WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja mam do szpital na piechote 10 minut, co do mnie naprawdę dobrze sie czuje i wiem ze w domu będzie mi lepiej niż w szpitalu w piątek maja mi szwy ściągać szybkie tempo maja
    angela ja tez wyszlam po 2 dobach ale ja w klinice, nie szpitalu, i tez po tygodniu mi szwy sciagali i bylo ok :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mila79 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroszcze że macie juz praktycznie wszystko gotowe dla maluszków, ja mam wszystko w zasadzie wybrane spisane co w jakiej aukcji co z czym żeby było taniej z przesyłkami, a czekam na ostatni tydzień lutego bo wpłynie premia i wtedy będę szalec, ale powiem szczerze że po szybkiej akcji Angeli będę po prostu spokojniejsza bo nie mam nawet koszul do szpitala, mam tylko ubranka dla małej duzo dostałam po chłopcach dokupiłam kilka dla dziewczynki,
    poza tym już niby masz wybrane np. pościel a tu znowu wchodzisz na allegro i tu jakies z haftem misie a to serduszka a to paseczki i znowu mętlik w głowie, a po zrobionych zakupach już w to nie wchodzisz i ok,

relge6ydcagtei15.png
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Mierzyłam i w sklepie wydawały mi się super wygodne ! Ale nie wiem jak będzie po jakimś czasie noszenia.. Pomyślę :) ale dzięki za informację, przyjrzę się im z jeszcze większa dokładnością :D
    kurcze to mnie tez beda uwierac, a bralam je pod uwage. Z drugej strony jak juz bedziemy karmic to brzucha takiego nie bedzie. ,Mnie ostatnio juz te sportowe draznia bardzo, dolne zebra mnie bola, brzuch wysoko i ta gumka na dole stanika sprawia dyskomfort a co mowic o jakims drucie ech.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Tak myślałam, takie rzeczy przecież nie zrobią wrażenia na Tobie :P

No nei ruszył mnie bo to skrajny przypadek. Ogólnie poród mnie nei wzrusza, bo to taka naturalna rzecz jak borowanie zęba - nie będzie bezbolesne, ma boleć w końcu ktoś w dziurkę od klucza wciska nam głowe wielkości melona jak to ma nie boleć? musi ;)
    ale nie przesadzajmy poboli i przestanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 11:38

Bambi85, Gosha, iwonka1077, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Dobrze, że nie kupowałam ubranek w smyku, bo Mary jesteś kolejną osobą, która narzeka.
    A ma któraś z was te miękkie staniki z H&M, chciałam je właśnie zakupić, tylko zastanawiam się jeszcze jaki rozmiar wziąć. Obecny, czy większy.
    Ja je mam, zdecydowanie radzę wziąć większe. Ja nam wrażenie ze mam za duze cyce do nich i mi nic nie trzymają... Beda pod piżamkę, wychodne kupiłam 2 lepsiejsze ;)

lysinka lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Mary a czy to łóżeczko jest takie w miarę solidne? jesteś zadowolona?

Jest bardzo solidne. ( poszłam je wytargać :) ) jedyny mankament to to że na szufladzie były widoczne śruby. ale poradziłam sobie z nimi kupując takie białe zaślepki. śrubek w ogole nie widać :)

ja całe szczęście tez mam niewiele smykowych łaszków. ale wkurw mnie wziął, bo te ubranka nie należą do tanich :/ a jakoś wg mnie niestety fatalna :/

pamiętacie jak niedawno pytałam Was czy czujecie ruch dziecka tak jakby byo to trzepotanie skrzydełek motylka? takie bardzo krótkotrwałe mega szybkie ruchy?? Otóż wyczytałam gdzieś, że dzidziuś w tym czasie prawdopodobnie robi siusiu :) wczoraj jak to poczułam to krzyczę do męża " kochanie!! twój syn się zeszczał!! " :)

iwonka1077, Eweliśka, Fasia, Ida, Bambi85, lysinka, Jaga, hwesta, Gosha, Anka1501, mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ja też chwale sobie h&m i tesco. I w c&a też są ok. Body w smyku nigdy nie kupowałam tylko jakieś sukienki, ale były tak delikatne, że pralam je w ręce i się nie zniszczyły.
    ja to nawet ze smyka nie mam tylko H&m , c&A tesco i lumpeksowe hehe :)
    lumpeksowe h&M sa super w praniu i noszeniu..

CzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuszki h&m mnie przerażają - jak cały dział męski :P
    wchdoze na dziecięcy i mam problem z ogróżnieniem co jest dla dziewczynek co dla chlopca :P pomijając różowe sukienki chociaż i z tym nigdy nie wiadomo :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Jaga a twoj synek ma na imie Marcel czy Marceli bo sa dwa takie imiona chyba, chce synka swojego tez Marcel nazwac i sie zastanawiam jeszcze......

Marcel bo Marceli kojarzy mi się z :

https://www.google.pl/search?q=marceli+szpak&client=opera&hs=izK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=g8jhVLH5LI-p7AaupIDQCQ&ved=0CDMQsAQ&biw=1366&bih=660

Moja siostra nie drażniąc woła na młodego Marceli :D
    My przeważnie zwracamy się do niego Marcyś lub Niuniek a Lilka chyba zastanie Glisdą bo tak ją teraz nazywamy :D

Co do terminu porodu ( przyznaje sie bez bicia nie pamietam kto pisał) to mnie już 3 ginów mówiło , że najlepiej na przełomie donoszonej ciąży 38-39 tydz ale lepiej 38 , żebym z zaawansowanym porodem nie dojechała do szpitala bo będzie problem. To w kwestii planowanej CC, Ja nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co robić czy próbować i ryzykować SN czy zdecydować się na CC :(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary padłam :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A wiesz, że tak myślałam :) W końcu na Franowo masz najbliżej :) Ja kiedyś też miałam najbliżej M1, ale do czasu aż nie otworzyli Malty. Teraz rzadziej tam bywam.
    no Malta tez jeden z moich ulubionych "celow" , dojazd ok, chociaz teraz jak od listopada w sumie zaleglam w domu to rzadko tam docieram ,z reszta tam zawsze tyle ludzi a ostatnio tlumy mnie draznia.

Aguś86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Ja je mam, zdecydowanie radzę wziąć większe. Ja nam wrażenie ze mam za duze cyce do nich i mi nic nie trzymają... Beda pod piżamkę, wychodne kupiłam 2 lepsiejsze ;)

Dzięki, właśnie myślałam o nich jako o domowo - nocnych.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • mila79 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś poleci kocyk i poduszkę minky taką cieńszą np do wózka, tyle jest ich na allegro a może już któraś z was zamawiała i ma jakąś opinie?

relge6ydcagtei15.png
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie, doświadczonej mamusi, to najlepsza jakość-cena ciuchów dla bobasów/ dzieci to H&M i ZARA. Jeszcze w PL zawsze kupowałam cocodrillo czy cos takiego i tez sa godne polecenia :) Tesco ma syn sprezentowanych kilka ciuszków i hak najbardziej ok :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    kurcze to mnie tez beda uwierac, a bralam je pod uwage. Z drugej strony jak juz bedziemy karmic to brzucha takiego nie bedzie. ,Mnie ostatnio juz te sportowe draznia bardzo, dolne zebra mnie bola, brzuch wysoko i ta gumka na dole stanika sprawia dyskomfort a co mowic o jakims drucie ech.
    no tam nie ma duzego tego druta musze sie przyjrzec moze staczy ze szwem cos zrobic, nie chce mi sie isc na gore po stanior zeby luknac dokladnie, moze jak sie mi brzuch obnize to bedzie lepiej????

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

pamiętacie jak niedawno pytałam Was czy czujecie ruch dziecka tak jakby byo to trzepotanie skrzydełek motylka? takie bardzo krótkotrwałe mega szybkie ruchy?? Otóż wyczytałam gdzieś, że dzidziuś w tym czasie prawdopodobnie robi siusiu :) wczoraj jak to poczułam to krzyczę do męża " kochanie!! twój syn się zeszczał!! " :)

no jak ja swojemu mowie ze Olka stelepalo bo się zlał, to on mowi ze ejstem glupia! że dzieci nie sikają bo niby gdzie? :P teraz jak przyjedzie to mu to przeczytam!!!

Fasia, iwonka1077, CzaryMary lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary to w takim razie moja glisda ma problem z nietrzymaniem moczu:D
    Muszę kuźwa zapas pampersów zrobić:D

Amy_, Bambi85, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Wg mnie, doświadczonej mamusi, to najlepsza jakość-cena ciuchów dla bobasów/ dzieci to H&M i ZARA. Jeszcze w PL zawsze kupowałam cocodrillo czy cos takiego i tez sa godne polecenia :) Tesco ma syn sprezentowanych kilka ciuszków i hak najbardziej ok :)

Gosia tylko niestety to co jest w naszej zarze i hm a to co u Ciebie ma niestety inną jakość:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze z farba na wlosach, a moja cora ma czkawke :P Echhhhhhhh. :)

Eweliśka, Aguś86 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Marcel bo Marceli kojarzy mi się z :

https://www.google.pl/search?q=marceli+szpak&client=opera&hs=izK&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=g8jhVLH5LI-p7AaupIDQCQ&ved=0CDMQsAQ&biw=1366&bih=660

Moja siostra nie drażniąc woła na młodego Marceli :D
    My przeważnie zwracamy się do niego Marcyś lub Niuniek a Lilka chyba zastanie Glisdą bo tak ją teraz nazywamy :D

Co do terminu porodu ( przyznaje sie bez bicia nie pamietam kto pisał) to mnie już 3 ginów mówiło , że najlepiej na przełomie donoszonej ciąży 38-39 tydz ale lepiej 38 , żebym z zaawansowanym porodem nie dojechała do szpitala bo będzie problem. To w kwestii planowanej CC, Ja nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co robić czy próbować i ryzykować SN czy zdecydować się na CC :(
    hehe nio nie pomyslalam o tym Szpaku :)

hehe ale nic innego mi sie i mezowi nie podoba to chyba Marcel zostanie, ewentualnie jeszcze Szymon lub Wiktor , oj ciezko sie zdecydowac :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 2773 2774 2775 2776 2777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ