X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa super, zaliczone :-) ja w poniedziałek.
    Misia też oglądałam, ćwiczenia znam vo sama na zajęciach je daję prowadząc. Super dobrane oby zaparcia i siły woli nam starczyło :-P

• misia83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary jeszcze raz dziękuję za link do łóżeczka:) Właśnie je zamówiłam, powinno przyjść jutro bądź w piątek:):):)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mantissa super, zaliczone :-) ja w poniedziałek.
    Misia też oglądałam, ćwiczenia znam vo sama na zajęciach je daję prowadząc. Super dobrane oby zaparcia i siły woli nam starczyło :-P
    Same ćwiczenia faktycznie są mi znane, ale tyle się nasłuchałam że przy dziecku się nie da. A to tak fajnie wyglądało, te maluchy też się dobrze bawiły.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda nie weszłam dokładnie po godzinie i dwóch, tylko tak po 65 minutach i 130, bo akurat ktoś w gabinecie był, ale to chyba nie robi wielkiej różnicy, co? Kwiatku, jak ja wytrwałam to ty też dasz radę. :) Jak coś to leżenie na lewym boku na czyichś kolankach daje radę. :)

Eweliśka, porażka z tą wodą, ale dobrze, że przynajmniej wiesz od czego. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o składanej wanience?

http://3kiwi.pl/product-pol-38560-STOKKE-R-FLEXI-BATH-TM-SKLADANA-WANIENKA-PINK.html

ja się zastanawiam, wiem że cena wysoka ale głównie chodzi mi o miejsce, nie za bardzo mam gdzie trzymać taką zwykła...

Anka1501 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 15:22

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska moze do skórnego idz i doradzi mize masz uczulenie od zelu pod prysznic albo mydelka szamponu !moze zmień

• Lali Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powinni Cie zostawić w szpitalu chociaż na 2 dni, powinnaś być pod kontrolą.
    Eweliśka wanienka jest śliczna, a cena chyba do przejścia, jeśli nie bedziesz miała gdzie schować takiej zwykłej to ta jest super rozwiązaniem.

Eweliśka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Eweliska moze do skórnego idz i doradzi mize masz uczulenie od zelu pod prysznic albo mydelka szamponu !moze zmień

Kochana byłam 4 razy u dermatologa:) to na 100% woda, jakoś przeżyję do kwietnia na wodzie z lidla:P aa jak nie przejdzie jak urodzę to sie będę martwic i pewnie trzeba będzie o jakiś filtrach pomyśleć:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek - dziękuję! :))) Zaraz sobie skopiuję do mojego Sekretnego Zeszytu z poradami od Was :D

Hwesta powodzenia na wizycie.

CzaryMary mam nadzieję, że to nic poważnego! Odezwij się po lekarzu

Eweliśka współczuję uczulenia na wodę :/ Masakra ... to musi być mega uciążliwe nie korzystać z wody z kranu i to na dodatek w ciąży ... Dostałaś jakieś kremy/maści cokolwiek?
    Super wanienka! Cena wyższa ale oszczędność miejsca bardzo duża

Mantissa gratulacje :D masz to najobrzydliwsze z możliwych badań za sobą :D

Angela niedobrze, że dziś znowu to samo z wodami :((( też było tego tyle co ostatnio ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:40

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska to może być twarda woda. Rzeczywiście filtry by pomogły. Może warto sprawdzić, są takie nakładane na kran.
    Angela no niedobrze :-\ jedz do swojej lekarki i niech ona powie co robić. Jak już któraś z dziewczyn pisała z sączącymi wodami to zawsze w szpitalu zostawiają na obserwacji... No i ten antybiotyk jakby co. Sprawdź lepiej bo to normalne nie jest żeby tak leciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:43

Anka1501, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma ze studiów, z licencjatu własnie do mnie napisała czy nie chciałabym pracować w zawodzie, bo ma jakąś ofertę pracy dla mnie :D No cóż - to niezbyt dobry moment w moim życiu na takie zmiany :P będę musiała odmówić :P

Eweliśka, KasiaKwiatek, mantissa, Hela85 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kremy, ale działaja tylko te sterydowe a ja jednak wolę z nimi w ciąży nie przesadzać, przeżyje te 3 mies i jak nie przejdzie będę się martwić:)

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Znajoma ze studiów, z licencjatu własnie do mnie napisała czy nie chciałabym pracować w zawodzie, bo ma jakąś ofertę pracy dla mnie :D No cóż - to niezbyt dobry moment w moim życiu na takie zmiany :P będę musiała odmówić :P

może coś znajdzie jak Juleczek bedzie mógł pojść do przedszkola:D

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

• misia83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniłam do producenta LennyLamb i dowiedziałam się, że:
    - producent poleca na start bawełne z bambusem, za to pani z Łodzi samą bawełne:/
    - jeśli chodzi o obszycie brzegów chusty i kolory- lepiej uczyć się metody wiązania a nie kolorów. Łatwiej będzie przy zmianie chusty czy wyjściu na miasto.
    - pytałam o różnicę między 1 a 2 gatunkiem. Chusty z 2 gatunku mogą mieć małą pentelkę lub supełek z nitki (jak to przy bawełnie)i mają tylko instrukcję CDm nie ma poradnika.
    To chyba wsio:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 1836 1837 1838 1839 1840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ