X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Robotka ja tez nie ma nikogo kto ma mi coś do Dania za free:) wszystko sama kupuje głownie używane na EBayu.
    Ci co maja dzieci wola sprzedać niz wydać i rozumie to, a niektórzy trzymają dla dzieci pózniej następnych...
    lwica a patrzylas na gumtree? tam to mozna trafic pake 120 ubranek za 10f

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    a no bo ty tez w uk jestes! mozna cos pokrecic, ze ktos umarl w polsce :p ale potrafia sie przyjebac..pierwszy rok jak sciagnelismy stasia i nie wiedzialam kiedy mala menda udaje i go zostawialam w domu..w uk jesli schodzi obecnosc schodzi ponizej 85% od razu ingeruje council i sluzby socjalne, takze trzeba mocno spinac doopke zeby dziecko do szkoly chodzilo..ale powiem ci ze naprawde te edukacje widac..

Naprawdę? Mi sie wydaje ze ta edukacja tu marna, dzieciaki mniej umieją..... Zwłaszcza matematyka widoczna u mnie w pracy ludzie maja problem z prostych liczeń, procentów i ułamków to juz wogole nie kumają.....pisanie to masakra, większość pisze nie czytelnie -gdzie w Polsce kaligrafia pierwsze miejsce, geografia i historia to juz nie wspomnę...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Misia jeszcze pytanko, gdzie Ty swoją chustę kupiłaś? w internecie czy w sklepie stacjonarnym??? no i jaki koszt?? widze że tak mniej więcej w cenie 150 powinnam sie zmieścić.

dooobra idę kończyć karuzelę bo już mi tylko kosmetyka została:D

do dziewczyn które ją robią same:) jakiego sznureczka tasiemki uzyłyście do zawieszenia miśków ??? na razie mam na mulinie powieszone ale się zastanawiam czy może na czymś innym tego nie zrobić??
    moze cienkie wstazeczki?

Robotka1 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    lwica a patrzylas na gumtree? tam to mozna trafic pake 120 ubranek za 10f

Patrzyłam :)) ja juz mam wszystkie te stronki obcykane:))
    Lumpki tak samo:)

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Naprawdę? Mi sie wydaje ze ta edukacja tu marna, dzieciaki mniej umieją..... Zwłaszcza matematyka widoczna u mnie w pracy ludzie maja problem z prostych liczeń, procentów i ułamków to juz wogole nie kumają.....pisanie to masakra, większość pisze nie czytelnie -gdzie w Polsce kaligrafia pierwsze miejsce, geografia i historia to juz nie wspomnę...
    lwica wielu rodzicow ma w doopie edukacje dziecka..tu nie jest tak jak w polsce ze najblizsza szkola jest super...jakbym wyslala stasia do szkoly oddalonej o 100m od domu to dalej by angielskiego nie znal..tu jest cos takiego jak ofstead report, zawsze staram sie wbic to do glowy polakom tu mieszkajacym..kazda szkola ma inny poziom..i zly wybor primatry school odbije sie poznioej na przyjeciu dzicka do high schoola...moj maly po 4 latach nawet akcentu nie ma..co do matematyki..tutaj dzieci leca z matma bardzo szybko..on w wieku 12 lat bierze rzeczy jakie ja mialam w liceum...i tu zalezy czy dziecko nadazy..jesli nie nadazy i rodzic nie dopilnuje w domu aby nadazylo ( szkola zawsze informuje, daje darmowe lekcje) to dziecko jest daleko w tyl;e pozniej..duzo zalezy od rodzica.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkola musi byc w ofstead report outstanding inaczej moze byc roznie..mo council chcial staska dac do szkoly tak gownianej ze szkoda gadac..wielu polskich rodzicow godzi sie na takie rzeczy..ja zrobilam zadyme i zakomunikowalam ze dziecka tam nie wysle po sprawdzenia reportu...znalezli najlepsza w okolicy w ciagu 3 dni!

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    No to i ja się witam :)
    Pospalam dziś do 6.30 kiedy to obudził mnie ból i klucie całego brzucha. Okazało się po wysikaniu ze miałam w sobie tyle płynu, że to on powodował bóle. Masakra!

Sylvia mając na uwadze powrót Amy możesz nie mieć do nadrabiania 10 stron, a jakieś 20 :D

Dobrze, że odkryłaś sikowego winowajcę :P
    Nie powiem kto najbardziej naciskał żebym założyła kontro! Fasia jakiś problem? :P zawsze można te 10 stron po prostu przewinąć :P

Kwiatek super, ze wszystko dobrze po wizycie u mnie na ktg czasem byly takie szumy jak sie ruszał, że serca nie bylo slychać :D
    I często uciekał i serducha nie dało rady złapać - mała złośliwa pinda

Sylwia wcale nie chciałam :P
    Liloe - no a jak inaczej będzie wygladało przemowienie Fasi na porodowce? :P dokładnie tak jak napisałam :P Fasia zapisz je sobie żebyś się nei pomyliła :P

Robotka - powiem Ci że wydawanie 150 zł chustę to czysta rozrzutność. Mówię tak nie dlatego, że ja swoją dostałam, ale dlatego że ta którą dostałam nie została kupiona w firmie ktora sie specjalizuje w chustach, ale koleżanka kupiłam odpowiednią ilość materiału w hurtowni i jej nawet nie obszywała i sprawdzila się super a zapłaciła poniżej 40 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 10:03

liloe, sylvia007, KasiaKwiatek, Fasia, iwonka1077, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    robotka wspolczuje zyganka z rana...najgorsze co moze byc...ja po takiej akcji z
    caly dzien mam juz z doopy...dzisiaj mam wolne do 15.00 :D :D musze cos na obiada wymyslic szybkiego a nie mam pomyslu.....i do pracy od 15.00 do 21.00 maci jakis pomysl na szybki obiad?
    hej!
    ja tez mam dzisiaj do 15 wolne ale...leże w łóżku i próbuje się kurować, więc obiadu nie robie mąż ma mi rosołek ugotować:)
    szukam jakiejs narzutki do sukienki na wesele, powiedzice mi czy moze być?
    chciałam kolor nude jak radziła Fasia ale nie moge znalezc..
    sukienka: różówa
    http://www.sklep.torelle.pl/zurina-kr-rekaw-p1605.html

narzutka:
    http://www.mohito.com/pl/pl/collection/oldseason-1/marynarki/ku065-09x/shiny-thread-jacket

i buty mam bardzo podobne co modelka na zdjeciu mysle czy szukac innych czy te brac w ogole nie mam ochoty i sily gonic po sklepach tym bardziej ze wybór ograniczony bo nie będe kupować jakichs fajnych szpilek bo ide na ten slub 2 dni przed rozpoczęciem 9miesiąca ciąży:)

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 15:38

Robotka1, misia83 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaB ja nie pomoge, jestem noga w modowych sprawach :D
    sprawdzilam ze mam zamrozone pyzy i pierogi ruskie..w doopie nie gotuje :D

iwonka1077 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka chuste kupujesz ,jak kupisz to poka :) Tu dziewczyny kupują w Szkocji takie elastyczne fajne az zapytam .

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wspolczuje z ta reka, idz do neurologa koniecznie.

liloe lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Paniusie z rana:D

Ja pozazdrościłam tym do których wróciły mdłości i zaliczyłam poranne rzyganko ..blee..
    nawet po bułce z nutella mi nie dobrze a to już niepokojące:p

Amy witaj wreszcie wróciłaś:D

Amy_ lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesylka z pl mojego wozka 300zl nie duzo :) jej 3 kartony przyjdą . Ale bryka będzie :)

weronika86, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Witajcie Paniusie z rana:D

Ja pozazdrościłam tym do których wróciły mdłości i zaliczyłam poranne rzyganko ..blee..
    nawet po bułce z nutella mi nie dobrze a to już niepokojące:p

Amy witaj wreszcie wróciłaś:D
    ja jeszcze nic nie wcisnelam d pobudki jakos nie moge :/

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe moze owin ręke czyms !wspolczuje ci jej .

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera lepiej chyba nic nie jeść niż potem tulić porcelane poł godz, aż mi dupsko ścierpło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 10:13

weronika86 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie że jesteście rano po pobudce bardziej zmęczone i obolałe niż po całym dniu?
    Ja śpię w miarę dobrze 1-2 pobudki na siku i odrazu zasypiam, ale rano czuję się jak połamana.. bolą biodra brzuch wszystko ciągnie masakra, mam też obawy czy w nocy kiedy o tym nie wiem nie przekręcam się na brzuch, czy to możliwe??

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Misia ja mam tyle wzrostu ile Ty:)
    a w linku podałam właśnie chustę z Almelle:)
    to Ty masz już swoją w domku? próbowałaś wiązać?? no i cena względna:)
    Nie widziałam linku, pisałam jeszcze z łóżka z tel :p. Zaraz zobaczę.
    Ja jej używałam podczas nauki i jest bardzo fajna. Swoją już mam:)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto nasze jeździdełko :)

Wersja głęboka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83d9a759657e.jpg

Wersja spacerowa:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec5841716f12.jpg

I coś co mnie kupiło to ten daszek, który na zdjęciu nie jest nawet do końca rozciągnięty, jak się połozy ją na płasko to można odpiąć zamek na budce i ją przedłużyć że będzie budka aż do nóżek siegać
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01bba3a34274.jpg

Fotelik do samochodu Maxi Cosi
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bb89dc2cfe1.jpg

A na koniec mój pies pedał i jego ukochane różowe kombinerki :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e653a456784.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 10:15

Krysti, Eweliśka, KASIAB, Amy_, Angela89, sylvia007, Bambi85, misia83, Lali, liloe, KasiaKwiatek, Fasia, Ewelcia, MartaAlvi, Ida, Gosha, weronika86, mantissa, CzaryMary, Agusiek89 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 2327 2328 2329 2330 2331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ