Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja Wam jeszcze napisze jak to śmiesznie z tymi lekarzami jest. Leży ze mną kobitka w 32 tygodniu i ma rozwarcie na 1palec - dają jej luteine i ma leżeć 3 dni a potem podejmą decyzje czy dawać sterydy czy nie. Moja szyjka zamknięta i 2,6cm i już jestem po pierwszej dawce. Absurd normalne
-
nick nieaktualny
-
Angela, trzymam kciuki! Wzruszyłam się, na pewno będzie wszystko w porządeczku
Ale jestem zajarana, no normalnie przeżywam to razem z Tobą
Już jutro będzie Martynka, ale słodko. Nasza Pierwsza Księżniczka
Ruuudzia, płaczę razem z Tobą! NIE OGLĄDAJ TAKICH RZECZY!
Dziewczyny, od czwartku mam takie jakby "zakwasy" brzucha... Czy to są niby te skurcze przepowiadające? Jak do tej pory ciąża przebiegała prawidłowo, bez żadnych większych dolegliwości, dlatego każdy dziwny sygnał mnie niepokoi... Najczęściej rano i pod koniec dnia mam te uczucie. Szczególnie w pozycji leżącej. Ciężko przekręcić mi się jest na drugi bok. Ale trwa to znacznie dłużej niż kilkanaście sekund... Myślicie, że pora odwiedzić IP? -
Hwesta, ale wktg wyszło że nie mam skurczy, a lekarza zdaniem to było "zwykle" stawianie się macicy, mam unikać leżenia na plecach
No ale dobra, ja będ po prostu zabezpieczona, ale czemu tej dziewczynie nie dają tylko się zastanawiają to jest dla mnie zagadka... -
Ja tez myslalam, ze mam skurcze przepowiadające i wiedziałam w domu. Na IP lekarz mnievwysmial i mówi, ze nie wie skąd u kobiet przeświadczenie, ze te skorczE występuja tak wczesnie,. Mogą być ok 2tyg przed spodziewanym porodem a każde wcześniejsze należy od razu konsultować.
Ja juz po 2dawkach sterydów, w pon pessar i oby do 36 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 13:56
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, a ja się właśnie dzięki facebook'owi dowiedziałam, że dziewczyna siostrzeńca mojego męża jest fotografką i tak sobie myślę, czy by mi po znajomości nie strzeliła sesji Ninki
Aguś86, Fasia, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Hwesta, ale wktg wyszło że nie mam skurczy, a lekarza zdaniem to było "zwykle" stawianie się macicy, mam unikać leżenia na plecach
No ale dobra, ja będ po prostu zabezpieczona, ale czemu tej dziewczynie nie dają tylko się zastanawiają to jest dla mnie zagadka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 14:01
-
PeggySue wrote:Ja tez myslalam, ze mam skurcze przepowiadające i wiedziałam w domu. Na IP lekarz mnievwysmial i mówi, ze nie wie skąd u kobiet przeświadczenie, ze te skorczE występuja tak wczesnie,. Mogą być ok 2tyg przed spodziewanym porodem a każde wcześniejsze należy od razu konsultować.
Ja juz po 2dawkach sterydów, w pon pessar i oby do 36 tyg. -
Angela - 15.02.2015r piękna data narodzin małej Martynki
wszystko będzie dobrze! Malutka jest już na tyle silna, że sobie poradzi. Poleży troszkę w inkubatorku i dojdzie do siebie.
Ze mną leżała dziewczyna w 31tc, której w niedzielę o 5 rano odeszły wody, a o 9 jej córcia była na świecie. Ważyła 1200g, dali ją do inkubatorka. Zdrowa. Także i u Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze. Zaciskam mocno kciuki!
Peggy czyli jednak pessar? Byle tylko dotrwać jak najdłużej. Powodzenia!
Marta przedziwna sytuacja, bo powinni podać tej dziewczynie sterydy ..
Swoją drogą - to ja miałam być pierwszą, której podadzą sterydy, bo jako pierwsza tu o nich pisałam, a tu proszęWy już po a moja porcja 24 lutego
-
Ja mam wszystkie spiecia bez bólu, ale mnie to jakoś nie przekonuje, że jak nie boli to jest ok, bo nawet jak mi odeszły wody to miałam długo bezbolesne skurcze porodowe, dopiero po jakimś czasie zaczął się ból ala miesiączka stopniowo narastajacy. A juz te bezbolesne były wtedy efektywne. Także myślę, że każda znas jest inna
Ale to spięcie w nocy mija po chwili jak wstanę i jest ok
Ida, liloe lubią tę wiadomość
-
Mi ginka teraz kategorycznie zabroniła leżeć na plecach, nie wypytywałam się dlaczego, bo mi na plecach okrutnie nie wygodnie ale powiedziała, żę leżeć cały dzień i większość dnia na lewym boku, można czasami na prawym, a zakaz leżenia na plecach, więc coś w tym musi być!
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
No rzeczywiscie dziwne, Marta, że jej od razu nie podali. Mi też dali pierwszego dnia chociaż żadnych skurczy ani boli nie miałam. Może to jakoś w jednym tygodniu lepiej niż w innym podawać?
Angela, co ja widzę. Będzie dobrze.Kruszynka malutka. Spróbuj się przespać, bo dużo siły będziesz potrzebowac.
a już na jakąś konkretna godzinę masz zaplanowane?
-
nick nieaktualny
-
sylvia007 wrote:Marta dobrze, że z Małą i szyjką wszystko ok!!!
Gosha mam pytanie do Ciebie, czy Ty masz nakaz leżenia takiego bezwzględnego???
Ja to chyba oszaleję, teoretycznie ginka pozwoliła mi wstawać tylko do toalety i na jedzenia, ale jak ja mam wytrzymać cały dzień w pozycji leżącej i to jeszcze w większość na lewym boku???