Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:Justi czym się zajmuje Twoja firma?
Ja Ci słońce wyślę swoje dane na priv bo coś kiepsko mi przeglądarka chodzi i nie mogę edytować listy
Ok nie ma problemu, wypełnię za Ciebie
Co do firmy hmmm mam dwie tak jakbyponieważ z wykształcenia jestem architektem i mam biuro projektowania wnętrz... a z kolei to już moim bardziej hobby jest, ale teraz jest to moja też profesja zarobkowa
to zaproszenia i inne dodatki [menu, winietki, zawieszki itd]na imprezy typu śluby, urodziny, chrzciny itd itp
Więc jak któraś coś będzie potrzebowała służęW sumie za rok pewnie się posypią chrzciny
olka30 lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:A, to już rozumiem. Nie znam się na tym wszystkim, wiedziałąm tylko o tej znajomej. Ale skorko przepisy się zmienią, to ok
Powiedzcie dziewczyny - czy wpisując dane w tabelkę trzeba to jakoś zapisać, czy to robi się automatycznie?Ida lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:hahaha Faktycznie Justinka będziesz miała mnóstwo zamówień na zaproszenia ręcznie robione na chrzest:D
sprawia mi to ogromną radość, więc fajnie jest robić to co się lubi
Ogólnie zawsze marzyłam o swoim biznesie..
-
Ida wrote:Oki
Imienia jeszcze nie mam, tzn mam, ale jszcze nie wpisuję, bo może mi się zmieni
A ta tabelka będzie zawsze w takiej formie, czy zostanie przeniesieona na nasz wątek na początek?
ja póki co też sobie skróconą wersję linku wrzucę w podpisIda lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Justinka ale mają zmienić przede wszystkim to, że trzeba prowadzić działalność jakiś tam czas, a nie miesiąc, żeby ukrócić właśnie to zakładanie lipnych firm pod wyłudzenie zasiłków..
Ja mieszkam 60 km od Krakowa, więc rzut beretem
Z tego co ja się tam orientuje, to po prostu średnia do chorobowego/macierzyńskiego będzie liczona z ostatnich 12 miesięcy... więc jeśli będzie się chciało dostać te "duże" pieniądze będzie trzeba prowadzić działalność przed co najmniej 12 miesięcy i opłacać składki co miesiąc po prawie 3500 - myślę że nie realne dla nikogo... jeżeli prowadzisz działalność tylko 3 miesiące i opłacisz te wysokie składki to oni zrobią 3xwysoka podstawa + 9xnajniżdza podstawa dzielone na 12 ... a wtedy wyjdą marne pieniądze... i ja niestety na nowych zasadach będę miała liczony macierzyński, więc kokosów się nie spodziewam -
Patrzyłam właśnie na tabelkę i Robotka ja wolę do Ciebie po imieniu bo zdecydowanie ładniejIVF MAJ 2016
beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ufff ciężko was nadrobić! Ja chyba planuje roczny macierzyński, ale z podziałem 100%/60%. Myślę że tak będzie mi łatwiej, ale zobaczymy
.
Co do listy, super sprawa!Justinka lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Robotka, ja sie nie zgadzam, ze luteina na wszelki wypadek nei zaszkodzi. z synem bralam konska dawke luteiny i duphastonu
(dziwne polaczenie). zapisal mi to peirwszy lekarz, dodam, ze bardzo polecany, ze wzgl.na niski poziom progesteronu (od zawsze mialam z nim problem). wg drugiego lekarza potrzebowalam luteine, by doniesc ciaze, ale nei w takiej az dawce. zbyt duze dawki progesteronu moga powodowac wady nerek u dzieci....nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy cos w tym jest, ale moj syn ma wade nerek. ma powiekszone miedniczki. cale szczescie nic sie z tym nei dzieje, ale na poczatku, po pierwszym usg, sporo lez wyplakalam
Lili, wizyta ok. dzidzia jest pare dni mniejsza. trzymma sie wersji, ze jest mneijsza bo owu byla 3 dni po szczycie sluzu i skoku temp.innych mysli nie dopuszczam.
mam powtorzyc badania. dostalam tez duphaston. -
nick nieaktualny
-
olka30 wrote:Nie wiem Justinka, pracownikom zatrudnionym parę mies. liczy się z tych paru mies. i dzieli przez sumę mies. przepracowanych, ale co oni wymyślą przedsiębiorcą to się nie orientuję (trzeba jechać na szkolenie po wakacjach).