X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,ja mam dość tych lekarzy... każdy mówi co innego,ile można leżeć???? gdybym miała pessar od 13 tyg to może bym się tak nie meczyla!!! Chyba wstanę i zacznę w miarę normalnie funkcjonować, bo jak się ta szyjka ma skrócić i rozwierac to lepiej teraz niż później jak juz będzie za późno na pessar!!!

Ida lubi tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny chyba można się jeszcze do was dołączyc, ja też jestem kwietniowka 2015

witam was serdecznie

hwesta, Fasia, misia83, Ida, Gosha, Krysti, Anka1501, ziolko, Eweliśka, weronika86, KasiaKwiatek, Bambi85, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila79 witamy :) napisz cos więcej o sobie :)

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 36 lat, jestem mamą dwóch super córeczek w wieku 12 i 6 lat, a teraz dołączy do nas kolejna dziewczynka, dziewczyny górą
    planowany termin porodu mam na 25 kwietnia

pozdrawiam was serdecznie

mantissa, Ida, Fasia, Gosha, Krysti, Anka1501, ziolko, Eweliśka, weronika86, KasiaKwiatek, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila rozgość się :) Witamy

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewsta jak chcesz mogę Ci podać namiar na fajnego gina w Wawie, ale nie wiem szczerze jak z terminami u niego. Ja się zapisuję co 2 tyg i mam miesce więc może nie jest tak tragicznie. Jedyne co to prywatnie i dosyć drogo :/ No chyba że faktycznie na IP chcesz pojechać?

czytam o tych Waszych obawach i powiem Wam że podziwiam Wasze odkładanie na później :/ Ja już od jakiegoś czasu piorę i segreguje ubrania chłopaków i przeraża mnie ogrom rzeczy które są do zrobienia! Dużo ciuszków dostałam, mam do 68 full nie dla dwóch a nawet dla pięciu chłopaków :P A najgorsze jest to że w ogóle mi się nie chce:/ prasowanie leży i kwiczy, jeszcze musze wyprać pieluszki, kocyki, ręczniki, prześcieradła i całą resztę... wydaje się że zajmie mi to 3 msc a tu czasu coraz mniej ...

Dzisiaj w ogóle śniły mi się ciuszki, że nie wiedziałam co do szpitala dla chłopców... obudziłam się z przerażeniem.
    W ogóle to zastanawiam się skąd mam wziąć listę potrzebnych rzeczy do szpitala dla mamy i dla dzieci bo u mnie na stronie nic nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi Adk pisała że mały się nie brykał. I nie wiem czy mi umkło ale pisała czy już się ruszał ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 17:34

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta a do którego tygodnia robi się pessar? Bo pamiętam ze mojej kuzynce w stanach to juz ok 26 tygodnia nie chcieli założyć jak to jest u nas?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Hewsta jak chcesz mogę Ci podać namiar na fajnego gina w Wawie, ale nie wiem szczerze jak z terminami u niego. Ja się zapisuję co 2 tyg i mam miesce więc może nie jest tak tragicznie. Jedyne co to prywatnie i dosyć drogo :/ No chyba że faktycznie na IP chcesz pojechać?

czytam o tych Waszych obawach i powiem Wam że podziwiam Wasze odkładanie na później :/ Ja już od jakiegoś czasu piorę i segreguje ubrania chłopaków i przeraża mnie ogrom rzeczy które są do zrobienia! Dużo ciuszków dostałam, mam do 68 full nie dla dwóch a nawet dla pięciu chłopaków :P A najgorsze jest to że w ogóle mi się nie chce:/ prasowanie leży i kwiczy, jeszcze muszę wyprać pieluszki, kocyki, ręczniki, prześcieradła i całą resztę... wydaje się że zajmie mi to 3 msc a tu czasu coraz mniej ...

Dzisiaj w ogóle śniły mi się ciuszki, że nie wiedziałam co do szpitala dla chłopców... obudziłam się z przerażeniem.
    W ogóle to zastanawiam się skąd mam wziąć listę potrzebnych rzeczy do szpitala dla mamy i dla dzieci bo u mnie na stronie nic nie ma :/

U mnie na stronie też nic nie ma a ze znajomych każda mówi inaczej. ;/ Będę we wtorek na usg w szpitalu, to będę męczyć jakąś położną o listę. :P

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 niby max do 32, Ewelcia podaj proszę namiar, wyślij mi na priv i cenę tez mniej wiecej

Ewelcia lubi tę wiadomość

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam wasze wpisy to myśle sobie że już najwyższy czas na kompletowanie wyprawki, na razie dostałam trochę ubranek po chłopcu, jeszcze mam jednego w najbliższej rodzinie i też już dla mnie odkładają, muszę dokupic kilka dziewczęcych, ale tak poza tym to nic jeszcze nie mam

a kupiłyście już wózki, jesli możecie napisac jaki jest wasz wybór, mi podoba się bebetto silvia, ale nie widziałam go jeszcze w realu
    przepraszam jeżeli wątek ten już się pojawił, ale macie już ponad 2000 ston, przeczytałam kilka lub kilkanaście wstecz

relge6ydcagtei15.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ja też uważam, że lepiej przygotować się wcześniej niż później obudzić się z ręką w nocniku ... Czas leci nieubłaganie jak widać. Niedawno dowiedziałyśmy się, że jesteśmy w ciąży, a tu już mamy połowę 7 miesiąca :) Uprane ciuszki się nie zakurzą i nie złapią nie wiadomo ile bakterii jak sobie poleżą w szufladzie przez 2 czy 3 miesiące. Takie również moje zdanie :)

A co do listy to masz możliwość podjechać do swojego szpitala po taką listę? Może napisz do nich maila to Ci prześlą? Mogę Ci podać to co jest wymagane u mnie ale wiadomo, że każdy szpital ma pewnie inne wymagania

Co do ADK to pamiętam, że mały chyba się ruszył lekko ale dał znać, że jest. Tak mi się wydaje

Hwesta nie wiem nawet co Ci napisać ... Pisałam już na własnym przykładzie, że jestem mega wdzięczna za ten szew. Bałam się go jak diabli, panikowałam, stresowałam się ale z dwojga złego chwila stresu, bólu, a teraz mogę w miarę normalnie funkcjonować. Może jak uda Ci się umówić do kogoś innego to spytaj o ten pessar czy tam szew - nie wiem co się praktykuje u Ciebie w szpitalu.

Angela89 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila - temat wózków jest tu maglowany co jakiś czas od kilku miesięcy :D każda z dziewczyn ma inne typy więc jak tylko się pojawią to na pewno Ci napiszą :) ja dostałam wózek więc mi ten wydatek i dylemat odpada. Natomiast jesli chodzi o Bebetto to jestem zakochana w modelu Luca albo Holland w szarym kolorze :)) Widziałam na zywo i jak dla mnie jest super!

Ida, Agusiek89 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    a powiedzcie mi Adk pisała że mały się nie brykał. I nie wiem czy mi umkło ale pisała czy już się ruszał ?

Ruszył w końcu te swoje słodkie dupsko :) chyba miał gorszy dzien bo dzisiaj juz normalnie się zachowuje :)

Angela89, Fasia, Ewelcia, Eweliśka, weronika86, KasiaKwiatek, Bambi85 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:10

• Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA79 witam :)
    Dziewczyny!!!! Nie wprowadzili mi tej insuliny!!! Diabetolog powiedziała ze ten tydzien to super wyniki i tylko kilka małych skoków było :) a szlam na wizytę jak na skazanie! Dalej dietę prowadzić i obserwować ciało :) ciśnienie było wyjątkowo dobre, na wadze nie przytyłam nic od ostatniej wizyty, magicznie sie zatrzymała!?

Angela89, Rudzia, Fasia, Lali, MartaAlvi, mantissa, Ida, Krysti, ziolko, KasiaKwiatek, misia83, Bambi85, weronika86, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole... Ja jak cos wymyślę... Zajechalam do Ikei po foremkę na chlebek i kupiłam takie cos na kwiatki, ale tak pomyslałam ze ładnie bedzie wyglądało w pokoju mojego bezimiennego synka... Muszę tylko ładne nowe misie tam kupić, ale plan jest taki jak mniej wiecej na zdjęciu! Pokój pamiętacie jaki jest szary i w białe pasy... Fajnie to wyglada na ścianie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0ee86920d6.jpg

Lali, Fasia, Rudzia, mantissa, Ida, Krysti, ziolko, KasiaKwiatek, Bambi85, weronika86, Justinka, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysłowa Gosha :D fajnie to wygląda!
    No i gratuluję życia bez insuliny !! :D jakoś czułam, że jej nie dostaniesz. Naprawdę. Wyniki serio miałaś fajne z tego co pisałaś więc jak widać dieta się sprawdza więc po co ta insulina? Oby tak dalej ! :)))

Gosha lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mila79 :)

Gosha super, że obędzie się bez insuliny! To zapewne sprawka trzymania diety. Brawo! :)

Dziewczynki, czy Wy kupujecie Tantum Rosa? Widziałam to w kilku listach wyprawkowych jednak jak patrzę na opis to pisze żeby nie używać w czasie laktacji.. hmm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 18:17

Gosha lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha super ze wyniki sie poprawily :)

Ida to moje wyobrazenie na temat miety :)
    346944h.jpg
    Zalezalo mi zeby wpadalo odcieniem w zielony bo nie lubie niebieskiego, niestety zdjecie zrobione w sztucznym swietle, przy swietle dziennym pokoj jest pieknie rozswietlony tym kolorem :) jutro przenosimy mebelki a dzis zawisl najwazniejszy mebel czyli kokon do bujania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 18:46

Fasia, MartaAlvi, Gosha, Ida, Krysti, KasiaKwiatek, misia83, Bambi85, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ