Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Milaaa Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Hehehe... U mnie identycznie... z tym, że nie mam nic poza kilkoma rzeczami do ubrania dla małego. Imieniem się nie przejmuj, do porodu jakieś wybierzesz.
    Moj starszy syn też jest Alan a ten w brzuszku Natan :)

ładnie Natan, zaproponuje mężowi:) a jak zdrobnić to imię? Natanek, Natuś jakoś jeszcze?

Anka1501 lubi tę wiadomość

Jestem szczesliwa....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - tylko tych ziarenek nie zeżryj bo dzieciak się roztańczy :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa wrote:
    ładnie Natan, zaproponuje mężowi:) a jak zdrobnić to imię? Natanek, Natuś jakoś jeszcze?

Oj różnie... Nat, Nati, Natuś... I pasuje do Alana :)

Poza tym imię biblijne i znaczenie "dar-dar Boży"

Milaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pamiętacie moje filcowe słonie i chmurki? Miała być karuzela, ale stwierdziłam że to takie blade, że młody i tak nic nie zobaczy a i pomysłu na konstrukcję też nie miałam. W związku z tym całe towarzystwo słoniowo - chmurkowe wylądowało na komodzie ( przyklejone taśmą dwustronnie klejącą ) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:17

iwonka1077, Anka1501, nick nieaktualny, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł brzuchatki, strasznie długo mnie nie było, co nieco podczytywałam ;) Jak były jakieś spiny to jakoś nie miałam weny na pisanie, a jak już się uspokoiło to się nie mogłam zebrać. No ale już grzecznie postaram sie pisać ;)
    Brzuszki macie piękne! nie mogę się napatrzeć, a po niektórych to w ogóle nie widać, bardziej jak jakieś wzdęcia ;)

U nas jakoś po mału leci, bardzo proszę o uaktualnienie listy i wpisaniu imienia EMIL :) w końcu doszliśmy do porozumienia z mężem
    poza tym wylazł mi paskudny żylak, gin mnie nastraszyła zakrzepicą i przez 2 tyg miałam takiego doła, że masakra. Grzecznie noszę pończochy uciskowe, których założenie wiąże się z codzienną gimnastyką. poza tym jakieś tabsy i kremy, no ale przynajmniej są efekty.

Zus w końcu wypłacił mi chorobowe, ale czekali do ostatniego dnia...jak kasa tylko przyszła od razu wpadłam w szał zakupowy ;)

Za tydzień wizyta i mam nadzieję, że młody już główką w dół.

nick nieaktualny, Ewelcia, Eweliśka, Gosha, nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Anka - tylko tych ziarenek nie zeżryj bo dzieciak się roztańczy :)

Ziarenka to będę "wciągać" nosem :P

nick nieaktualny, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan śliczne imię:)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a pamiętacie moje moje filcowe słonie i chmurki? Miała być karuzela, ale stwierdziłam że to takie blade, że młody i tak nic nie zobaczy a i pomysłu na konstrukcję też nie miałam. W związku z tym całe towarzystwo słoniowo - chmurkowe wylądowało na komodzie ( przyklejone taśmą dwustronnie klejącą ) :P

Zrób fotke :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a pamiętacie moje moje filcowe słonie i chmurki? Miała być karuzela, ale stwierdziłam że to takie blade, że młody i tak nic nie zobaczy a i pomysłu na konstrukcję też nie miałam. W związku z tym całe towarzystwo słoniowo - chmurkowe wylądowało na komodzie ( przyklejone taśmą dwustronnie klejącą ) :P
    Pokaż jak to wygląda? :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa wrote:
    Maxymilian -Max super imię tez .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem ciekawa tych waszych cudeniek z filcu. Też zamówiłam i będę robić imię nad łóżeczko + słoniki ogólnie raczej artystyczną duszą nie jestem więc trochę obawiam się efektu końcowego :P dobrze, że z początku te dzieci mało co widzą hehe :P

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:14

nick nieaktualny, Eweliśka, Ewelcia, nick nieaktualny, Fasia, sylvia007, nick nieaktualny, Amy_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Właśnie jestem ciekawa tych waszych cudeniek z filcu. Też zamówiłam i będę robić imię nad łóżeczko + słoniki ogólnie raczej artystyczną duszą nie jestem więc trochę obawiam się efektu końcowego :P dobrze, że z początku te dzieci mało co widzą hehe :P

Wiesz co, przyszła chrzestna małego miała mi robić takie rzeczy bo ona z zawodu jest artystka ;) ale stwierdziłam, że sama zrobię bo będę miała satysfakcję, że zrobiłam coś własnoręcznie dla mojego dziecka nawet jakby miało odbiegać od ideału

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Milaaa Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Maxymilian -Max super imię tez .

Krysti - Maksymilian to mój numer jeden - tj. mój i mojego synka, ale męża nie możemy przekonać no i jak innym mówię to każdy " Maks? jak pies " :( Leo też mi się podoba:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Jestem szczesliwa....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj baby, baby no zwlokę się dla Was po ten aparat :)

mimka - trzymam kciuki z całej siły. Wracaj do nas, babe :)

mimka84, Ewelcia, Anka1501, nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masymilian też ładne ale mojemu się nie podoba. Był też pomysł Oliwiera ale ja nie jestem przekonana..

• Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ewelcia - brzusio masz cudaśny. Jesteś silna babka! Ja nie mam już siły dźwigać jednego łobuza a Ty dźwigasz 2 !! Szacun :)/QUOTE]

Oj ciężko powiem Ci :/ Czasem siedzę i ryczę że juz nie chcę :/ Kręgosłup nie boli może tylko przez pierwsze 2-3h po pobudce a później to nie wiem co robić żeby sobie ulżyć... skóra po dokach brzucha aż boli :/ Cały brzuch mam czerwony z dużą ilością żył widocznych, normalnie taka papierowa.... ahhh

Milaaa jaki płyn? Do prania czy płukania? Już wcześniej pisałyśmy o tym że jeśli chodzi o płyn do płukania to warto sobie odpuścić bo często właśnie one uczulają maluchy. Wystarczy sam proszek lub płatki :)

Mi też zus wypłacił w końcu dzisiaj kase za grudzień więc zaraz kolejny szał zakupowy :)

Obecnie poszukuję torby do wózka (takiej żeby mój M nie mówił że damska i że On się nie zgadza). Musi być duża i praktyczna bo wiadomo wszystko podwójnie trzeba tam pakować :P Ktoś coś?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wiesz co, przyszła chrzestna małego miała mi robić takie rzeczy bo ona z zawodu jest artystka ;) ale stwierdziłam, że sama zrobię bo będę miała satysfakcję, że zrobiłam coś własnoręcznie dla mojego dziecka nawet jakby miało odbiegać od ideału

Dokładnie, najwyżej nie wyjdzie a jaka satysfakcja ;)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie Mary teraz to z tą kawą przegięłaś po całej linii aż się pośliniłam
    też chcę :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu chwila w wannie i już 3 strony...
    Ewelcia cudny brzuszek, widać, że dwuosobowy :-D
    Milaa witaj! Dołączysz na stałe?

Ewelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ