Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ziolko wrote:Dziewczyny- tak zmieniając temat - czy któraś wie jak powinna wyglądać ta krzywa cukrzycowa, czy jak to tam się nazywa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:08
-
Jaga wrote:Czego się dokładnie chcesz dowiedziec?
Wszystkiego
chodzi o to jakie wartości powinny być po godzinie i po dwóch. Niby wyczytałam w necie że po 2 h powinno być do 140 (ja mam 143) no i nie wiem czy to już jakiś problem jest?
niby tylko troszkę przekroczone. Wiem wieeem, zapytam lekarzaale dopiero w czwartek mam wizytę, a chciałabym wiedzieć wszystko już!
-
mimka84 wrote:Wchodzisz (jesteś na czczo), pobieraja Ci krew, wypijasz glukozę, czekasz godzinę, pobierają krew i potem kolejną godzinę i znów pobierają. W tym całym czasie najlepiej siedzieć i nigdzie nie łazić bo może wyjść zły wynik.
Własnie chodziło mi o wynik jużmimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Wchodzisz (jesteś na czczo), pobieraja Ci krew, wypijasz glukozę, czekasz godzinę, pobierają krew i potem kolejną godzinę i znów pobierają. W tym całym czasie najlepiej siedzieć i nigdzie nie łazić bo może wyjść zły wynik. Kiedyś piło się 50, teraz są wymogi że ma być 75mg tej glukozy.
mimka84 lubi tę wiadomość
-
Hela85 wrote:Zióło z tego co pamiętam mniej niż 126 mg/dl na czczo,
200 mg/dl po dwóch godzinach od wypicia roztworu glukozy.
ooo gdyby było do 200 to mój wynik byłby super:D do czwartku będę się trzymać tej wersji w takim razie
Na czczo miałam 75 także w porządku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywydaje mi się że będziesz miała powtórzone bo chyba miedzy 140 a 200 powtarzają ale nie jestem pewna i to zależy od lekarza
wynik: poniżej 140 mg/dl (7.8 mmol/l) – oznacza prawidłową glikemię,
wynik: między 140 – 199 mg/dl (7.8 – 11.0 mmol/l) – może występować nietolerancja glukozy, badanie należy powtórzyć,
wynik: powyżej 200 mg/dl (11.1mmol/l) – stwierdzenie cukrzycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:15
-
Agucha wrote:oł noł ja też już mam skierowanie na glukoze, ale pójde po nowym roku. Załamałam się tymi 75g bleh. Ostatnio jak to robiłam to mało tam nie rzygłam poza tym myślałam, że zaraz zemdleję
Mi zrobiło się baaardzo gorąco zaraz po wypiciu tej miksturki. Ale to może od tego, że po prostu woda była ciepła. Pani w laboratorium kazała popijać wodę i przeszło trochę -
nick nieaktualny
-
Hela85 wrote:wydaje mi się że będziesz miała powtórzone bo chyba miedzy 140 a 200 powtarzają ale nie jestem pewna i to zależy od lekarza
Mówisz? kurde wołałabym nie przechodzić tego znów. Ale zobaczymy co powie moja ginkajak mus to mus, w końcu czego się nie robi dla tych naszych dzieciaczków
-
Ja już powiedziałam mężowi , że musi jechać ze mną. A najlepsze jest to , że nie wiem kiedy to zrobić bo od 20 grudnia będę w Łodzi i jak sobie pomyśle , że miałabym tutaj przyjechać zrobić glukoze i pojechać spowrotem to już mnie mdli.....
-
Hela85 wrote:wydaje mi się że będziesz miała powtórzone bo chyba miedzy 140 a 200 powtarzają ale nie jestem pewna i to zależy od lekarza
wynik: poniżej 140 mg/dl (7.8 mmol/l) – oznacza prawidłową glikemię,
wynik: między 140 – 199 mg/dl (7.8 – 11.0 mmol/l) – może występować nietolerancja glukozy, badanie należy powtórzyć,
wynik: powyżej 200 mg/dl (11.1mmol/l) – stwierdzenie cukrzycy
Ahaaa czyli wg tych informacji faktycznie kwalifikuję się do powtórki z rozrywki -
Jaga wrote:Pytam bo mówisz , że ma powiększone węzły chłonne.
Mój Marceli po 6 tygodniach po urodzeniu dosta ł gorączki , 3 antybiotyki leczony szpitalnie nic nie pomagało. Leukocytoza bardzo wysoka , powiększone węzły chłonne . Po 2 tygodniach zbadał nas profesor z CZMP i jak wyczuł , że węzeł chłonny powiększony to okazało się , że to nie zapalenie płuc jak podejrzewano na początku tylko odczyn poszczepienny. Dlatego zapytałam czy czasem nie była szczepiona. Pogadaj o tym z lekarzem.https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
nick nieaktualny