X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie też kurier przyszedł z karuzelą, jutro dojedzie filc i szyję :-)
    Zamówiłam też szlafrok z IF, powinien być jutro więc jest szansa na dwóch kurierów :-D :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:44

Fasia, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    hej babe :) do jakiego szpitala?? a ta godzina to co taka z dupy??
    Na inflancką, kontrola u mojej lekarki w przychodni. Miesiąc temu dała mi taką godzinę...no z dupy no...Ale cóż jadę

• Gosha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELCIA myśle ze chodzi o mroczki, ktore pojawiają sie NIE przy zmianie pozycji, otóż ja takie miałam juz 3 razy.

LILOE o dretwieniu ręki nic nie mówiła, ale dokładnie obejrzała ręce i nogi i patrzyła czy skarpetki sid w nogę wbijają. Opuchlizna, która pojawia sie po całym dniu to norma na tym etapie ciazy, ale jak rano juz puchną kończyny, lub nie daj Boże juz buźka -IP, mało tego to juz sie kwalifikuje na wywołanie porodu, jak opuchlizna nie spadnie 2 dnia.

liloe lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Na inflancką, kontrola u mojej lekarki w przychodni. Miesiąc temu dała mi taką godzinę...no z dupy no...Ale cóż jadę

ok, czyli planowa wizyta. Muszę mieć wszystko pod kontrolą.
    kurdę, zazdrosna jestem o tych "waszych" kurierów. Też coś zamówię, a co :)

Fasia, KasiaKwiatek, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się do męża uśmiechnąć żeby dał kasę na kocyk :D bo u mnie pustki, a do tej cholernej wizyty w ZUSie ponad tydzień jeszcze muszę czekać :/

CzaryMary, Angela89, weronika86, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Muszę się do męża uśmiechnąć żeby dał kasę na kocyk :D bo u mnie pustki, a do tej cholernej wizyty w ZUSie ponad tydzień jeszcze muszę czekać :/

wrzucałaś gdzieś do tego kocyka link?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki ło :)
    https://www.kodomo.pl/colorstories-kocyk-tkany-chabrowy.html

Malinka ma taki ale lazurowy i jest zachwycona więc moje obawy odeszły w dal i zamawiam :D bałam się, że cena mega wysoka jak dla mnie, a jakościowa to będzie jakaś szmatka. po praniu się nie wyciąga, jest śliczny, mięciutki :) także biere! :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Taki ło :)
    https://www.kodomo.pl/colorstories-kocyk-tkany-chabrowy.html

Malinka ma taki ale lazurowy i jest zachwycona więc moje obawy odeszły w dal i zamawiam :D bałam się, że cena mega wysoka jak dla mnie, a jakościowa to będzie jakaś szmatka. po praniu się nie wyciąga, jest śliczny, mięciutki :) także biere! :D

ehhh no i po co chciałam ten link??
    Kurczę, śliczny ten kocyk. taki niebanalny!! Lubię takie rzeczy ale nie kupię :( dla mnie za drogi :( Choćby miał dostarczyć mi go najprzystojniejszy kurier to się powstrzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 17:05

mantissa, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ehhh no i po co chciałam ten link??
    Kurczę, śliczny ten kocyk. taki niebanalny!! Lubię takie rzeczy. nie kupię :( dla mnie za drogi :( Choćby miał dostarczyć mi go najprzystojniejszy kurier to się powstrzymam :)

Pięknie napisane - niebanalny :) mój mężu lubi rzeczy dla dzieci, które na pierwszy rzut oka nie wydają się być dziecięce :) jeśli rozumiecie o co mi chodzi hehe :P
    Dla mnie też początkowo było za drogo, bo myślałam, że dzieć szybko wyrośnie z takiego kocyka. Wydawać ponad 100zł na coś co posłuży pół roku to mi szkoda kasy. Natomiast dziewczyny napisały, że takiej wielkości używały nawet do 3-4 lat życia dziecka :) No i opinia Malinki dała mi całkowitą pewność :) Kocyki minky na allegro kosztują powiedzmy, że podobnie a ja wolę te kilkadziesiąt złotych dołożyć i wziąć ten bom się zakochała <3 :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok melduje tylko ze zalozylam wlasnie konto. Jakos tak dziwnie jak mam wszystko poczyszczone :P
    witam ponownie :*

I od razu spadam :)

Gosha, Fasia, sylvia007, Lali, Anka1501, weronika86, mantissa, Angela89, KasiaKwiatek, MartaAlvi, liloe, Rudzia, Justinka, Klaudia90, Ewelcia, Bambi85, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuła temat kupy!!! Wiedziałam!!! AMY <3

Fasia, Lali, Anka1501, weronika86, mantissa, MartaAlvi, Amy_, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie :D <3 teraz wrzucaj swój avatarek i ŁELKOM :D

weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAsia a macierzynskie też nam będzie z zusu przychodzić no nie?? i też to tak dupiato będzie wyglądać jak wypłacanie L4 czy może jakoś inaczej?? wiesz coś na ten temat??

Amy o zgrozo:D hehehe witojcie:D

Kasia K powodzenia na wizycie:D

a Faśkowy kocyk super, gdyby nie to że Natali mi uszyła to bym zgapiła:D

no i zaczyna się...wieczorne mdłości ehhh;/

Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy hellolll!! Super, ze jestes :)

Amy_ lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robitka ja mam to samo :( jezu zalamka jakas pol dnia walcze zeby sie nie porzygac !

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    FAsia a macierzynskie też nam będzie z zusu przychodzić no nie?? i też to tak dupiato będzie wyglądać jak wypłacanie L4 czy może jakoś inaczej?? wiesz coś na ten temat??

Amy o zgrozo:D hehehe witojcie:D

Kasia K powodzenia na wizycie:D

a Faśkowy kocyk super, gdyby nie to że Natali mi uszyła to bym zgapiła:D

no i zaczyna się...wieczorne mdłości ehhh;/

Macierzyśnie też z ZUSu ale do tego nie potrzeba dostarczać L4 więc nie mają się nad czym zastanawiać, także liczę na to, że akurat to świadczenie będzie wypłacane regularnie w terminie.
    U mnie przez szpital pokićkało się z terminami, bo moja gin mi dawała zazwyczaj od początku do końca miesiąca, później ten szpital gdzie dostałam na 2 tyg, ona znowu dała na miesiąc i oni tak wypłacają teraz jak chcą :/ chyba się ogarnąć nie mogą z tym wszystkim :/ No i teraz mam znowu wezwanie w związku z ostatnim L4 i mimo iż jest już od 2 tyg zarejestrowane w ZUSie to do czasu kontroli tj 6 lutego kasy nie dadzą. Szlag!

Fajny kocyk, nie? :D :D :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:51

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Robitka ja mam to samo :( jezu zalamka jakas pol dnia walcze zeby sie nie porzygac !
    a daj spokój;/ przez dzien jeszcze jakoś jest ale przychodzi wieczor i mm wrazenie ze nic się przez ten dzień nie przetrawiło;/ a na koniec suprise bo żołądek nie daje rady...

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Macierzyśnie też z ZUSu ale do tego nie potrzeba dostarczać L4 więc nie mają się nad czym zastanawiać, także liczę na to, że akurat to świadczenie będzie wypłacane regularnie w terminie.
    U mnie przez szpital pokićkało się z terminami, bo moja gin mi dawała zazwyczaj od początku do końca miesiąca, później ten szpital gdzie dostałam na 2 tyg, ona znowu dała na miesiąc i oni tak wypłacają teraz jak chcą :/ chyba się ogarnąć nie mogą z tym wszystkim :/ No i teraz mam znowu wezwanie w związku z ostatnim L4 i mimo iż jest już od 2 tyg zarejestrowane w ZUSie to do czasu kontroli tj 6 lutego kasy nie dadzą. Szlag!

Fajny kocyk, nie? :D :D :D

nooo boski <3 w moim typie:) chyba że jakaś ciotka bedzie mi chciała prezent zrobic to sobie poprosze a co:P ale to był żart bo u nas nikt taki domyślny nie jest:P no chyba że to będzie moja mama <3

no własnie bałam sięże może będzie tak jak do tej pory u was że będą problemy z regularnością na koncie i się bede stresować jak kasa nie wpłynie, ale jak mówisz że nie to ok, pewnie tak jest że przez te L4 takie noszone w połowie miesiąca jest potem problem co kiedy ma być wypłacone

Ida tak do miesiąca mi mówiła bo miała bardzo dużo zaległości w związku ze świętami. ale pamiętam jak w listopadzie z nią pisałam to mówiła ze tak 3 tygodnie max się czeka.no i myślę że warto:)myślałaś o ilu elementach ewentualnie?

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA ale Gosha pisała o opuchliźnie, która pojawia się na palcach, nogach i dodatkowo na twarzy już z samego rana - wtedy na IP bo to jest niebezpieczne. Poza tym chyba dziś SYLVIA o tym pisała, że przez opuchliznę leżała w szpitalu i, że jest ona często wskazaniem do rozwiązania. Oczywiście w przypadkach kiedy jest bardzo zaawansowana. Tak to zrozumiałam

Gosha lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ