Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewcyzny a te suszarki to nie "zbiegaja" ubrań??? bo moja siostra w stanach to mówi że jej sie wsio zbiega nie wiem czy to kwestia ustawienia temperatuty czy jak???ja kiedys też planuję ten zakup bo 4 osoby w domu to codzień pewnie pralka będzie chodzić..
-
iwonka1077 wrote:dziewcyzny a te suszarki to nie "zbiegaja" ubrań??? bo moja siostra w stanach to mówi że jej sie wsio zbiega nie wiem czy to kwestia ustawienia temperatuty czy jak???ja kiedys też planuję ten zakup bo 4 osoby w domu to codzień pewnie pralka będzie chodzić..
-
iwonka1077 wrote:dziewcyzny a te suszarki to nie "zbiegaja" ubrań??? bo moja siostra w stanach to mówi że jej sie wsio zbiega nie wiem czy to kwestia ustawienia temperatuty czy jak???ja kiedys też planuję ten zakup bo 4 osoby w domu to codzień pewnie pralka będzie chodzić..
-
nick nieaktualnyEwelcia wrote:Ok już mi wszystko działa ale zwolnienie lekarskie jakby nie było wpisane
Kurdę może to babsko nie wpisało tego w system? Jak to sprawdzić? W ogóle nie mam żadnego zwolnienia uwzględnionego
A masz cos wpisane w zasiłki ?
Od kiedy jesteś na L4?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 16:15
-
Ewelcia ja też nie mam wszystkich, na L4 jestem od sierpnia, a wpisane mam dopiero od września no i najnowsze jest niezarejestrowane, a dostarczyłam je do zakładu pracy 3grudnia, czyli ponad tydzień temu .. nie wiem czy pracodawca jeszcze nie dostarczył czy oni nie wprowadzili danych do systemu?
-
nick nieaktualny
-
Angela bo może Twój pracodawca dostarcza od razu to zaświadczenie. ja nie wiem kiedy moje wpływa, może dalej go nie zanieśli ? Ja to bym najchetniej sama woziła to L4 do ZUSU ..
-
nick nieaktualnyDziewczyny takie widzialam ubranka w sklepie uzywanym dla Ignasia jutro pojde kupie tak by moj nie wiedzial nowe z metkami a przepiore je i nie bedzie wiedzial z kąd są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 16:19
Angela89, Lwica, CzaryMary, KasiaKwiatek, hwesta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Taa gdyby mój pracodawca sam to robił to bym musiała pewnie miesiąc czekać bo tyle ma czasu pracodawca na dostarczenie zwolnienia do zusu. Dlatego robie to sama.
To samemu mozna ?? Nie wiedziałam ... komu to zanosisz ? od razu od lekarza do ZUS można jechać z tym L4 ? -
nick nieaktualnyFasia wrote:To samemu mozna ?? Nie wiedziałam ... komu to zanosisz ? od razu od lekarza do ZUS można jechać z tym L4 ?
Kochana, muszę pierw zawieść je do pracodawcy on mi je podbija sobie kseruje.
Ja biorę ksero i oryginał i zanoszę do zusu - tam ide do okienka zasiłki . Panią w okienku proszę o podbicia ksera później w następnym miesiącu daje pracodawcy ksero i nowe zwolnienie i tak w kółko. Pracodawcy to na ręke bo nie musi tego wysyłać. -
nick nieaktualnyEwelcia wrote:No właśnie zaniosłam sama 9.12 a od 8.12 jestem na l4. Nie mam kompletnie nic wpisanego ani w zasiłki ani w zwolnienia lekarskie - tak jakby nie istaniało. Wiecie myślę czy czasem to babsko czegoś nie pomieszało bo skoro prosiłam ją o potwierdzenie konta a tego nie zrobiła?
Poczekaj do poniedziałku. Może wtedy ktoś to wprowadzi. -
Witajcie dziewczyny
Widze ze była rozmowa na temat imion
FASIA -Ragnarek jest fajnym imieniem i bardzo oryginalnym...i miło ze rodzince sie podoba:)))
U mnie coraz cześciej przewija sie Nicholas zdrobniałe i spolszczone Nikos- ale w sumie nie jesteśmy jeszcze pewni do końca...
Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Kochana, muszę pierw zawieść je do pracodawcy on mi je podbija sobie kseruje.
Ja biorę ksero i oryginał i zanoszę do zusu - tam ide do okienka zasiłki . Panią w okienku proszę o podbicia ksera później w następnym miesiącu daje pracodawcy ksero i nowe zwolnienie i tak w kółko. Pracodawcy to na ręke bo nie musi tego wysyłać.
O rany to jużo roboty .. Czyli najpierw do pracodawcy który to podbija tak? Ale jesli moja księgowa znajduje się gdzie indziej niż zakład pracy to ma to jakieś znaczenie? Kto mi to musi podbić ? Pieczątka zakładu pracy czy jak? Później z tym ksero i oryginałem do ZUS, tam zostawiam oryginał i zabieram ksero? a przy kolejnym L4 w następnym miesiącu musze dać pracodawcy ksero z zeszłego miesiąca i nowe do podbicia?
matko namieszałam -
nick nieaktualnyNawet mi się nei chce czytać co tam nawaliłyście jak mnie nei było
tak mnie boli kręgosłup że chyba zaraz sobie strzele w łeb..
Moje dziecko rośnie, tak mi co chwilę coś ugniata, że mam ochotę go przesunąć!!!
na szczęście metoda na pieska pomaga
co za mały potwór!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 16:30
iwonka1077, Ewelcia lubią tę wiadomość