X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:29

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kurdę, u nas normalnie może być mąż. Jak tak napisałaś to przypomniało mi się jak mama opowiadała że mnie przez okno pokazywała lub na korytarzu stare dzieje..

Ja uważam, że to dobrze. Już raz rodzilam, wiem jak wygladalam i jak się czułam. Jakby mi ktoś wlazl na salę to bym wyprosila.

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    dla niego lepiej, żeby spał :P a jak będzie chciał beczeć to go takiego nie zostawię przecież :D

Ja czytałam że dzieci w szpitalu są grzeczne dopiero 3 dnia po urodzeniu pokazują swoja prawdziwą osobowość :D

Ida, Amy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Kobiety co im ma sie stać w tych kuwetach? :-D jak my już zbierzemy siły na prysznic to mąż nas ma asekurować, bobas se leży i tyle :-D
    Wiem co mówię bo po urodzeniu Oliwii chciałam być dzielna i sama poszłam a tatusiowi kazałam małej pilnować... Zaslablam pod prysznicem i zjechałam po ścianie. Położna mnid zebrała i opierdoliła tatusia, że dziecko nigdzie nie wyjdzie a żony ma pilnować bo wyczerpana :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 19:22

Amy, Angela89, Krysti, mimka84, Fasia, liloe, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dlatego od tego będę miała męża ;) No ale nie przesadzajmy, taki prysznic nie trwa pół godziny... ;)

Czyli Amy nie chcesz męża przy porodzie?

Oczywiście że chcę i ma być :) o ile go służba nie zatrzyma :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja czytałam że dzieci w szpitalu są grzeczne dopiero 3 dnia po urodzeniu pokazują swoja prawdziwą osobowość :D
    hahahahaah :P to dobrze :D

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:30

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Jejku, mnie to myła pielęgniarka, ale wstyd ;) ale nie mogłam nogi podnieść żeby wejść pod prysznic, ani TAM sie umyć... szybko wymazalam to ze swojej pamięci, hihi
    Jaki wstyd to normalne moim zdaniem :) ja pielęgniarkom ufam po to są by pomagać.

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy porodzie bedzie moja mama :P ale juz mowi ze sie boi czy da rade :D kurdeee a ja? :D ja musze dac rade a nie :P hihi

Anka1501, Krysti, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ale Kobiety co im ma sie stać w tych kuwetach? :-D jak my już zbierzemy siły na prysznic to mąż nas ma asekurować, bobas se leży i tyle :-D
    Wiem co mówię bo po urodzeniu Oliwii chciałam być dzielna i sama poszłam a tatusiowi kazałam małej pilnować... Zaslablam pod prysznicem i zjechałam po ścianie. Położna mnid zebrała i opierdoliła tatusia, że dziecko nigdzie nie wyjdzie a żony ma pilnować bo wyczerpana :-D

Dokładnie, mnie w sumie mył mąż ostatnio po tym wyrostku. Bo ledwo chodziłam a o długim staniu nie było mowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Oczywiście że chcę i ma być :) o ile go służba nie zatrzyma :)
    Dlatego ja cicho liczę na CC bo dopiero od 15 kwietnia ma urlop, niby mam termin wg okresu na 24 no ale wiadomo tego zaplanować się nie da. A rodzić z teściową nie chce :D

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    U mnie przy porodzie bedzie moja mama :P ale juz mowi ze sie boi czy da rade :D kurdeee a ja? :D ja musze dac rade a nie :P hihi
    Rudzia ty się nie martw nic :) bedzie dobrze

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Dlatego ja cicho liczę na CC bo dopiero od 15 kwietnia ma urlop, niby mam termin wg okresu na 24 no ale wiadomo tego zaplanować się nie da. A rodzić z teściową nie chce :D

Jak Olek wytrzyma do kwietnia to luz bo mój wziął urlop 2 tygodniowy :)
    Gorzej jak mu się przyjdzie posłuchać BABCI i wyjdzie 16 marca :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No tak, tak. Tylko jakoś tak dziwne mi się wydało "oddanie" swojego 2-godzinnego dziecka obcej kobiecie...:D No ale pewnie wyjścia nie będzie.

No ale przecież będą zabierać dziecko na badania to wyjścia nie będziesz miała

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trza się dobrze nastawić na poród moim zdaniem . Co ma byc nie ominie nas a stres wykończyć moze ja przed porodem melisę wypije :D

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię do mojego ze ma na porodówke przywieźć kubek duży lodowatej fanty najlepiej dwa :)i z rureczką takie moje zyczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 19:30

mimka84, weronika86 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę dni temu powiedziałam mężowi, że zamiast kwiatów poproszę zestaw powiększony haha.

Krysti, Angela89, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Ja parę dni temu powiedziałam mężowi, że zamiast kwiatów poproszę zestaw powiększony haha.
    Haha:) dobre ja sobie tez zapewne cosik do listy dopisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:

Taaa szkoda że zjeść go nie będzie można zbytnio tak bym o kubełek poprosiła :D

mimka84, Krysti lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany człowiek na chwilę odbierze telefon a Wy tu już prawie 3 strony naprodukowałyście :P

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ