X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    U nas też z 1,5 roku wyjdzie, tylko że ja jeszcze będę miała zaległe urlopy itd. Więc może jak będzie pora powrotu do pracy, to już druga dzidzia będzie w brzuszku? :)

Ja chcę drugiego bobaska też jakoś po roku / półtora po pierwszym :)

Ida lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np jak czytalam o pielegnacji noworodka.. tutaj nie ma tak jak w Polsce tych specyfikow rpznych na przemywanie pepuszka czy cos tutaj pepek myje sie tylko woda ... i jedyne co wg nich potrzeba to pampersy, plyn do mycia i tyle.. i bepanthen ewentualnie..

weronika86 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do teściowej na kawkę i do lekarza. :) PApa

Krysti, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Magd Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    z tego co widze foto na stronce troche niekatualne, bo ciagle sie cos zmienia na korzysc, usg 3d/4d nowe od jesieni 2014, polozna tez bardzo sypamtyczna, wizyta stadardowo 200zl ale mysle ze warto, nowe pacjentki dosc dlugo czekaja na wizyte jakbys sie decydowala, radzilabym dzwonic od razu, jak powiesz ze Ci bardzo zalezy jakos szybciej niz pierwszy wolny termin, pani Beatka cos zawsze wyszuka i oddzwania. Zawsze są lekkie obsuwy tak do pol godzinki, jak jest dluzej to dzwonia zebys przyjechala pozniej takze bardzo w porzadku. Starannnie wylonilam ten gabinet w drodze malego "castingu", bo wymagania mam spore, jak poznalam doktora wiedzialam ze nigdzie wiecej nie pojde.

Bambi dzięki za namiary, umówiłam wizytę dopiero na 6.02 ale to i tak przyspieszony na potrzeby ciężarnej termin:)
    w między czasie mam USG prenatalne w innej klinice więc ze spokojem do tego 6.02 doczekam.

Bambi85 lubi tę wiadomość

km5se6ydvkshe5ag.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wspominalas, ze masz mietowa sciane w sypialni, pamietasz jaka farba i nazwa koloru? Bo chce zrobic mietowy kolor u Poli w pokoju i zastanawiam sie ktory wybrac.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Misia a doszlo lozeczko? Ciekawa jestem jak wyglada i czekam na foto :)
    Dobranoc Brzuchatki :)
    Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje. Łóżeczko doszło, ale czesci które miały być białe sa sosnowe ( takie ze słojami). Podobno kolor jest biały transparentny, do tego szuflada przyszła tez jasna:(. Niestety dziś odsyłam. Producent ma sie określić czy taki kolor ma być czy zapomnieli pomalować. W poniedziałek będę wiedziała cos wiecej

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:26

Lali lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje. Łóżeczko doszło, ale czesci które miały być białe sa sosnowe ( takie ze słojami). Podobno kolor jest biały transparentny, do tego szuflada przyszła tez jasna:(. Niestety dziś odsyłam. Producent ma sie określić czy taki kolor ma być czy zapomnieli pomalować. W poniedziałek będę wiedziała cos wiecej
    Oj wkurzylabym sie na Twoim miejscu :( a powiedz mi czy jest tam pokrywa na szuflade?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:42

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Oj wkurzylabym sie na Twoim miejscu :( a powiedz mi czy jest tam pokrywa na szuflade?
    Kurcze, nie zerknęłam. Podobno jest, ale tak się wkurzyłam że nie sprawdziłam.
    Żeby było śmieszniej instrukcja do złożenia jest od krzesełka ;p

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie wiem czy czekać co odpowiedzą czy szukać innego. Tyle, że jak neta przeglądałam to znalazłam tylko coś takiego:
    http://www.krak-wit.pl/pl/p/Lozeczko-dzieciece-z-szuflada-60x120cm-DELFINEK-/1812

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd wrote:
    Bambi dzięki za namiary, umówiłam wizytę dopiero na 6.02 ale to i tak przyspieszony na potrzeby ciężarnej termin:)
    w między czasie mam USG prenatalne w innej klinice więc ze spokojem do tego 6.02 doczekam.
    No to fajnie, ciesze sie ze moglam pomoc. Daj znać po wizycie jak wrażenia, mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z wyboru. Jakby jednak do tego 6.02 sie cos dzialo, dzwon jeszcze raz, na pewno Cie wtedy przyjma wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:51

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali moja siostrzenica ma miętowy pokój, to był dekoral lodowy błękit czy jakoś tak, na żywo fajnie się prezentuje, dodatki maja z takiego mega delikatnego różu

albo lodowy brzask już sama nie wiem:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:52

Lali lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ale bym się zdenerwowała. Ja, a co dopiero mój mąż! Toż on by połamał ten mebelek :P

My kupiliśmy używane łóżeczko w kolorze sosnowym i sami pomalowaliśmy na biało. Jest cudne, wygląda jak nowe. A ile frajdy i zabawy było przy malowaniu hehe :)

misia83 lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do Fasi, jak wroci od lekarza :). Jak rozwiazalas w koncu kwestie tego materacyka do kosza mojżesza??? znalazlas cos godnego uwagi?

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Pisałaś tak, jakbyś rozważała czy wrócić do pracy. Jak masz pracę w domu to co teściowa miała na myśli namawiając Cię, żebyś 4 lata była z Ignasiem w domu?
    No bo ja napomklam o salonie by otworzyć tu wiesz bo w domu mało miejsca jest :)

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 na kiedy masz termin? Bo tak patrzę ze masz już 29 tydzień i 2 dzień :) nie wiem czy zmieniłaś suwaczek czy nie zwrocilam uwagi wcześniej ze jako jedna z pierwszych masz termin :)

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Klaudia90 na kiedy masz termin? Bo tak patrzę ze masz już 29 tydzień i 2 dzień :) nie wiem czy zmieniłaś suwaczek czy nie zwrocilam uwagi wcześniej ze jako jedna z pierwszych masz termin :)
    Termin wg mnie, owulacji i ginekologa mam na 02.04, ale suwaczek przesunęłam o tydzień, zgodnie z sugestią lekarza, który wykonywał mi USG i powiedział, że da sobie rękę uciąć, że nie donoszę do kwietnia. Wg USG termin wypada na 25.03.

Mam nadzieję, że nie wyrzucicie mnie z KWIETNIÓWEK. Tak już się do Was przyzwyczaiłam <3 ;)

hwesta, Hela85, haneczka, weronika86 lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wg usg z 18 tyg na 30 marca;)

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:26

hwesta lubi tę wiadomość

‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ