X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wiadomo, że chodzi o wymiary plodu a nie nasze :)
    Hwesta ja nie wiedzialam bo mi jeszcze nikt nie mierzyl i wagi nie podawal Ignasia więc niewiem jak to się robi dopiero teraz jak napisalyscie tak to bym dalej nie wiedziala .

hwesta, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    No tak, ale Krysti dla checy dostała miarkę i śmiesznie wyszło. :D
    Brzuch to sobie mierze sama fakt i polozna tez mi mierzy :) ale ze dziecka brxuch i glowe to dopiero teraz się dowiedzialam bo ciemna w tym temacie bylam.Pierwsza ciąza nigdy mnie nie interesowalo jak sprawdzają wage dzidzi.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jest być w 1. ciąży. :) Wszystko jest takie nowe. :)

hwesta, Krysti, mantissa, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety się ucze a przed ciązą nic nie wiedzialam o niczym ,o zadnym mierzeniu Nt o zadnym polówkowym w trakcie się dowiadywalam co to za badania jakie itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:05

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sąsiadke co nie ma zielonego pojecia tak jak ja wlasnie mialam na poczatku ,i podpytuje mnie i to co wiem to jej powiem :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle wszystko od nowości hihi ,bo młodziutka jestem. Dalej mnie nie które rzeczy przerażają ,zastanawiają ale cóż :) dam radę hihi też nie miałam pojęcia o badaniach po co na co , akcesoria dla dzidzi itd jakieś wkładki laktacyjne ło matusiu hihihi

Krysti lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Fajnie jest być w 1. ciąży. :) Wszystko jest takie nowe. :)
    Nowe nowe :) hihi

• misia83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyłam na chwilę na zakupy, dosłownie chwilę i kilka stron do nadrabiania. Zaraz doczytam:)
    Jeśli nie oglądałyście wczorajszego odcinka ddtvn o ćwiczeniu z pełzakami, to przesyłam linka. Może którejś z Was też się spodobają ćwiczonka.
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/nadwaga-po-ciazy-i-rozstepy-wpedzily-ja-w-kompleksy,154371.html

Fasia, CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja to w ogóle wszystko od nowości hihi ,bo młodziutka jestem. Dalej mnie nie które rzeczy przerażają ,zastanawiają ale cóż :) dam radę hihi też nie miałam pojęcia o badaniach po co na co , akcesoria dla dzidzi itd jakieś wkładki laktacyjne ło matusiu hihihi
    Ja tak samo mimo ze mam 3 siostry ktore mają dzieci juz duze to ja nigdy nie bylam ciekawa :) do poki w ciąze nie zaszlam :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:41

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te badania przerazały stresowaly nie sadzilam ze az tak będzie te badania to mierzenie sprawdzanie narzadów dziecka cizes .

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdyby nie moja siostra, która ma córeczkę 5cioletnią to też bym nic nie wiedziała. A tak to trochę mi łatwiej ogarnąć, bo widziałam jak się opiekuje małą, czego używa i w jaki sposób. Ale i tak gdyby nie internet to chyba skrzyżowałabym nogi i powiedziała "ja nie rodzę", bo nie umiem. :D Nie każdy lekarz bowiem odpowiada chętnie na pytania. Ten mój nieszczęsny NFZtowiec to się zawsze tylko spieszy, więc o wszystko pytam wujka google. :)

Albo biegnę do luxmedu na skargę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:32

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja gdyby nie moja siostra, która ma córeczkę 5cioletnią to też bym nic nie wiedziała. A tak to trochę mi łatwiej ogarnąć, bo widziałam jak się opiekuje małą, czego używa i w jaki sposób. Ale i tak gdyby nie internet to chyba skrzyżowałabym nogi i powiedziała "ja nie rodzę", bo nie umiem. :D Nie każdy lekarz bowiem odpowiada chętnie na pytania. Ten mój nieszczęsny NFZtowiec to się zawsze tylko spieszy, więc o wszystko pytam wujka google. :)
    Ty to sis mialas a ja prawie 10 lat w uk i kontaktu z dziecmi malymi w uk nie mialam nigdy nawet nie pytalam nikogo o nic tylko praca dom praca dom takie zycie na emigracji :) rodzina w Pl w Polsce siory dziedzi male mialy ale ja to szkola dom znôw tak zycie moje w Pl wygladalo .Czasem pilnowalam opiekowalam siè ale wiekszymi dxiecmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:34

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracaj do kraju !

Krysti lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Hela ;) Dobrze, że te nasze katusze mają chociaż jakieś uzasadnienie. :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze wybaczcie moją nie wiedzę :)idę bo szkoda dnia by w lózku przelezeć .

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 - tak nie dostaje ,bo w systemie w zusie jestem zgłoszona na umowe zlecenie (które miałam ale w styczniu i w lutym) a teraz jestem na umowie o prace ale ten fakt nie jest tam zgłoszony i zus nie może mi wypłacać l4 dopóki tego nie zmienią i nie zgłoszą korekty i nie zaniosa prawidłowego druku no Z-3

Ale dzięki nawet nie pomyślałam o tej inspekcji to będzie dobre jak znowu w poniedziałek okaże się,że papiery dalej nie zmienione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:39

Hela85 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    wracaj do kraju !
    Za czym :) za marną pensią haha niee dorabiacvsię trza na emigracji :) Dom skączyc ,syna wychować niech Angielskiego się tu uczy :) bo warunki są zajebiste .

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze drzewo zasadzić Krysti :) Co racja to racja z tymi warunkami.

Dobra, ja też zmykam porobić coś konstruktywnego. Może poleżę :D Do później!

Hela85, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ