Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hwesta wrote:Hej, ja spać nie moge,lapia mnie znów te bóle miesiaczkowe z napinaniem się brzucha, obudziłam sie przez jeden,teraz drugi po zmianie pozycji... liczę je jak często są i ile ich i najwyżej znowu ip... tylko,ze karowa albo orlowskiego, te mi polecali- który dziewczyny polecacie?
-
Nadzieja KasiaKwiatek ma racje, nick zobowiazuje i musisz wziac sie w garsc. Zacznij sobie patrzec na kosmetyki, buteleczki w internecie to wciagna Cie zakupy i w dwa dni mozesz miec wszystko zamowione
Duzo zdrowka Kochana :*
Ja wstaje z wyrka i zrobi sobie kawke, zle dzis spalam w nocy, pierwszy raz od dawna.KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Hej jJa od wczoraj też takie miesiaczkowe a co ci wtedy lekarz mówił o nich,mi ostatnio szyjke sprawdzala I bylo dobrze ja nie bardzo chce na ip bbo u nas kładą od razu na oddział bez badania nawet
Tak samo u mnie robią teraz tylko jest ok bo remontuja cały oddział i muszą pacjentki przewozić do innych miast no i juz wtedy badają czy faktycznie trzeba kłaść na oddział
-
nick nieaktualnyIwonka1077 mi lekarz mowil,ze te napinania są ok pod warunkiem, że nie są bolesne i czeste... a o tym,zr mnie cmi przy nich,ze może prog bolu mam niski. niemniej jednak kazał jechać na ip jak będą się powtarzaly i będą bolesne... lepiej sprawdzic,poki co nie łapią mnie,ale leze
-
Ola89 wrote:Tak samo u mnie robią teraz tylko jest ok bo remontuja cały oddział i muszą pacjentki przewozić do innych miast no i juz wtedy badają czy faktycznie trzeba kłaść na oddział
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 08:20
-
nick nieaktualnyU mnie pewnie mnie połoza bo ja mam historię szpitalna z ciazy... w 13 tyg rozwarcie i skrócenie szyjki,w 22 kolka nerkowa i wypis z ip z 1 stycznia z tym samym i tam mam we wskazaniach ze jakby się sytuacja powtarzała to mam zgłosić się na ip
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 08:20
iwonka1077 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:Właśnie czytam na styczniowkach polecają szpital na karowej ja nie znam to się nie wypowiadam na jego szpital,ale mowili ci że moga być takie bóle brzucha??
Ja nie miałam takich boli te spinania tez odpukac się rzadziej powtarzają ale lekarz mi wczoraj mówił ze brzuch może juz być u nas twardszy może się czasem spinac tak do 4 razy na godzinę a bol kiesiaczkowy ale lekki to może być rozciąganie macicy ale wiesz to tylko opinia. -
dziewczyny wklejam wam moja kartke z pamietnika..przejrzyjcie jak macie czas
ok...zostalo 88 dni do poroduchcialabym tu wpisac liste co juz posiadam dla malej Sarci...niby mam juz prawie 12 letnie dziecko, ale czuje sie jakbym znowu byla zielona w temacie, wiec jesli macie jakies uwagi lub czegos waznego brakuje lub czegos za malo/za duzo prosze piszcie w komentarzach! bardzo duzo rzeczy podostawalam, wiec ma z roznych rozmiarow..z jednych mniej, z jednych wiecej
CIUSZKI DLA SARCI:
* na 50-52cm ( dostalam, watpie czy wogole je uzyje)- 1 para rampersow ( jak na lalke D), 2 czapeczka.
*54/56 ( tu sa inne rozmiary w uk...w przedziale od 0-3m znajdziesz ciuszki od 54 do 68cm ale posegregowalam):
-13 pajacykow
-2 koszulki
-2 czapeczki
-4 szt niedrapki
-4 pary skarpetek
-3 sliniaczki
-2 pary bucikow takich miekkich jak skarpetkowych ( nie wiem jak sie nazywaja)
*58/62 cm
- 1 cieply polarek, gruby
- 3 czapeczki
-4 pary skarpetek
-3 pajacyki
-1 rampers
-3 koszulki
-3 kaftaniki
-4 body z krotkim rekawem
-1 swterek welniany
-1 spodenki polarkowe
-4 body z dlugim rekawem
-1 polarowy cieply komplecik (pelny)
-1 polarowy pajac bez stopek ( raczej inaczej sie nazywa hahahaha)
*rozm 68cm/74cm
1 koszulka, 1 kaftanik, 3 body krotki rekaw, 1 majteczki, 4 pajacyki, 1 body dlugi rekaw, 5 czapeczek, 1 spodenki, 1 rampersy, 2 sukieneczki, 2 koszulki, 1 sweterek welniany, 1 spodenki dzinsowe, 1 ogrodniczki, 1 getry, 1 dresik ( bluza plus spodnie).
INNE RZECZY:
-FOTELIK OD 9-18KG ( Wiem ze jeszcze nie czas, ale go dostalam)
- kosz mojzezsza z wyposazeniem
- lozeczko debowe
-materac
-kolderka ( to na pozniej)
-plaska poduszka
-2 zestawy poscieli
-3 przescieradelka
-bujaczej/lezaczek
-mata edukacyjna ( spora)-tez dostalam
- krzeselko do karmienia ( dostalam)mammas and pappas
-bardzo duzo grzechotek, zabawek..az do 1 roku zyciawszystko dostalam
-2 cienkie polarowe kocyki
-2 grube polarowe kocyki
-mata na przewijak
-przewijak do kompletu z lozeczkiem, debowy..ma wbudowana wanienke i polki, po zdjeciu wanienki wyglada jak mebel, wiec posluzy dluzej.
- 10 podpasek poporodowych ( nie wiem czy nie za malo?)
- zasypka do pupy
- zestaw akcesoriow ( szczoteczka, cazki, nozyczki, termometr)
-termometr lazienkowy
- 1 duza oliwka i 2 male po 50ml ( z darmowych zestawow dostalam)
-szamponik
05 pampersow ( rozne z darmowych zestwow od poloznej)
majtki jednorazowe poporodowe- 5szt
krem na odparzenia
2 mydelka
4 paczki chusteczek nawilzanych
patyczki do uszu
watki
3 myjki frotte
gabka
wkladka do wanny jak mala wyrosnie z tej wbudowanej
zestaw do karmienia : normalnie nie kupowalabym butelek czy tych pierdol, ale wszystko bylo w zestawie, odkupilam od babki za grosze..sam laktator tyle by mnie wyniosl, wiec wzielam caly zestaw)3 male buteleczki 125ml z smoczkami, 6 butelek 250ml ( mam zamiar karmic cycem wiec pewnie ich nie uzyje wogole) 250 wkladek laktacyjnych ( tyle ich bylo- mnostwo!) 260 woreczkow do przechowywania/mrozenia mleka, reczny laktator, sterylizator elektryczny do butelek ( przyda sie do sterylizowania laktatora), podgrzewacz do butelek,
2 reczniczki z kapturkiem
2 reczniki dla mnie
3 pieluszki tetrowe
2 cienkie szlafroki dla mnie do szpitala, 1 nowa koszula do karmienia
1 stara koszula do rodzenia i zaraz po porodzie 9 ostatnio mnie zalalo wiec nie kupuje 3 nowych)
2 staniki do karmienia, nosidelko na brzuch, 2 smoczki ( byly w zestawie, ale uzywac nie zamierzam)
WYDAJE MI SIE,ZE MI BRAKUJE:
bepanthen ( do pupy i do sutkow), klapki, jeszcze jedna koszula by sie przydala do karmienia, 2 paczki pampersow po 24szt bo pozniej wejdzie pewno nr 2 wiec wiecej nie ma sensu, jeszcze jedna podpachy? kilka wiecej pieluszek tetrowych? 2 chusty do noszenia ( nie kupujemy wozkow) podklady do lozeczka lub ceratki, cos na wiaterki, aspiratorek do noska?, foteli od urodzenia 0+ do samochodu bo bez niego nie wypuszcza ze szpitala.
i co myslicie? -
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Iwonka bóle nie są normalne niestety,a jak Cię boli? Ciągły bol? W którym miejscu?
ból nie jest ciągły ale kilka razy w ciągu dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 08:28
-
nick nieaktualny
-
Wercia ja glupieje z listami wyprawkowymi, ale jak czytam Twoja to mam wrazenie, ze wszystko masz. Tak jak napisalas musisz dokupic juz niewiele rzeczy. Chyba nie masz wpisanego plynu typu octanisept na pepuszek i rowniez przyda sie Tobie na pipke po porodzie
gaziki jalowe. Ale to takie drobne rzeczy ktore mozna dokupic w kazdej aptece. Co do ciuszkow to ja bym dokupila z 8 szt bodow bo masz 13 pajacykow. Dla mnie te 8 szt bodow to takie minimum bo wiadomo, ze taka dzidzia ciagle kupke robi to sobie uleje itd
tym bardziej, ze Wasza Sarcia bedzie z Wami w pracy to musisz byc codziennie przygotowana z zapasem :)Fajnie, ze tyle rzeczy dostaliscie. Ja dzis sobie stworze liste tego co mam i czego potrzebuje, to moze sie bardziej z tym ogarne:)
weronika86 lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:dziewczyny wklejam wam moja kartke z pamietnika..przejrzyjcie jak macie czas
ok...zostalo 88 dni do poroduchcialabym tu wpisac liste co juz posiadam dla malej Sarci...niby mam juz prawie 12 letnie dziecko, ale czuje sie jakbym znowu byla zielona w temacie, wiec jesli macie jakies uwagi lub czegos waznego brakuje lub czegos za malo/za duzo prosze piszcie w komentarzach! bardzo duzo rzeczy podostawalam, wiec ma z roznych rozmiarow..z jednych mniej, z jednych wiecej
CIUSZKI DLA SARCI:
* na 50-52cm ( dostalam, watpie czy wogole je uzyje)- 1 para rampersow ( jak na lalke D), 2 czapeczka.
*54/56 ( tu sa inne rozmiary w uk...w przedziale od 0-3m znajdziesz ciuszki od 54 do 68cm ale posegregowalam):
-13 pajacykow
-2 koszulki
-2 czapeczki
-4 szt niedrapki
-4 pary skarpetek
-3 sliniaczki
-2 pary bucikow takich miekkich jak skarpetkowych ( nie wiem jak sie nazywaja)
*58/62 cm
- 1 cieply polarek, gruby
- 3 czapeczki
-4 pary skarpetek
-3 pajacyki
-1 rampers
-3 koszulki
-3 kaftaniki
-4 body z krotkim rekawem
-1 swterek welniany
-1 spodenki polarkowe
-4 body z dlugim rekawem
-1 polarowy cieply komplecik (pelny)
-1 polarowy pajac bez stopek ( raczej inaczej sie nazywa hahahaha)
*rozm 68cm/74cm
1 koszulka, 1 kaftanik, 3 body krotki rekaw, 1 majteczki, 4 pajacyki, 1 body dlugi rekaw, 5 czapeczek, 1 spodenki, 1 rampersy, 2 sukieneczki, 2 koszulki, 1 sweterek welniany, 1 spodenki dzinsowe, 1 ogrodniczki, 1 getry, 1 dresik ( bluza plus spodnie).
INNE RZECZY:
-FOTELIK OD 9-18KG ( Wiem ze jeszcze nie czas, ale go dostalam)
- kosz mojzezsza z wyposazeniem
- lozeczko debowe
-materac
-kolderka ( to na pozniej)
-plaska poduszka
-2 zestawy poscieli
-3 przescieradelka
-bujaczej/lezaczek
-mata edukacyjna ( spora)-tez dostalam
- krzeselko do karmienia ( dostalam)mammas and pappas
-bardzo duzo grzechotek, zabawek..az do 1 roku zyciawszystko dostalam
-2 cienkie polarowe kocyki
-2 grube polarowe kocyki
-mata na przewijak
-przewijak do kompletu z lozeczkiem, debowy..ma wbudowana wanienke i polki, po zdjeciu wanienki wyglada jak mebel, wiec posluzy dluzej.
- 10 podpasek poporodowych ( nie wiem czy nie za malo?)
- zasypka do pupy
- zestaw akcesoriow ( szczoteczka, cazki, nozyczki, termometr)
-termometr lazienkowy
- 1 duza oliwka i 2 male po 50ml ( z darmowych zestawow dostalam)
-szamponik
05 pampersow ( rozne z darmowych zestwow od poloznej)
majtki jednorazowe poporodowe- 5szt
krem na odparzenia
2 mydelka
4 paczki chusteczek nawilzanych
patyczki do uszu
watki
3 myjki frotte
gabka
wkladka do wanny jak mala wyrosnie z tej wbudowanej
zestaw do karmienia : normalnie nie kupowalabym butelek czy tych pierdol, ale wszystko bylo w zestawie, odkupilam od babki za grosze..sam laktator tyle by mnie wyniosl, wiec wzielam caly zestaw)3 male buteleczki 125ml z smoczkami, 6 butelek 250ml ( mam zamiar karmic cycem wiec pewnie ich nie uzyje wogole) 250 wkladek laktacyjnych ( tyle ich bylo- mnostwo!) 260 woreczkow do przechowywania/mrozenia mleka, reczny laktator, sterylizator elektryczny do butelek ( przyda sie do sterylizowania laktatora), podgrzewacz do butelek,
2 reczniczki z kapturkiem
2 reczniki dla mnie
3 pieluszki tetrowe
2 cienkie szlafroki dla mnie do szpitala, 1 nowa koszula do karmienia
1 stara koszula do rodzenia i zaraz po porodzie 9 ostatnio mnie zalalo wiec nie kupuje 3 nowych)
2 staniki do karmienia, nosidelko na brzuch, 2 smoczki ( byly w zestawie, ale uzywac nie zamierzam)
WYDAJE MI SIE,ZE MI BRAKUJE:
bepanthen ( do pupy i do sutkow), klapki, jeszcze jedna koszula by sie przydala do karmienia, 2 paczki pampersow po 24szt bo pozniej wejdzie pewno nr 2 wiec wiecej nie ma sensu, jeszcze jedna podpachy? kilka wiecej pieluszek tetrowych? 2 chusty do noszenia ( nie kupujemy wozkow) podklady do lozeczka lub ceratki, cos na wiaterki, aspiratorek do noska?, foteli od urodzenia 0+ do samochodu bo bez niego nie wypuszcza ze szpitala.
i co myslicie? -
Lali wrote:Wercia ja glupieje z listami wyprawkowymi, ale jak czytam Twoja to mam wrazenie, ze wszystko masz. Tak jak napisalas musisz dokupic juz niewiele rzeczy. Chyba nie masz wpisanego plynu typu octanisept na pepuszek i rowniez przyda sie Tobie na pipke po porodzie
gaziki jalowe. Ale to takie drobne rzeczy ktore mozna dokupic w kazdej aptece. Co do ciuszkow to ja bym dokupila z 8 szt bodow bo masz 13 pajacykow. Dla mnie te 8 szt bodow to takie minimum bo wiadomo, ze taka dzidzia ciagle kupke robi to sobie uleje itd
tym bardziej, ze Wasza Sarcia bedzie z Wami w pracy to musisz byc codziennie przygotowana z zapasem :)Fajnie, ze tyle rzeczy dostaliscie. Ja dzis sobie stworze liste tego co mam i czego potrzebuje, to moze sie bardziej z tym ogarne:)
-
Dziewczyny ja tez mam vardzo silne bóle miesiączkowe, brzuch wtedy w stozek sie robi i twardy, 2 razy w nocy mnie to juz obudziło. Przy pierwszej ciazy tego nie było...
Ale byłam w czwartek u lekarza, bardzo mnie uspokoił, bo szyjka długa i zamknięta. Powiedział ze sa to bóle przepowiadające, nawet lepiej jak sa silniejsze bo lepiej nas przygotowują do porodu. A bol pipki, lonowy czy jak chcecie to zwijcie w moim przypadku jest spowodowany tym ze Mały sie jeszcze nie obrócił i okłada mi szyjkę kopami, wiec nadal jak wstaje to sie muszę TAM trzymać bo nie wyrabiam z bólu...
Pamiętajcie jednak ze kazdy przypadek jest inny, i jesli was cos naprawdę niepokoi to trzeba to sprawdzić.
A propo tych skurczy lekarz Dał wskazówkę -trzeba je poprostu policzyć, jsk sa nieregularne, jest ich 3-5 to wszystko si, to przepowiadające -
iwonka1077 wrote:Hej wydaje mi się że starczy ale to zależy też od tego w co ci będzie wygodnie ubierać itd może jakiś komplet do szpitala na wyjście bym dokupila zawsze możesz później dodokupić nie?
-
Gosha wrote:Dziewczyny ja tez mam vardzo silne bóle miesiączkowe, brzuch wtedy w stozek sie robi i twardy, 2 razy w nocy mnie to juz obudziło. Przy pierwszej ciazy tego nie było...
Ale byłam w czwartek u lekarza, bardzo mnie uspokoił, bo szyjka długa i zamknięta. Powiedział ze sa to bóle przepowiadające, nawet lepiej jak sa silniejsze bo lepiej nas przygotowują do porodu. A bol pipki, lonowy czy jak chcecie to zwijcie w moim przypadku jest spowodowany tym ze Mały sie jeszcze nie obrócił i okłada mi szyjkę kopami, wiec nadal jak wstaje to sie muszę TAM trzymać bo nie wyrabiam z bólu...
Pamiętajcie jednak ze kazdy przypadek jest inny, i jesli was cos naprawdę niepokoi to trzeba to sprawdzić.
A propo tych skurczy lekarz Dał wskazówkę -trzeba je poprostu policzyć, jsk sa nieregularne, jest ich 3-5 to wszystko si, to przepowiadającehaha naszczescie po polezeniu 2 godz ustalo i nie wrocilo