X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja od kilku dni tak mam, śpiączka przeszła, teraz odwrotnie, zasypiam po północy budzę się po 7-ej.
    Dobrze, że weekend i można poleżeć sobie a nie sprint do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 09:27

lunia79 lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie:)

Prośba do Krysti o przepis na lasagne z kurczakiem:) dziekuje z góry:)

Milego dnia:)

Krysti lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki jak samopoczucie?

Mnie dzisiaj się śniło , że kupowałam ciasto i chłopak co mi je kroił był tak ślamazarny że zajmowało mu top ze 45 min. Czułam jak zaciskam zęby ze złości, jak się obudziłam w nocy byłam taka wściekła , że lepiej wtedy do mnie nie podchodzić.

Pogoda u mnie ładna może na spacer pójde z młodym , bo ucho już nie boli a szkoda mi go tyle trzymać w domu. Jutro kontrola u lekarza i pójdzie do szkoły we wtorek. Jupiiii

Mąż też we wtorek do pracy i zostanę sama w domku chyba , że teściowa przyjedzie.....

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy boryka się któraś z Was z lekkim rozwolnieniem? Nie mam zaparc,za to luźna kupke... i zgaga mnie wieczorem dopadla,co na zgage?

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:56

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida,a bierzesz jakieś probiotyki na jelita? Jeśli tak to jakie nam kupic?

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, a ja dziś zaczęłam drugi trymestr :D :D :D

Rudzia, Ida, Fasia, Krysti, sylvia007 lubią tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ida,a bierzesz jakieś probiotyki na jelita? Jeśli tak to jakie nam kupic?
    Piję 2-3 razy dziennie Actimel (ale ten z Biedronki) - lekarz nie przepisał mi probiotyków w tabletkach. Zapobiegawczo grzybucy dostałam jedynie Flumycon.

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Aaaa obcięłam moje dlugie wloski ! Nie moglam juz zniesc tego ze sie kołtunią i strasznie wypadaja! Odrosna :)

Pokaż pokaż ! :))))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Witam wszystkie Mamusie:)

Prośba do Krysti o przepis na lasagne z kurczakiem:) dziekuje z góry:)

Milego dnia:)
    Lazania :) przepis Piersi z kurczaka 2/3 wystarczą Sos pomidorowy do lazani mozna kupic w biedronce albo innym sklepie . Biala baza sos do lazani biały tez kupic mozna w sklepie . Makaron prostokątny do lazani Papryka czerwona ,zolta , Piersi z kurczaka kroje w kostke i wrzucam na patelnie zeby się poddusily ,potem wrzucam papryke i smaze razem z kurczakiem dodaje sos pomidorowy chwile mieszam i wrzucam jedną polowe do brytwanki zakrywam makaronem posypuje serem zóltym i drugą czesc z patelni wrzucam na makaron ser i znow ukladam makaronik i zalewam bialym sosikiem i po sosie na koniec sypie sera zóltego duzo i wkladam tak na 2 godz na 170 stopni do piekarnika :) oczywiscie ty mozesz sobie dodac wiecej warzyw brokuly co tam się chce :) pozdrawiam cieplo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Aaaa obcięłam moje dlugie wloski ! Nie moglam juz zniesc tego ze sie kołtunią i strasznie wypadaja! Odrosna :)
    To musisz super wygladać:) pewnie jak się czulaś nie komfortowo to lepiej sciąć ja tez scielam sporo moich wlosów :) i az mi lzej jest :)a do grudnia będe miec naturalny kolor wlosów i nie chce farbowac ewentualnie bym nalozyla dwie bazy kolorów ciemny blond z capucino jasnym kolorkiem :)mi jasny blond wlosy zniszczył i nic nie ratuje jak tylko do swojego koloru zejsc malo zostalo bo 5 cm i juz mam swoje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 12:53

mantissa lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. My dziś siedzimy u moich rodziców czyli na obiadek domowy rosołek z własnoręcznie robionymi kluseczkami i drugie danie mniam mniam

Ida lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny,czy boryka się któraś z Was z lekkim rozwolnieniem? Nie mam zaparc,za to luźna kupke... i zgaga mnie wieczorem dopadla,co na zgage?
    Ja mialam dwa dni tak przed wczoraj i wczoraj zdajw mi się ze to po jedzeniu bylo i duzo soku jabłkowego się opilam ,po za tym ja mam sposób na zaparcia mam naturalny blonnik w tabletkach albo siemię lniane i problem z zaparciami minol :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witajcie. My dziś siedzimy u moich rodziców czyli na obiadek domowy rosołek z własnoręcznie robionymi kluseczkami i drugie danie mniam mniam
    Jej ale super masz,moja mamcia cale moje dziecinstwo wlasnoreczny makaron robila do rosolu pycha :) czas z rodziną spedzac tez bym chciala ,ale niestety ja swoją na poczatku grudnia zobaczę caly grudzien po za domem bedziemy :) miesiąc holideya ;) milego spedzania czasu w gronie rodzinym Malinka :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ją się witam po wczorajszej wizycie na SOR. niestety dopadł mnie silny ból brzucha z którym nie mogłam sobie poradzić przez 6 godzin. Chcieli mnie zostawic ale odmówilam bo usg nie wykazało nic złego z dzidziusiem a pozatym nie miałam co z córka zrobić. Dostalam zastrzyk rozkurczowy i pyralgine w kroplowce. Nie słyszałam żeby w ciąży pyralgine podawano no ale ok.
    Wróciłam do domu nadal Z bolacym brzuchem. Dziś jest lepiej ale nie idealnie. W razie czego mam wrócić na SOR. Jutro mam wizytę to porozmawiam z lekarzem i ewentualnie położę się na obserwacje. Dziś nie miałam siły obiadu zrobić. Zjedliśmy z moimi rodzicami w restauracji a teraz pijemy kawę na ogrodzie. Miłej niedzieli wam życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 15:12

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida oprocz wózka to taka podstawowa wyprawka z nowym lozeczkiem materacykiem i posciela to plus minus 1500zl

Ida lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • liwi Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle że 1500 to jest taka mocno okrojona wersja.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2500 na luzie !u mnie to z 5 tys bedzie bo wozek drogi tak licze ale jeszcze komoda dla dzidzi ah bedzie gdzieś kolo 6 tys tak na pstryk palca .zaczne juz chyba liste szykowac co bedzie mi potrzebne bo nie ogarne tematu pózniej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje Drogie wszystko zależy od tego co musicie kupić i jaki cenowo przedział wybieracie...
    łóżeczko,materac, pościel,kocyk,przewijak,wanienka,wózek,fotelika samochodowy,leżaczek do siedzenia w domku,ubranka,pieluchy jednorazowe i tetrowe, no sporo tego...oczywiście jest jeszcze mnóstwo gadżetów, które albo się kupi albo nie, wcale nie są konieczne, plus oczywiście elektryka jeśli coś będzie nie tak z karmieniem piersią: laktator, podgrzewacz do butelek, wyparzacz, butelki, smoczki, mleko...
    oj trudno określić, ale myślę, że przy rozsądnych zakupach na początek to co musimy mieć to 1500zł bez wózka :)

Ida lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już w domku. w Kazimierzu było super spacerowaliśmy z mężem po bulwarze wiślańskim, później po rynku zjedliśmy super obiadek, piliśmy pyszną kawkę. Poszliśmy spać ok. 24 a ja punkt 5 rano obudziłam się i już zasnąć nie mogłam. co do wyprawki, jeżeli się niczego nie ma to ja myślę, że taka bez wypasu, ale i bez skrajnych oszczędności to tak 2,5-3 tyś. Straszne jest to, że dla dzieci wszystko jest takie drogie, ale wiadomo firmy bazują na tym, że zazwyczaj ludzie wolą zrezygnować z czegoś dla siebi na rzecz czegoś dla dziecka. Ja zacznę jakieś gadżety kupować tak po 20 tc, ale z ubrankami poczekam do zimowych wyprzedaży, bo można sporo zaoszczędzić.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ