WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cytryna do glukozy po to żeby chociaż odrobinę zniwelować ten obrzydliwy słodki smak !! Jutro mnie to czeka ... płakać mi się chce na samą myśl :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Nadzieja musi sie odezwac!!

Fasia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zbiórka!!! każda ma się zameldować!!! i odtąd zasada: jak wiemy, że ma nas nie być kilka dni to o tym zawiadomić szanowne kwietniówki bo się martwią!!!
    teraz to już nie przelewki...ciąże zaawansowane :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:40

Fasia, Angela89, CzaryMary, Ewelcia, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Robotka - mnie zawsze interesuje jak piszesz, że Cię nie będzie kilka dni. Przynajmniej jesteśmy spokojniejsze bo wiemy że nas o tym informowałaś :)

Wiem- specjalnie tak napisałam:p hihi
    Pisała bym więcej ale nie umiem przeprosić się z klawiatura na telefonie. Będę pisać więcej jak się z nią przeprosze albo jak sobie załatwienia internet stacjonarny:D
    Najlepiej wychodzi mi ostatnio nadranianie:)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto lista wyprawki ze strony mojego szpitala...całkiem sensowna, tylko zastanawiają mnie te kaftaniki...nie cierpię ich, mam tylko dwa i tyle wezmę, pozostałe to będą body

DOKUMENTY:
    - DOWÓD OSOBISTY LUB INNY DOKUMENT TOŻSAMOŚCI
    - KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA LUB INNY DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O UBEZPIECZENIU (AKTUALNE)*
    - KARTA PRZEBIEGU CIĄŻY
    - WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI)
    - OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.)
    - WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU
    (uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. )

MAMA DZIECKA:
    - DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU)
    - BIUSTONOSZ DOBRZE PODTRZYMUJĄCY PIERSI
    - SZLAFROK (CIENKI)- CIEPLE SKARPETY- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC
    - PRZYBORY TOALETOWE
    - PIELUSZKI HIGIENICZNE ZAMIAST PODPASEK
    - WODA LUB SOK DO PICIA
    - WODA W AREOZOLU (DO ODŚWIEŻANIA TWARZY)
    - ŁADOWARKA DO KOMÓRKI
    - MONETY (drobne) DO AUTOMATÓW**

DZIECKO:
    - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
    - TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
    - TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
    - PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
    - PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
    - CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

Warto także pamiętać, by OSOBA TOWARZYSZĄCA w porodzie miała ze sobą:
    - wygodne obuwie (zwłaszcza zimą!)
    - dres lub inne wygodne, elastyczne ubranie (poród to wprawdzie wydarzenie wyjątkowe ale panom zdecydowanie odradzamy garnitury i krawaty)

Genaralnie obowiązuje zasada "samolotowa": dozwolony jest bagaż o wymiarach walizki pokładowej (jedna sztuka, której suma wysokość plus długość nie przekracza 115 cm).

Pierwsza zasada brzmi: o przybliżonym terminie porodu wiesz od wielu miesięcy więc nie pakuj torby na chwilę przed wyjazdem do szpitala, gdy skurcze nie pozwalają zebrać myśli. Spakowana torba nie woła "jeść" i spokojnie może sobie troszkę poczekać w przedpokoju.

Zasada druga: Twój pobyt w szpitalu nie powinien trwać dłużej niż 72 godziny. To plan optymistyczny ale staraj się liczbę zabieranych rzeczy dostosować do przewidywanego czasu pobytu w szpitalu. Pamiętaj, że poza Tobą, w tym samym pokoju przebywać będzie jeszcze Twoje dziecko i współpacjentka/tki i ich dzieci oraz odwiedzający. Walizka, z którą byłaś na dwutygodniowych wakacjach w Egipcie już się nie zmieści.

Zasada trzecia: Pakuj torbę w kolejności odwrotnej do spodziewanej konieczności użycia spakowanych przedmiotów. Na 100 procent najpierw będą potrzebne Ci dokumenty, potem koszula, a rzeczy dla dziecka później!

Zasada czwarta: Wszelkie "listy przedmiotów" (także tę poniżej) traktuj wyłącznie orientacyjnie dostosowując pakowane rzeczy do własnych przyzwyczajeń. Jeśli od lat nie używasz mydła tylko żel - nie pakuj mydła mimo, iż na wszystkich dostępnych w internecie listach się znajduje.

Zasada piąta: Po to jest infolinia Szpitala, szkoła rodzenia oraz poczta elektroniczna, by zapytać o rzeczy, których nie jesteś pewna!

Angela89, Fasia, CzaryMary, Gosha lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio mi na telefonie też się nie chce stukac a dziewczyny wtedy akurat linki wrzucają nie zawsze mi się udaje je otworzyć hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:49

Fasia lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek sporo tych rzeczy. W moim szpitalu lista dla noworodka wygląda tak :

dla Dziecka:
    szpital zabezpiecza bieliznę noworodkową;
    jedna paczka jednorazowych pieluch;
    chusteczki nawilżające

dla Matki:
    wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki), biustonosz do karmienia piersią, mały jasiek przydatny przy karmieniu;
    szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic;
    majtki jednorazowe;
    dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella, paczka zwykłych podpasek;
    przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej;
    dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły);
    papier toaletowy;
    woda mineralna niegazowana 2 litry (istnieje możliwość zakupu w szpitalnym sklepiku), kubek, sztućce;
    rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Szpitalu;

dla Ojca:
    wygodne ubranie na zmianę;
    buty na zmianę (klapki);
    aparat fotograficzny, kamera – według uznania.

:)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia podobna, tylko dla dziecka Ci dają ubranka :)
    w sumie jak się to wszystko położy to wcale nie tak dużo wychodzi, ale poczekam jeszcze kilka tygodni z pakowaniem ;) myślę, że torbę wstępnie naszykuję około 34 tygodnia

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wróciłam z imienin teścia i czuje się jakbym maraton przebiegła ;-)
    Powiem wam, że przeżyłam lekki szok, jak zobaczyłam cenę tkanin z których szyją pościel Ci wszyscy sprzedawcy z fb i od razu zapytałam mojej ulubionej szwagierka, która jest krawcowa z zamiłowania czy by mi nie uszyła 2 kompletów. Oczywiście się zgodziła :-)

mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Fasia podobna, tylko dla dziecka Ci dają ubranka :)
    w sumie jak się to wszystko położy to wcale nie tak dużo wychodzi, ale poczekam jeszcze kilka tygodni z pakowaniem ;) myślę, że torbę wstępnie naszykuję około 34 tygodnia

No tak, w sumie racja :D no i zastanawiam się czy mimo wszystko wziąć swoje ciuszki dla dziecka czy jak dają w szpitalu to skorzystać ??
    Ja torbę spakuję szybciej, pewnie koło 30 tyg .. może szybciej ..

Sylvia a masz gdzieś stronę z takimi tkaninami ?? sama bym sobie uszyła poszewki na pościel!

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio ja tez bym link chciała bo moja mama by uszyla a ty Fasia umiesz szyć??

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Nio ja tez bym link chciała bo moja mama by uszyla a ty Fasia umiesz szyć??

Maszynę mam, coś tam potrafię poza tym mój tato na pewno by sobie poradził z uszyciem pościeli zresztą mój mąż też :) już dawno mi mówił żebym znalazła materiał to mi uszyje takie rzeczy. Wiadomo z kocykiem chyba jest ciężej ale poszwy? To raczej proste :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Amy nareszcie !! Trzeba było chociaż napisac, że Cię nie będzie, bo od kilku dni się martwiłyśmy ..
    wybacz nie przewidzialam ze bede miala taki zapierdol ze nie znajde czasu na siedzenie na forum.
    Juz kiedys pisalam ze jakby sie cos dzialo u mnie zlego na pewno bym dala znac. A jak nie ja to pisalabym smsa do dziewczyny z majowek zeby dala wam znac :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    wybacz nie przewidzialam ze bede miala taki zapierdol ze nie znajde czasu na siedzenie na forum.
    Juz kiedys pisalam ze jakby sie cos dzialo u mnie zlego na pewno bym dala znac. A jak nie ja to pisalabym smsa do dziewczyny z majowek zeby dala wam znac :)

Ogólnie to nie brałam nic złego pod uwagę, wiedziałam że jesteś pewnie czymś zajęta, że może z mężem spędzasz czas itd no ale wiesz - kilka dni ciszy to jednak trochę się tu martwimy :)
    Jak już znajdziesz chwilkę to daj znać co Ci tak czas pochłania

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No tak, w sumie racja :D no i zastanawiam się czy mimo wszystko wziąć swoje ciuszki dla dziecka czy jak dają w szpitalu to skorzystać ??
    Ja torbę spakuję szybciej, pewnie koło 30 tyg .. może szybciej ..

Sylvia a masz gdzieś stronę z takimi tkaninami ?? sama bym sobie uszyła poszewki na pościel!
    Na allegro jest masa takich aukcji. Cena ok. 10 zł za 100x160 cm

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na stronie szpitala nie pisze co trzeba ale w sumie w środę zaczynam szkole rodzenia to pewnie tam dostanę taka listę:)
    Fasia ją bym nie brała swoich ciuszkow już:) przy córce tak miałam. Przyniósł mi mąż potem tylko jeden komplecik na wyjście:)
    A torbę też spakuje jakiś miesiąc przed terminem:)
    W tym tygodniu mam plan wyrzucić wszystkie ciuchy młodej i wybrać te na pierwsze 3-4 miesiące a resztę na strych schować bo już w pralni się nie mieści nic a kolejne pudła kładę na przedpokoju:)

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Maszynę mam, coś tam potrafię poza tym mój tato na pewno by sobie poradził z uszyciem pościeli zresztą mój mąż też :) już dawno mi mówił żebym znalazła materiał to mi uszyje takie rzeczy. Wiadomo z kocykiem chyba jest ciężej ale poszwy? To raczej proste :)
    Myślę, że kocyk minky to też żaden problem :-)

Fasia lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, najważniejsze, że uspokoiłaś nasze nerwy i się odezwałaś. :P
    Trzymaj się tam i odpoczywaj. :)

Fasia, Amy lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Pewnie przyjdzie czas że i będziemy się dzielić kto będzie chciał numerami telefonów żeby być na.bierzaco gdy nadejdzie czas porodów:)
    Z majowkami codziennie po kilka smsow z rozpakowanymi mapami się czytało:)
    Nie zawsze i nie każdy ma czad i dostęp do netu więc nie eiem jak wy śle ją osobiście wolałabym Zostawić którejś z was nr telefonu:)

Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ogólnie to nie brałam nic złego pod uwagę, wiedziałam że jesteś pewnie czymś zajęta, że może z mężem spędzasz czas itd no ale wiesz - kilka dni ciszy to jednak trochę się tu martwimy :)
    Jak już znajdziesz chwilkę to daj znać co Ci tak czas pochłania
    z mezem z mezem :) bo jest jeszcze w domu. We wtorek juz zjezdza do Legionowa. I ostatni tydzien i juz koniec szkolenia.. a mnie pochlonely te ubranka.. musialam wszystko posortowac.. co rusz do rodzinh jezdzimy, bylismy ogladac dom bo jakies nowe wybudowali i moj sie napalil bo w cenie mieszkania i tak mi leca dni... okej ide spac rano wstaje ide na badania bo mam w czwartek wizyte :)

Fasia, CzaryMary, Angela89 lubią tę wiadomość

‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ