X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a no widzisz :-) prawdziwa milosc rozwija sie z czasem :-) nas lydzie zawsze pytaja jak nam sie udaje taak kochacvi wspierac bedac ze soba 24hr na dobe...razem spac, razem sie kapac, golic bobra, spac na golaska, seksy codziennie, praca rqzem...da rade jak sie kocha :-) a 14 dni po porodzie to malo..tym bardziej jesli ma ktos cc np

Nawet po cc nie jest to jakiś problem bo do USC mamy 5min samochodem,, dzieci zostaną z opiekunką i 15 minut jakoś wygospodarujemy :)

A o miłość trzeba dbać i tyle :) moi rodzice ponad 30 lat żyli w miłości i szacunku aż do śmierci wiec można :) ciągle za rączkę i ciągle buziaczki były :)

weronika86, CzaryMary, Hela85 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze TZ wybaczyć ten nowy telewizor ;) będę odpalac Chodakowska na 50 calach po porodzie :)

weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mozna załatwić akt uznania dziecka. Właśnie dla par bez ślubu, fakt że potem można to załatwić ale trzeba po porodzie iść razem. Raz, że nie wiem jak się będę czuła, dwa może byc kolejka i co? Z małym stać i czekać? Po co?
    Teraz załatwimy to od reki za jednym razem. A na zarejestrowanie dziecka niby też jest czas po porodzie ale PESEL wszędzie chcą dość szybko mieć podany więc koło się zamyka.
    Dziś przetestuję ile to trwa i Wam napiszę.
    N
    Mi ślub też konieczny nie jest, nic to nie gwarantuje wiem z doświadczenia po jednym już... Ale K chce, bardzo i wiem, że z miłości :-D a mnie to cieszy bardzo, na kupno wspólnego mieszkania zdecydowaliśmy się i posiadanie dziecka i nie były nam potrzebne ddo tego akty żadne, teraz to nasza wspólna decyzja i chcenie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:58

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy rzut beretem do urzędu dlatego dziś idziemy tam spacerkiem-20 minut :-) jest szansa, że ludzi nie będzie bo albo w pracy albo leniuchują.
    A jeśli chodzi już o bardzo praktyczne przesłanki to wobec prawa jesteśmy obcymi ludźmi dla siebie a jeśli nie będzie miał aktu uznania dziecka to i wpływ na decyzje w szpitalu w razie Wu? kłopot mógłby być jakbym ja np nie będę w stanie...wiem wiem czarnowidztwo ale nie spadnie mi korona jak ten akt będziemy mieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:03

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka pewnie, jak będziesz się czula spokojniejsza to można załatwić to uznanie wcześniej. Ja poczekam bo nie widzę obecnie takiej potrzeby ale za to musze zmienić przychodnie dziecięca jak najszybciej. Bo tam gdzie należy moj syn to całe miasto trzeba przejechać a z dwójką małych dzieci sobie tego nie wyobrażam. A na początku trzeba dość często jeździć. Mamy przychodnie może 300m od domu wiec tam dzieci zapisze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:01

Ida, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe a ile ma Twoja szyjka?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Też mamy rzut beretem do urzędu dlatego dziś idziemy tam spacerkiem-20 minut :-) jest szansa, że ludzi nie będzie bo albo w pracy albo leniuchują.
    A jeśli chodzi już o bardzo praktyczne przesłanki to wobec prawa jesteśmy obcymi ludźmi dla siebie a jeśli nie będzie miał aktu uznania dziecka to i wpływ na decyzje w szpitalu w razie Wu? kłopot mógłby być jakbym ja np nie będę w stanie...wiem wiem czarnowidztwo ale nie spadnie mi korona jak ten akt będziemy mieli.

U nas w przychodni i szpitalu zawsze proszą o podpisanie upoważnienia jeśli chodzi o taką osobę i nie ma problemu.

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:35

weronika86, Krysti lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida mi gin polecił magne b6 i jak się nic nie dzieje mam brać 3x1 a jak się coś dziać będzie to maksymalnie 3x2 dziennie.

Ida lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pewnie i u mnie tak można, nie wiem bo wcześniej obie dziewczyny rodziły się w związku małżeńskim więc się nie znam :-) na szkole rodzenia położna nie mówiła o tym, że dobrze ten akt mieć, że to biurokrację ułatwia im w szpitalu bo dane wysyłają do urzędu i nam też, dlaczego dziś załatwiając termin ślubu weźmiemy ten akt i z grzywki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ulotce na magnezie b6 jest napisane żeby nie stosować w ciąży,nie wiem czemu,ja biore

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    U mnie w ulotce na magnezie b6 jest napisane żeby nie stosować w ciąży,nie wiem czemu,ja biore

Kiedyś pytałam naszych dziewczyn o inny lek - poprostu nie robią badań na kobietach w ciąży i wolą się zabezpieczyć w razie Wu

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30ac82557ae3.jpg

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin zalecił magneB6 3x1 a jak więcej skurczy to 3x2 tak samo jak u Shimmer.
    Hwesta większość magnezów nie jest przebadana dla kobiet w ciąży dlatego tak piszą na ulotkach...zabezpieczają się

shimmer_lip, Angela89, Anka1501 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja wiem, że ten facet z którym jestem to ten którego chce do końca życia, będę go kochała jak będzie stary, brzydki i nie będzie mu stawał (żart :P). Poważnie to żyjemy razem bo się kochamy. Mnie też rodzice wychowywali, że małżeństwo jest św itd ale moja obserwacja otoczenia potwierdza, że ślub to tak naprawdę chwilowy kaprys i nic więcej. My mamy inne priorytety i tego się trzymamy. Mój jest po rozwodzie, tez brał ślub bo wydawało mu się, że tak trzeba, że skoro dziecko w drodze i mieszka z dziewczyna to ślub jest konieczny. Skończyło się tak szybko jak się zaczęło. Teraz wie, że nie ważne czy jest mężem - ważne jakim jest partnerem, ojcem a przede wszystkim człowiekiem.

KasiaKwiatek, Ida, weronika86, Hela85 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Bierz spokojnie. Nam wszystkim lekarze radzą brać taki magnez a wszyscy naraz do dupy być nie mogą, nie? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 11:22

KasiaKwiatek, Anka1501, weronika86, liloe, Fasia, Hela85 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Witam się w III trymestrze :-)
    Hwesta super, że nie musiałaś zostać w szpitalu, leż dużo, bo to ma naprawdę super wpływ, sama wiem po sobie, że jak się namęczę to skurcze co chwila, brzuch boli, ciągnie, a jak dzień spokojniejszy to od razu inaczej się czuję.
    Co do pępka, to mój cały czas schowany i tak już zostanie chyba, bo ja to w ogóle jakoś nisko mam ten swój pępek chyba :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ania pewnie i u mnie tak można, nie wiem bo wcześniej obie dziewczyny rodziły się w związku małżeńskim więc się nie znam :-) na szkole rodzenia położna nie mówiła o tym, że dobrze ten akt mieć, że to biurokrację ułatwia im w szpitalu bo dane wysyłają do urzędu i nam też, dlaczego dziś załatwiając termin ślubu weźmiemy ten akt i z grzywki :-D

Pewnie, skoro jedno zalatwiacie to lepiej wszystko załatwić co się da :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30ac82557ae3.jpg
    Coś mocno zawyżone to normy...

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ