Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To dobrze, bo bałam sie, że człowiek taki obolały a oni np jeszcze wziernik wciskają żeby sobie popatrzeć... po operacji mi tak zrobili, no myślałam że kopnę w łeb tego co mnie badał
-
Ida wrote:Tylko że tak ze 2 godziny będziesz jak Cię stworzyli leżeć, bo dopiero potem zabierają dziecko i można się ogarnąć. Oglądałam "Porody"
Mi nikt dziecka nie zabierał, był cały czas ze mną na sali. Jak po dwóch godzinach byłam wstanie się podnieść to poszłam pod prysznic a małego pilnowala dziewczyna z łóżka obokKrysti lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Nieźle
Ja jakoś nie wyobrażam sobie by moim 2-godzinnym dzieckiem miałą opiekować się jakaś obca osoba...
Pod prysznic raczej byś go nie wzięła ze sobąHela85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się przypomniała anegdotka koleżanki, jak była w szpitalu. Jej mąż wziął mała tym właśnie wózeczkiem/łóżeczkiem do kuchni aby herbatę zrobić to jego mama do niego aby nie spuszczał małej z oka bo mu dziecko podmienią
mimka84, Fasia, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Od tego będę miała męża
Od zostania z dzieckiem znaczy się
Odwiedziny u nas są od 14-19 pytanie czy będzie mógł zostać w innych godzinach. Np w nocy czy cuś .. Trochę głupio tak w środku sali jak się jest z inną kobietą, a tu jeszcze mążnie wiem, nie znam się
-
nick nieaktualnyIda inaczej ciężko byłoby Ci siku zrobić. Trochę zaufania...ona na Twoje spojrzy i jakby co Cię pospieszy a Ty jej
Co do koszul mam dwie na po porodzie do karmienia i chyba kupię trzecią. W moim szpitalu nie dają nic, muszę miec dla siebie i dziecka swoje ciuszki, zresztą wolę
Co ddo butli to ja też mam jedną awaryjną, ale oczywiście najpierw tylko i wyłącznie cyc, ewentualnie po kilku tygodniach wykorzystam jak już Miki złapie o co kaman
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 19:09
Amy, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Gosha wrote:Jejku, mnie to myła pielęgniarka, ale wstyd
ale nie mogłam nogi podnieść żeby wejść pod prysznic, ani TAM sie umyć... szybko wymazalam to ze swojej pamięci, hihi
Żaden wstyd. Tzn to dla nas jest mega krępujące. Pielęgniarkom nie robi żadnej różnicy. Ja w tym roku przeżyłam swoje pierwsze "upokorzenia" szpitalne ... Mycie, korzystanie z basenu .. masakra -
Ida wrote:Od tego będę miała męża
Od zostania z dzieckiem znaczy się
Ale maz nie może być na oddziale zbyt długo, u nas tylko dwie pierwsze godziny w sali porodu rodzinnego (wtedy kobieta rzadko jest wstanie się podnieść) potem kobietę przewoza na salę poporodowa a ojciec musi wyjść -
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Wogóle zapomniałam pisać Wam... Parę dni temu tv nam się zepsuł
no i mój nawet nie podjął najmniejszej próby naprawy. Dziś jak wrócił z pracy to przywiózł nowy Samsung smart tv
pierw byłam zła bo ja tu oszczedzam na czym się da a on tak po prostu kupuje nowy tv. Ale zakomunikowalam mu, ze wtedy ja kupuję nowy wózek o wartości tego telewizora
my kupili 4 miesiące temu samsunga 4k tego wygiętego jak ludka i powiem ci ze jestem happy wszystko w nim jest aplikacje przeróżne nawet na skeypie gadam z mamą przez niego bo ma na gorze kamerkę wysuwaną
i oczywiście palcem steruje sobie ekran
fajowy i drogi . Twój zapewne moze jest taki sam jak moj to czyli wozek musisz wybrać jakis naprawdę bombowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 19:10
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:Ida inaczej ciężko byłoby Ci siku zrobić. Trochę zaufania...ona na Twoje spojrzy i jakby co Cię pospieszy a Ty jej
Co do koszul mam dwie na po porodzie do karmienia i chyba kupię trzecią. W moim szpitalu nie dają nic, muszę miec dla siebie i dziecka swoje ciuszki, zresztą wolę
Co ddo butli to ja też mam jedną awaryjną, ale oczywiście najpierw tylko i wyłącznie cyc, ewentualnie po kilku tygodniach wykorzystam jak już Miki złapie o co kaman
Kasiu a te koszule masz na guziki na środku, czy takie z kieszonką na biust ? Bo nie wiem co jest wygodniejsze w praktyce