Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja też miałam dużo takiej jakby wody bezbarwnej i to nie były wody. Moja gin mi zrobiła test w gabinecie i mówiła, że to jest jak wody ale nimi nie są. Powiedziała, że można papierki lakmusowe kupić i sobie w domu kontrolować co jakiś czas
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Pisałyście o apteczkach, to wklejam moją listę apteczkową:
Octenisept 50ml (Gemini 17,69zł)
witamina K+ D VitaDerol+K Baby kapsułki twist-off 40 szt (Gemini 14,59zł)
kropelki na kolkę Bobotic forte 30ml krople -odpowiednik Sab Simplex (Gemini 14,79zł)
czopki przeciwgorączkowe Paracetamol Farmina 50mg (Gemini 19,89zł)
czopki glicerynowe Farmina 1g, 10 szt (Gemini 2,79zł)
gaziki jałowe
sól fizjologiczna w ampułkach
aspirator do noska AbakusBaby (Gemini 33,29zł)
herbata koperkowa w saszetkach Hipp Bio 20 saszetek (Gemini 10,89zł)
Sudocrem 125g (Gemini 11,79zł)
termometr na podczerwień Thermoflash Evolution LX-26, biały (Agito 134zł)
krem Alantan Plus tubka 35g (Gemini 5,49zł)
a kupiłaś to juz wszystko?
nie ma tam jakiś krótkich terminów przydatności? można się już teraz zaopatrzeć? -
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Chodzi mi o to, że by Cię położyli na patologii jakby to były wody.
Fasia lubi tę wiadomość
-
To ja z leków tylko octenisept i coś na kolki, najchętniej saab simplex, on ma niby taki sam skład jak te polskie krople ale wszyscy rodzice mówią, że lepiej działają.
Czy faktycznie lepiej mieć od razu coś na temperaturę? tylko jak mi dzieciak pierwszy raz dostanie gorączki to ja się będę bała mu podać cokolwiek i na bank pojedziemy do lekarza. -
Dziewczyny a oruentujecie się jak to wygląda teraz z witaminami? chodzi mi o to jak długo podaje się dziecku K+D. Widzę, że Liloe kupuje właśnie K+D a u nas 3 lata temu te witaminy dostawalismy w szpitalu opakowanie. Po skończeniu tego opakowania szpitalnego mielismy się zaopatrzyć tylko w witaminę D(te co karmią piersią bo mleko mm juz zawiera)
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ja nie mówię że to wody bo lekarz nie powiedział że są ani że nie są. Dziś to sie powtórzyło - kazał wtedy jechać do lekarza więc to zrobię.Dla mnie to nie jest normalne więc się martwię.
Rozumiem Cię i jedz dla pewności. Mówię tylko, że moja gin mówiła, że można sobie w domu papierkiem lakmusowym sprawdzić bo ze mnie tez tak leci i to nie są wody ani infekcja. -
Angela89 wrote:Ja nie mówię że to wody bo lekarz nie powiedział że są ani że nie są. Dziś to sie powtórzyło - kazał wtedy jechać do lekarza więc to zrobię.Dla mnie to nie jest normalne więc się martwię.
Mi tez powiedzieli ze bardzo trudno stwierdzić czy to wody czy nie ale położyli mnie na 4 dni dla pewności i podali odrazu antybiotyk na wszelki wypadek. Na USG wody były ok wiec mnie wypuścili z globulkami. Teraz po 3 tygodniach tez zauwazylam ze ta wydzielina znowu się pojawia ale to rano po wstaniu ale nie jest jej dużo wystarczają mi 3 wkładki dziennie wiec to chyba normalne.
-
Anka1501 wrote:Dziewczyny a oruentujecie się jak to wygląda teraz z witaminami? chodzi mi o to jak długo podaje się dziecku K+D. Widzę, że Liloe kupuje właśnie K+D a u nas 3 lata temu te witaminy dostawalismy w szpitalu opakowanie. Po skończeniu tego opakowania szpitalnego mielismy się zaopatrzyć tylko w witaminę D(te co karmią piersią bo mleko mm juz zawiera)
no właśnie ja nie planowałam przed porodem kupować takich leków. Powinnam?
-
Liloe fajna lista, dopiszę sobie kilka pozycji bo nie miałam.
Eweliśka - ja na dniach będę wszystkie kosmetyki zamawiać. Na pewno większość z nich ma datę na minimum dwa lata, albo rok
Angela - bardzo dobrze robisz. Trzeba wszystko sprawdzić. Moim zdaniem to nie jest normalne, że coś się leje z Ciebie. Poczekaj na swoją lekarke i niech ona zdecyduje co dalejAngela89, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Pewnie z tym będzie jak ze wszystkim czyli co lekarz to opinia
no właśnie ja nie planowałam przed porodem kupować takich leków. Powinnam?
U nas na porodowce dawali i takie było zalecenie wiec ja nie kupuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 11:30