X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek fajowa filcowa twórczość :)

Justinka brzuszek super, kuchnia w tle zresztą też :)

Krysti, Ida ciuszki bardzo fajne :)

Hwesta zazdroszczę ci tego KFC, ja po smażonym mam cukier koło 150 :/

Robotka super bryka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:15

Ida, Justinka, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu moje filcoki:D

d1c3b4c71b846b84med.jpg
    1cc07e6d2c5b76a1med.jpg

Kwiatek widziałam Twoje:D są urocze no i z duszą:D

Justinka super brzuszek, taki szpiczasty:D

MartaAlvi, lysinka, Ewelcia, Rudzia, Ida, CzaryMary, Justinka, misia83, Fasia, Krysti, mantissa, Amy_, weronika86, KasiaKwiatek, haneczka, mimka84, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:11

• Lwica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystkie kupujecie te bazy do fotelików?
    Ja odkupiłem wozek i fotelik i była juz baza
    Wydaje mi sie ze z baza stabilne bardziej

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    a jaki to fotelik? chyba 5 gwiazdek ma Privia ale z bazą
    Cybex aton 3

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka piękny wózek, a karuzelka własnej roboty to już nawet nie mówię! Skąd dorwałaś ten pałąk? Miałaś czy kupowałaś gdzieś?

My kupiliśmy używaną bazę na olx razem z fotelikiem za 350zł przy czym fotelik sprzedałam za 150zł :D Czasami jak się dobrze przyfiluje to można fajną okazję złapać.
    My kupiliśmy głównie ze względu na wygodę, bo mi z moją biedną nogą trochę trudno byłoby zapinać fotelik pasami.

Byłam na tym dodatkowym USG.
    Przepływy ok, stopień dojrzalości łożyska I/II.
    Dziś wyszło, że mała waży 1458g (we wtorek 1170) :D Generalnie jest takim średniaczkiem ponoć :) Ani mała ani duża. Resztą na tej siatce centylowej w środeczku się mieści. AFI 10,17

No tak, z Natka wszystko super, gorzej z moją szyjką :/
    Lekarz robiąc USG pytał czy napina mi się brzuch - mówię, że czasem się napina ale raczej rzadko. Zaproponował zrobienie USG TV no i szyjka ma 2,27 - niby nie jest źle, ale powiedział że jest raczej miękka i V-kształtna i to jest trochę problem.
    Powiedział, że on by raczej sugerował założenie pessara i żebym to skonsultowała ze swoim lekarzem... no tak, ja wiecznie pytam mojego lekarza o szyjkę, on mnie bada tylko 'ręcznie' i twierdzi że wszystko jest spoko.
    Nie wiem czy panikować czy po prostu więcej odpoczywać i zaciskać nogi :(

Ma któraś z Was problem z tym, że szyjka rozwiera sie od środka?

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer jestes? Nie chcę żebyś była poszkodowana - tym bardziej że dzielnie nadrabiasz wątek który w rezultacie po lekkiej nieobecności jest nie do nadrobienia :P Wstawię zdjęcia dosłownie na sekundę żebyś zerknęła :)

Jej ale macie cudaśne bryki :) a brzucholce jakie słodkie? :)

Fasia jak tam w domku samopoczucie. Zawsze mam wrażenie że jak się wychodzi ze szpitala do domu to człowiek czuje że żyje :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Angela89 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ta konstrukcja to pozostałość po mojej karuzeli starej:) więc zamiast wyrzucić to wykorzystałam:)
    A z szyjka nie pomoge bo się nie znam.ale jak mialas niedawno usg u swojego lekarza i było ok to ją bym się zbyt nie stresowala.
    Ewelcia ją też czekam na zdjęcia:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja mam i mam nakaz leżenia. Nie forsuj się, zrzuć sprzątanie, zakupy, pranie na męża i leż ile wlezie bo nie ma żartów. Wiem, że zdarzają się dziewczyny co i z rozwsrciem donoszą, ale pytanie czy warto ryzykować? No i jeszcze mam wprowadzony zakaz seksu :/ Podobno w badaniu ręcznym lekarz nie jest w stanie ocenić długości szyjki. Może tylko twardość, położenie i rozwarcie zewnętrzne. Przy długości tylko pomiar usg jest wiarygodny. Dolna granica normy to 3 cm na tym etapie ciąży.
    I jeszcze mam zaleconą nospę i aspargin na napinania brzucha, które mogą skracać szyjkę. Może zadzwoń do swojego gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:38

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jestem!
    przyznam że to cudo pochłonęło moje całe popołudnie:D ale co mi tam:D jest boski:D
    popatrzcie:D

nie wiem dlaczego zdjęcia z karty aparatu, bo rozmiar mam mały ale trudno, musi wystarczyć, reszta zdjęć to te z telefonu:)

gondolka
    52be019715682d9dmed.jpg

spacerówka z naciągniętym maksymalnie daszkiem
    d1df1659861a0421med.jpg
    wersja ze standardową długością daszka
    3fbcaf5a767e8298med.jpg

wersja z besafe izi go-jednak jest super, regulacja wysokości pasów mnie zaskoczyła bo nie wiedziałam że jest:)

0d5a2c9df2dc94e6med.jpg

Śliczny wózio jednak x landery super wygladają :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Lekarz robiąc USG pytał czy napina mi się brzuch - mówię, że czasem się napina ale raczej rzadko. Zaproponował zrobienie USG TV no i szyjka ma 2,27 - niby nie jest źle, ale powiedział że jest raczej miękka i V-kształtna i to jest trochę problem.
    Powiedział, że on by raczej sugerował założenie pessara i żebym to skonsultowała ze swoim lekarzem... no tak, ja wiecznie pytam mojego lekarza o szyjkę, on mnie bada tylko 'ręcznie' i twierdzi że wszystko jest spoko.

Ja miałam tego typu problem z szyjką w poprzedniej ciąży już jakoś w 26tyg... wtedy nawet nie wiedziałam o krążkach, szwach, gin też nic tych rzeczy nie proponowała.. miałam jak najwięcej leżeć, odpoczywać + leki magnez, luteina... też byłam 3 doby w szpitalu pod kroplówką... i mimo tego wszystkie urodziłam w terminie... więc moja propozycja leż ile możesz i jak najszybciej skonsultuj to ze swoim lekarzem... jeśli nie masz luteiny to koniecznie musisz ją wprowadzić, magnez też wskazany jest... spokojnie będzie dobrze :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Krysti lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znowu kto nie widział jego strata :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:06

Krysti, liloe, Lwica, Fasia, Robotka1, lysinka, misia83, Aguś86, Rudzia, shimmer_lip, mantissa, CzaryMary, Ida, 8485, MartaAlvi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    zgadzam się, to bardzo dobre i ładne wózki. Gdyby kolorystyka była bardziej "moja" i gondola 5 cm dłuższa bym się skusiła :)
    Ja swojego nawet nie dotykalam nawet nie widzialam i w ciemno kupilam :D swojego x landera xa robotka ma move :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:46

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:49

misia83, Gosha lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:

Moja szyjka się rozwierała od środka i to było głównym powodem dla którego założyli
    mi szew. Nawet nie długość szyjki, która wtedy miała 19mm ale właśnie to, że się rozwiera było błyskawiczną akcją. Nie wiem co to za lekarz, który palcami chce wyczuć długość szyjki - przecież to jest niemożliwe! Co on ma usg w palcach? :/
    Łykasz magnez ? Luteinę ? Obydwie rzeczy są MEGA ważne w takich sytuacjach!
    Dziewczyny pewnie zalecą Ci żebyś leżała i dużo odpoczywała. Ja z własnego doświadczenia mogę tylko tyle powiedzieć, że przy takiej szyjce musiałabym wstawać wyłącznie do wc. Nie robić dosłownie nic dodatkowego. Mi szew dał możliwość normalnego funkcjonowania, oczywiście głównie leżenie ale bez szwu nie mogłabym nawet na zakupy pójść. Skonsultuj to ze swoim lekarzem chociaż po jego metodach badania kobiety w ciąży nie bardzo bym mu ufała.. Ale to moje zdanie
    W pon badaniu wyszło, że moja szyjka ma 23mm i w szpitalu powiedzieli, że to dolna granica ale, że szew trzyma dobrze i szyjka jest zamknięta to nie ma zagrożenia ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:51

liloe lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EWELCIA super zdjęcia!! Śliczna i fotogeniczna babka z ciebie!!

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AaaaaaAaaaaaaaaaaaaa piekne zdjecia!!!!!

Dziekuje!!!!!!!!!

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do zestg[/IMG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:36

Angela89, Robotka1, shimmer_lip, CzaryMary, Fasia, mantissa, lysinka, Ida, Ewelcia, MartaAlvi, weronika86, misia83, liloe, iwonka1077, Gosha lubią tę wiadomość

‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ