X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Fasia, powiedz, skąd zamawiałaś przewijak? Bo ja zgłupiałam totalnie, w sklepach stacjonarnych są u mnie po 70zł (zdzierstwo normalnie), a na allegro to jakoś mało mi się wyświetla i strasznie chcą przycinać na przesyłce.

zamawiałam ten : http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-60-wzorow-i5105002869.html?source=mlt

Dobrałam do tego termometr do wanienki i dwa prześcieradła na przewijak. Wybrałam przesyłkę najtańszą czyli odbiór w punkcie. Wysłali w czwartek a w pt już miałam do odbioru na poczcie.

mimka84 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo :*

Fasia lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no to chyba nie macie innego wyjścia jak przewijać na łóżku. Ja bardzo chciałam tego uniknąć. Po pierwsze po cc raczej będzie ciężko, a po drugie kręgosłup.. Natomiast gdyby nie opcja łóżeczka, które stanęło u nas w pokoju to mimo wszystko zostałoby mi tylko przebieranie na własnym łóżku.

Robotka jechałabym z kotem do weterynarza! Tak jak Mantissa pisze - nie ma tu na co czekać, bo za dwa dni to może być już po kocie :/

Ida ja się nie bardzo znam na ciśnieniowych sprawach ale to Twoje to chyba jest trochę za wysokie co? Konsultowałaś to z lekarzem? Nie niepokoi go to? Ze mną w grudniu leżała dziewczyna co to jej w 31tc odeszły wody i urodziła córcię. Z tego co mówiła to przyczyną mogło być właśnie zbyt wysokie ciśnienie. Ona brała leki na zbicie od początku ciąży. Chciała odstawić leki, bo chciała karmić małą ale jak lekarz zobaczył ciśnienie właśnie 140 na ileś tam to jej nie pozwolił odstawiać tabletek. To tylko tyle w temacie co słyszałam :)

Gosha dziękuję za wskazówki :) Pewnie moja fotografka też mi coś doradzi ale póki co jeszcze się z nią nie kontaktowałam. Ale to co napisałaś to na pewno sobie przygotuję :) no i u mnie sesja z mężem. Tzn chciałabym aby był na kilku ujęciach.
    No i najważniejsze żeby moja pousuwała mi wszelkie pryszcze z buzi, bo ostatnio wyglądam jak dojrzewająca nastolatka :/ syf na syfie .. koszmar ..

Gosha lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta stronka się wlecze już 2, 5h. Może specjalnie żeby opóźnić poród Kasi Kwiatek :P
    A tak na serio nic mi się dziś nie chce. Mam gąbkę z mózgu ;)
    Ciśnienie powyżej 140/90 już wzbudza niepokój u mojej ginki. Raz mi kuwa zmierzyli od razu po 15 min spacerze i wejsciu po schodach i mi wyszlo 140/90 to mówiła, że brzydkie i po wyjściu z gabinetu musiałam mieć powtorzony pomiar. Wyszło potem 120/80 i było spoko, ale widziałam że laski co mają tak wysokie to muszą siedzieć bo nie chcą ich wypuścić.
    Aa i Ida normalnie 140/90 to jest jeszcze podwyższone, ale w ciąży te normy są bardzo restrykcyjne i to już nadciśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2015, 16:36

Fasia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no właśnie ja też słyszałam, że powyżej 140 powinna się już czerwona lampka włączać. Z tym nie ma żartów, bo jak widać na przykładzie mojej sąsiadki szpitalnej skończyło się to przedwczesnym porodem. Trzeba to kontrolować.

Kwiatek pewnie jest w zmowie z wszystkimi zeby nie pisały, bo Ona nie chce jeszcze rodzić :D

Aguś86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z pracy od 5 miesiąca ciąży z wysokim ciśnieniem leżała aż do porodu w szpitalu. Nawet jej już w domu nie pozwolili być, bo leki średnio pomagały. Coś w tym musi być.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od połowy ciąży tez mam syf na syfie :/ moja siostra tak samo, tylko, że ona to jest na początku dopiero.

Właśnie napisałam listę co jeszcze musze kupić i o dziwo wiele tego nie ma :) myślałam, że jakieś mega zakupy się szykują ale okazało się, że nie jest tak źle. Najbardziej się ciesze, ze dostawke zamówiłam wreszcie, wózek się też ogarnie ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin panikuje jak mam 140/80. To nie jest normalne w ciąży

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej sypialni też ciasno. Wczoraj mennnżu złożył łóżeczko i przystawil mi do mojej strony łóżka ale musiałam je na razie odsunąć bo w nocy z tym bębenkiem nad pecherzem to bym się prędzej w łóżko zlała niż stąd wylazla.
    Przewijak kupiłam zakładany na łóżeczko żeby się nie schylac.

Mnie coś dziś łapią braxtony... Lepiej niech się uspokoja bo ze smalcem na głowie, gaciami w superbohaterow na dupie i glutem po pas do szpitala nie pojadę, no fucking way! :D A ogarnianie swojej osoby dziś absolutnie nie wchodzi w grę takam słaba przez te choróbsko.

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny z tym ciśnieniem to uważajcie bo to nie są żarty.

• Asica Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka wrote:
    a co to za ból nad pępkiem ? mnie też boli w tym miejscu ale jak dotykam
    Ja nie biorę niedrapek bo słyszałam że to błąd ponieważ dziecko najwięcej bodźców odbiera Przez dla ie na początku..poznaje świat przez rączki..

weronika86 lubi tę wiadomość

xtmhqo7.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja też jak zrobiłam ostateczną listę to już mam tego naprawdę niewiele, fajnie tak co? :)))) psychicznie lżej. Chociaż u mnie zostało pranie i prasowanie .. Jak to ogarnę to naprawdę będę mega spokojna. Miałam plan na ten mijający tydzień ale choroba mnie rozłożyła ..

Natt opis Twojej osoby idealnie pasuje do mojej hehe :D zawsze w takie dni jak dziś boję się, że zaczną mi się jakieś skurcze i się nie zdążę nawet ogarnąć, a ze smalcem i nieogarniętą bożeną nigdzie nie jadę !! :D

Asica witaj :) ja kupiłam dwie pary niedrapków ale nie wiem czy będę z nich korzystać. Do szpitala raczej nie biorę. Na liście rzeczy do zabrania mam tylko pampersy i chusteczki nawilżające. Ciuszki zapewnia szpital więc z tego skorzystam.

natt lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Bożena to bujnowlosa brunetka. Najlepiej jakby ją codziennie kosiarka podjeżdżala. :D

Kurde też nie lubię tych niedrapek u maluchów ale niektóre bobaski naprawdę potrafią się konkretnie podrapac po buzce więc ja te najmniejsze pajace kupiłam z tymi podwijanymi niedrapkami tak na wszelki wypadek.

Krysti lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec opierdzielania ! Właśnie postanowiłam zabrać się za prasowanie i układanie tego w szufladach :D znając mój zapał po wyprasowaniu 5 ciuszków wrócę tu :D trzymać kciuki! :D

Anka1501, Lali, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie znalazłam informacje, że w szpitalu zmieniły się zasady odwiedzin... Wydluzyli czas ale teraz odwiedziny są na sali tam gdzie leży matka :/ super, przez 5 godzin będzie harmider

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia niech moc będzie z Tobą! :)

Jak wrócisz za 10 min to Ci nakopie. :D

Fasia lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jam wrocila z galerii! Kupilismy baze do fotelika. dostalismy obiecany kupon na -25% na zakupy powyzej 100zl w toys r us i zamiast placic 750 za baze 2wayfix zaplacilismy niecale 560 :)
    moje bole sie nasilily ale nie dokuczaja non stop. Ale sa dwa razy mocniejsze niz wczoraj. Do szpitsla nie jade wiec mnie nie wysylajcie :P

Aguś86, Lali, liloe, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze ja weteranka w sprawach nadciśnienia to tak: podwyższone ciśnienie to 130/80, ale to nic nie oznacza. Nadciśnienie w ciazy jest powyżej 140/90, to jest juz niepokojące. Zalecenie z takim jyz jechać na IP -jesli nie spada. Mój przypadek ze troche inny, normy podnieśli, w tym momencie powyżej 160/100 nie tylko szpital, w takim przypadku u mnie ciaze przerywają cesarka lub wywołują porod :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Asica Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Anka ja też jak zrobiłam ostateczną listę to już mam tego naprawdę niewiele, fajnie tak co? :)))) psychicznie lżej. Chociaż u mnie zostało pranie i prasowanie .. Jak to ogarnę to naprawdę będę mega spokojna. Miałam plan na ten mijający tydzień ale choroba mnie rozłożyła ..

Natt opis Twojej osoby idealnie pasuje do mojej hehe :D zawsze w takie dni jak dziś boję się, że zaczną mi się jakieś skurcze i się nie zdążę nawet ogarnąć, a ze smalcem i nieogarniętą bożeną nigdzie nie jadę !! :D

Asica witaj :) ja kupiłam dwie pary niedrapków ale nie wiem czy będę z nich korzystać. Do szpitala raczej nie biorę. Na liście rzeczy do zabrania mam tylko pampersy i chusteczki nawilżające. Ciuszki zapewnia szpital więc z tego skorzystam.
    Hmm skąd jesteś ze szpital zapewnia ubranka?
    A co do chusteczek też mam mimo że może posłucham położnej i postaram się nie korzystać, ponieważ podpowiedzieć mi ze najlepiej by było przebywać tylko wacikami z wodą i szarym mydłem, mieć w miseczce gdzieś..a przy kupię myć nawet pod krajem najlepiej i kupię no to wiedziałam ale ze i po siusiu te waciki byłam zdziwiona, a chodzi tu o to że chusteczki nawet najdelikatniesze mają alkohol i podrażniaja delikatna skórkę..

xtmhqo7.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko AMY ja Cie do szpitala nie gonie, każda wie najlepiej co robic powinna. Jsk sie zacznie porod to będziesz wiedziała kiedy. Poradziłabym tylko troszkę poodpoczywać ;) ale zakupy to naprawdę dobra wymówka - usprawiedliwiona ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2949 2950 2951 2952 2953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ