X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    No widzicie, co lekarz to obyczaj :D
    Każdy z nich ma inne doświadczenia i na co innego woli uważać ;)
    Namibia hmmm to już w ogóle inna flora bakteryjna itp także pani doktor bardzo liberalna :)

wiosna super pora!! Całe lato spacerki, rzeka, słoneczko :) a na święta Bożego Narodzenia już takie fajne bejbi :)
    Ja się urodziłam 4.kwietnia a dzidzia podobno ma przyjść na świat 2.kwietnia także idę łeb w łeb z moją mamą która to wszystko przechodziła 28 lat temu ;) współczuję tylko mężowi żyć z dwoma zodiakalnymi baranami pod jednym dachem :)

to Ty Kochana może sobię cudny prezent na urodziny zrobisz :) ja też się cieszę z kwietniowego terminu, zacznie już się robić cieplej i będziemy babeczki mogły wychodzić na spacerki :) a do lata na tyle daleko, że zdąży się wrócić do "normy" z figurą...oby :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti,ale masz fajny brzuszek :) ciekawe kiedy u mnie taki będzie

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:47

haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w planach poród na 23 kwietnia ale rodzina kazała mi skrzyżować nogi i wytrzymać do 25 kwietnia ponieważ to urodziny mojego taty i wtedy by się nam zrobiła taka troszkę tradycja bo mój brat przyszedł na świat w dzień urodzin taty mojego taty :) Więc nie mam wyjścia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti nie wiem, jak Ty wyleżysz z takim temperamentem :) Brzuszek wielki. Na pewno się czegoś najadłaś :P

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Angela. To młody już wywijał nogami?:) Już nie mogę się doczekać mojego bąbla dziś wieczorem. Chyba sobie kupię usg i będę go oglądać codziennie. ;)

Ja jak się dowiedziałam o świętach to się zmartwiłam, bo bardzo chciałam w święta być już w powiększonym składzie. :) A tu będzie kilka dni przed porodem. Jak ja się zmieszczę przy stole. U rodziców tak ciasno, jak jest więcej gości:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Krysti nie wiem, jak Ty wyleżysz z takim temperamentem :) Brzuszek wielki. Na pewno się czegoś najadłaś :P
    Nic właśnie bede jesc dopiero ,kobietki ja czuje mnie w brzuchu ciągnie strasznie normalnie mam ochotę sie po rozciągac twardy się zrobił i po bokach ciągniecie delikatne :)czuje ze rośnie normalnie mi brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:42

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti,ale masz fajny brzuszek :) ciekawe kiedy u mnie taki będzie
    Nie obejrzysz się a bedziesz miała spory zobaczysz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti,za 2 tyg biorę ślub wiec dobrze żeby za 3 dopiero mocno wywalil,bo już teraz kiecki przerabiana ;)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Krysti,za 2 tyg biorę ślub wiec dobrze żeby za 3 dopiero mocno wywalil,bo już teraz kiecki przerabiana ;)
    :) nie martw się suknia bedzie idealna na ciebie :)ja tez ślub mialam na marzec :) i co po narodzinach dopiero :)) haha bo niespodzianka przyszla :) nam <3 najukochańsza ,leze plackiem jej ;)mam nadzieje zecte plamienie przejdzie raz leci raz nie leci i tak w kolo raz biale raz brązowe ,)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:52

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

Ja też biorę euthyrox 25 ale tylko pół tabletki. TSH miałam 2,7 a dzięki tabletkom spadło do 1,6.

O dziecko staraliśmy się prawie 2,5 roku ... Zazdroszczę tym którym się udało za pierwszym razem!

Moja Mamusia była z kwietnia, mój brat i chrześniak też kwietniowi :)

W ogóle u mnie w domu królowały dwa miesiące narodzin = kwiecień - mama i brat, czerwiec = tato, ja i brat :D

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi orkiestra gra w brzuchu hahaha:)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielam zdanie Idy. Ja przy tej samej dawce raz miałam 0,36 a za 4 tygodnie już ponad 3. Kontroluję się co miesiąc. O skierowanie na TSH możesz poprosić również internistę.

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo trza tsh kontrolować.

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Podzielam zdanie Idy. Ja przy tej samej dawce raz miałam 0,36 a za 4 tygodnie już ponad 3. Kontroluję się co miesiąc. O skierowanie na TSH możesz poprosić również internistę.
    Ja robię prywanie, najdroższe TSH to koło 25 zł więc da się przeżyć ;)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, a ile takie cudo kosztuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba calą videotekę przegladne dzis na Netflix:)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia, a teraz jeszcze bierzesz euthyrox? Ja też brałam 25 (ale Letrox) i endo mi mówił, żeby nie przerywać. Ale spadło mi w ciąży do 0,614 i już sama nie wiem, na razie sama biorę tak co dwa dni.

Dalej biorę. Ostatnie badanie tsh miałam w zeszłym tygodniu i wtedy wynik miałam 1,6. Do endo jestem umówiona na styczień. Co prawda ginekolog kazała się umówić na kontrolę do endokrynologa ale nie wiem czy uda mi się dostać wcześniej, bo rejestrowałam się w kwietniu, a styczeń to był najszybszy termin :/ Także póki co biorę pół tabletki rano

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny można sobie kupić takie słuchawki jak ma lekarz do osłuchiwania:D chyba tańsze:) kuzynka miała i też super słyszała serduszko:D

haneczka lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Moj zaplacil za detektor plus przesylka na terenie PL 125 zl :) ale na allegro pelno tego i rozne ceny :)
    Ja sobie tez zakupie ostatnio juz nawet myslalam o muzyce dla dzidzi by zalaczac od polowy ciązy Angel song :)) kupie tez

Rudzia lubi tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ