Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lwica hehe wiesz poczytalam marcowki co sie rozpakowaly w 33 tyg i sie udziela zaraz
wiem ze to z problemami szyjkowymi obie były ale jakoś mysli zaraz nachodza ze w sumie nie wiadomo kiedy nas to czeka.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 11:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:U dziewczyn, które nie mają żadnych problemów ryzyko wcześniejszego porodu jest znacznie mniejsze niż u tych, które te problemy mają albo od początku albo, które pojawiły się w trakcie ciąży. Tak to już jest. Dlatego dziewczyny z ciążami wysokiego ryzyka mają prawo gdzieś w środku obawiać się, że mogą szybciej urodzić.. I to nie jest kwestia złego nastawienia tylko realnego lęku, który czasem pojawia się w głowie.
Takie moje zdanie
ale to czasem mnie tak najdzienie stresuje sie tym czy cos, tylko w wir zakupów po takich myslach sie rzucam ;P
własnie dzis mialam isc tez ale aktualnie pada śnieg a auto w naprawie wiec na piechotę w śnieg mi sie nie chce.... -
Ja mam skrócona szyjke o połowę, za sobą mam traumatyczne poronienie w 16tyg. Co parę dni mam bóle jak na miesiączkę i dość silne skurcze przy tym. W grudniu przed samymi świętami gin chciała mnie położyć na patologie ciąży ale nie poszłam, bo nie miałam opieki dla starszego syna. Mimo wszystko nie uważam, żeby groził mi przedwczesny poród.
ale ja to ja. Każdy musi siebie obserwować i jeśli ma obawy to je sprawdzać
Krysti lubi tę wiadomość
-
mnie sie znów stawia macica co chwile. w środe musze powiedzieć o tym ginowi.
Ćmienie miesiączkowe jak jest bezbolesne na tym etapie może się pojawiać bo to są skurcze przepowiadające. Przynajmiej tak mi mówiono jak miałam z młodym tak. Teraz też mnie ćmi ale jakoś nie jest to bolesne więc mnie to nie rusza.
Zaczynam się jedynie obawiać , żeby moja ciąża nie zrobiła się leżąca bo jak wstane to mam skurcze ( bezbolesne) a już jest ciąża wysokiego ryzyka
Wercia ja mam 30 tydzień niby zaczęty ale to według OM a według usg zaczne w przyszłą niedziele. Ale dziękuje :)O -
nick nieaktualny
-
iwonka1077 wrote:lwica hehe wiesz poczytalam marcowki co sie rozpakowaly w 33 tyg i sie udziela zaraz
wiem ze to z problemami szyjkowymi obie były ale jakoś mysli zaraz nachodza ze w sumie nie wiadomo kiedy nas to czeka.....
Dzięki! Ja mam problemy szyjkowe! Wypluj ten 33 tydzień !! -
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:ANKA no to gratuluję spokoju ducha
ile ma Twoja szyjka? Bo nie wiem co to znaczy skrócona o połowę, bo każda z nas ma inną długość
a moja ginka nie mowi ile ma szyjka długości tylko mowi ze jest dobrze to w sumie nie wiem mierzy mi teraz co wizyte na usg to przypuszczam ze na wczesniejszej byla skrócona tylko mi nie powiedziala.... ach tak to na nfz chodzic w sumie na razie nic błędnego mi nie powiedziała wiec jakos jeszcze pochodzę do niej do konca tej ciąży.... -
nick nieaktualny