X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja polecam Diosminex, ale nie wiem czy w ciąży można. Plus duuuużo wody. I jakieś maści, ale nie wiem jakie można w ciąży.

No własnie ja potrzebuję czegoś na teraz ... poza okresem ciąży to wiem co można a czego nie .. Wody dużo piję i nic ...

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:31

Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja np jestem zielona ze wszystkiego i mi bardzo pomaga jak ktoś używa nazw wiem co zamawiać, np o linomagu odrazu skopiowałam, a jak komuś nie pasuje to niech sie nie stosuje i tyle..

Hela85, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole HELA w ciężkim szoku jestem ... Ty tu jesteś bezcenna na forum ze swoją wiedzą. Każda porada dotycząca dzieci, nas, kosmetyków, jedzenia była dla nas bardzo przydatna, a tu takie akcje ?? No aż mi się wierzyć nie chce ...

Tak jak dziewczyny piszą - daj tylko znać czy to ktoś od nas ?

P.S.
    Mogę prosić na priv info na temat tych hemoroidów ? Bedę baaardzo wdzięczna!

Hela85, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bede pytać się przy końcu o kosmetyki więc mysle ze mi napiszecie bo ja ciemna dupa w tym temacie :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.

Te moje pobolewania brzucha okazały się niegroźne, bo szyjka ma 3,5 cm i jest zamknięta. Dzidzia ułożona główką do dołu, bo widziałam fragment na usg dopochwowym. Co do tych moich drętwiejących rąk, to lekarz NIC nie zaradził. Powiedział, że jak da mi coś na obrzęki to pozbędzie się wody nie z rąk tylko z brzucha, a tego by nie chciał.
    To tyle jeśli chodzi o rozsądne rzeczy, które mówił mój super lekarz.
    Pytałam o pokrzywę, to chyba nawet nie wiedział, że ma właściwości przeciw opuchnięciom...

Nie lubię do niego chodzić, więc i tak "poprawię" wizytą w lux medzie, ale już wytrzymam z nim do końca, bo to mała mieścina i do kogoś muszę chodzić po tabletki jak się skończy ciąża i pakiet w luxmedzie wygaśnie.

Nie zważył mnie, bo wagę miał zepsutą. Ciśnienia mi nie zmierzył, bo 2 razy ciśnieniomierz się zaciął (taki na baterie). Za drugim razem udał jednak, że ma wynik pomiaru i wpisał mi z palca 100/60. Myślał pewnie, że się nie skapnę.

Na wszelkie moje pytania o dolegliwości reagował jak na wrzątek. "A co pani sobie myśli? Tak to jest w ciąży." I nawija, że dziecko rośnie, że naciska, że nie mogę się DOSZUKIWAĆ głupot. Z wielką łaską zmierzył mi tą szyjkę. Grrrrr! I jak tu nie zasięgać porad w internecie, jak własny lekarz ma Cię w dupie. A to forum jest żywym przykładem, że wiele z naszych PRZEWRAŻLIWIEŃ okazało się być podstawnych i zagrażających ciąży.

Dodam, że pożegnał mnie jakąś gadką o kontrakcie z NFZtem i że wszystko jest TAAAAKIE drogie, że on na mnie może ze 100zł zarobi przez całą ciążę. Nosz kurwa!!! Co za kraj i człowiek!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    wiem już dlaczego większość moich postów znika,zgłosiłam to i zadzwonił gościu z obsługi belly, mówi że ktoś z forum zgłasza moje posty do usunięcia wpisując w uzasadnienie że używam treści zabronionych,m.in podaje nazwy produktów czyli że niby jakąś reklamę tu odstawiam, że daję porady a nie jestem lekarzem i w związku z tym mogę komuś zaszkodzić, tak więc oni powinni weryfikować te treści i dopiero wtedy usuwać ale w praktyce wychodzi tak że usuwają bez sprawdzania a jak tych zgłoszeń jest dużo na jedną osobę to wtedy mi czasem hurtowo wywalają, także tyle ciekawostek

gdyby mi ktoś wprost powiedział że nie chce mych "mądrości" to bym się dawno zamknęła a dziewczyny same pytają to co mam nie odpowiadać?? wychodzi na to że tak

a i gościu podał mi nick osoby która zgłasza01icon_lol2.gifale stwierdziłam że nie będę robiła jej obciachu po prostu będę gadała o pogodzie;)

hhahahaha :P zrób obciach!! :P

Fasia, Ida, Eweliśka, Angela89, Hela85, KasiaKwiatek, liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cyrki HELA, w szoku jestem... Haha. Zabawne to troszkę... Twoja wiedza kogoś boli ;)

Hela85 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymam z tym zgłoszeniem treści nieodpowiednich :D można to było załątwić inaczej albo kur&**U*& niech ktoś nie czyta, ja sobie wszystkich mądrości nie zapisałam, bo przecież na forum wszystko jest, i teraz połowy rzeczy nie znajdę.. wkurw...

Jeb**ać karać, nie wyróżniać!!! :P

Ida, Gosha, Fasia, Hela85, KasiaKwiatek, Ewelcia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:31

Amy, Hela85, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, i to jest to co mówił mój maz czesto,ze tyle tu piszemy i ze sobie ufamy a do takiego forum każdy ma dostęp,mało tego... wstawiamy zdjęcia przecież! ja to bym chętnie przeszła na jakieś forum z hasłem. Ja tez lubię porady Heli i Bambi i często z nich korzystam! I jestem zdania,że nick osoby powinien być podany,ale ja mam radykalne poglądy jeśli chodzi o sranie we własne gniazdo!

Amy, Fasia, Angela89, haneczka, Hela85, Bambi85, CzaryMary, liloe, sylvia007 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja Hela :D a to jest ktoś z kwietniówek czy ktoś podczytujący???

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem zdania takiego jak ktos ma coś do kogos niech wali prosto z mostu i tyle ja czasem tez nie czuje się najlepiej tu bo mam wrażenie jak bym komuś robiła krzywdę bo złe się wysłowić lub błąd ortograficzny zrobie albo nie Zrozumię . Tak jak z tą wagą wcZoraj no wypaliłam z tym mierzeniem ale zaraz nie trzeba się śmiać bo ja to odebrałam np Haneczki wpis jako złośliwy niewiem co myślec .Staram się wkręcić w wasze posty i rozumiem każdą z was .Psotka to samo ortografia jej moja przeszkadzała nie ładnie tak . Ale przeprosiła . Nikt tu geniuszem nie jest jestesmy wszystkie na równym poziomie info nas boli tez powinnismy wyrażać to tu na forum a nie zgłaszać bo to głupota .

hwesta, Gosha, haneczka, Hela85, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:32

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Permanentny strach:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 teraz dotknelo Ciebie, a za chwilę moze paść na inna z nas,dlatego się oburzam

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa przez ta cała aferę Helowa zapomniałam napisać ze byłam dzisiaj u diabetologa i niestety dupa blada :( wychodzi na to dieta nie pomaga... A tak dbałam o siebie :(
    W przyszłym tyg wprowadzamy insulinę :( a dopiero w przyszłym bo kazała mi zmienić jedna rzecz w menu dniowym, żeby zobaczyc czy pomoże... Wiec jeszcze ten tydzien kłucia palucha bo potem to trzeba bedzie kłuć cos innego...
    I tak w zwiazku z tym tez sie zastanawiam czy w brzuch w ciazy mozna robić zastrzyki z insuliny? Pewnie tak, ale ja chyba nie dam rady...

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha chyba w ramie:)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Muszę się wygadać, może to mnie bardziej zmobilizuje do pracy...

Do końca stycznia muszę złożyć pracę magisterską. W lutym obrona, a ja nie mam ani jednego zdania napisanego!!! Tylko temat wybrany... Odkładałam pisanie na styczeń, kiedy będę na zwolnieniu. Jest styczeń, jest zwolnienie, pracy nie ma, chęci też brak, a o motywacji nie ma mowy... Zostało mi 22 dni. Czy to jest w ogóle do wykonania? :(
    To ja jutro mam przedstawić projekt końcowy na podyplomówce i dopiero dziś zaczęłam :D ale ja zawsze wszystko na ostatnią chwilę :D
    a w 22 dni to z palcem w nosie napiszesz :) ja w jakieś 2 tygodnie się wyrobiłam :)

Hela85, Fasia, Klaudia90 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Gosha przeczytałam "ale cycki Hela" ha ha

Amy takie życie

Dziewczyny dajcie już spokój, tu chodziło tylko o mnie ewidentnie nie przypasowałam i tyle luzzz

Ale ja mam w dupie że komuś coś nie pasuje, dla mnie ta wiedza którą tu podajecie, szczególnie nazwy jest bezcenna bo ja nic nie wiem:( a tak raz dwa kopiuje i potem przynajmniej nie zrobie zbędnych zakupów a teraz to lipa.

Fasia, Hela85, mantissa, mimka84 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ