Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Pisałyście o apteczkach, to wklejam moją listę apteczkową:
Octenisept 50ml (Gemini 17,69zł)
witamina K+ D VitaDerol+K Baby kapsułki twist-off 40 szt (Gemini 14,59zł)
kropelki na kolkę Bobotic forte 30ml krople -odpowiednik Sab Simplex (Gemini 14,79zł)
czopki przeciwgorączkowe Paracetamol Farmina 50mg (Gemini 19,89zł)
czopki glicerynowe Farmina 1g, 10 szt (Gemini 2,79zł)
gaziki jałowe
sól fizjologiczna w ampułkach
aspirator do noska AbakusBaby (Gemini 33,29zł)
herbata koperkowa w saszetkach Hipp Bio 20 saszetek (Gemini 10,89zł)
Sudocrem 125g (Gemini 11,79zł)
termometr na podczerwień Thermoflash Evolution LX-26, biały (Agito 134zł)
krem Alantan Plus tubka 35g (Gemini 5,49zł)
Liloe, a czopki glicerynowe to dla Ciebie, tak?Po co gaziki jałowe? Wybacz, że tak wypytuję.
-
Angela89 wrote:Ja też mam. Ale nie wiadomo czy pójdziemy bo zależy o której nas moja dr przyjmię
Musisz to wyjaśnić najlepiej właśnie ze swoim gin bo to są poważne sprawy. Najczęściej takie rzeczy o jakie się tu martwimy przechodzą i są normalne w ciąży ale czasem tak jak u Fasi bycie czujnym się opłaca także trzeba się badać być przewrazliwionym i jakoś dortwac jeszcze tych kilka tygodnitrzymał kciuki bo przechodziłam przez to samo tylko mnie jeszcze nastraszyli w szpitalu nieźle
Fasia lubi tę wiadomość
-
Ja póki co witamin dla dziecka nie kupuję. Zobaczymy jakie będą zalecenia lekarza. Jak wyjdziemy ze szpitala to aptek jest wszędzie pełno więc do jakiejś będzie można podskoczyć po nie
Ida próbowałam się ostatnio dodzwonić do szkoły rodzenia ale nikt nie odbierał .. nie wiem co robić, bo ja jestem dopiero w 26 tc a tam napisali, że od 31tc powinno się szkołę zaczynac ... Kolejna tura w lutym i nie jestem pewna czy dotrwam do tego czasu, bo przecież szkoła trwa miesiąc czyli do połowy marcaW ćwiczeniach nie mogę uczestniczyć więc zostają mi tylko wykłady no i chciałam spytać co zrobić ale nikt nie odbiera
-
Ida wrote:A ja jutro zaczynam. I też będziemy mieć ćwiczenia. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało, bo tych ćwiczeń jest dosyć sporo w rozkładzie. Ileż można oddychanie ćwiczyć...
Ja będę chodzić z mężem, choć nie gwarantuję, że będzie na każdych zajęciach bo nasza szkła trwa ponad miesiąc i zajęcia są 3 razy w tyg po 2 h.i kicha, że tak nam wypadło akurat na pierwsze zajęcia
u mnie jest 10 spotkań, 5 tygodni po dwa razy w tygodniu. Się zastanawiam jak się ubrać???
-
Lali wrote:Dziewczyny myślicie, że skurcze z dużą częstotliwością w ciągu dnia to coś złego? Mam tak od kilku dni, bezbolesne, ale praktycznie stale jak robie coś na stojąco. Chyba wyśle sms do lekarza, czy jest się czym niepokoić? W pierwszej ciąży tak nie miałam.
Lali, Hela85 lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Fasia wrote:Ja póki co witamin dla dziecka nie kupuję. Zobaczymy jakie będą zalecenia lekarza. Jak wyjdziemy ze szpitala to aptek jest wszędzie pełno więc do jakiejś będzie można podskoczyć po nie
Ida próbowałam się ostatnio dodzwonić do szkoły rodzenia ale nikt nie odbierał .. nie wiem co robić, bo ja jestem dopiero w 26 tc a tam napisali, że od 31tc powinno się szkołę zaczynac ... Kolejna tura w lutym i nie jestem pewna czy dotrwam do tego czasu, bo przecież szkoła trwa miesiąc czyli do połowy marcaW ćwiczeniach nie mogę uczestniczyć więc zostają mi tylko wykłady no i chciałam spytać co zrobić ale nikt nie odbiera
-
Wiadomo, że na tym etapie ciąży co chwile będziemy odczuwać inne dolegliwości, których być może wcześniej nie było ale uważam, że każdą z tych rzeczy jeśli jest dla nas niepokojąca, bo np nie zdarzyła się nigdy wcześniej, bo boli, bo jest za często, bo sprawia dyskomfort it nalezy skonsultować ze swoim lekarzem lub jechać na IP.
Angela89 lubi tę wiadomość
-
8485 wrote:ja w poniedziałek bylam u lekarz bo co po chwile miałam napięcia brzucha bezbolesne lekarz stwierdził ze rozwarcia nie ma szyjka dluga i ze jak to sa bezbolesne napięcia to nie mam czym się przejmować mam po prostu odpoczywać
Widzę ze napięcia są u większości dziewczyn wiec to chyba norma jest jak nie ma tylko innych objawówa dal Ci jakieś leki czy te napięcia juz Ci przeszły?
-
shimmer_lip wrote:Fasia a u Was nie trzeba mieć zaświadczenia od gina, że możesz brać udział w szkole rodzenia? Bo mnie nie przyjmą jak go nie będę miała.
W zasadzie to nie mam pojęcia. Pytałam moją gin o szkołę i mówiła, że mogę chodzić tylko na wykłady. O żadnym zaświadczeniu mi nie mówiła. Chciałam do nich zadzwonić i o wszystko wypytać no ale nie odbierają
Ida wiesz coś na temat takiego zaświadczenia od gina? Masz coś takiego? -
Fasia wrote:W zasadzie to nie mam pojęcia. Pytałam moją gin o szkołę i mówiła, że mogę chodzić tylko na wykłady. O żadnym zaświadczeniu mi nie mówiła. Chciałam do nich zadzwonić i o wszystko wypytać no ale nie odbierają
Ida wiesz coś na temat takiego zaświadczenia od gina? Masz coś takiego? -
Ola dla mnie napięcia nie są normą
każda z nas rozpatruje je względem własnego stanu zdrowia. Ja ich nie mam i jak się pojawią to od razu IP, wy jak widać siedzicie sobie w domu i żadnego zagrożenia nie ma. Także lepiej nie uznawać czegoś za normę, bo to się może źle skończyć tylko skonsultować i niech lekarz wyda opinię
Angela89, Hela85 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Witam sie w pierwszym dniu 29 tygodnia
Bilans +10 kg.
I tradycyjnie zdjecie...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/242648e8d508.jpgAnka1501, Eweliśka, Fasia, shimmer_lip, mantissa, Lali, MartaAlvi, Rudzia, Klaudia90, misia83, Angela89, Hela85, kluska, Amy lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Ja też będę chodzić z mężem a że on pracuje co drugi dzień po 12 godzin to co drugie zajęcia jestem samotną mamuśką
i kicha, że tak nam wypadło akurat na pierwsze zajęcia
u mnie jest 10 spotkań, 5 tygodni po dwa razy w tygodniu. Się zastanawiam jak się ubrać???
a gdzie będziesz chodzić? -
Fasia wrote:Wiadomo, że na tym etapie ciąży co chwile będziemy odczuwać inne dolegliwości, których być może wcześniej nie było ale uważam, że każdą z tych rzeczy jeśli jest dla nas niepokojąca, bo np nie zdarzyła się nigdy wcześniej, bo boli, bo jest za często, bo sprawia dyskomfort it nalezy skonsultować ze swoim lekarzem lub jechać na IP.
Pewnie ze tak tylko ja np wiem ze jestem przewrazliwiona na punkcie ciąży i juz kilka razy dzwonilam do lekarza i okazało się to niepotrzebne bo wszystko było ok wiec staram się wyciszyc i nie panikowaca na IP jak pojade nawet z najbardziej blahym problemem to mnie podłoża do szpitala bo u mnie wszystkie kobiety w ciąży od razu kładą na patologie nawet bez żadnego badania czy USG masakra jakas póki tego nie doswiadczylam to nie chciałam uwierzyć ale tak faktycznie jest
-
shimmer_lip wrote:Mnie też gin o tym nie informował, tylko jak się zapisywałam to babeczka mi przez tel powiedziała, ze muszę mieć przy sobie zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę, że mogę brać udział w zajęciach i xero dowodu z warszawskim meldunkiem. Ale to też wszędzie jest pewnie inaczej
Pewnie u mnie też tak jestW poniedziałek mam wizytę więc za wczasu sobie takie zaświadczenie wezmę, na wszelki wypadek. No ale szkoła zaczyna się jutro, a kolejna tura w połowie lutego .. nie wiem czy uda mi się załapać, bo to ponad miesiąc czekania a różnie może być
-
Ola89 wrote:Widzę ze napięcia są u większości dziewczyn wiec to chyba norma jest jak nie ma tylko innych objawów
a dal Ci jakieś leki czy te napięcia juz Ci przeszły?
Anka1501 lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Gosha witaj Bąbelku
))) ładnie rośnie brzusio
Ola - wolę być milion razy przewrażliwiona niż raz zbagatelizować sprawę)
Ja mam na wypisie ze szpitala napisane, ze jak pojawią się skurcze lub bóle brzucha to od razu mam do nich przyjeżdżać. U mnie na IP robią usg i wszystkie inne badania, a dopiero później jak coś jest nie tak to kładą na oddział. Nie cierpię szpitali ale dla Julka jestem w stanie zrobić wszystko aby tylko donosić ciążę więc się poświęcę jeśli trzeba będzie ...Gosha lubi tę wiadomość