X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie też kurier przyszedł z karuzelą, jutro dojedzie filc i szyję :-)
    Zamówiłam też szlafrok z IF, powinien być jutro więc jest szansa na dwóch kurierów :-D :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:44

Fasia, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    hej babe :) do jakiego szpitala?? a ta godzina to co taka z dupy??
    Na inflancką, kontrola u mojej lekarki w przychodni. Miesiąc temu dała mi taką godzinę...no z dupy no...Ale cóż jadę

• Gosha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELCIA myśle ze chodzi o mroczki, ktore pojawiają sie NIE przy zmianie pozycji, otóż ja takie miałam juz 3 razy.

LILOE o dretwieniu ręki nic nie mówiła, ale dokładnie obejrzała ręce i nogi i patrzyła czy skarpetki sid w nogę wbijają. Opuchlizna, która pojawia sie po całym dniu to norma na tym etapie ciazy, ale jak rano juz puchną kończyny, lub nie daj Boże juz buźka -IP, mało tego to juz sie kwalifikuje na wywołanie porodu, jak opuchlizna nie spadnie 2 dnia.

liloe lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Na inflancką, kontrola u mojej lekarki w przychodni. Miesiąc temu dała mi taką godzinę...no z dupy no...Ale cóż jadę

ok, czyli planowa wizyta. Muszę mieć wszystko pod kontrolą.
    kurdę, zazdrosna jestem o tych "waszych" kurierów. Też coś zamówię, a co :)

Fasia, KasiaKwiatek, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się do męża uśmiechnąć żeby dał kasę na kocyk :D bo u mnie pustki, a do tej cholernej wizyty w ZUSie ponad tydzień jeszcze muszę czekać :/

CzaryMary, Angela89, weronika86, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Muszę się do męża uśmiechnąć żeby dał kasę na kocyk :D bo u mnie pustki, a do tej cholernej wizyty w ZUSie ponad tydzień jeszcze muszę czekać :/

wrzucałaś gdzieś do tego kocyka link?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki ło :)
    https://www.kodomo.pl/colorstories-kocyk-tkany-chabrowy.html

Malinka ma taki ale lazurowy i jest zachwycona więc moje obawy odeszły w dal i zamawiam :D bałam się, że cena mega wysoka jak dla mnie, a jakościowa to będzie jakaś szmatka. po praniu się nie wyciąga, jest śliczny, mięciutki :) także biere! :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Taki ło :)
    https://www.kodomo.pl/colorstories-kocyk-tkany-chabrowy.html

Malinka ma taki ale lazurowy i jest zachwycona więc moje obawy odeszły w dal i zamawiam :D bałam się, że cena mega wysoka jak dla mnie, a jakościowa to będzie jakaś szmatka. po praniu się nie wyciąga, jest śliczny, mięciutki :) także biere! :D

ehhh no i po co chciałam ten link??
    Kurczę, śliczny ten kocyk. taki niebanalny!! Lubię takie rzeczy ale nie kupię :( dla mnie za drogi :( Choćby miał dostarczyć mi go najprzystojniejszy kurier to się powstrzymam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 17:05

mantissa, liloe lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    ehhh no i po co chciałam ten link??
    Kurczę, śliczny ten kocyk. taki niebanalny!! Lubię takie rzeczy. nie kupię :( dla mnie za drogi :( Choćby miał dostarczyć mi go najprzystojniejszy kurier to się powstrzymam :)

Pięknie napisane - niebanalny :) mój mężu lubi rzeczy dla dzieci, które na pierwszy rzut oka nie wydają się być dziecięce :) jeśli rozumiecie o co mi chodzi hehe :P
    Dla mnie też początkowo było za drogo, bo myślałam, że dzieć szybko wyrośnie z takiego kocyka. Wydawać ponad 100zł na coś co posłuży pół roku to mi szkoda kasy. Natomiast dziewczyny napisały, że takiej wielkości używały nawet do 3-4 lat życia dziecka :) No i opinia Malinki dała mi całkowitą pewność :) Kocyki minky na allegro kosztują powiedzmy, że podobnie a ja wolę te kilkadziesiąt złotych dołożyć i wziąć ten bom się zakochała <3 :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok melduje tylko ze zalozylam wlasnie konto. Jakos tak dziwnie jak mam wszystko poczyszczone :P
    witam ponownie :*

I od razu spadam :)

Gosha, Fasia, sylvia007, Lali, Anka1501, weronika86, mantissa, Angela89, KasiaKwiatek, MartaAlvi, liloe, Rudzia, Justinka, Klaudia90, Ewelcia, Bambi85, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuła temat kupy!!! Wiedziałam!!! AMY <3

Fasia, Lali, Anka1501, weronika86, mantissa, MartaAlvi, Amy_, Ewelcia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie :D <3 teraz wrzucaj swój avatarek i ŁELKOM :D

weronika86, Amy_ lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAsia a macierzynskie też nam będzie z zusu przychodzić no nie?? i też to tak dupiato będzie wyglądać jak wypłacanie L4 czy może jakoś inaczej?? wiesz coś na ten temat??

Amy o zgrozo:D hehehe witojcie:D

Kasia K powodzenia na wizycie:D

a Faśkowy kocyk super, gdyby nie to że Natali mi uszyła to bym zgapiła:D

no i zaczyna się...wieczorne mdłości ehhh;/

Fasia, Amy_ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy hellolll!! Super, ze jestes :)

Amy_ lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robitka ja mam to samo :( jezu zalamka jakas pol dnia walcze zeby sie nie porzygac !

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    FAsia a macierzynskie też nam będzie z zusu przychodzić no nie?? i też to tak dupiato będzie wyglądać jak wypłacanie L4 czy może jakoś inaczej?? wiesz coś na ten temat??

Amy o zgrozo:D hehehe witojcie:D

Kasia K powodzenia na wizycie:D

a Faśkowy kocyk super, gdyby nie to że Natali mi uszyła to bym zgapiła:D

no i zaczyna się...wieczorne mdłości ehhh;/

Macierzyśnie też z ZUSu ale do tego nie potrzeba dostarczać L4 więc nie mają się nad czym zastanawiać, także liczę na to, że akurat to świadczenie będzie wypłacane regularnie w terminie.
    U mnie przez szpital pokićkało się z terminami, bo moja gin mi dawała zazwyczaj od początku do końca miesiąca, później ten szpital gdzie dostałam na 2 tyg, ona znowu dała na miesiąc i oni tak wypłacają teraz jak chcą :/ chyba się ogarnąć nie mogą z tym wszystkim :/ No i teraz mam znowu wezwanie w związku z ostatnim L4 i mimo iż jest już od 2 tyg zarejestrowane w ZUSie to do czasu kontroli tj 6 lutego kasy nie dadzą. Szlag!

Fajny kocyk, nie? :D :D :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:51

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Robitka ja mam to samo :( jezu zalamka jakas pol dnia walcze zeby sie nie porzygac !
    a daj spokój;/ przez dzien jeszcze jakoś jest ale przychodzi wieczor i mm wrazenie ze nic się przez ten dzień nie przetrawiło;/ a na koniec suprise bo żołądek nie daje rady...

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Macierzyśnie też z ZUSu ale do tego nie potrzeba dostarczać L4 więc nie mają się nad czym zastanawiać, także liczę na to, że akurat to świadczenie będzie wypłacane regularnie w terminie.
    U mnie przez szpital pokićkało się z terminami, bo moja gin mi dawała zazwyczaj od początku do końca miesiąca, później ten szpital gdzie dostałam na 2 tyg, ona znowu dała na miesiąc i oni tak wypłacają teraz jak chcą :/ chyba się ogarnąć nie mogą z tym wszystkim :/ No i teraz mam znowu wezwanie w związku z ostatnim L4 i mimo iż jest już od 2 tyg zarejestrowane w ZUSie to do czasu kontroli tj 6 lutego kasy nie dadzą. Szlag!

Fajny kocyk, nie? :D :D :D

nooo boski <3 w moim typie:) chyba że jakaś ciotka bedzie mi chciała prezent zrobic to sobie poprosze a co:P ale to był żart bo u nas nikt taki domyślny nie jest:P no chyba że to będzie moja mama <3

no własnie bałam sięże może będzie tak jak do tej pory u was że będą problemy z regularnością na koncie i się bede stresować jak kasa nie wpłynie, ale jak mówisz że nie to ok, pewnie tak jest że przez te L4 takie noszone w połowie miesiąca jest potem problem co kiedy ma być wypłacone

Ida tak do miesiąca mi mówiła bo miała bardzo dużo zaległości w związku ze świętami. ale pamiętam jak w listopadzie z nią pisałam to mówiła ze tak 3 tygodnie max się czeka.no i myślę że warto:)myślałaś o ilu elementach ewentualnie?

Fasia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA ale Gosha pisała o opuchliźnie, która pojawia się na palcach, nogach i dodatkowo na twarzy już z samego rana - wtedy na IP bo to jest niebezpieczne. Poza tym chyba dziś SYLVIA o tym pisała, że przez opuchliznę leżała w szpitalu i, że jest ona często wskazaniem do rozwiązania. Oczywiście w przypadkach kiedy jest bardzo zaawansowana. Tak to zrozumiałam

Gosha lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 2315 2316 2317 2318 2319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ