X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Na Pudlu podali info, że w Szwecji uświadamiają dzieci za pomocą jakiegoś telewizyjnego programu z Sisiakiem i Cipką w roli głównej. Zrobiłam eksperyment na synu. Pokazywałam mu obrazki po kolei przewijając w dół. Syn stwierdził że penis jest "złamaną kością", a cipka "łupiną od orzecha". Gdy przwinęłam na sam dół i zobaczył co to tak naprawdę to doznał szoku haha.

Pytanie skąd wie :D Ale bystrzacha :)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Pytanie skąd wie :D Ale bystrzacha :)
    Bo na ostatnim obrazku były już nie same narządy w postaci rysunkowej, ale pokazane gdzie się u człowieka znajdują i się kapnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:58

relgh371djw8agni.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje mu ostatnia sznase i ide po wielka szklanke lodowatej pepsi. Do tej pory sie nie martwilam bo jego godziny aktywnosci to wlasnie 19-20 ale nic, ani jednego ruchu. Niech by tylko raz kopnął żebym się uspokoiła.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Angela dzięki. :) Mi by się podobał kolor typu Latte i do tego jakieś ciemne elementy. Całej ściany na brąz nie dam bo sypialnia jest dość ciemna. Tylko mój TZ uważa, że jak już mamy salon w podobnej kolorystyce to sypialnia w innym powinna być. A ja uważam, że podobna kolorystyka zachowa spójność w mieszkaniu. Mylę się? :(

Ja mam w połowie w domu jak to mąż twierdzi białe ściany tylko salon mam na dwóch ścianach szarość:P Oczywiście są to inne odcienie bieli beżu. Sypialnie mam tylko miętową bo mąż chciał inaczej :P Ale jakbym miała mocniejszą siłę przebicia to bym też dała beż lub jakiś od cień bieli

mimka84, Anka1501 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Daje mu ostatnia sznase i ide po wielka szklanke lodowatej pepsi. Do tej pory sie nie martwilam bo jego godziny aktywnosci to wlasnie 19-20 ale nic, ani jednego ruchu. Niech by tylko raz kopnął żebym się uspokoiła.
    Tylko powoli z tą pepsi, bo jutro gardło się odpłaci :)

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    A dużo dziś chodziłaś ? Może śpiocha maluszek

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA no jakos zapamietal, nie wiem moze to te usteczka w avatarze ; P, narazie zazdrosna nie jestem hihi. Fasia jak Ty jeszcze przestaniesz tu pisac to chyba zwariuje, przestancie jak zacznniemy wszystkie tylko czytac to moze byc problem : P.
    ANGELA ja uwazam ze dobrze zrobila ta Twoja p. dr- i tak juz ttyle czekalas na wizyte, na wynik posiewu znowu 4-5 dni, a infekcje w ciazy nawet bezobjawowe powienno sie leczyc jak najszybciej. Zreszta nawet nie w ciazy jak mam np swoich pacjentow w szpitalu daje antybiotyk , ktory najczesniej pomaga na daną infekcje a posiew sie robi, jak sie poprawia to super, a jak nie to wiem jak zmodyfikowac zeby pomoglo, a te kilka dni oczekiwania nie jest stracone. Z reszta w ciazy i tak wahlarz antybiotykow dozwolonych jest mocno ograniczony.

Fasia, liloe, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:59

mimka84, mantissa, Fasia, Angela89, Bambi85, misia83, Gosha, Robotka1, weronika86, CzaryMary, KasiaKwiatek, ziolko, haneczka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Amy focha to Ty możesz strzelać swojemu kotu a nie ciezarnym kobietom :P :-)

Chyba coś Ci się pomyrdało moja Droga :P pewnie od tego snookera :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:05

mantissa, CzaryMary, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mam w połowie w domu jak to mąż twierdzi białe ściany tylko salon mam na dwóch ścianach szarość:P Oczywiście są to inne odcienie bieli beżu. Sypialnie mam tylko miętową bo mąż chciał inaczej :P Ale jakbym miała mocniejszą siłę przebicia to bym też dała beż lub jakiś od cień bieli

To ja zrobię po swojemu i nie będę go słuchać :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ANGELA ja uwazam ze dobrze zrobila ta Twoja p. dr- i tak juz ttyle czekalas na wizyte, na wynik posiewu znowu 4-5 dni, a infekcje w ciazy nawet bezobjawowe powienno sie leczyc jak najszybciej. Zreszta nawet nie w ciazy jak mam np swoich pacjentow w szpitalu daje antybiotyk , ktory najczesniej pomaga na daną infekcje a posiew sie robi, jak sie poprawia to super, a jak nie to wiem jak zmodyfikowac zeby pomoglo, a te kilka dni oczekiwania nie jest stracone. Z reszta w ciazy i tak wahlarz antybiotykow dozwolonych jest mocno ograniczony.

Hmm jeżeli mówisz że tak się robi to ok. Bardziej jej już w takim razie wierze. Bo była pewna że ten antybiotyk można kobietą w ciąży podawać. Jutro z rana zaniosę posiew a później wykupie receptę. Zwłaszcza tak jak piszesz powinno się to jak najszybciej leczyć. Dziekuje :*

Bambi85, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    To ja zrobię po swojemu i nie będę go słuchać :)
    Ja cały dom zrobiłam po swojemu :P Więc pozwoliłam mu się wykazać i powiem bałam się ale miętowy kolor bardzo ładny jest więc uff :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten laktator o którym pisałyście na agito 225

http://www.agito.pl/medela-laktator-mini-electric-006-2049-3600-526539.html

Aniu ja też jestem za latte/beżem albo nawet jaśniej kość słoniowa, jeśli dzidziusś ma mieć łóżeczko w Waszym pokoju to musi mieć jasno

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to samo ostatnio, Maryśka siedziała cicho jak mysz pod miotłą, próbowałam słodyczy, zimnej wody, zaczepek pomogła głośna muzyka.

Krysti lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha udalo mi sie cos polubic dwa razy, zawsze o tym marzylam ; P

mimka84, Angela89, liloe, Gosha, mantissa, CzaryMary, KasiaKwiatek, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Zainteresowało go bardzo to marchewkowe ciacho, chce przepis...Gosha podaj przepisa.
    4 marchewki
    4 jajka
    1/2 szklanki oliwy z oliwek
    1/2 szklanki cukru (ja zastąpiłam stewia, z wiadomych przyczyn)
    2 szklanki maki orkiszowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Łyżeczka cynamonu

zmieszac wszystkie składniki, na koniec dodać starta marchewkę.
    Piekłam 70 minut w 170 stopniach.

Bambi85, Fasia, mimka84, weronika86, Krysti, KasiaKwiatek, ziolko, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja polecam Brzoskwiniowy kolor :) pod kolor mebli . Brzoskwiniowy sad ze śnieżki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    ha ha udalo mi sie cos polubic dwa razy, zawsze o tym marzylam ; P
    To znak że muszę wykupić antybiotyk :P

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A dużo dziś chodziłaś ? Może śpiocha maluszek

No w sumie to po raz pierwszy od dawna miałam taka dlugo przejażdżkę samochodem, potem zlazilam cala Ikee, znowu samochodem. Może faktycznie go to mocno ukołysało. No pepsi nic nie dała, przynajmniej narazie. Dam mu jeszcze chwile czasu...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Miałam to samo ostatnio, Maryśka siedziała cicho jak mysz pod miotłą, próbowałam słodyczy, zimnej wody, zaczepek pomogła głośna muzyka.

Zaraz wypróbuje!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 2075 2076 2077 2078 2079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ