X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha KasiaB a ja 15kg i co? :-D :-P wcale nie chce mi się tego uczcić :-P gratki córy!
    Nie mam siły ale trzeba się zbierać, o 18.20 usg. Dam znać potem jak urośliśmy

Ida lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie. No i niestety po raz pierwszy nie jest dobrze. Po badaniu ręcznym gin stwierdził że szyjka mocno skrócona i w środę mam usg szyjki żeby sprawdzić ile ma dokładnie. Jak będzie bardzo krótka to na obserwację do szpitala. Już mi nawet skierowanie wypisał. A przecież nie miałam żadnych objawów poza bólem miesiaczkowym że 2 tyg temu! Jestem przerażona! Nic jeszcze nie mamy a ja nawet koszuli żadnej do szpitala nie mam. No i luteina dwa razy dziennie. To znaczy że rano i wieczorem mam zakładać, tak?

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa tak, luteine rano i wieczorem, ja tak przyjmuje

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem po wizycie. No i niestety po raz pierwszy nie jest dobrze. Po badaniu ręcznym gin stwierdził że szyjka mocno skrócona i w środę mam usg szyjki żeby sprawdzić ile ma dokładnie. Jak będzie bardzo krótka to na obserwację do szpitala. Już mi nawet skierowanie wypisał. A przecież nie miałam żadnych objawów poza bólem miesiaczkowym że 2 tyg temu! Jestem przerażona! Nic jeszcze nie mamy a ja nawet koszuli żadnej do szpitala nie mam. No i luteina dwa razy dziennie. To znaczy że rano i wieczorem mam zakładać, tak?
    Biedna :( Ale z szyjką często niestety tak jest, że skraca się bezobjawowo. Ale nie martw się, bo w zasadzie tylko usg jest wiarygodne jeśli chodzi o długość. Chyba rano i wieczorem jak 2 razy dziennie.

mantissa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tez sobie te mutsy odpuszcze
    Mantissa, tak rano i wieczorem ta luteina i lez do środy, na skracajaca szyjke to najlepsza metoda. Musi byc dobrze.

Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które dostają kasę z zusu - ja już mam dostępny Pit elektroniczny :) Nie trzeba do końca lutego czekać aż łaskawie nam zus go wyśle :)

Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

• KASIAB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ha KasiaB a ja 15kg i co? :-D :-P wcale nie chce mi się tego uczcić :-P gratki córy!
    Nie mam siły ale trzeba się zbierać, o 18.20 usg. Dam znać potem jak urośliśmy
    Kasia od kwietnia będziemy zrzucać teraz kto by sie przejmował byleby bylo zdrowie i siły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:55

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Spokojnie może usg wykaze ze nie jest aż tak skrocona! Najważniejsze żebyś byla w dobrych rękach! Jejku jednak ciąży nie przewidzisz ja piorę juz wszystko i w czw wielkie prasowanie bo bratannica ma ferie co się będzie nudzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:59

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek można się najeść pączków i faworków :) Już czekam z utęsknieniem, bo tak to mam wyrzuty sumienia, a tutaj jest usprawiedliwienie.

Bambi85, mantissa lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz lepiej z brzuchem mam nadzieje ze sie nie powtorzy

Aguś86, Ida, misia83, mantissa, Gosha, Fasia lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa nie strasz, tak bez wiekszych objawow? Kurcze:/

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia śliczne zdjęcie, bardzo ładnie wyglądasz :)

Rudzia lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Fasia powodzenia na wizytach :)

Rudzia, nick nieaktualny, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY mutsy evo ma TYLKO tylne pompowane koła i to jak sobie takie koła dokupisz:) czy tam zamówisz wersję z pompowanymi ale pewnie będzie droższa-chyba że sie coś zmieniło przez ostnie dwa miesiące przez które nie interesował mnie już ten wózek:D
    w nim to dopiero gondolka jest surowa:P

RUDZIA nie będę orginalna ale zanim dziewczyny obrzuciły Cię komplementami to też pomyślałam sobie jaka Ty śliczna jesteś:D jaki masz płaszczyk no i brzuszek:D wyglądasz ślicznie a z tym uśmiechem to już bajecznie:) nie pozbywaj sie go:) aż trudno pomyśleć że tak się nam ostatnio tu smucisz:*

MANTISSa ło rany nie ciekawie, odpoczywaj dużo i nie przemęczaj się, dobrze że niebawem masz wizytę sprawdzającą szyjkę.
    ja na wizycie tez poproszę o zmierzenie jej dokładnie.

moje literki prawie nie ważą:) są leciusie jak piórko i mam nadzieję że dołączona do nich taśma da radę:D

Bambi85, Rudzia, mantissa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny sprawdzaną szyjkę na każdej wizycie?? Mi dopiero ostatnio gin sprawdził i zmierzył na USG.
    Mantissa mam nadzieję, że będzie dobrze, odpoczywaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:07

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na kazdej

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na każdej jakoś od 15 tc.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaB gratulacje côreczki <3

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też :)

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wogole szyjki nikt nie bada od kad przestalam plamic ale na usg by wyszlo jak coś :)

‹‹ 2605 2606 2607 2608 2609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ