X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jesteś niemożliwa:)
    mi dziś jedynie przeszło przez gardło ciepłe mleko z płatkami kukurydzianymi bez cukru, czyli to co lubię najbardziej na śniadanie:)

dziewczyny wiem że temat był wałkowany ale polećcie mi jakąś chustę dla dziecka, interesuje mnie taka w której mogę nosić już noworodka np 2 tygodniowego.
    znalazłam coś takiego na all ale nie wiem jak się rozmiar dopasowuje, mam 168cm wzrostu i duże cycki:P
    http://allegro.pl/chusta-baweln-tkana-skosnokrzyzowo-5-2-m-wyprzedaz-i5026098215.html

Krysti, misia83, liloe lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka dla Ciebie w długości 4.6 metra. Szukaj bawełnianej splot skośnokrzyżowym. A firm duuuużo. Ja mam Lennylamb ale dziewczyny inne też kupowały, trochę taniej. My ją dostaliśmy od teściów pod choinkę więc wybraliśmy wypasioną

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    mi dziś jedynie przeszło przez gardło ciepłe mleko z płatkami kukurydzianymi bez cukru, czyli to co lubię najbardziej na śniadanie:)

dziewczyny wiem że temat był wałkowany ale polećcie mi jakąś chustę dla dziecka, interesuje mnie taka w której mogę nosić już noworodka np 2 tygodniowego.
    znalazłam coś takiego na all ale nie wiem jak się rozmiar dopasowuje, mam 168cm wzrostu i duże cycki:P
    http://allegro.pl/chusta-baweln-tkana-skosnokrzyzowo-5-2-m-wyprzedaz-i5026098215.html
    Robotka ja tez kukurydziane love <3 ale ze ostatnio mulilo mnie po nich to czekolady odrobine dodalam :)haha

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Robotka wydaje sie fajna, certyfikowana i bawełniana widziałam u kilku dziewczyn w pamiętnikach takie takze pewnie bym kupiła sama.

Ja kupiłam tutaj bardzo polecane chusty MOBY, 100% bawełna i tez certyfikowane -pewnie takie same jak ty wysłałaś linka tylko ze UK firma.
    http://mobywrap.com

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisałam do koleżanki chustoekspertki i czekam co mi poleci.
    Przy pierwszej córce sie wgłębiałam w temat ale już nic nie pamiętam.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica dzięki:) już w pamiętniku widziałam że mi o niej pisałaś, szukałam na all ale tylko czarna była:P

KASIA mówisz 4.6m, no własnie na tej aukcji jest 5.2m to już za dużo co?? czy aż takiej różnicy nie ma?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Dzień dobry:)
    Robotka, ja mam za to Almelle. Byłam napalona na LL, ale na żywo kolory mi sie nie podobały. Almelle to Polska firma i chusty sa tkane w tym samym miejscu co LL wiec jakość ta sama tylko ceny inne. W dotyku LL i Almelle sa identyczne, wiec jak chcesz Polska to kieruj sie wyglądem bo wykonanie takie samo. Ja mam czysta bawełnę, rozmiar 4,6 lub 4,7.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka, a ile masz wzrostu? Ja mam 167, ta dłuższa będzie sie odrobine ciężej wiązać i ogonek z tylu zostanie dluzszy

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja mam tyle wzrostu ile Ty:)
    a w linku podałam właśnie chustę z Almelle:)
    to Ty masz już swoją w domku? próbowałaś wiązać?? no i cena względna:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Jesssu Weronika co za kraj? Płacić za niesprawiedliwioną nieobecność dziecka?! A my w październiku zabieramy je na tydzień na wycieczkę i nie będą w szkole...to za dwie bym majątek dała!
    nooo w chooj by cie wyszlo..daja kary bo za duzo dzieci znikalo wlasnie na dodatkowe ferie, a tu jest duzy nacisk na edukacje jednak, tym bardziej w regionach z wysokim bezrobociem..z jednej strony lipa,ale z drugiej strony mobilizuje to rodzicow do przemyslen...w uk dzieci od 6 roku zycia sa w szkole od 8.30 do 15.30 masz mnostwo godzin...w primary school jeszcze tak nie naciskaja ale w high school niestety tygodniowy wypad to dla dziecka 35hr edukacji w dupe..ciezko dziecku to nadrobic jest, moze dlatego wybrali taki sposob..

mi chusty obiecal przyjaciel nasz, wiec biore co da :D :D ale napewno nie kupi gowna.

Anka1501, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    KASIA ale wycieczka to juz usprawiedliwienie, nie? ;) Tak myśle, co WERONIKA?
    nie to nie jest usprawiesliwienie..tylko choroba, pogrzeb czy choroba kogos bliskiego co uniemozliwia dziecku pojscie do szkoly ( choc i tu podstawia ci busa :D )...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka zazdroszczę:) mi to nie ma kto dać, muszę sobie sama kupić:P
    no trudno,
    do sklepu czy na spacer wolę oczywiście wózek ale głównie chodzi mi o odprowadzanie młodej do zerówki a potem do szkoły, tam wózkiem nie wjadę a szkoda było by mi go na zewnątrz zostawiać, i tachać malucha ze sobą, a tak to bach w chustę i wio do szkoły:P

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka wspolczuje zyganka z rana...najgorsze co moze byc...ja po takiej akcji z
    caly dzien mam juz z doopy...dzisiaj mam wolne do 15.00 :D :D musze cos na obiada wymyslic szybkiego a nie mam pomyslu.....i do pracy od 15.00 do 21.00 maci jakis pomysl na szybki obiad?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    nooo w chooj by cie wyszlo..daja kary bo za duzo dzieci znikalo wlasnie na dodatkowe ferie, a tu jest duzy nacisk na edukacje jednak, tym bardziej w regionach z wysokim bezrobociem..z jednej strony lipa,ale z drugiej strony mobilizuje to rodzicow do przemyslen...w uk dzieci od 6 roku zycia sa w szkole od 8.30 do 15.30 masz mnostwo godzin...w primary school jeszcze tak nie naciskaja ale w high school niestety tygodniowy wypad to dla dziecka 35hr edukacji w dupe

Koszmar, bo w sezonie wolnym od szkoły wakacje do najgorszej dziury kosztują majątek, a poza sezonem grosze...my zawsze jeździmy poza sezonem.... Nie wiem jak to bedzie jak dzieciak pójdzie do szkoły....my na wakacje a dziedziqk z babcia hihi :)))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no trudno,
    do sklepu czy na spacer wolę oczywiście wózek ale głównie chodzi mi o odprowadzanie młodej do zerówki a potem do szkoły, tam wózkiem nie wjadę a szkoda było by mi go na zewnątrz zostawiać, i tachać malucha ze sobą, a tak to bach w chustę i wio do szkoły:P
    robotka my mamy tylko 3 osoby w calym naszym swiecie na ktore mozemy liczyc..ten przyjaciel mojego Patryka i ta angielska para..to tyle, na rodzine nie mozemy liczyc..na moja nie mozemy liczyc odkad przeszlismy konwersje bo moja babka twierdzi ze moj patryk to SEKTA hahahhah ale jak wyciagam argument ze jezus byl zydem to fock kurwa...niepotrzebuje wsparcia wymuszonego..dobrze mi jak jest :D

Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Koszmar, bo w sezonie wolnym od szkoły wakacje do najgorszej dziury kosztują majątek, a poza sezonem grosze...my zawsze jeździmy poza sezonem.... Nie wiem jak to bedzie jak dzieciak pójdzie do szkoły....my na wakacje a dziedziqk z babcia hihi :)))
    a no bo ty tez w uk jestes! mozna cos pokrecic, ze ktos umarl w polsce :p ale potrafia sie przyjebac..pierwszy rok jak sciagnelismy stasia i nie wiedzialam kiedy mala menda udaje i go zostawialam w domu..w uk jesli schodzi obecnosc schodzi ponizej 85% od razu ingeruje council i sluzby socjalne, takze trzeba mocno spinac doopke zeby dziecko do szkoly chodzilo..ale powiem ci ze naprawde te edukacje widac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:51

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no trudno P

Robotka ja tez nie ma nikogo kto ma mi coś do Dania za free:) wszystko sama kupuje głownie używane na EBayu.
    Ci co maja dzieci wola sprzedać niz wydać i rozumie to, a niektórzy trzymają dla dzieci pózniej następnych...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Robotka ja tez nie ma nikogo kto ma mi coś do Dania za free:) wszystko sama kupuje głownie używane na EBayu.
    Ci co maja dzieci wola sprzedać niz wydać i rozumie to, a niektórzy trzymają dla dzieci pózniej następnych...
    ja podostawalam uzywane, tylko te chusty beda nowe..lozeczko i przewijak kupilam z gumtree...ciuszki wieksze z lumpka..kilka nowych plus pieluszki...ale naszukalam sie tyle ze wszytsko wyglada jak nowe :D

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jeszcze pytanko, gdzie Ty swoją chustę kupiłaś? w internecie czy w sklepie stacjonarnym??? no i jaki koszt?? widze że tak mniej więcej w cenie 150 powinnam sie zmieścić.

dooobra idę kończyć karuzelę bo już mi tylko kosmetyka została:D

do dziewczyn które ją robią same:) jakiego sznureczka tasiemki uzyłyście do zawieszenia miśków ??? na razie mam na mulinie powieszone ale się zastanawiam czy może na czymś innym tego nie zrobić??

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ