Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Laseczki
przesylam Wam swoja pozytywna energie
Werka gratuluje 31 tygodnia!
Ewelcia szuflada bardzo praktycznie, mysle, ze sie sprawdzi. Ida lekarz mi powiedzial, ze jesli dlonie, stopy, nogi puchna po poludniu to normalny objaw w ciazy, jesli puchna juz z samego rana to cos jest nie tak i trzeba to zglosic lekarzowi.
Edit: Ida gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 08:59
Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Lali wrote:Hej Laseczki
przesylam Wam swoja pozytywna energie
Werka gratuluje 31 tygodnia!
Ewelcia szuflada bardzo praktycznie, mysle, ze sie sprawdzi. Ida lekarz mi powiedzial, ze jesli dlonie, stopy, nogi puchna po poludniu to normalny objaw w ciazy, jesli puchna juz z samego rana to cos jest nie tak i trzeba to zglosic lekarzowi.
Edit: Ida gratulacje
Ja mam problem z opuchlizną rano i moj lekarz uznał to za normalne o ile przechodzi po jakimś tam porannym rozruchu. Umotywował to tym, że macica gromadzi w sobie ogromną ilosc krwi i powoduje to spadek ciśnienia a co za tym idzie zmniejszoną możliwość krążenia i odpływania krwi z kończyn. O ile oczywiście ciśnienie jest okej i nie ma białka w moczu to nie ma sie czym martwić. -
Ida wrote:Mi nie przechodzi po rozchodzeniu. Mam paluszki jak serdelki, a kostek nie widziałam nigdy takich grubych... Uciążliwe to jest bo noga w bucie mi się nie mieści. I jak zginam dłonie czy stopy to mrowi.
No to jak najbardziej powinnaś to zgłosić lekarzowi. Jestem ciekawa czy jest coś co może ci przepisać żeby pomogło. -
Ida wrote:Adk - teściowa mówiła, że jej gin dał na to 2 tabletki - jedną na pozbycie się wody z organizmu, a drugą na to żeby się nie odwodnić. Była w ciąży 6 lat temu. Liczę na coś podobnego, bo żadne nogi w górze czy okłady nie pomogą.
KasiaB - Drenaż to masaż? Wiesz, nie sądzę, by na tym etapie mi pomógł. Widzę, że to już nie zwykłe opuchnięcie, tylko już lekko patologiczne, bo utrzymuje się cały czas od kilku dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 09:41
-
KASIAB, Rudzia, KasiaKwiatek, sylvia007, Eweliśka, Krysti, Fasia, Ida, Anka1501, misia83, MartaAlvi, olka30, haneczka, Ewelcia, Gosha, weronika86, liloe, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Nie wiem, najpierw poradzę się lekarza. Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się regularnie chodzić na jakieś masaże z kine-czymśtam (sorki, ale nawet nie wiem co to jest
). Ciężko mi jest się teraz już wybrać z domu.
Tak, tak, wszyscy mówią nogi do góry, tyle że to już niewiele daje. Raczej na sam ten czas nóg w gorze, jak ściągnę to jest to samo. A co z dłońmi? Też w górze mam trzymać cały dzień (i noc)? -
Hej dziewczyny. Ją mam dzisiaj jakiegoś doła strasznego, w sumie sama nie wiem dlaczego
cały czas łzy w oczach. Tzn. pewnie wiem dlaczego, ale ta wiedzą jeszcze mi się nie objawiła
Ida ją w ciąży z Gabi też tak miałam, że opuchlizna była okropna, przez cały dzień się utrzymywała i nic mi z domowych sposobów nie pomagało. Pomogło dopiero wywołanie porodu
A z powodu tej opuchlizny leżałam w szpitalu. -
nick nieaktualnyDzień dobry
Dzisiejszy dzień zaczyna się pięknie, mąż przywitał mnie ze śniadankiem w łóżku i z bukietem kwiatów
Gratuluje dziewczyną nowych tygodnicoraz bliżej mety !
Ja dziś dentysta i SR więc pewnie wieczorkiem się dopiero pojawie
Eweliśka, KasiaKwiatek, Rudzia, Fasia, Ida, MartaAlvi, haneczka, Gosha, weronika86, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Robotka, gdzieś dupkę po drodze zgubiłaś
A brzuszek cudny!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 10:02
Robotka1 lubi tę wiadomość