Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lunia79 wrote:Kochane, zobaczcie jakie to piękne ....poryczałam się
https://www.facebook.com/video.php?v=359317124232057i też się poryczałam
a najbardziej mnie rozczuliło to, ze maluch przeprasza mamę za rzyganko
ja niestety cały czas wiszę albo głową w kiblu albo na łóżku i usiłuję utrzymać jedzenie w żołądku
ciekawe czy mi to kiedyś przejdzie
-
hej dziewczyny. byłam wczoraj u ginki, w końcu moja szyjka "wygląda" ok i jeszcze tylko przez 7 dni mam brać luteinę, a później już koniec. Kazała mi zacząć brać witaminy prenatalne, na razie kupiłam sobie prenalen multiwitamina+dha, a ginka dała mi próbkę pregnaplus, to też z kwasami tyle, że w jednej tabletce, a w prenalenie są osobno witaminy, a osobno kwasy. Dziewczyny, a czy lekarz zwraca uwagę na waszą wagę??? Bo moja ginka się wczoraj trochę zdziwiła, że w ciągu 2 tygodni schudłam kilogram bez wymiotów. Mówiła, że spadek na początku ciąży to ok, ale teraz raczej nie powinien wystąpić. Cały dom już posprzątałam i zaraz się pakujemy i jedziemy do Kazimierza, tylko pogoda trochę kiepska no ale jakoś damy radę
-
Dzisiaj sobota chciałabym coś ogarnąć ale boje się,że znowu głowa mnie mocno rozboli wczoraj w nocy zasypiając już myślałam,że pękne ale zasnęłam cudem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 22:08
-
Hwesta mi ginka mówiła że można brać spokojnie, zreszta mam koleżanke która dzięki nospie ma drugie dziecko bo ciągle ją skurcze męczyły i mówi że nie wie czy bez nospy by donosiła.
MłodaDama ja zaczełam prawko przed ciąża ale postanowiła odpuścic narazie.
Za mocno sie stresuje a nie chce szkodzić dzecku.
Ja mam dwa kg na plusie, ginka jak mnie zważyła to powiedziała tylko łał az tyle?.
Z tym że ja przed ciąza miałam niedowage może się wyrówna. -
nick nieaktualnyhej !
A JA DZISIAJ POCZUŁAM TO SMYRANIE O KTÓRYM MÓWICIEto są te ruchy??? bo ja wcześniej czułam tylko takie naciągniecię sekundowe, a teraz mnie dosłownie smyra w macicy
niesamowite, pół godziny leżałam w bezruchu i co jakiś czas czułam to słodkie smyranie. niesamowite
będzie ono będzie się jeszcze zmieniać wraz z rosnącym maluchem ale teraz to jest takie dość wyraźnie odczuwalne "łaskotanie"
:D
ale jestem szczęśliwaFasia, Krysti, KasiaKwiatek, gosia86, lunia79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhwesta wrote:Bralyscie nospe dziewczyny? Oba jest bezpiecznym lekiem?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasia ja codziennie zajadam ogorki kiszone:)
Rudzia juz masz ładny brzuszek u mnie nic nie widać jeszcze.
Dziś wyjatkowo dobrze sie czuje, glowa nie boli, nie mam mdlosci moze juz tak zostanie:) Ogladacie porody na polsat cafe albo porodówke na tlc:)?Rudzia lubi tę wiadomość
-
Lali wrote:Fasia ja codziennie zajadam ogorki kiszone:)
Rudzia juz masz ładny brzuszek u mnie nic nie widać jeszcze.
Dziś wyjatkowo dobrze sie czuje, glowa nie boli, nie mam mdlosci moze juz tak zostanie:) Ogladacie porody na polsat cafe albo porodówke na tlc:)?
A mnie dopiero dziś naszła na nie ochota, to moje pierwsze ogóry kiszone w ciąży
Ja czasem oglądam porody, jestem przerażona troszkę ... dla mnie szpital, igły, wenflon to jest naprawdę koszmar .. mdleję przy zwykłym pobieraniu krwi((
-
Fasia wrote:A mnie dopiero dziś naszła na nie ochota, to moje pierwsze ogóry kiszone w ciąży
Ja czasem oglądam porody, jestem przerażona troszkę ... dla mnie szpital, igły, wenflon to jest naprawdę koszmar .. mdleję przy zwykłym pobieraniu krwi((
Ja tez ogladam porody masakra.. przez to coraz bardziej sie boje -
Rudzia wrote:nastepna moja dziarka na pewno bedzie imie dziecka i data narodzin ale jeszcze nie wymyslilam motywu
)
Ja pierwszy tatuaż zrobiłam sobie dwa lata temu. Właściwie to pierwszy napis na cielena pewno nie jest to ostatni tatuaż, też się zastanawiam nad imieniem dzieciątka. Zobaczymy. Jeśli chodzi o tatuaże to kręcą mnie tylko zdania, sentencje, pojedyncze słowa
Rudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudzia wrote:nastepna moja dziarka na pewno bedzie imie dziecka i data narodzin ale jeszcze nie wymyslilam motywu
)
po porodzie robie t:)imię tez wydziargam dziecka
choć wole by moj miał niż ja także on zrobi
moje imię juz ma jeszcze dzidzi
)zrobi