X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Milaaa Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Hehehe... U mnie identycznie... z tym, że nie mam nic poza kilkoma rzeczami do ubrania dla małego. Imieniem się nie przejmuj, do porodu jakieś wybierzesz.
    Moj starszy syn też jest Alan a ten w brzuszku Natan :)

ładnie Natan, zaproponuje mężowi:) a jak zdrobnić to imię? Natanek, Natuś jakoś jeszcze?

Anka1501 lubi tę wiadomość

Jestem szczesliwa....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - tylko tych ziarenek nie zeżryj bo dzieciak się roztańczy :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa wrote:
    ładnie Natan, zaproponuje mężowi:) a jak zdrobnić to imię? Natanek, Natuś jakoś jeszcze?

Oj różnie... Nat, Nati, Natuś... I pasuje do Alana :)

Poza tym imię biblijne i znaczenie "dar-dar Boży"

Milaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pamiętacie moje filcowe słonie i chmurki? Miała być karuzela, ale stwierdziłam że to takie blade, że młody i tak nic nie zobaczy a i pomysłu na konstrukcję też nie miałam. W związku z tym całe towarzystwo słoniowo - chmurkowe wylądowało na komodzie ( przyklejone taśmą dwustronnie klejącą ) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:17

iwonka1077, Anka1501, KasiaKwiatek, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł brzuchatki, strasznie długo mnie nie było, co nieco podczytywałam ;) Jak były jakieś spiny to jakoś nie miałam weny na pisanie, a jak już się uspokoiło to się nie mogłam zebrać. No ale już grzecznie postaram sie pisać ;)
    Brzuszki macie piękne! nie mogę się napatrzeć, a po niektórych to w ogóle nie widać, bardziej jak jakieś wzdęcia ;)

U nas jakoś po mału leci, bardzo proszę o uaktualnienie listy i wpisaniu imienia EMIL :) w końcu doszliśmy do porozumienia z mężem
    poza tym wylazł mi paskudny żylak, gin mnie nastraszyła zakrzepicą i przez 2 tyg miałam takiego doła, że masakra. Grzecznie noszę pończochy uciskowe, których założenie wiąże się z codzienną gimnastyką. poza tym jakieś tabsy i kremy, no ale przynajmniej są efekty.

Zus w końcu wypłacił mi chorobowe, ale czekali do ostatniego dnia...jak kasa tylko przyszła od razu wpadłam w szał zakupowy ;)

Za tydzień wizyta i mam nadzieję, że młody już główką w dół.

CzaryMary, Ewelcia, Eweliśka, Gosha, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Anka - tylko tych ziarenek nie zeżryj bo dzieciak się roztańczy :)

Ziarenka to będę "wciągać" nosem :P

CzaryMary, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan śliczne imię:)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a pamiętacie moje moje filcowe słonie i chmurki? Miała być karuzela, ale stwierdziłam że to takie blade, że młody i tak nic nie zobaczy a i pomysłu na konstrukcję też nie miałam. W związku z tym całe towarzystwo słoniowo - chmurkowe wylądowało na komodzie ( przyklejone taśmą dwustronnie klejącą ) :P

Zrób fotke :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    a pamiętacie moje moje filcowe słonie i chmurki? Miała być karuzela, ale stwierdziłam że to takie blade, że młody i tak nic nie zobaczy a i pomysłu na konstrukcję też nie miałam. W związku z tym całe towarzystwo słoniowo - chmurkowe wylądowało na komodzie ( przyklejone taśmą dwustronnie klejącą ) :P
    Pokaż jak to wygląda? :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaaa wrote:
    Maxymilian -Max super imię tez .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem ciekawa tych waszych cudeniek z filcu. Też zamówiłam i będę robić imię nad łóżeczko + słoniki ogólnie raczej artystyczną duszą nie jestem więc trochę obawiam się efektu końcowego :P dobrze, że z początku te dzieci mało co widzą hehe :P

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:14

CzaryMary, Eweliśka, Ewelcia, KasiaKwiatek, Fasia, sylvia007, Angela89, Amy_, Krysti lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha wrote:
    Właśnie jestem ciekawa tych waszych cudeniek z filcu. Też zamówiłam i będę robić imię nad łóżeczko + słoniki ogólnie raczej artystyczną duszą nie jestem więc trochę obawiam się efektu końcowego :P dobrze, że z początku te dzieci mało co widzą hehe :P

Wiesz co, przyszła chrzestna małego miała mi robić takie rzeczy bo ona z zawodu jest artystka ;) ale stwierdziłam, że sama zrobię bo będę miała satysfakcję, że zrobiłam coś własnoręcznie dla mojego dziecka nawet jakby miało odbiegać od ideału

CzaryMary, Agucha lubią tę wiadomość

• Milaaa Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Maxymilian -Max super imię tez .

Krysti - Maksymilian to mój numer jeden - tj. mój i mojego synka, ale męża nie możemy przekonać no i jak innym mówię to każdy " Maks? jak pies " :( Leo też mi się podoba:)

Krysti lubi tę wiadomość

Jestem szczesliwa....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj baby, baby no zwlokę się dla Was po ten aparat :)

mimka - trzymam kciuki z całej siły. Wracaj do nas, babe :)

mimka84, Ewelcia, Anka1501, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masymilian też ładne ale mojemu się nie podoba. Był też pomysł Oliwiera ale ja nie jestem przekonana..

• Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Ewelcia - brzusio masz cudaśny. Jesteś silna babka! Ja nie mam już siły dźwigać jednego łobuza a Ty dźwigasz 2 !! Szacun :)/QUOTE]

Oj ciężko powiem Ci :/ Czasem siedzę i ryczę że juz nie chcę :/ Kręgosłup nie boli może tylko przez pierwsze 2-3h po pobudce a później to nie wiem co robić żeby sobie ulżyć... skóra po dokach brzucha aż boli :/ Cały brzuch mam czerwony z dużą ilością żył widocznych, normalnie taka papierowa.... ahhh

Milaaa jaki płyn? Do prania czy płukania? Już wcześniej pisałyśmy o tym że jeśli chodzi o płyn do płukania to warto sobie odpuścić bo często właśnie one uczulają maluchy. Wystarczy sam proszek lub płatki :)

Mi też zus wypłacił w końcu dzisiaj kase za grudzień więc zaraz kolejny szał zakupowy :)

Obecnie poszukuję torby do wózka (takiej żeby mój M nie mówił że damska i że On się nie zgadza). Musi być duża i praktyczna bo wiadomo wszystko podwójnie trzeba tam pakować :P Ktoś coś?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wiesz co, przyszła chrzestna małego miała mi robić takie rzeczy bo ona z zawodu jest artystka ;) ale stwierdziłam, że sama zrobię bo będę miała satysfakcję, że zrobiłam coś własnoręcznie dla mojego dziecka nawet jakby miało odbiegać od ideału

Dokładnie, najwyżej nie wyjdzie a jaka satysfakcja ;)

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie Mary teraz to z tą kawą przegięłaś po całej linii aż się pośliniłam
    też chcę :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesssu chwila w wannie i już 3 strony...
    Ewelcia cudny brzuszek, widać, że dwuosobowy :-D
    Milaa witaj! Dołączysz na stałe?

Ewelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ