Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela89 wrote:ja mam do szpital na piechote 10 minut, co do mnie naprawdę dobrze sie czuje i wiem ze w domu będzie mi lepiej niż w szpitalu w piątek maja mi szwy ściągać szybkie tempo maja
-
ale wam zazdroszcze że macie juz praktycznie wszystko gotowe dla maluszków, ja mam wszystko w zasadzie wybrane spisane co w jakiej aukcji co z czym żeby było taniej z przesyłkami, a czekam na ostatni tydzień lutego bo wpłynie premia i wtedy będę szalec, ale powiem szczerze że po szybkiej akcji Angeli będę po prostu spokojniejsza bo nie mam nawet koszul do szpitala, mam tylko ubranka dla małej duzo dostałam po chłopcach dokupiłam kilka dla dziewczynki,
poza tym już niby masz wybrane np. pościel a tu znowu wchodzisz na allegro i tu jakies z haftem misie a to serduszka a to paseczki i znowu mętlik w głowie, a po zrobionych zakupach już w to nie wchodzisz i ok, -
Fasia wrote:Mierzyłam i w sklepie wydawały mi się super wygodne ! Ale nie wiem jak będzie po jakimś czasie noszenia.. Pomyślę
ale dzięki za informację, przyjrzę się im z jeszcze większa dokładnością
-
Fasia wrote:Tak myślałam, takie rzeczy przecież nie zrobią wrażenia na Tobie
No nei ruszył mnie bo to skrajny przypadek. Ogólnie poród mnie nei wzrusza, bo to taka naturalna rzecz jak borowanie zęba - nie będzie bezbolesne, ma boleć w końcu ktoś w dziurkę od klucza wciska nam głowe wielkości melona jak to ma nie boleć? musi
ale nie przesadzajmy poboli i przestanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:38
Bambi85, Gosha, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość
-
lysinka wrote:Dobrze, że nie kupowałam ubranek w smyku, bo Mary jesteś kolejną osobą, która narzeka.
A ma któraś z was te miękkie staniki z H&M, chciałam je właśnie zakupić, tylko zastanawiam się jeszcze jaki rozmiar wziąć. Obecny, czy większy.lysinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Mary a czy to łóżeczko jest takie w miarę solidne? jesteś zadowolona?
Jest bardzo solidne. ( poszłam je wytargać) jedyny mankament to to że na szufladzie były widoczne śruby. ale poradziłam sobie z nimi kupując takie białe zaślepki. śrubek w ogole nie widać
ja całe szczęście tez mam niewiele smykowych łaszków. ale wkurw mnie wziął, bo te ubranka nie należą do tanicha jakoś wg mnie niestety fatalna
pamiętacie jak niedawno pytałam Was czy czujecie ruch dziecka tak jakby byo to trzepotanie skrzydełek motylka? takie bardzo krótkotrwałe mega szybkie ruchy?? Otóż wyczytałam gdzieś, że dzidziuś w tym czasie prawdopodobnie robi siusiuwczoraj jak to poczułam to krzyczę do męża " kochanie!! twój syn się zeszczał!! "
iwonka1077, Eweliśka, Fasia, Ida, Bambi85, lysinka, Jaga, hwesta, Gosha, Anka1501, mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Ja też chwale sobie h&m i tesco. I w c&a też są ok. Body w smyku nigdy nie kupowałam tylko jakieś sukienki, ale były tak delikatne, że pralam je w ręce i się nie zniszczyły.
lumpeksowe h&M sa super w praniu i noszeniu..CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
iwonka1077 wrote:Jaga a twoj synek ma na imie Marcel czy Marceli bo sa dwa takie imiona chyba, chce synka swojego tez Marcel nazwac i sie zastanawiam jeszcze......
Marcel bo Marceli kojarzy mi się z :
https://www.google.pl/search?q=marceli+szpak&client=opera&hs=izK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=g8jhVLH5LI-p7AaupIDQCQ&ved=0CDMQsAQ&biw=1366&bih=660
Moja siostra nie drażniąc woła na młodego Marceli
My przeważnie zwracamy się do niego Marcyś lub Niuniek a Lilka chyba zastanie Glisdą bo tak ją teraz nazywamy
Co do terminu porodu ( przyznaje sie bez bicia nie pamietam kto pisał) to mnie już 3 ginów mówiło , że najlepiej na przełomie donoszonej ciąży 38-39 tydz ale lepiej 38 , żebym z zaawansowanym porodem nie dojechała do szpitala bo będzie problem. To w kwestii planowanej CC, Ja nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co robić czy próbować i ryzykować SN czy zdecydować się na CC -
Aguś86 wrote:A wiesz, że tak myślałam
W końcu na Franowo masz najbliżej
Ja kiedyś też miałam najbliżej M1, ale do czasu aż nie otworzyli Malty. Teraz rzadziej tam bywam.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Bambi85 wrote:kurcze to mnie tez beda uwierac, a bralam je pod uwage. Z drugej strony jak juz bedziemy karmic to brzucha takiego nie bedzie. ,Mnie ostatnio juz te sportowe draznia bardzo, dolne zebra mnie bola, brzuch wysoko i ta gumka na dole stanika sprawia dyskomfort a co mowic o jakims drucie ech.
-
CzaryMary wrote:
pamiętacie jak niedawno pytałam Was czy czujecie ruch dziecka tak jakby byo to trzepotanie skrzydełek motylka? takie bardzo krótkotrwałe mega szybkie ruchy?? Otóż wyczytałam gdzieś, że dzidziuś w tym czasie prawdopodobnie robi siusiuwczoraj jak to poczułam to krzyczę do męża " kochanie!! twój syn się zeszczał!! "
no jak ja swojemu mowie ze Olka stelepalo bo się zlał, to on mowi ze ejstem glupia! że dzieci nie sikają bo niby gdzie?teraz jak przyjedzie to mu to przeczytam!!!
Fasia, iwonka1077, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Gosha wrote:Wg mnie, doświadczonej mamusi, to najlepsza jakość-cena ciuchów dla bobasów/ dzieci to H&M i ZARA. Jeszcze w PL zawsze kupowałam cocodrillo czy cos takiego i tez sa godne polecenia
Tesco ma syn sprezentowanych kilka ciuszków i hak najbardziej ok
Gosia tylko niestety to co jest w naszej zarze i hm a to co u Ciebie ma niestety inną jakość
-
nick nieaktualny
-
Jaga wrote:Marcel bo Marceli kojarzy mi się z :
https://www.google.pl/search?q=marceli+szpak&client=opera&hs=izK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=g8jhVLH5LI-p7AaupIDQCQ&ved=0CDMQsAQ&biw=1366&bih=660
Moja siostra nie drażniąc woła na młodego Marceli
My przeważnie zwracamy się do niego Marcyś lub Niuniek a Lilka chyba zastanie Glisdą bo tak ją teraz nazywamy
Co do terminu porodu ( przyznaje sie bez bicia nie pamietam kto pisał) to mnie już 3 ginów mówiło , że najlepiej na przełomie donoszonej ciąży 38-39 tydz ale lepiej 38 , żebym z zaawansowanym porodem nie dojechała do szpitala bo będzie problem. To w kwestii planowanej CC, Ja nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co robić czy próbować i ryzykować SN czy zdecydować się na CC
hehe ale nic innego mi sie i mezowi nie podoba to chyba Marcel zostanie, ewentualnie jeszcze Szymon lub Wiktor , oj ciezko sie zdecydowac