Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnka1501 ja to sie pieszcze ze soba, moze za bardzo. Tylko, ze u mnie to wiadomo- jestem sama z mezem, dziecka nie mam- przy dziecku pewnie by juz nie wchodzilo w gre takie lezenie jak teraz. Nigdy w zyciu tak malo w domu nie robilam, wiekszosc obowiazkow maz przejal, ale z drugiej strony... ostatnia szansa na leniuchowanie, za 2 miesiace juz nie poleniuchuje
Fasia, Gosha lubią tę wiadomość
-
Anka każdy robi w zgodzie z własnym sumieniem. Ja to wszystko co piszesz, że robisz odkąd jestem w ciąży odpuściłam. No ale jak już to pisałyśmy dziś kilka razy - kazda z Nas jest inna i postępuje w inny sposób. Dla mnie takie czynności są nie do pomyślenia, bo wiem co by się stało później. Fajnie, ze jesteś taka sprawna i oby tak było aż do terminu.
Liloe masakra! Tylko to mi przychodzi na myślleżała w szpitalu od tego 33 tc?
-
Angela mi powiedzieli w dniu wyjścia ze szpitala tj w 21tc że mogę spodziewać się wszystkiego i, że mogę urodzić w każdej chwili, a mimo to jestem dobrej mysli i trzymam sie tego, że rodzę w kwietniu
czasem każda z nas ma gorszy dzień. Damy rade! Nikt tu nie rodzi przed 38tc ! A na pewno nie przed 36tc
Angela89, iwonka1077, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Liloe - Uff że nie masz zakrzepicy. Cieszę się bardzo
Fasia głowa do góry, same ostatnio mnie pocieszałyście, mi lekarka powiedziała że od 30-34 tyg mogę spodziewać się wszystkiego i muszę być gotowa. A ja dalej jestem w proszku, wole piec, sprzątać niż ogarnąć rzeczy dla małej twierdzę że mam jeszcze czas i dopiero urodzę 38 tyg. A wiem że powinnam to ogarnąć.
Krysti ja zastanawiam się czy dziecku potrzebne są aż takie bajery - miekkie miejsce do leżenia może okazać się siedliskiem bakterii bo nie wysuszysz tego idealnie. My dostaliśmy plastikową podstawkę do wanny na której planuje kłaść jak już tetrę o ile w ogóle będę ustawiała do wanny tą podstawkę. -
adk_1989 wrote:Lwica, a możesz coś więcej powiedzieć o tym hypnoporodzie? Bardzo to interesujące, może jakis namiar na te płyty?
No własnie ! Jest coś takiego na youtube ?? Albo może nazwa płyty coby sobie kupićmuszę poczytać co to jest, ciekawe
-
liloe wrote:Trochę leżała w szpitalu, trochę w domu. Od 35tc już chodziła a poród i tak się nie zaczął sam
miała bardzo dobrego lekarza, w 10 min w razie czego mogła dotrzeć do szpitala. Też się bała, a jak przyszło co do czego to Mała nie chciała wychodzić ;)a pchała się od połowy ciąży
Fajnie czytać takie rzeczy, bo dają nadzieję, że jednak się da dotrzeć do terminu!)) u mnie też tak będzie, a co
Anka ma taką szyjkę od 24tc więc już dość długo..iwonka1077, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Jeśli się dobrze czuje to nie widzę powodu, żeby czegoś nie robić. Wiadomo są dni kiedy przez rwe kulszowa nie mogę chodzić ale to jest inna kwestia. Puki mój organizm nie daje mi sygnałów ze cos jest nie tak (cmienie i skurcze do nich nie należą) robie to co trzeba
Fasia, iwonka1077, Krysti lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Liloe - Uff że nie masz zakrzepicy. Cieszę się bardzo
Fasia głowa do góry, same ostatnio mnie pocieszałyście, mi lekarka powiedziała że od 30-34 tyg mogę spodziewać się wszystkiego i muszę być gotowa. A ja dalej jestem w proszku, wole piec, sprzątać niż ogarnąć rzeczy dla małej twierdzę że mam jeszcze czas i dopiero urodzę 38 tyg. A wiem że powinnam to ogarnąć.
Krysti ja zastanawiam się czy dziecku potrzebne są aż takie bajery - miekkie miejsce do leżenia może okazać się siedliskiem bakterii bo nie wysuszysz tego idealnie. My dostaliśmy plastikową podstawkę do wanny na której planuje kłaść jak już tetrę o ile w ogóle będę ustawiała do wanny tą podstawkę.Fasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:ja mialam taka podstawke plastikowa użylam jej raz dla nie była wygodna wolalam jak mąż na pocztaku trzymal ja myłam mała i już pozniej sama już sobie radziłam :)na dno tylko tetra i juz....
Ja ją dostałam więc jak się nie sprawdzi to będzie leżećiwonka1077 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:Lwica, a możesz coś więcej powiedzieć o tym hypnoporodzie? Bardzo to interesujące, może jakis namiar na te płyty?
Dziewczyny super. Polecam jest to zestaw płyt Maggie Howell ktore przygotowują do hypno-porodu.
1pokonanie nudności
2 przygotowanie do porodu
3 muzyka relaksacyjna
4 post natal hypno-Therapy
Ja kupiłam sobie narazie płytę nr 2i w sumie nie musisz miec innych caly zestaw to wypas
Pooglądajcie sobie na YouTube babki ktore urodziły -hypno birth -bez krzyku, bez stresu, bez paniki bez rzeźni ogólnie
Wczoraj słuchałam pierwszy raz, pani z bardzo przyjemnym głosem ja oddychać i rozluźniać poszczególne części ciała, w tle rożne muzyczki i pani np. Każe wyobrażać sobie ze jesteśmy na płazy ...koncówki nie dotrwałam bo zasnęłam ale jest bardziej o porodzie i ozluznianiu szyjki ... Trzeba jej słuchać min 3razy w tygodniu
To tak w skrócie
Fasia, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość