X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta:)

Ciężko Was nadrobić! Przeczytałam chyba z 10 stron i odpadłam ;)

Pisałyście coś o wózkach? Jak wózek to wózek! :D Co myślicie o tym?

2cca966aa9fad9e1med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:07

Krysti, Amy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANECZKA nic nie widzę z tego linku;)

ja jestem śniadej karnacji a lini w poprzedniej ciąży nie mialam;) to chyba nie zależy od karnacji jednak:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatkało mnie:D haha bmw:)czy co to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:11

haneczka lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa teraz widzę:D hahaha ale kosmita:D

Krysti, haneczka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wzruszaniu się też coś było.:) Ja się ostatnio wzruszam nad karmieniem piersią. To przepiękny widok. :)

Podaję Wam linka do filmiku o tym jak prawidłowo przystawiać dziecko do piersi. Widok wzruszający.:) Na dole strony trzeba kliknąć w zielony przycisk "obejrzyj" :)

http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka/0-6-miesiecy/168-prawidlowa-technika-karmienia-piersia#video-popup

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz fanatycy napeawde muszą byc by taki wózek kupic:D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jaką prędkość rozwija;)

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam płaczliwy wieczór. Pytam męża czy pojedziemy gdzieś na kilka dni żeby odpocząć, a On dla żartów powiedział, że nie, a ja w ryk :D z 10 minut płakałam ale az się zanosiłam tym płaczem i nie mogłam przestać. Koszmar !! :D

Robotka1, Amy lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Hej. Zaczęłam dzisiaj II trymestr, tylko suwaczek muszę sobie zmienić ;-) Co do bólu w podbrzuszu czyli tam gdzie jest gumka od majątek to ta gumka właśnie macice ucieka i stąd ten dyskomfort. Dzidzia się broni po prostu przed ściskanie jej, więc teraz albo wyższe majtki trzeba zakładać, albo takie bezuciskowe.
    Co do seksu to u mnie odwrotnie niż u większości z was, średnio 5 razy w tygodniu :-)
    Hihi niezle umnie tak bylo tez :)do plamien .ale raczej sex byl bardzo delikatny :) teraz musimy poczekać :/choc mam ochotę .

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    A ja wczoraj miałam płaczliwy wieczór. Pytam męża czy pojedziemy gdzieś na kilka dni żeby odpocząć, a On dla żartów powiedział, że nie, a ja w ryk :D z 10 minut płakałam ale az się zanosiłam tym płaczem i nie mogłam przestać. Koszmar !! :D
    Ah ci faceci nie rozimieją nas w ciązy zdaje im się ze znami wszystko ok ze soę zajebiscie czujemy ze nic nie boli nie potrzebujemy wsparcia nic . My teraz delikatne kurki wzruszamy się wszystkim ;) ja tez kiedys ryczalam tak oo rozczulilam się ;)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti nie nie, mój mąż jest mega wyrozumiały, bardzo o mnie dba, zabrania mi robić czegokolwiek w domu, najlepiej jakbym tylko leżała i dbała o siebie :) jest wyrozumiały, wie że to ciążowa huśtawka nastrojów :)

Krysti lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze taki jest moj to lubi mi dogryzac i się cieszy :) a jak placze to glaszcze i tuli :)

Fasia lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest trochę nerwus, nawet bardzo :P ale potrafi być czuły i romantyczny jak trzeba

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    O wzruszaniu się też coś było.:) Ja się ostatnio wzruszam nad karmieniem piersią. To przepiękny widok. :)

Podaję Wam linka do filmiku o tym jak prawidłowo przystawiać dziecko do piersi. Widok wzruszający.:) Na dole strony trzeba kliknąć w zielony przycisk "obejrzyj" :)

http://www.1000dni.pl/1000-dni-zywienia-dziecka/0-6-miesiecy/168-prawidlowa-technika-karmienia-piersia#video-popup

Mozecie na mnie za to nakrzyczec ale dla mnie karmienie piersia jest takei okropne :/. To znaczy wyglada i wydaje mi sie okropne bo sama jeszcze nigdy nei karmilam, ale tez nie mam na to ochoty. Normalmnie nie moge patrzec jak te kobiety sciskaja te piersi jakby byly jakimis wymionami :(, tak to dla mnie nieestetycznie wyglda, ze nawet nie chcialabym zeby moj maz to widzial :(. Jak zona mojego meza brata miala pierwsze dziecko to moi tesciowie byli bardzo zawiedzeni ze nie moga zobaczyc jak ona karmi. Ja im w zyciu nie pokaze swoich golych cyckow mietoszonych tak.
    Wybaczcie, wiem ze dla wiekszosci kobiet nie ma nic piekniejszego ale mnie to napawa lekkim przerazeniem :(

misia83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Krysti nie nie, mój mąż jest mega wyrozumiały, bardzo o mnie dba, zabrania mi robić czegokolwiek w domu, najlepiej jakbym tylko leżała i dbała o siebie :) jest wyrozumiały, wie że to ciążowa huśtawka nastrojów :)

Mój w ogóle nie jest wyrozumiały, nie ma dla mnie taryfy ulgowej. Nie pozwala mi mieć humorów bo jak je mam to mnie olewa albo się ze mnie nabija. Generalnie to mnie bardzo rozczarował w tym temacie, miałam go za innego faceta niż się w końcu okazał.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Mój w ogóle nie jest wyrozumiały, nie ma dla mnie taryfy ulgowej. Nie pozwala mi mieć humorów bo jak je mam to mnie olewa albo się ze mnie nabija. Generalnie to mnie bardzo rozczarował w tym temacie, miałam go za innego faceta niż się w końcu okazał.

O rany strasznie mi przykro .. może podsuniesz mu jakiś artykuł w internecie żeby sobie poczytał o ciąży, że to wyjątkowy stan dla kobiety i, że bardzo dużo zmian zachodzi w jej ciele i psychice?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja też nie czułabym się komfortowo gdyby cały świat oglądał moje piersi. Nie widzę nic złego w karmieniu. Chciałabym karmić jak najdłużej, a jak to będzie to się okaże..

haneczka, haneczka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    O rany strasznie mi przykro .. może podsuniesz mu jakiś artykuł w internecie żeby sobie poczytał o ciąży, że to wyjątkowy stan dla kobiety i, że bardzo dużo zmian zachodzi w jej ciele i psychice?

Dobra trochę może za mocno po nim pojechałam. Nie jest jakimś tyranem i nie każe mi podłogi na kolanach w domu myc po tym jak wracam po 8h z pracy ale naprawdę spodziewałam się po nim więcej czułości i atencji. Znamy się jak łyse konie i myślałam, że wiem czego się spodziewać a jak widać facet zawsze może zaskoczyć. Nie spisuję go jeszcze na straty, to jeszcze wczesna ciąża, może z upływem czasu się lepiej z nową sytuacją oswoi ale nie powiem bywa mi przykro.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też karmienie piersią przerażalo do tego stopnia, że miałam plan, żeby karmić butelką. Początki też nie były łatwe, ale jak już się mała nauczyła i ja też, to się tak karmiłysmy prawie rok.

Fasia, haneczka, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dobra trochę może za mocno po nim pojechałam. Nie jest jakimś tyranem i nie każe mi podłogi na kolanach w domu myc po tym jak wracam po 8h z pracy ale naprawdę spodziewałam się po nim więcej czułości i atencji. Znamy się jak łyse konie i myślałam, że wiem czego się spodziewać a jak widać facet zawsze może zaskoczyć. Nie spisuję go jeszcze na straty, to jeszcze wczesna ciąża, może z upływem czasu się lepiej z nową sytuacją oswoi ale nie powiem bywa mi przykro.

Może jak brzuszek urośnie, będzie w końcu widoczny i będziecie mogli poczuć ruchy gołą ręką to wtedy coś się zmieni? :) mężczyźni jak nie widzą to nie wierzą :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ