X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja od kilku dni tak mam, śpiączka przeszła, teraz odwrotnie, zasypiam po północy budzę się po 7-ej.
    Dobrze, że weekend i można poleżeć sobie a nie sprint do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 09:27

lunia79 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie:)

Prośba do Krysti o przepis na lasagne z kurczakiem:) dziekuje z góry:)

Milego dnia:)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki jak samopoczucie?

Mnie dzisiaj się śniło , że kupowałam ciasto i chłopak co mi je kroił był tak ślamazarny że zajmowało mu top ze 45 min. Czułam jak zaciskam zęby ze złości, jak się obudziłam w nocy byłam taka wściekła , że lepiej wtedy do mnie nie podchodzić.

Pogoda u mnie ładna może na spacer pójde z młodym , bo ucho już nie boli a szkoda mi go tyle trzymać w domu. Jutro kontrola u lekarza i pójdzie do szkoły we wtorek. Jupiiii

Mąż też we wtorek do pracy i zostanę sama w domku chyba , że teściowa przyjedzie.....

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy boryka się któraś z Was z lekkim rozwolnieniem? Nie mam zaparc,za to luźna kupke... i zgaga mnie wieczorem dopadla,co na zgage?

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:56

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida,a bierzesz jakieś probiotyki na jelita? Jeśli tak to jakie nam kupic?

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, a ja dziś zaczęłam drugi trymestr :D :D :D

Rudzia, Ida, Fasia, Krysti, sylvia007 lubią tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ida,a bierzesz jakieś probiotyki na jelita? Jeśli tak to jakie nam kupic?
    Piję 2-3 razy dziennie Actimel (ale ten z Biedronki) - lekarz nie przepisał mi probiotyków w tabletkach. Zapobiegawczo grzybucy dostałam jedynie Flumycon.

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Aaaa obcięłam moje dlugie wloski ! Nie moglam juz zniesc tego ze sie kołtunią i strasznie wypadaja! Odrosna :)

Pokaż pokaż ! :))))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Witam wszystkie Mamusie:)

Prośba do Krysti o przepis na lasagne z kurczakiem:) dziekuje z góry:)

Milego dnia:)
    Lazania :) przepis Piersi z kurczaka 2/3 wystarczą Sos pomidorowy do lazani mozna kupic w biedronce albo innym sklepie . Biala baza sos do lazani biały tez kupic mozna w sklepie . Makaron prostokątny do lazani Papryka czerwona ,zolta , Piersi z kurczaka kroje w kostke i wrzucam na patelnie zeby się poddusily ,potem wrzucam papryke i smaze razem z kurczakiem dodaje sos pomidorowy chwile mieszam i wrzucam jedną polowe do brytwanki zakrywam makaronem posypuje serem zóltym i drugą czesc z patelni wrzucam na makaron ser i znow ukladam makaronik i zalewam bialym sosikiem i po sosie na koniec sypie sera zóltego duzo i wkladam tak na 2 godz na 170 stopni do piekarnika :) oczywiscie ty mozesz sobie dodac wiecej warzyw brokuly co tam się chce :) pozdrawiam cieplo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Aaaa obcięłam moje dlugie wloski ! Nie moglam juz zniesc tego ze sie kołtunią i strasznie wypadaja! Odrosna :)
    To musisz super wygladać:) pewnie jak się czulaś nie komfortowo to lepiej sciąć ja tez scielam sporo moich wlosów :) i az mi lzej jest :)a do grudnia będe miec naturalny kolor wlosów i nie chce farbowac ewentualnie bym nalozyla dwie bazy kolorów ciemny blond z capucino jasnym kolorkiem :)mi jasny blond wlosy zniszczył i nic nie ratuje jak tylko do swojego koloru zejsc malo zostalo bo 5 cm i juz mam swoje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:53

mantissa lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. My dziś siedzimy u moich rodziców czyli na obiadek domowy rosołek z własnoręcznie robionymi kluseczkami i drugie danie mniam mniam

Ida lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny,czy boryka się któraś z Was z lekkim rozwolnieniem? Nie mam zaparc,za to luźna kupke... i zgaga mnie wieczorem dopadla,co na zgage?
    Ja mialam dwa dni tak przed wczoraj i wczoraj zdajw mi się ze to po jedzeniu bylo i duzo soku jabłkowego się opilam ,po za tym ja mam sposób na zaparcia mam naturalny blonnik w tabletkach albo siemię lniane i problem z zaparciami minol :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witajcie. My dziś siedzimy u moich rodziców czyli na obiadek domowy rosołek z własnoręcznie robionymi kluseczkami i drugie danie mniam mniam
    Jej ale super masz,moja mamcia cale moje dziecinstwo wlasnoreczny makaron robila do rosolu pycha :) czas z rodziną spedzac tez bym chciala ,ale niestety ja swoją na poczatku grudnia zobaczę caly grudzien po za domem bedziemy :) miesiąc holideya ;) milego spedzania czasu w gronie rodzinym Malinka :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją się witam po wczorajszej wizycie na SOR. niestety dopadł mnie silny ból brzucha z którym nie mogłam sobie poradzić przez 6 godzin. Chcieli mnie zostawic ale odmówilam bo usg nie wykazało nic złego z dzidziusiem a pozatym nie miałam co z córka zrobić. Dostalam zastrzyk rozkurczowy i pyralgine w kroplowce. Nie słyszałam żeby w ciąży pyralgine podawano no ale ok.
    Wróciłam do domu nadal Z bolacym brzuchem. Dziś jest lepiej ale nie idealnie. W razie czego mam wrócić na SOR. Jutro mam wizytę to porozmawiam z lekarzem i ewentualnie położę się na obserwacje. Dziś nie miałam siły obiadu zrobić. Zjedliśmy z moimi rodzicami w restauracji a teraz pijemy kawę na ogrodzie. Miłej niedzieli wam życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 15:12

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida oprocz wózka to taka podstawowa wyprawka z nowym lozeczkiem materacykiem i posciela to plus minus 1500zl

Ida lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • liwi Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle że 1500 to jest taka mocno okrojona wersja.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2500 na luzie !u mnie to z 5 tys bedzie bo wozek drogi tak licze ale jeszcze komoda dla dzidzi ah bedzie gdzieś kolo 6 tys tak na pstryk palca .zaczne juz chyba liste szykowac co bedzie mi potrzebne bo nie ogarne tematu pózniej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje Drogie wszystko zależy od tego co musicie kupić i jaki cenowo przedział wybieracie...
    łóżeczko,materac, pościel,kocyk,przewijak,wanienka,wózek,fotelika samochodowy,leżaczek do siedzenia w domku,ubranka,pieluchy jednorazowe i tetrowe, no sporo tego...oczywiście jest jeszcze mnóstwo gadżetów, które albo się kupi albo nie, wcale nie są konieczne, plus oczywiście elektryka jeśli coś będzie nie tak z karmieniem piersią: laktator, podgrzewacz do butelek, wyparzacz, butelki, smoczki, mleko...
    oj trudno określić, ale myślę, że przy rozsądnych zakupach na początek to co musimy mieć to 1500zł bez wózka :)

Ida lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już w domku. w Kazimierzu było super spacerowaliśmy z mężem po bulwarze wiślańskim, później po rynku zjedliśmy super obiadek, piliśmy pyszną kawkę. Poszliśmy spać ok. 24 a ja punkt 5 rano obudziłam się i już zasnąć nie mogłam. co do wyprawki, jeżeli się niczego nie ma to ja myślę, że taka bez wypasu, ale i bez skrajnych oszczędności to tak 2,5-3 tyś. Straszne jest to, że dla dzieci wszystko jest takie drogie, ale wiadomo firmy bazują na tym, że zazwyczaj ludzie wolą zrezygnować z czegoś dla siebi na rzecz czegoś dla dziecka. Ja zacznę jakieś gadżety kupować tak po 20 tc, ale z ubrankami poczekam do zimowych wyprzedaży, bo można sporo zaoszczędzić.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ