Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaKwiatek fajowa filcowa twórczość
Justinka brzuszek super, kuchnia w tle zresztą też
Krysti, Ida ciuszki bardzo fajne
Hwesta zazdroszczę ci tego KFC, ja po smażonym mam cukier koło 150
Robotka super brykaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:15
Ida, Justinka, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Robotka piękny wózek, a karuzelka własnej roboty to już nawet nie mówię! Skąd dorwałaś ten pałąk? Miałaś czy kupowałaś gdzieś?
My kupiliśmy używaną bazę na olx razem z fotelikiem za 350zł przy czym fotelik sprzedałam za 150złCzasami jak się dobrze przyfiluje to można fajną okazję złapać.
My kupiliśmy głównie ze względu na wygodę, bo mi z moją biedną nogą trochę trudno byłoby zapinać fotelik pasami.
Byłam na tym dodatkowym USG.
Przepływy ok, stopień dojrzalości łożyska I/II.
Dziś wyszło, że mała waży 1458g (we wtorek 1170)Generalnie jest takim średniaczkiem ponoć
Ani mała ani duża. Resztą na tej siatce centylowej w środeczku się mieści. AFI 10,17
No tak, z Natka wszystko super, gorzej z moją szyjką
Lekarz robiąc USG pytał czy napina mi się brzuch - mówię, że czasem się napina ale raczej rzadko. Zaproponował zrobienie USG TV no i szyjka ma 2,27 - niby nie jest źle, ale powiedział że jest raczej miękka i V-kształtna i to jest trochę problem.
Powiedział, że on by raczej sugerował założenie pessara i żebym to skonsultowała ze swoim lekarzem... no tak, ja wiecznie pytam mojego lekarza o szyjkę, on mnie bada tylko 'ręcznie' i twierdzi że wszystko jest spoko.
Nie wiem czy panikować czy po prostu więcej odpoczywać i zaciskać nogi
Ma któraś z Was problem z tym, że szyjka rozwiera sie od środka? -
Shimmer jestes? Nie chcę żebyś była poszkodowana - tym bardziej że dzielnie nadrabiasz wątek który w rezultacie po lekkiej nieobecności jest nie do nadrobienia
Wstawię zdjęcia dosłownie na sekundę żebyś zerknęła
Jej ale macie cudaśne brykia brzucholce jakie słodkie?
Fasia jak tam w domku samopoczucie. Zawsze mam wrażenie że jak się wychodzi ze szpitala do domu to człowiek czuje że żyjeshimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta ta konstrukcja to pozostałość po mojej karuzeli starej:) więc zamiast wyrzucić to wykorzystałam:)
A z szyjka nie pomoge bo się nie znam.ale jak mialas niedawno usg u swojego lekarza i było ok to ją bym się zbyt nie stresowala.
Ewelcia ją też czekam na zdjęcia:)Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Marta ja mam i mam nakaz leżenia. Nie forsuj się, zrzuć sprzątanie, zakupy, pranie na męża i leż ile wlezie bo nie ma żartów. Wiem, że zdarzają się dziewczyny co i z rozwsrciem donoszą, ale pytanie czy warto ryzykować? No i jeszcze mam wprowadzony zakaz seksu
Podobno w badaniu ręcznym lekarz nie jest w stanie ocenić długości szyjki. Może tylko twardość, położenie i rozwarcie zewnętrzne. Przy długości tylko pomiar usg jest wiarygodny. Dolna granica normy to 3 cm na tym etapie ciąży.
I jeszcze mam zaleconą nospę i aspargin na napinania brzucha, które mogą skracać szyjkę. Może zadzwoń do swojego gina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:38
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:jestem!
przyznam że to cudo pochłonęło moje całe popołudnie:D ale co mi tam:D jest boski:D
popatrzcie:D
nie wiem dlaczego zdjęcia z karty aparatu, bo rozmiar mam mały ale trudno, musi wystarczyć, reszta zdjęć to te z telefonu:)
gondolka
spacerówka z naciągniętym maksymalnie daszkiem
wersja ze standardową długością daszka
wersja z besafe izi go-jednak jest super, regulacja wysokości pasów mnie zaskoczyła bo nie wiedziałam że jest:)
Śliczny wózio jednak x landery super wygladająRobotka1 lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:No tak, z Natka wszystko super, gorzej z moją szyjką
Lekarz robiąc USG pytał czy napina mi się brzuch - mówię, że czasem się napina ale raczej rzadko. Zaproponował zrobienie USG TV no i szyjka ma 2,27 - niby nie jest źle, ale powiedział że jest raczej miękka i V-kształtna i to jest trochę problem.
Powiedział, że on by raczej sugerował założenie pessara i żebym to skonsultowała ze swoim lekarzem... no tak, ja wiecznie pytam mojego lekarza o szyjkę, on mnie bada tylko 'ręcznie' i twierdzi że wszystko jest spoko.
Ma któraś z Was problem z tym, że szyjka rozwiera sie od środka? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyliloe wrote:zgadzam się, to bardzo dobre i ładne wózki. Gdyby kolorystyka była bardziej "moja" i gondola 5 cm dłuższa bym się skusiła
swojego x landera xa robotka ma move
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:46
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:No tak, z Natka wszystko super, gorzej z moją szyjką
Ma któraś z Was problem z tym, że szyjka rozwiera sie od środka?
Moja szyjka się rozwierała od środka i to było głównym powodem dla którego założyli
mi szew. Nawet nie długość szyjki, która wtedy miała 19mm ale właśnie to, że się rozwiera było błyskawiczną akcją. Nie wiem co to za lekarz, który palcami chce wyczuć długość szyjki - przecież to jest niemożliwe! Co on ma usg w palcach?
Łykasz magnez ? Luteinę ? Obydwie rzeczy są MEGA ważne w takich sytuacjach!
Dziewczyny pewnie zalecą Ci żebyś leżała i dużo odpoczywała. Ja z własnego doświadczenia mogę tylko tyle powiedzieć, że przy takiej szyjce musiałabym wstawać wyłącznie do wc. Nie robić dosłownie nic dodatkowego. Mi szew dał możliwość normalnego funkcjonowania, oczywiście głównie leżenie ale bez szwu nie mogłabym nawet na zakupy pójść. Skonsultuj to ze swoim lekarzem chociaż po jego metodach badania kobiety w ciąży nie bardzo bym mu ufała.. Ale to moje zdanie
W pon badaniu wyszło, że moja szyjka ma 23mm i w szpitalu powiedzieli, że to dolna granica ale, że szew trzyma dobrze i szyjka jest zamknięta to nie ma zagrożenia ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 20:51
liloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny