALENA takie mi sie wydawalo jak dla starej baby : D heh
    Mi tez zawsze wydawalo się ze imię mi rodzice dalu jak dla starej baby ,a tu jak wyrosłam berdzo mi się podoba :) tak kobieco

Rudzia, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia pomarudzą trochę i w końcu się przyzwyczają a po czasie nie będą nawet sobie wyobrażali by malcy mogli mieć inne imiona

Rudzia, Ewelcia lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nic sie nie przejmuj olej totalnie to.Wam mają się te imiona podobać to wy jesteście rodzicami to wy decydujecie a jak komuś sie nie podoba to jego problem no.Głowa do góry :) My też mamy typy Zuza i Adam to też popularne imiona ale wgl mnie to nie obchodzi nam się podoba i tak będzie koniec.

Hela85 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia gratuluje kopniaków wnet twoj bedzie czul tez juz pod ręką umnie tak samo bylo a juz za pare dni moj po czul tylko wolac musialam lecial jak szalony by po czuć haha a jak po czuł to się tak cieszył :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:35

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nie przejmuj się :) Ja mam na imię Kasia, co druga w szkole tak miała na imię, w piaskownicy i na podwórku i wcale nam to nie przeszkadzało :) Teraz w pracy też jest nas 3 i nie płaczemy z tego powodu także luz :) To Wasze dzieci i nazwiecie je tak jak chcecie, a zreszta jak już się maleństwa pojawią na świecie to wszyscy się przyzwyczają w 5 minut :)

Hela85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia ja zawsze chciałam mieć Magdalena na imię, siostra tak ma i zawsze jej zazdrościłam, do dziś mówię do niej Madzik

Rudzia, Krysti lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Rudzia ja zawsze chciałam mieć Magdalena na imię, siostra tak ma i zawsze jej zazdrościłam, do dziś mówię do niej Madzik

Ja juz dzis uwielbiam moje imie, tym bardziej ze tu w Szwecji nie skraca sie imion i wszystcy mowia do mnie Magdalena :) i to tak fajnie brzmi :) ale jako ddziecko nienawidzilam go :P

Hela85 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:32

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELCIA kochana nie przejmuj sie takimi komentarzami.. to Wam ma siw podobac :) z reszta tak jak dziewczyny mowia jak Maluchy sie urodza to wszyscy sie przyzwyczają i tak bedzie sie podobac wszystkim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 21:51

Hela85 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Wiecie nie chcę im nadać tak na imię bo to popularne czy modne. W ogóle zanim poszukaliśmy rankingów to były moje typy. Jeszcze chciałam Igora ale mój M absolutnie się na to nie zgadza... a teraz jakoś mi pasują te imiona do siebie i do nas...

Sorry że tak Wam tu spamuję tymi imionami ale normalnie tak się wkurzyłam że aż mnie brzuch boli... no głupota ale kurde, nigdy nie negowałam czyichś pomysłów czy upodobań na temat wyboru imienia bo to sprawa bardzo indywidualna...a dla niej liczy się tylko żeby nie było imię popularne! I wiecie jeszcze takie teksty typu "Mój M też protestuje żeby nie nazywać dzieci takimi popularnymi imionami", "Wiesz mówię Ci o tym żebyś później nie miała pretensji że ja wiedziałam o tym że to takie popularne imiona a nic nie powiedziałam" - no przecież jak ktoś już wybiera imię to chyba sprawdza znaczenie i takie tam...
    Dobra nie drukuję już więcej tego tematu choć szczerze łzy mi się cisną do oczu i zaczynam się zastanawiać czy dla świętego spokoju nie poszukać jeszcze jakiegoś innego imienia... ach te hormony :/
    Ewelcia na spokojnie znajdzcie takie imiona by pasowaly wam zastanowic się mozecie macie sporo czasu .

• Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka nazwała synka Miłosz - uwierzcie, nikt w rodzinie nie akceptował tego imienia. A teraz, Miłoszek jest największą maskotką rodziny :) I imię nikomu nie przeszkadza

Rudzia, Hela85, Krysti lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1290206c3b31.jpg

Hela85, mimka84, olka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de645c9a758.jpg

Rudzia, Hela85, olka30 lubią tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój tato był najlepszy: "Przecież MIŁOSZ to nazwisko" :P

hwesta, Krysti, Rudzia, Fasia, Hela85, CzaryMary, Eweliśka lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, mam w rodzinie małego Kubusia i małego Filipka - super chłopaki :) to Wasze dziecko i Wasz wybór. Nie przejmuj się tym, co mówią inni

Fasia lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia znam kilku Kubów i Filipa i bardzo fajne chłopaki. Nie masz się co przejmować. Ja też co nie wymyślę to się nie podoba a to mamie a to bratowej. Wszystkim nie dogodzimy. Ważne jest nasze zdanie.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy zdumieni, że wszystkim dosłownie wszystkim bardzo spodobało się imię Julek :) ja nie byłam do niego przekonana, to mąż bardziej chciał (po swoim dziadku) ale odkąd wiem, że to syn to po prostu Julek to idealne imię, pasuje mi do niego i tak zostało :) To mało popularne imię, w rankingach na 30 którymś miejscu. Pewnie jakby było w pierwszej 5 też miałabym to w nosie :) Cieszy mnie natomiast, że odbiór czy to w rodzinie czy wśród znajomych jest jest bardzo pozytywny mimo iż wcale nie zalezy nam na ich zdaniu w kwestii imienia dla NASZEGO dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:09

Ewelcia, Rudzia lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Julian baaaardzo mi się podoba :) mam w rodzinie Julianka kochany urwis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:12

Fasia lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:06

‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ