Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylvia007 wrote:odebrałam wyniki i na razie mieszczą się w normie, oprócz tych wykrywających anemię, bo te gorzej niż ostatnio. Więc jeszcze w tym tyg. na bank do szpitala nie pójdę
Cieszę się że wynik są w normie oby jak najdłużej w domku ! :*sylvia007 lubi tę wiadomość
-
Witam brzuchatki dzisiaj:))
Ja dzisiaj wczesniej prace skończyłam i tak do końca aż pójdę na macierzyński szefowka zgodziła sie ze bede kończyć o 2 a resztę z domu bede pracować...
I co ja zrobiłam, zamiadt włóczyć laptopa i robic statystyki to popralam i poprasowalam ubranka dla maluszka.A teraz leżę, obiad sie gotuje i siedzę na forum)
Leniuch ze mnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:48
Bambi85, Lali, misia83, Krysti lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:odebrałam wyniki i na razie mieszczą się w normie, oprócz tych wykrywających anemię, bo te gorzej niż ostatnio. Więc jeszcze w tym tyg. na bank do szpitala nie pójdę
Super:)))tak trzymać!! I wytrzymać do terminu:))sylvia007 lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, dziewczyny. Nie chciałam was straszyć.
Ja zawsze byłam tą co nie panikuje a teraz jestem przerażona. ;_; Powiem wam, że "zagrożenie przedwczesnym porodem" na skierowaniu do szpitala, wygląda strasznie. ;_;
I jeszcze się wkurzyłam, bo poszłam do apteki i okazało się, że nie napisał mi na recepcie peselu. Więc nie mogę kupić na ryczałt. Więc muszę zadzwonić do lekarza i się z nim umówić, żeby go gdzieś złapać, żeby poprawił. Bo nie zamierzam płacić ponad 100 zł za 2 opakowania, skoro mogę zapłacić 6 zł. ;/ Bo lekarz pierwszego kontaktu z innej przychodni pewnie mi nie napisze nowej recepty, prawda? Zresztą i tak dopiero jutro do odbioru w aptece, więc i tak bym dziś nie kupiła.
Militta, a co ja mam powiedzieć. Mój mały wyprzedza termin o dwa tygodnie! Na wizycie w 29 tygodniu ważył prawie 1700. Tragedia. Ja nie dam rady z takim klockiem, ale niech jeszcze siedzi w środku i się nigdzie nie rusza! -
Robotka1 wrote:Militta co Ty to wcale nie klocuszek:D moja półtora tygodnia temu wazyła 1700g i wcale klockiem nie jest, ważyła normalnie:)
KASIA B gratuluję córeczki:D chyba byłaś ostatnią kwietniówką która nie znała płci co??wstydnisia po mamusi!!
-
MANTISSA rodzinny Ci raczej nie wypisze na R , musialby miec zaswiadczenie od gina ze masz wskazania do znizki na dany lek. Ale jesli na recepcie jest R , to pesel moze napisac nawet pani z apteki, tzn tak kiedys bylo, nie sadze zeby to sie zmienilo. Farmaceuci tez maja pewne prawa.
EDIT
zmienilo sie, moze poprawic jak bledny lub nieczytelny, nie moze wpisac calego jak nie ma- glupie to
Czyli zostaje wrocic sie do gina echWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:11
-
Mantissa mnie wlasnie przerazila Twoja sytuacja z tego wzgledu, ze Ty nigdy nie narzekalas. Nie przypominam sobie, zeby Cie cos bolalo itd., obys nie musiala trafic do szpitala. Trzymam kciuki
Sylvia ciesze sie, ze wyniki sa blizej niz dalej normy!!
Ja wlasnie usiadlam, Pola wykapana ja tez, az milo odpoczac po calym dniu. Lwica Ty odpoczywaj i nie miej wyrzutow sumienia -
Bambi85 wrote:MANTISSA rodzinny Ci raczej nie wypisze na R , musialby miec zaswiadczenie od gina ze masz wskazania do znizki na dany lek. Ale jesli na recepcie jest R , to pesel moze napisac nawet pani z apteki, tzn tak kiedys bylo, nie sadze zeby to sie zmienilo. Farmaceuci tez maja pewne prawa.
EDIT
zmienilo sie, moze poprawic jak bledny lub nieczytelny, nie moze wpisac calego jak nie ma- glupie to
Na recepcie wlasnie jest napisane, ze ryczałt, tylko w ogole peselu nie ma. ;/ No nic, mam do niego zadzwonic po 20 i się dowiem.
No i właśnie tak, Lali. Żadnych objawów nie miałam. Raz tylko jak dużo chodziłam, to wieczorem taki ból miesiączkowy mnie wziął i rozpierało mnie w pochwie. Ale po nocy przeszło. A tak to nic, poza lekkim twardnieniem brzucha. I wcale jakoś aktywnego trybu życia nie prowadzę, większość czasu siedzę w domu i nie chodzę jakoś zbyt wiele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:40
-
Robotka1 wrote:HUra! Sylvia:) czyli co? w następnym tygodniu powtarzasz wyniki???
ok idę coś ogarnąć bo na razie ogranęłam pół czekolady z migdałami;/ -
mantissa wrote:Przepraszam, dziewczyny. Nie chciałam was straszyć.
Ja zawsze byłam tą co nie panikuje a teraz jestem przerażona. ;_; Powiem wam, że "zagrożenie przedwczesnym porodem" na skierowaniu do szpitala, wygląda strasznie. ;_;
I jeszcze się wkurzyłam, bo poszłam do apteki i okazało się, że nie napisał mi na recepcie peselu. Więc nie mogę kupić na ryczałt. Więc muszę zadzwonić do lekarza i się z nim umówić, żeby go gdzieś złapać, żeby poprawił. Bo nie zamierzam płacić ponad 100 zł za 2 opakowania, skoro mogę zapłacić 6 zł. ;/ Bo lekarz pierwszego kontaktu z innej przychodni pewnie mi nie napisze nowej recepty, prawda? Zresztą i tak dopiero jutro do odbioru w aptece, więc i tak bym dziś nie kupiła.
Militta, a co ja mam powiedzieć. Mój mały wyprzedza termin o dwa tygodnie! Na wizycie w 29 tygodniu ważył prawie 1700. Tragedia. Ja nie dam rady z takim klockiem, ale niech jeszcze siedzi w środku i się nigdzie nie rusza!
Mantissa nie znam sie bo mieszkam w UK ale lekarz pierwszego kontaktu nie mógłby zrobić wyjątku i dopisać ten Pesel??
Dasz rade kochana, niech maluch sobie siedzi spokojnie...
Ja nawet nie wiem ile moj wazy bo tutaj takiego badania nie robią -
dziewczyny mam wazne pytanie..czy mtotas wie, pamieta jam wygladaja wody plodowe? kurwa cos mi leci..na pewno ni siku..moze sluz? ale do tej pory prawie wogole go nie bylo a teraz jak stoje bez bielizny leci kroplami po udach..takie jak mleko..to sluz czy wody? koorwa sory za glupie pytanie ale tak sie przerazilam ze mi zaraz serce wyakoczy!
-
Lwica wrote:A sama sobie dopisać nie możesz??ktos by zauważył różnice??wybacz jezeli głupie pytanie.
Powiem Ci, że sama o tym myślałam, ale nie chcę sobie kłopotów narobić jak się okaże, że mi nie sprzeda, bo inaczej napisane czy coś i później będę musiała z taką "podrobioną" do mojego lekarza lecieć.
Wercia, ja nie wiem jak wyglądają wody płodowe, więc nie pomogę, ale bym się wystraszyła na maxa. Ale z tego co kojarzę, to wody wypływają bardziej na leżąco, bo jak stoisz to dzieć powinien blokować. Ale oczywiście się tym nie sugeruj, bo ja się nie znam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny