X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę obudziłam się i myślałam że będę miała min. z 6 str do nadrobienia a tu tylko jedna ?! Jak Wy się stracie :)

Co do wyspania ja się budzę w nocy na siku i dalej spać - jakiś większych problemów ze snem nie mam za to z energią mam, nie mam tyle energii ile bym chciała, szybko się też męczę.

iwonka1077, Bambi85 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pełne słońce, bez jednej chmurki :D A jeszcze w pracy jestem dzisiaj tylko do 12 bo potem jadę do innego miasta na USG połówkowe :D więc jest dzisiaj super. Gorzej, że potem prawdopodobnie czeka mnie dłuuga podróż samochodem żeby obejrzeć jakiś samochód do kupienia, który wynalazł mój mąż :/ mam nadzieję w sumie, że jak zadzwoni to okaże się że ogłoszenie jest nieaktualne bo ma on zamiar wydać na niego wszystkie nasze oszczędności a jakoś mi się to nie uśmiecha teraz... No ale przecież mu nie zabronię...

Co do gotowania na wigilie to ja robię tylko pierogi ruskie ale też niekoniecznie. W tym toku wigilię spędzimy tylko u męza i tam akurat nic nie musze przygotowywać ale ponieważ nietypowo spędzimy w tym roku święta z moja rodziną bo w pensjonacie w górach (dojedziemy do nich w pierwszy dzień świąt) to chciałam jakiś smak swój na stół wprowadzić bo u meża nie smakuje mi nic :/

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kurdę obudziłam się i myślałam że będę miała min. z 6 str do nadrobienia a tu tylko jedna ?! Jak Wy się stracie :)

Co do wyspania ja się budzę w nocy na siku i dalej spać - jakiś większych problemów ze snem nie mam za to z energią mam, nie mam tyle energii ile bym chciała, szybko się też męczę.
    no wlasnie Angela ja tez bylam zawiedziona, ze tak malo naprodukowane, do sniadania mi sie nudzi. Pobudka !!!! :)

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 20:40

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ide spać ;) trzeba odespac noc

Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja w nocy to juz wogole nie wstaje na siusiu... W dzień tez jakos często nue buefan, a pije tak jak wcześniej... Dziwne...

I dzień dobry w pierwszym dniu 26 TYGODNIA!

Wlasnie odebrałam wyniki... Cukier mi wyszedł 169 mg :(

Fasia lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Kurczę ja w nocy to juz wogole nie wstaje na siusiu... W dzień tez jakos często nue buefan, a pije tak jak wcześniej... Dziwne...

I dzień dobry w pierwszym dniu 26 TYGODNIA!

Wlasnie odebrałam wyniki... Cukier mi wyszedł 169 mg :(
    Ale na czczo???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta! Aż się bałam tu zaglądać, myślałam, że tyle nadrabiania będzie, a tu proszę niespodzianka. Powiem wam, że szok dzisiaj przeżyłam, bo mąż mi pomoc swoją zaproponował, normalnie chyba muszę mszę dziękczynną zamówić ;-)
    Ja też spać nie mogę po nocach, bo na plecach mi nie wygodnie, a jak się przekręcę na bok, to po chwili mnie dziecko zaczyna kopać!

Hela85, Amy, Ewelcia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny zapytam was jeszcze, czy zdarzają się wam krwotoki z nosa??? Ja właśnie pisząc do was znowu mam krwotok od soboty to już 4 raz. Niby piszą, żę to normalne, ale ja jak byłam z Gabi w ciąży to nigdy mi się nie zdarzyło, a ten w sobotę to był w ogóle pierwszy w życiu.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Mantissa ja bym kupiła bo podobno profilaktycznie do mleka też można podawac nawet jak dziecku na początek nie ma kolek.

Shimmer_lip te krople teraz są dostępne prawie wszęszie. Np tutaj macie w przyzwoitej cenie z apteki internetowej także no stres :) http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml

Fasia z tego co wiem to sterydy to dwa zastrzyki w dupę co 24h, ale wiadomo jak to w szpitalach refundacja jest dopiero po 3 dobach także 1 dobę leży się dodatkowo na obserwacji.

Ola ja jeszcze w sprawie tych kiecek z limone. Jak noszę normalnie rozmiar 38 to co wziąć 40? Kurde bo niby jak się zmierzyłam z tą tabelą u nich na stronie to powiem Ci że tak w biodrach i klatce piersiowej to 38 będzie takie na styk w sensie napięte :/

Ja tez normalnie nosze 38 ale wzielam 40 i są obcisłe nie wiem może ja po prostu przytylam :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ale na czczo???
    Na czczo po 50g glukozy...

Teraz od soboty 3 dni mam dietę, dostałam dokładna listę posiłków w gramach itp i we wtorek do szpitala na 9, wypić 100 g glukozy i zrobią krzywa i 5 poborów krwi. 3 godziny tam muszę byc.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) jak dobrze w domu :) jak dobrze wstać o 9 a nie w środku nocy bo ktoś rodzi albo o 5 na ciśnienie :)

sylvia007, Fasia, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A dziewczyny zapytam was jeszcze, czy zdarzają się wam krwotoki z nosa??? Ja właśnie pisząc do was znowu mam krwotok od soboty to już 4 raz. Niby piszą, żę to normalne, ale ja jak byłam z Gabi w ciąży to nigdy mi się nie zdarzyło, a ten w sobotę to był w ogóle pierwszy w życiu.
    Ja nie miałam ani razu teraz ani podczas pierwszej ciazy... Ale jak dmuchne to chusteczka często czerwona ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja nie miałam ani razu teraz ani podczas pierwszej ciazy... Ale jak dmuchne to chusteczka często czerwona ;)
    Ja to z katarem też często krew wydmuchiwałam, ale teraz ta krew normalnie cieknie z nosa. No cóż chyba muszę się do tego przyzwyczaić.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Teraz od soboty 3 dni mam dietę, dostałam dokładna listę posiłków w gramach itp i we wtorek do szpitala na 9, wypić 100 g glukozy i zrobią krzywa i 5 poborów krwi. 3 godziny tam muszę byc.
    Czyli nie na czczo a po glukozie. Ja mialam 166 po 75 glukozy. A przed glukoza jaki mialas?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Gosha a ten pierwszy wynik na czczo bez wypicia glukozy jaki miałaś?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mnie tez sie nie zdarzylo ale z tego co sie orientuje to moze nam sie zdarzac, naczynia kruche a sluzowka rozplchniona, ale masz takie mocne ze nie mozesz zatamowac? wtedy poszlabym do laryngologa. Jesli sa takie umiarkowane sprobuj domowymi sposobami- zimny oklad na okolice nosa, zatok powinien pomoc. A witamina C uszczelnia naczynia takze tez moze troche pomoc
    Jak te krwotoki bardzo by Cie nekaly i czesto naprawde warto sie pokazac u laryngologa bo dodatkowo sie bedziesz anemizowac

Maż sie zrefektował??? trzymam kciuki.
    No wlasnie Gosha jak z ta twoja glukoza bo juz sie tez zgubilam ile i kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 10:33

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Czyli nie na czczo a po glukozie. Ja mialam 166 po 75 glukozy. A przed glukoza jaki mialas?
    Shimmer zdublowałam Twoje pytanie. I co Tobie powiedzieli, że ten Twój wynik ok?

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) obudziłam się ale jeszcze leżę w łóżku :)
    Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny!

Co do spania to nie mam problemów. Kładziemy się z mężem koło 23.30, w nocy wstaje raz na siku i zasypiam. Czasem mam tak, że nie mogę zasnąć ale rzadko

Krwotoku z nosa chyba nigdy nie miałam.

Idę zjeść śniadanie :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Sylwia mnie tez sie nie zdarzylo ale z tego co sie orientuje to moze nam sie zdarzac, naczynia kruche a sluzowka rozplchniona, ale masz takie mocne ze nie mozesz zatamowac? wtedy poszlabym do laryngologa. Jesli sa takie umiarkowane sprobuj domowymi sposobami- zimny oklad na okolice nosa, zatok powinien pomoc. A witamina C uszczelnia naczynia takze tez moze troche pomoc.
    No mam takie, że z 5 minut mi leci nie wiem czy to długo bo nigdy wcześniej nie miałam.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ