X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    odebrałam wyniki i na razie mieszczą się w normie, oprócz tych wykrywających anemię, bo te gorzej niż ostatnio. Więc jeszcze w tym tyg. na bank do szpitala nie pójdę :-)

Cieszę się że wynik są w normie oby jak najdłużej w domku ! :*

sylvia007 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia to pozytywnie! :) każdy dzień w domu na wagę złota! :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HUra! Sylvia:) czyli co? w następnym tygodniu powtarzasz wyniki???

ok idę coś ogarnąć bo na razie ogranęłam pół czekolady z migdałami;/

sylvia007, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki dzisiaj:))
    Ja dzisiaj wczesniej prace skończyłam i tak do końca aż pójdę na macierzyński szefowka zgodziła sie ze bede kończyć o 2 a resztę z domu bede pracować...
    I co ja zrobiłam, zamiadt włóczyć laptopa i robic statystyki to popralam i poprasowalam ubranka dla maluszka.A teraz leżę, obiad sie gotuje i siedzę na forum :))
    Leniuch ze mnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:48

Bambi85, Lali, misia83, Krysti lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    odebrałam wyniki i na razie mieszczą się w normie, oprócz tych wykrywających anemię, bo te gorzej niż ostatnio. Więc jeszcze w tym tyg. na bank do szpitala nie pójdę :-)

Super:)))tak trzymać!! I wytrzymać do terminu:))

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, dziewczyny. Nie chciałam was straszyć. :( Ja zawsze byłam tą co nie panikuje a teraz jestem przerażona. ;_; Powiem wam, że "zagrożenie przedwczesnym porodem" na skierowaniu do szpitala, wygląda strasznie. ;_;

I jeszcze się wkurzyłam, bo poszłam do apteki i okazało się, że nie napisał mi na recepcie peselu. Więc nie mogę kupić na ryczałt. Więc muszę zadzwonić do lekarza i się z nim umówić, żeby go gdzieś złapać, żeby poprawił. Bo nie zamierzam płacić ponad 100 zł za 2 opakowania, skoro mogę zapłacić 6 zł. ;/ Bo lekarz pierwszego kontaktu z innej przychodni pewnie mi nie napisze nowej recepty, prawda? Zresztą i tak dopiero jutro do odbioru w aptece, więc i tak bym dziś nie kupiła.

Militta, a co ja mam powiedzieć. Mój mały wyprzedza termin o dwa tygodnie! Na wizycie w 29 tygodniu ważył prawie 1700. Tragedia. Ja nie dam rady z takim klockiem, ale niech jeszcze siedzi w środku i się nigdzie nie rusza!

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Militta co Ty to wcale nie klocuszek:D moja półtora tygodnia temu wazyła 1700g i wcale klockiem nie jest, ważyła normalnie:)

KASIA B gratuluję córeczki:D chyba byłaś ostatnią kwietniówką która nie znała płci co??:)
    ehh no zostałam troche po tyłach:)dziękuje! ale już wiem i ciuchów mam co nie miara!!a tak się jeszcze stópką zasłaniała ale dało się podejrzeć:) wstydnisia po mamusi!!

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja waży 1700g, czyli bardziej obstaje na termin z usg 17.04, czyli dzisiaj 30t2d

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANTISSA rodzinny Ci raczej nie wypisze na R , musialby miec zaswiadczenie od gina ze masz wskazania do znizki na dany lek. Ale jesli na recepcie jest R , to pesel moze napisac nawet pani z apteki, tzn tak kiedys bylo, nie sadze zeby to sie zmienilo. Farmaceuci tez maja pewne prawa.
    EDIT
    zmienilo sie, moze poprawic jak bledny lub nieczytelny, nie moze wpisac calego jak nie ma- glupie to :P
    Czyli zostaje wrocic sie do gina ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:11

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa mnie wlasnie przerazila Twoja sytuacja z tego wzgledu, ze Ty nigdy nie narzekalas. Nie przypominam sobie, zeby Cie cos bolalo itd., obys nie musiala trafic do szpitala. Trzymam kciuki :)
    Sylvia ciesze sie, ze wyniki sa blizej niz dalej normy :)!!
    Ja wlasnie usiadlam, Pola wykapana ja tez, az milo odpoczac po calym dniu. Lwica Ty odpoczywaj i nie miej wyrzutow sumienia :P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    MANTISSA rodzinny Ci raczej nie wypisze na R , musialby miec zaswiadczenie od gina ze masz wskazania do znizki na dany lek. Ale jesli na recepcie jest R , to pesel moze napisac nawet pani z apteki, tzn tak kiedys bylo, nie sadze zeby to sie zmienilo. Farmaceuci tez maja pewne prawa.
    EDIT
    zmienilo sie, moze poprawic jak bledny lub nieczytelny, nie moze wpisac calego jak nie ma- glupie to :P

Na recepcie wlasnie jest napisane, ze ryczałt, tylko w ogole peselu nie ma. ;/ No nic, mam do niego zadzwonic po 20 i się dowiem.

No i właśnie tak, Lali. Żadnych objawów nie miałam. Raz tylko jak dużo chodziłam, to wieczorem taki ból miesiączkowy mnie wziął i rozpierało mnie w pochwie. Ale po nocy przeszło. A tak to nic, poza lekkim twardnieniem brzucha. I wcale jakoś aktywnego trybu życia nie prowadzę, większość czasu siedzę w domu i nie chodzę jakoś zbyt wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:40

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    HUra! Sylvia:) czyli co? w następnym tygodniu powtarzasz wyniki???

ok idę coś ogarnąć bo na razie ogranęłam pół czekolady z migdałami;/
    Tak w poniedziałek, mam jeszcze skierowanie na pojutrze, ale zadzwoniłam do gin i mi powiedziała, że skoro kwas moczowy dzisiaj ok to w środę, aż tak bardzo się nie zmieni i mogę sobie tą środę odpuścić :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Przepraszam, dziewczyny. Nie chciałam was straszyć. :( Ja zawsze byłam tą co nie panikuje a teraz jestem przerażona. ;_; Powiem wam, że "zagrożenie przedwczesnym porodem" na skierowaniu do szpitala, wygląda strasznie. ;_;

I jeszcze się wkurzyłam, bo poszłam do apteki i okazało się, że nie napisał mi na recepcie peselu. Więc nie mogę kupić na ryczałt. Więc muszę zadzwonić do lekarza i się z nim umówić, żeby go gdzieś złapać, żeby poprawił. Bo nie zamierzam płacić ponad 100 zł za 2 opakowania, skoro mogę zapłacić 6 zł. ;/ Bo lekarz pierwszego kontaktu z innej przychodni pewnie mi nie napisze nowej recepty, prawda? Zresztą i tak dopiero jutro do odbioru w aptece, więc i tak bym dziś nie kupiła.

Militta, a co ja mam powiedzieć. Mój mały wyprzedza termin o dwa tygodnie! Na wizycie w 29 tygodniu ważył prawie 1700. Tragedia. Ja nie dam rady z takim klockiem, ale niech jeszcze siedzi w środku i się nigdzie nie rusza!

Mantissa nie znam sie bo mieszkam w UK ale lekarz pierwszego kontaktu nie mógłby zrobić wyjątku i dopisać ten Pesel??
    Dasz rade kochana, niech maluch sobie siedzi spokojnie...
    Ja nawet nie wiem ile moj wazy bo tutaj takiego badania nie robią:(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie położna napisała mi smsa, że będzie jutro między 13 a 15. Ciekawe czego nowego się dowiem? :P

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Na recepcie wlasnie jest napisane, ze ryczałt, tylko w ogole peselu nie ma. ;/ No nic, mam do niego zadzwonic po 20 i się dowiem.

A sama sobie dopisać nie możesz??ktos by zauważył różnice??wybacz jezeli głupie pytanie.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam wazne pytanie..czy mtotas wie, pamieta jam wygladaja wody plodowe? kurwa cos mi leci..na pewno ni siku..moze sluz? ale do tej pory prawie wogole go nie bylo a teraz jak stoje bez bielizny leci kroplami po udach..takie jak mleko..to sluz czy wody? koorwa sory za glupie pytanie ale tak sie przerazilam ze mi zaraz serce wyakoczy!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    A sama sobie dopisać nie możesz??ktos by zauważył różnice??wybacz jezeli głupie pytanie.

Powiem Ci, że sama o tym myślałam, ale nie chcę sobie kłopotów narobić jak się okaże, że mi nie sprzeda, bo inaczej napisane czy coś i później będę musiała z taką "podrobioną" do mojego lekarza lecieć. :P

Wercia, ja nie wiem jak wyglądają wody płodowe, więc nie pomogę, ale bym się wystraszyła na maxa. Ale z tego co kojarzę, to wody wypływają bardziej na leżąco, bo jak stoisz to dzieć powinien blokować. Ale oczywiście się tym nie sugeruj, bo ja się nie znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:12

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulvia super ze wyniki w normie :* ciesze się bardzo bo się przejelam tobą bardzo z tym zatruciem ! Odpoczywaj kochana :**

• Lali Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka ja nie widzialam swoich wod, ale skoro wyglada jak mleko to moze tyle sluzu masz, oby...

weronika86 lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe nic nie pisala ciekawe co u niej jak się ma .

‹‹ 2607 2608 2609 2610 2611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ