WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Wiadomo, że chodzi o wymiary plodu a nie nasze :)
    Hwesta ja nie wiedzialam bo mi jeszcze nikt nie mierzyl i wagi nie podawal Ignasia więc niewiem jak to się robi dopiero teraz jak napisalyscie tak to bym dalej nie wiedziala .

hwesta, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    No tak, ale Krysti dla checy dostała miarkę i śmiesznie wyszło. :D
    Brzuch to sobie mierze sama fakt i polozna tez mi mierzy :) ale ze dziecka brxuch i glowe to dopiero teraz się dowiedzialam bo ciemna w tym temacie bylam.Pierwsza ciąza nigdy mnie nie interesowalo jak sprawdzają wage dzidzi.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jest być w 1. ciąży. :) Wszystko jest takie nowe. :)

hwesta, Krysti, mantissa, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety się ucze a przed ciązą nic nie wiedzialam o niczym ,o zadnym mierzeniu Nt o zadnym polówkowym w trakcie się dowiadywalam co to za badania jakie itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:05

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sąsiadke co nie ma zielonego pojecia tak jak ja wlasnie mialam na poczatku ,i podpytuje mnie i to co wiem to jej powiem :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle wszystko od nowości hihi ,bo młodziutka jestem. Dalej mnie nie które rzeczy przerażają ,zastanawiają ale cóż :) dam radę hihi też nie miałam pojęcia o badaniach po co na co , akcesoria dla dzidzi itd jakieś wkładki laktacyjne ło matusiu hihihi

Krysti lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Fajnie jest być w 1. ciąży. :) Wszystko jest takie nowe. :)
    Nowe nowe :) hihi

• misia83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyskoczyłam na chwilę na zakupy, dosłownie chwilę i kilka stron do nadrabiania. Zaraz doczytam:)
    Jeśli nie oglądałyście wczorajszego odcinka ddtvn o ćwiczeniu z pełzakami, to przesyłam linka. Może którejś z Was też się spodobają ćwiczonka.
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/nadwaga-po-ciazy-i-rozstepy-wpedzily-ja-w-kompleksy,154371.html

Fasia, CzaryMary, mantissa lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja to w ogóle wszystko od nowości hihi ,bo młodziutka jestem. Dalej mnie nie które rzeczy przerażają ,zastanawiają ale cóż :) dam radę hihi też nie miałam pojęcia o badaniach po co na co , akcesoria dla dzidzi itd jakieś wkładki laktacyjne ło matusiu hihihi
    Ja tak samo mimo ze mam 3 siostry ktore mają dzieci juz duze to ja nigdy nie bylam ciekawa :) do poki w ciąze nie zaszlam :)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:41

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te badania przerazały stresowaly nie sadzilam ze az tak będzie te badania to mierzenie sprawdzanie narzadów dziecka cizes .

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdyby nie moja siostra, która ma córeczkę 5cioletnią to też bym nic nie wiedziała. A tak to trochę mi łatwiej ogarnąć, bo widziałam jak się opiekuje małą, czego używa i w jaki sposób. Ale i tak gdyby nie internet to chyba skrzyżowałabym nogi i powiedziała "ja nie rodzę", bo nie umiem. :D Nie każdy lekarz bowiem odpowiada chętnie na pytania. Ten mój nieszczęsny NFZtowiec to się zawsze tylko spieszy, więc o wszystko pytam wujka google. :)

Albo biegnę do luxmedu na skargę. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:32

Krysti, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ja gdyby nie moja siostra, która ma córeczkę 5cioletnią to też bym nic nie wiedziała. A tak to trochę mi łatwiej ogarnąć, bo widziałam jak się opiekuje małą, czego używa i w jaki sposób. Ale i tak gdyby nie internet to chyba skrzyżowałabym nogi i powiedziała "ja nie rodzę", bo nie umiem. :D Nie każdy lekarz bowiem odpowiada chętnie na pytania. Ten mój nieszczęsny NFZtowiec to się zawsze tylko spieszy, więc o wszystko pytam wujka google. :)
    Ty to sis mialas a ja prawie 10 lat w uk i kontaktu z dziecmi malymi w uk nie mialam nigdy nawet nie pytalam nikogo o nic tylko praca dom praca dom takie zycie na emigracji :) rodzina w Pl w Polsce siory dziedzi male mialy ale ja to szkola dom znôw tak zycie moje w Pl wygladalo .Czasem pilnowalam opiekowalam siè ale wiekszymi dxiecmi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:34

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracaj do kraju !

Krysti lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Hela ;) Dobrze, że te nasze katusze mają chociaż jakieś uzasadnienie. :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze wybaczcie moją nie wiedzę :)idę bo szkoda dnia by w lózku przelezeć .

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 - tak nie dostaje ,bo w systemie w zusie jestem zgłoszona na umowe zlecenie (które miałam ale w styczniu i w lutym) a teraz jestem na umowie o prace ale ten fakt nie jest tam zgłoszony i zus nie może mi wypłacać l4 dopóki tego nie zmienią i nie zgłoszą korekty i nie zaniosa prawidłowego druku no Z-3

Ale dzięki nawet nie pomyślałam o tej inspekcji to będzie dobre jak znowu w poniedziałek okaże się,że papiery dalej nie zmienione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:39

Hela85 lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    wracaj do kraju !
    Za czym :) za marną pensią haha niee dorabiacvsię trza na emigracji :) Dom skączyc ,syna wychować niech Angielskiego się tu uczy :) bo warunki są zajebiste .

weronika86 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze drzewo zasadzić Krysti :) Co racja to racja z tymi warunkami.

Dobra, ja też zmykam porobić coś konstruktywnego. Może poleżę :D Do później!

Hela85, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ