X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewuszki:)

Nadrobiłam wczorajszy dzień. Ale już dzisiejszego nie mam siły.:)

Na prawdę Helę usunięto?! Powiedzcie, czy coś się zmieniło/wyjaśniło od wczoraj i czy znalazłyście nam jakiś forumowy azyl:)

• Ida Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:38

• misia83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:43

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej beczki. Wiem, że był już poruszany ten problem ale nie mogę znaleźć. Mam znajomą, która pracowała "na czarno", jest teraz w 5 misiącu ciąży. Pracodawca podpisał z nią umowę o pracę od grudnia 2014 i jakoś z tydzień po tym musiała iść na zwolnienie. Czy należy się jej zasiłek chorobowy i macierzyński? Czy musiałaby przepracować te 30 dni bez żadnego zwolnienia? Chciałabym jej pomóc jeśli to jeszcze możliwe.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) a ja dzis maloo spalam bo zasnelam po 2 a wstalam okolo 9...ehh

Juz zaczelam prac ubranka bo mam ich sporo a z bolacym zebrem na pewno nie dam rady pol dnia stac przy desce.. rozlozylam na raty :) jade zaraz do sklepu.. i moze juz kupie dzieciuchowe balsamy itd.

Milego dnia :*

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska, ja mam taką sytuację. Przeszłam na umowę o pracę od 1 listopada dopiero. Żeby przysługiwał mi pełny, roczny macierzyński muszę przepracować przynajmniej 3 miesiące nie na chorobowym. Czyli przez te 3 miesiące muszą być opłacane składki. Dopiero od lutego mogę przejść na chorobowe, jeśli chcę mieć płatny, roczny macierzyński. Zasiłek chorobowy płatny należy się po przepracowanych 30 dniach. Tak przynajmniej powiedziała mojej szefowej księgowa, a ta z kolei dowiadywała się od znajomej z ZUSu. Więc nie chcę krakać, ale obawiam się, że twojej koleżance nic nie przysługuje płatnego, jeśli do końca ciąży zostanie na chorobowym. :( Chyba, że o czymś nie wiem, mówię tylko jak mi szefowa przekazała, bo też chciałyśmy zrobić tak, żebym od razu po miesiącu poszła na chorobowe, żeby ją odciążyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:20

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mantissa. Zaraz jej przekażę.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dostałam dzisiaj odpowiedź z OvuFriend w sprawie Helci
    Chyba publikacja maila od nich to nic złego, więc wkleję co napisali:

Witaj,
    dziękujemy za Twoją wiadomość.

Chcielibyśmy Cię poinformować, że nie usuwaliśmy żadnych postów użytkowniczki o nicku: Hela85. Nie dostawaliśmy żadnych zgłoszeń, żeby usunąć jakiekolwiek posty tej użytkowniczki. Użytkowniczka albo usuwała je sama, albo ktoś inny ma dostęp do jej konta i robi to za nią. Jeśli my usuwamy post, po pierwsze musimy mieć powód do usunięcia- post faktycznie musi łamać zasady regulaminu, po drugie- zawsze widnieje nick: "OvuFriend" z informacją, że post został usunięty z powodu łamania zasad regulaminu.
    Odnośnie konta użytkowniczki- zostało ono usunięte wczoraj o godzinie 22:38 przez użytkowniczkę, albo kogoś kto ma dostęp do jej konta. NIGDY NIE USUWAMY KONT NASZYCH UŻYTKOWNICZEK. Szanujemy każdą użytkowniczkę i uważamy, że takie działanie byłoby naruszeniem.
    Mamy nadzieję, że rozwialiśmy Twoje wątpliwości. Dostaliśmy dużo zgłoszeń w tej sprawie, dlatego zależy nam na rozwiązaniu tej sytuacji. Skontaktowaliśmy się z użytkowniczką i zasugerowaliśmy jej, że być może ktoś włamał się na jej konto.

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestię napisz do nas. Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Z pozdrowieniami,
    zespół OvuFriend

Krysti, iwonka1077, KasiaKwiatek, sylvia007, Eweliśka, Gosha, weronika86, Agusiek89, haneczka, mimka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieñ Dobry ,u mnie pogoda jest dziś ladna tylko wiatr silny ,wczoraj mnie tak glowa zaczela boleć przez te zamieszanie tu ze normalnie będe czasem wpadać tu ,ja potrzebuje spokoju w ciązy a nie przejmować się jakimś Trolem .Za duzo tego wczoraj jak na jeden wieczór .Milego Dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy no i masz ci los ! Odpisali ci ide zobacze na moją poczte /;)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no to teraz nic nie rozumiem. Przecież Hela bym nam chyba tak nie ściemniała, bo i po co...

Kluska, najlepiej niech się znajoma dowie jeszcze w ZUSie sama, żeby później nie było, że coś jej uciekło przeze mnie. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jezeli post jest usuwany bo ja na emito net siedze ,injak jest usuniety to widnieje ze usuniety zostal przez moderatora ! Takze na of tez tak jest jak w mailu napisali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa - Hela wcale nie musiała usuwać swoich postów, być może było tak jak napisali, że ktoś mógł włamać się na jej konto... nieważne co się tam stało MAM NADZIEJĘ, ŻE HELA SZYBKO DO NAS WRÓCI i będziemy nadal mogły być tu wszystkie razem :)

MartaAlvi, Krysti, iwonka1077, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jajca...

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja staram się w miarę normalnie funkcjonować pomimo tego napinania, gotuje zupe pieczarkowa nawet... póki co odpukac jest lepiej, ale brzuch napiety,ale nie mam tych boli falami naplywajacymi miesiaczkowych. oby się nie pojawialy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jajca ,mam nadzieje ze U Heli wszystko ok jest.

Agusiek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A ja staram się w miarę normalnie funkcjonować pomimo tego napinania, gotuje zupe pieczarkowa nawet... póki co odpukac jest lepiej, ale brzuch napiety,ale nie mam tych boli falami naplywajacymi miesiaczkowych. oby się nie pojawialy
    Daj mi tej zupki :) jej pieczarkowej dawno nie Jadlam :)

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez,niepokój mój budzi tylko,ze moderator odpisal,ze nie mieli zgłoszeń postow,a Hela85 pisala,ze dzwonił do niej i mowil ze ktoś je zgłasza i podał nicka,ale dobra... czekam na powrót Heli:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja tez,niepokój mój budzi tylko,ze moderator odpisal,ze nie mieli zgłoszeń postow,a Hela85 pisala,ze dzwonił do niej i mowil ze ktoś je zgłasza i podał nicka,ale dobra... czekam na powrót Heli:)
    Ja lubie hele bardzo przywiązalam się do niej jak do kazdej z was i szanuje .Moze nie chciala byc tu albo co niewiem tyle ludzi na tym swiecie jest ze nie zalapiesz kto kim jest naprawde ,Ja jak mojemu to opowiedzialam to powiedzial ze to chore jest .

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Ok dostałam dzisiaj odpowiedź z OvuFriend w sprawie Helci
    Chyba publikacja maila od nich to nic złego, więc wkleję co napisali:

Witaj,
    dziękujemy za Twoją wiadomość.

Chcielibyśmy Cię poinformować, że nie usuwaliśmy żadnych postów użytkowniczki o nicku: Hela85. Nie dostawaliśmy żadnych zgłoszeń, żeby usunąć jakiekolwiek posty tej użytkowniczki. Użytkowniczka albo usuwała je sama, albo ktoś inny ma dostęp do jej konta i robi to za nią. Jeśli my usuwamy post, po pierwsze musimy mieć powód do usunięcia- post faktycznie musi łamać zasady regulaminu, po drugie- zawsze widnieje nick: "OvuFriend" z informacją, że post został usunięty z powodu łamania zasad regulaminu.
    Odnośnie konta użytkowniczki- zostało ono usunięte wczoraj o godzinie 22:38 przez użytkowniczkę, albo kogoś kto ma dostęp do jej konta. NIGDY NIE USUWAMY KONT NASZYCH UŻYTKOWNICZEK. Szanujemy każdą użytkowniczkę i uważamy, że takie działanie byłoby naruszeniem.
    Mamy nadzieję, że rozwialiśmy Twoje wątpliwości. Dostaliśmy dużo zgłoszeń w tej sprawie, dlatego zależy nam na rozwiązaniu tej sytuacji. Skontaktowaliśmy się z użytkowniczką i zasugerowaliśmy jej, że być może ktoś włamał się na jej konto.

Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek pytania lub sugestię napisz do nas. Jesteśmy tutaj dla Ciebie!
    Z pozdrowieniami,
    zespół OvuFriend
    no niezle, jesli to prawda to moze jakis wirus jej sie wkradl do kompa czy cos tak jak wczoraj zaczelam dumac????

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ