X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tej wizycie nic nie kupiłam bo mnie moja mama powstrzymała..

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka mi się miesiaczka zaczela 5 lipca i skaczyla 9 .takze ja juz zwariowalam :) albo moze owulacje mialam jakos inaczej juz nie wiem .

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti zapomniałam że u Ciebie inaczej się ciążę się liczy:) no nic:) i tak pewnie mało która w terminie urodzi:P

hej LALI:) mój mąż jeździ co jakiś czas na szkolenia do GRUPY koło Grudziądza:) teraz mieli zawody strażackie:) podobno ta Grupa do taka pustelnia:) z dala od cywilizacji:)

dziś wrócił i wkurza się przy montowaniu satelity naziemnej:D dobrze że mnie w domu nie ma:D

MILITTA no właśnie ja mam w poważaniu te wielkie przesądy, nie słyszałam jeszcze żeby jakieś dziecko umarło tylko dlatego że mama kupiła jakieś rzeczy dla niego wcześniej, myślę że to czasy naszych mam i babć, my jesteśmy już innym pokoleniem.
    z ubraniami się wstrzymam ale z innymi potrzebnymi rzeczami już nie:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LALI to masz szczęście że coś na te mdłości Ci jednak pomaga:)
    tu niejedna dziewczyna męczyła się lub męczy nadal;/ moje na szczęście już minęły i nie chcę ich widzieć bo to najgorszy czas chyba jak dotąd;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na razie się powstrzymuję, czekam do momentu poznania płci, to co dostanę będę zbierać i cieszyć oczy, ale co do zakupów ubrankowych to pewnie jeszcze ze 2 miesiące ;) resztę zamierzam zbierać systematycznie, podczas normalnych zakupów, ja również nie przejmuję się przesądami...dajcie spokój, trochę radości przy tych mdłościach i innych cudownościach nam się należy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:16

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka napewno i tak moze byc :)

• Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wooo Krysti jakie zdjęcie:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff dobrnełam do końca... a czytałam do 9:30 później 3h straciłam w urzędzie grrr a jak wróciłam padłam z synkiem na popołudniowej drzemce :|
    Fajne tematy się zaczynają, ale o tym jedzeniu to oszaleć można takie smaki jej ;)

Ja wiele rzeczy mam po synku, ale na pewno coś kupię jak dowiem się kto mieszka w brzuszku :) Uwielbiam te wszystkie dziecięce ubranka, akcesoria itp.. jak jestem na zakupach dla synka np w Smyku i zawsze pooglądam też te malizny i jakoś nie mogę uwierzyć że dzieci i że mój syn kiedyś był taki maleńki ;)

Krysti mi miesiączka też zaczęła się 5.07 :) ale ja miałam owulację chyba 15.07 :) z OM wychodzi 12.04, a z 1. USG 7.07 więc wzięłam sobie poprawkę i mam 9.04 ;) ale zobaczymy jaki wyjdzie za tydzień na genetycznym :)
    A wracając to tego genetyczne ja traktuję to jak kolejne USG, że popatrzę sobie na maluszka :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne kupować gdzies w polowie moze co nie co ,macie racje lepiej powolutku skladać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:20

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTINKA miło że dobrnęłaś do końca hihi i coś mi się zdaje że im później tym będzie nam ciężej nadrobić zaległości:D

a mi właśnie przyszła moja poducha do spania:D jeju będę ją dziś testować!!! :D jupiiii:D

Krysti, Justinka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze ja kupowalam w poprzedniej ciazy jak sie plec dowiedzialam i naprawde mialam mnostwo czasu wszystko pokupowac jak zaczniecie za wczesnie to mozecie za duzo rzeczy pokupowac calkiem niepotrzebnych....
    a jak sie zapatrujecie na kupowanie odziezy uzywanej dla maluchuszków????

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    JUSTINKA miło że dobrnęłaś do końca hihi i coś mi się zdaje że im później tym będzie nam ciężej nadrobić zaległości:D

a mi właśnie przyszła moja poducha do spania:D jeju będę ją dziś testować!!! :D jupiiii:D
    Ooo no nie źle :) testuj testuj napisz jak ci się spało z nią bo tez chce zamówić:))ja juz koldre podkladam ;)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z miesiaczka to roznie ja mialam 1 lipca a termin z usg na 12 kwietnia mialam chyba pozniej owulacje:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONKA ja będę stałym bywalcem ciucholandów:D młodą ubierałam i tu też zamierzam:D
    eee jak się zamierza pieluchy czy proszki kupować czy inne akcesoria to chyba nie mam możliwości przesadzić:D

liloe lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ooo no nie źle :) testuj testuj napisz jak ci się spało z nią bo tez chce zamówić:))ja juz koldre podkladam ;)
    ja to samo, między nogami jasiek, pod brzuchem kawałek jaśka, więc myślę że ta poduszka do dobra inwestycja:) zdam relację na pewno:) no i muszę się poważnie zastanowić bo może do karmienia też się przyda:)

IWONKA no to miałyśmy miesiączkę tak samo i wg suwaka idziemy tak samo:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. kupiłam używaną w idealnym stanie z motherhood za 79zł z przesyłką:) kurcze no zadowolona jestem na pierwszy rzut oka:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Powiem wam ze ja kupowalam w poprzedniej ciazy jak sie plec dowiedzialam i naprawde mialam mnostwo czasu wszystko pokupowac jak zaczniecie za wczesnie to mozecie za duzo rzeczy pokupowac calkiem niepotrzebnych....
    a jak sie zapatrujecie na kupowanie odziezy uzywanej dla maluchuszków????
    Ja na poczatek kupie po pare rzeczy i starczy dzidzia rośnie szybko mala jak kupie po pare szt to wystarczy bo o tak trza bedzie co jakis czas juz kupywac wieksze takze nie ma szału u mnie wazne by byl wuzio porzadny łuzeczko z bardzo wygodnym materacem dla dziecka pieluchy kocyk rozek podstawowe rzeczy do higieny dla dzidzi wanienka ze to pierwsze dziecko to kupuje nowe wszystko .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 16:41

• NY Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Kurcze bede dzisiaj miala panienski!

Myslalam, ze mnie to ominie. Siostrze w Polsce powiedzialam, ze nie ma sensu bo sie nawet niczego nei napije wiec odpuszczamy. Kiedys sobie odbijemy ;P
    A tu sie okazuje dzisiaj, ze mnie kolezanki (dziewczyny kolegow mojego meza) dzisiaj chca gdzies zabrac. Nie wiem co planuja. No nic, najwyzej bede pila bezalkoholowe. Caipirinha jest pyszna bezalkoholowa :). I chyb abede im musiala dzisiaj powiedziec.
    Ja miałam panienski 2 tayg temu ;) strasznie mi się nie chciało, bałam się, że o 20 będę chciała iść spać ale było super! wszystkie dziewczyny mają już min. 1 dziecko więc cały czas temat krażył koło jednego ;) A spać poszłam o 4! :))Tylko dostałam kolki jelitowej bo dużo namieszałam i zjadłam ostro doprawioną sałatkę ;) ale przeżyłam ;))
    Ja należę do niepijących więc nie miałam kłopotu ;))

Miłej zabawy :))

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduche mam z poprzedniej ciązy ale na razie jeszcze dobrze mi sie spi
    robotka no suwaczek mam na razie z ostaniej miesiaczki w poniedzialek jak znow wyjdzie ze ciaza mlodsza to zmienie bo normalnie tydzien mniej u mnie:)
    no jak proszki bedziesz kupowac to na pewno nie przesadzisz:)
    w sumie kto ma juz jedno dziecko to latwiej wiadomo juz co kupowac itd.
    ja swoja corcie tez na ciucholandach ubieram tam lepsze rzeczy niz niektore w sklepach teraz tylko wiecej kupuje bo juz taki wiek ze sie niszcza rzeczy i ciezko cos malo zniszczonego trafic...

Krysti lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi moja mówi kup po 10szt wszystkiego nawet za duzo mówi :))haha

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ