Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gosha ten ból faktycznie rano jest jakby trochę lżejszy ale później robi się nie do zniesienia. Piecze, szczypie, nie wiem jak to określić. Uczucie jakbym się w tym miejscu poparzyła
jak mi ginka głowicą tam przycinęła to myślałam, że umrę
powiedziała, że coś tam poszerzone trochę jest a na skierowaniu napisała "kolka wątrobowa".
-
Fasia, Ziółko trzymajcie się tam dzielnie!
Sylvia przytulam i trzymam kciuki za wzrost formy :*
A propos bycia na czczo do badań. Jak leczyłam się onkologicznie to morfologię robiłam średnio 3 razy w tygodniu i lekarz mówił, że do tego nie trzeba być na czczo bo i tak w tak szybkim tempie jedzenie nie wpłynie na wyniki. co innego jak się cukier bada np...Fasia lubi tę wiadomość
-
To z tego co Ziolko piszesz ja mam to samo..ja z bolu usiedziec nie moge, wlsnie piecze szczypie skora goraca nawet mi sie w tym miejscu robi ... dobrze ze jutro mam polozna to zapytam o to.. ale czytalam ze czasem po prostu tak w ciazy jest..
-
nick nieaktualny
-
ZIÓŁKO dziękuje!!! Jutro ode z tym na IP. Nie jestem z natury panikara, ale w pierwszej ciazy leżałam z zatruciem 3 tyg w szpitalu. 9 lat temu wszyscy byli z tym zacofani, powinni rozwożąc mi wtedy ciąże. Bol miałam identyczny! Ale chyba nigdy o tym nie powiedziałam lekarzowi bo myślałam ze to zebra. Ale teraz nie moge bagatelizować... I jest cos jeszcze, kobieca a wrecz matczyna intuicja która mi mowi ze mam to sprawdzic!
Wiec jutro rano idę oddać kanke, morfologia i lecę na IP, niech badają... Tymbardziej ze ciśnienie dzisiaj 143/91nie chce wariować, jestem spokojna, ale mam dziwne przeczucie ze to TEN moment, początek gestozy.
Fasia lubi tę wiadomość
-
FASIA szczerze? Ja mam przeczucie ze mi niedługo ciaze rozwiążą. Za duzo rzeczy sie zbiera... Boje sie ze moze cos sie stać małemu, znacie moja sytuacje ze starszakiem.
A jutro zaczynamy juz 33 tydzien"niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzać trzeba" to chyba cytat od Fredry
jestem gotowa na wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:47
-
Gosha wrote:ZIÓŁKO dziękuje!!! Jutro ode z tym na IP. Nie jestem z natury panikara, ale w pierwszej ciazy leżałam z zatruciem 3 tyg w szpitalu. 9 lat temu wszyscy byli z tym zacofani, powinni rozwożąc mi wtedy ciąże. Bol miałam identyczny! Ale chyba nigdy o tym nie powiedziałam lekarzowi bo myślałam ze to zebra. Ale teraz nie moge bagatelizować... I jest cos jeszcze, kobieca a wrecz matczyna intuicja która mi mowi ze mam to sprawdzic!
Wiec jutro rano idę oddać kanke, morfologia i lecę na IP, niech badają... Tymbardziej ze ciśnienie dzisiaj 143/91nie chce wariować, jestem spokojna, ale mam dziwne przeczucie ze to TEN moment, początek gestozy.
Pewnie, że lepiej sprawdzić. Tym bardziej, że ciśnienie masz podejrzanie wysokie. Też na początku pomyślałam, że to żebra ale jak pokazałam, gdzie mnie boli to jednak ginka stwierdziła, że raczej nie. Mówiła, że ma mnie obejrzeć chirurg, który podejmie decyzję o tym czy działać chirurgicznie czy nie! także trochę mnie tym przestraszyła, mam nadzieję, że na wyrost i żadnych zabiegów jednak nie będą mi robić... mówiła, żebym jeszcze chociaż z 5 tygodni potrzymała synka w brzuchu. Tyle, że właśnie to może spowodować przedwczesny poród -
nick nieaktualnyGosha sprawdz to koniecznie, wiadomo ze dobrze by bylo do tego 35 tyg wytrzymac, ale wspolczesna opieka nad wczesniakami pozwala juz naszym maluchom zdrowo sie rozwijac... moj lekarz dzwonil do meza, bo to jego znajomy i kazal mi kontrolowac tez sobie cisnienie- pomiary 3 razy dziennie robic, ja mam niskie, ale mowil ze jakby sie zdarzylo mi wysokie- w co watpie to od razu tel do niego... widze, ze sie przestraszyl na powaznie dzis, ale ja wierze ze to sie wiaze z lezeniem na plecach i uciskiem
-
nick nieaktualny
-
ziolko wrote:A jakie są jeszcze objawy prócz wysokiego ciśnienia? bo to akurat mam zazwyczaj niskie, czasem to nawet 90/50.
-ciśnienie powyżej 140/90
-pojawiające sie gwiazdki przed oczami
- nagły wzrost wagi
-puchnięcie kończyn, twarzy
-bol głowy
-białko w moczu ( najcześciej to stan przedrzucawkowy)
To sa te objawy na ktore mam byc uczulona, tak mi lekarz powiedział. Oczywiście wiem ze co ciaza to przypadek... Zatrucie jest tez powiązane z cukrzyca... Ja tez mam cukrzyce... Ale jak mi powiedziałaś o tym bólu to jakby ktoś mnie łomem w łeb walnął. Zaczelam szukam info i pasuje jak ulał, obym sie myliła...